Δοκίμασες να βάλεις την πηγή απευθείας στην είσοδο με ένα άλλο καλώδιο, παρακάμπτοντας (θέτοντας εκτός) το ρυθμιστικό της έντασης που μοιάζει με ποντίκι;
Pitt έγραψε:Η λύση που σκέφτεσαι είναι μάλλον ανορθόδοξη. Όπως ανορθόδοξο θα ήταν να βάλεις βαμβάκι στο αριστερό σου αυτί...![]()
Δοκίμασες να βάλεις την πηγή απευθείας στην είσοδο με ένα άλλο καλώδιο, παρακάμπτοντας (θέτοντας εκτός) το ρυθμιστικό της έντασης που μοιάζει με ποντίκι;
Pitt έγραψε:Δεν χρειάζεσαι βαριά. Σταυροκατσάβιδο χρειάζεσαι για τις 4 βιδούλες που έχει πίσω.![]()
Αν η σύνθετη αντίσταση των ηχείων είναι 4Ω, δοκίμασε να βάλεις εν σειρά μια αντίσταση από 1 έως 4,7Ω / ~2W.
Την βέλτιστη αντίσταση θα την βρείς με δοκιμή, αφού μόνο εσύ ξέρεις πόσο πιο δυνατά ακούγεται το ένα κανάλι σε σχέση με το άλλο.
Pitt έγραψε:Είτε με κοινό "teak oil" (που στην πραγματικότητα δεν είναι teak oil) είτε με λινέλαιο. Και τα δύο είναι διαφανή.
Κάποια (ευτυχώς όχι όλα) από τα λάδια συντήρησης ξύλων που κυκλοφορούν, έχουν και χρώμα και τα ονομάζουν ανάλογα με την απόχρωσή τους (δρύς, οξιά, μεράντι κλπ).
Επειδή το μεράντι είναι ήδη σκούρο κόκκινο, πρόσεξε τι θα διαλέξεις μη σου σκουρύνει πολύ.
Pitt έγραψε:Το καλύτερο κατά την γνώμη μου είναι το απλό λινέλαιο. Ακόμη καλύτερο είναι το λάδι teak, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το βρείς.
Όπως σου είπα τα "teak oil" που κυκλοφορούν είναι μόνο κατ’ όνομα teak oil.
Από αυτά που αναφέρεις, έχω χρησιμοποιήσει το exotic teak oil της Bondex σε έπιπλα κήπου από teak και μπορώ να σου πώ ότι κάθε άλλο παρά με σκέτο λάδι μοιάζει. Απλώνεται σαν βερνίκι και αν βάλεις λίγο παραπάνω, αργεί να στεγνώσει. Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι απορροφάται αρκετά από το ξύλο καθώς σχημάτισε στην επιφάνειά του μια κρούστα σαν κερί και έδωσε στο ξύλο μια γυαλάδα. Ήταν πάντως διαφανές και ζωντάνεψε το χρώμα του ξύλου.
Άν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε εκτός από λινέλαιο, κάνε πρώτα μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι και άφησέ το να τραβήξει για μερικές μέρες. Ποτέ δεν ξέρεις...
otso έγραψε:ευχαριστω παιδια
μαλλον πεπιεσμενου αερα πρεπει να κανουν . bill εισαι σιγουρος; διαφανη ειναι δεν εχω δει συρμα μεσα , και γιατι να εχει;
επειδη εχω κομφλερ σπιτι σκεφτομαι να κανω μια πατεντα να βγαζω τα λαδια χωρις να λερωνω τον τοπο .οπως τα κανονικα δηλαδη στη λειτουργια του τζιφαριου στηριζονται , δεν νομιζω να ειναι τοσο περιπλοκο.
otso έγραψε:λοιπον εχουμε πολυ παλια μεταλλικα φαναρια και στο εσωτερικο στον καθρεφτη εχει φυγει το νικελ η (χρωμιο); και υπαρχει σκουρια .
πως μπορω να τα ζωντανεψω; υπαρχουν χρωματα στο εμποριο που να κανουν αυτην την δουλεια;
fubar.gr έγραψε:otso έγραψε:λοιπον εχουμε πολυ παλια μεταλλικα φαναρια και στο εσωτερικο στον καθρεφτη εχει φυγει το νικελ η (χρωμιο); και υπαρχει σκουρια .
πως μπορω να τα ζωντανεψω; υπαρχουν χρωματα στο εμποριο που να κανουν αυτην την δουλεια;
Για να φύγει η σκουριά: https://www.youtube.com/watch?v=y4yYF8gSHdA
Για να επινικελωθεί πάλι (παρόμοια μέθοδος): http://www.instructables.com/id/High-Qu ... Materials/
Κάτι που θέλω να μου εξηγήσετε. Σε όλες αυτές τις[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]