Στην επιστροφή (την επόμενη μέρα) χρειάστηκε περίπου 3 λίτρα λιγότερο (για κάποιον λόγο), και άρα η κατανάλωση ήταν 6,4.
Θεωρώ εξαιρετικά για ένα βαρύ αμάξι, αυτόματο, με μετωπική επιφάνεια μονοκατοικίας.
Συνθήκες ταξιδιού: Μόνος μου, το adaptive cc μονίμως στα 125 ή 130 χαω, σταμάτημα 2 φορές για φαγητό και ξεμούδιασμα και λίγη βενζίνη*, εννοείται το clima μονίμως ανοιχτό. Πιστεύω πως αυτός ο κινητήρας σε ένα πιο χαμηλό αμάξι θα έκαιγε άνετα γύρω στα 6, μπορεί και λίγο πιο κάτω με τις ίδιες συνθήκες.
* Το αμάξι έχει ρεζερβουάρ 45 λίτρων νομίζω. ΟΚ, έφτανε οριακά για να φτάσω στον προορισμό μου, αλλά θα ήμουν με το λαμπάκι και αγχώνομαι με κάτι τέτοια, οπότε και στο πήγαινε και στο έλα έβαλα ένα 20ευρω (ένα κλικ λιγότερο από 10 λίτρα δηλαδή) κάπου στην εθνική για να είμαι χαλαρός. Θεωρώ το ρεζερβουάρ πάντως τραγικά μικρό για τέτοιο αμάξι... 50 λίτρα είχε το 206 μου...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Ναι το θυμάμαι ότι το 206 είχε μεγάλο ντεπόζιτο 50-55λτ, το είχε η αδελφή μου, κι επειδή δεν καίει και πολύ ξεχνάς πως είναι τα βενζινάδικα.
Μπρνο - Χαλάνδρι
~1803χλμ
159.76 λίτρα
Ανεφοδιασμοί: Ουγγαρία - Σερβία - Σκόπια - Κορινός (γρήγορο φουλάρισμα 15λ) και ένα φουλάρισμα Χαλάνδρι για να κάνουμε τη σούμα
Μέση κατανάλωση 8.98λ/100
Ταχύτητα ταξιδιού κατά 99% με τα προβλεπόμενα όρια (περισσότερες λεπτομέρειες στο άλλο νήμα). Ελλάδα όχι και τόσο
Clima στο 95% των άνωθι χιλιομέτρων και φυσικά τίγκα γεμάτο μπαγκάζ+ 3 νοματαίους.
Toyota Verso 1.6 diesel του 2016.
edmond έγραψε:Μετά από 1.932 χλμ στην Δ. Ελλάδα, η μπίλια στο trip έκατσε στα 6.3 αγνού, ανόθεφτου, αβάδιστου, αβασάνιστου πετρελαιόζουμου.
Clima στο 95% των άνωθι χιλιομέτρων και φυσικά τίγκα γεμάτο μπαγκάζ+ 3 νοματαίους.
Toyota Verso 1.6 diesel του 2016.
Τα βλέπω κι ανεβάζω...
Νοικιαρικο 2008 hybrid, 2000χλμ τα περισσότερα σε εθνική με ταχύτητες 130+ 6.5λ/100 απλής μπετζινας.
3 άτομα 40kg βαλίτσες και το ac στο full μόνιμα.
Ο θάνατος τον diesel...??? σκέφτομαι εγώ τώρα μιας και ήταν η πρώτη μεγάλη επαφή με Hybrid αυτοκίνητο.
Εντός πόλης έπεφτε στο 6 και παρακάτω.
< >
Θα έχει πεθάνει αν αρχίσεις να βλέπεις τους ταρίφες με hybrid .
Στην Ευρώπη είναι γεμάτες οι πόλεις με υβριδικά ταξί...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Fiat Panda 7,6l/100km
Εννοείται πως η πόλη είναι το φυσικό πεδίο δράσης των οποιοδήποτε εξηλεκτρισμένων, από απλό τογιοτέικο hybrid μέχρι φουλ bev.
Το μόνο έξοδο που θα χρειαστεί -εκτός συγκλό- στον καιρό είναι η μπαταρία. Ζήτημα αν δίνουν τα μισά χρόνια εγγύησης αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση, θεωρώ όμως πως τα βγάζουν τα λεφτά τους έχοντας σε πάντα με θετικό εξοικονομιστικό πρόσημο.
110-120 έχει διαφορά με τα 130-140 που πήγαινα εγώ αλλά και οποιαδήποτε αμάξι.
Όταν ξεκίνησα ξημερώματα, μεχρι διόδια Ισθμό πήγαινα με 120 χωρίς κλίμα και μου έδειχνε 5.6!!
Μετά μπήκε το κλίμα, ανέβηκε και η μουαγιέν και...αυτά.