Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By glf
#906022 Γράφω εδώ για να μη μπω στις κουβέντες για το κόστος καυσίμων. Χθες πήγα μέχρι Καρδίτσα και φούλαρα στα.. Lidl.
Έφυγα με 90% από το σπίτι (ναι, εχώ είχα ταξίδι την άλλη μέρα, ούτε που ασχολήθηκα να το βάλω το βράδυ να πάει στο 100%, εκεί φτάσαμε) και πήγα στο Lidl στα.. Σέρβια που είναι επάνω στο δρόμο για Λάρισα για όποιον ξέρει. Και πήρα χυμούς και κάτι ψιλά για το δρόμο. Και έφυγα φυσικά σχεδόν φουλαρισμένος.
Στην Καρδίτσα το μεσημέρι πριν ξεκινήσω για πίσω πήγα σε εκείνο το Lidl για τα.. ψώνια μου. Και γύρισα από Τρίκαλα - Καλαμπάκα, ανέβηκα και Μετέωρα γιατί.. έτσι :) και γύρισα πίσω.
Θέλω να πω ότι έκανα όλο αυτό το γύρο με τζάμπα ρεύμα και στο σπίτι είπαμε γεμίζει μόνο στο μειωμένο τιμολόγιο στα 15 λεπτά σύνολο με τις ΥΚΩ μέσα.
Ακόμα και μετά από δύο χρόνια και φυσικά με αυτές τις τιμές στα καύσιμα, συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση το ότι μπορείς να τη βγάζεις έτσι.
Και φυσικά κοιτάμε και διάφορες εκπτώσεις από τις εταιρίες όταν είναι τριήμερα κτλ.

Σε άλλα νέα, είμαι στο 50-50 να πάρω ένα Zoe με.. βλάβη που είδα στο car και να το κάνω project car για επισκευή μόνος μου και αργότερα κρατάω τη μπαταρία του για powerwall και του βάζω και μεγαλύτερη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#906024 Ας δούμε και ποιος τις έχει πιο μεγάλες.. τις καταναλώσεις τώρα που έκλεισα χρόνο και σχεδόν 12000χλμ.

Αρχές του χρόνου είχα ταξίδι εκτός πόλης μια φορά την εβδομάδα 180χλμ περίπου σύνολο.

Φόρτιση αποκλειστικά στο σπίτι με φωτοβολταϊκά, παραθέτω και τους λογαριασμούς ρεύματος του έτους. ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#906768 Οσοι προλάβατε τα "τζάμπα" περνατε φίνα και ταξιδεύετε δωρεαν. :metalo:
Εμεις που -αναγκαστικά- θα παρουμε ηλεκτρικο σε καμια πενταετία, βλεπω να πληρωνουμε τα σπασμενα (αφου δεν θα εχουμε την "περίοδο χάριτος" :oops:

Η αρχή φαίνεται να γίνεται απο τους Ινγκλέσκι, αλλά κι άλλες χωρες μελετούν μετρα για να μειωσουν τη...χασούρα τους απο την φορολόγηση των ορυκτών καυσίμων.
Είμαι σίγουρος οτι μολις φτασει η ωρα οι δικοί μας θα πέσουν με τα μούτρα :eat:

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο του 2028 θα εφαρμόσει νέο σύστημα φορολόγησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και για τα Plug-in υβριδικά
...
η εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου σημαίνει ότι ένας κάτοχος αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που διανύει 15.000 χλμ. ετησίως θα πρέπει να πληρώσει περίπου 300 ευρώ τον χρόνο

https://www.newsauto.gr/news/ta-pragmat ... -vretania/
Άβαταρ μέλους
By glf
#906770 Το 2028 είναι σε 3 χρόνια. Μέχρι τότε θα έχουμε αλλάξει και το πρώτο ηλεκτρικό μας. Καλά δε μιλάμε για τους Τεσλαίους του φόρουμ που τα αλλάζουν πιο χαλαρά από όλους.
Μέχρι τότε ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By Serf
glf έγραψε:Το 2028 είναι σε 3 χρόνια. Μέχρι τότε θα έχουμε αλλάξει και το πρώτο ηλεκτρικό μας. Καλά δε μιλάμε για τους Τεσλαίους του φόρουμ που τα αλλάζουν πιο χαλαρά από όλους.
Μέχρι τότε ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ βλέπουμε.

@Scotch , τι λέει ο συμφορουμίτης;; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Serf έγραψε:@Scotch , τι λέει ο συμφορουμίτης;; :innocent:

:s_dunno

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#906803 Υποχθόνια η απάντηση του σκοτσέζου. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By glf
#906808 Την έχω καταβρεί που είμαι παρών σε άνοιγμα μπαταρίας σε ένα Zoe του 2015 με τη μικρή μπαταρία. Και όταν λέω άνοιγμα εννοώ σε backyard φάση σε ένα.. κτήμα.
Αλλά είμαστε όλοι γνώστες και .. πτυχιούχοι του αθλήματος, το δε κτήμα έχει ΦΒ και αυτονομία με μπαταρίες lol.
Anyway το να κατέβει και να ανοίξει η εν λόγω μπαταρία ήταν κάτι το πολύ.. απλό όπως και η αποσυναρμολόγηση.
Τα κελιά της είναι ακόμα μια χαρά (από το 2015) και στο 89% SoH.
Το θέμα είναι ότι το Zoe βλέπει ώρες ώρες κάποια "αποσύνδεση" καλωδίου και υποψιαζόμαστε τις επαφές του BMS σε ένα ορισμένο module που φυσικά το είδαμε στο ανάλογο map που δείχνει το voltage map της μπαταρίας.
Για κάποιον που ξέρει λοιπόν είναι ίσως και πιο εύκολο να βάλεις χέρι σε EV.
Αλλά πρέπει να είσαι κάτι μεταξύ ηλεκτρολόγου υψηλών τάσεων, ηλεκτρονικού και ... χάκερ :)