Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#90285 Η λύση που σκέφτεσαι είναι μάλλον ανορθόδοξη. Όπως ανορθόδοξο θα ήταν να βάλεις βαμβάκι στο αριστερό σου αυτί... :lol:

Δοκίμασες να βάλεις την πηγή απευθείας στην είσοδο με ένα άλλο καλώδιο, παρακάμπτοντας (θέτοντας εκτός) το ρυθμιστικό της έντασης που μοιάζει με ποντίκι;
Άβαταρ μέλους
By Morx
Pitt έγραψε:Η λύση που σκέφτεσαι είναι μάλλον ανορθόδοξη. Όπως ανορθόδοξο θα ήταν να βάλεις βαμβάκι στο αριστερό σου αυτί... :lol:

Δοκίμασες να βάλεις την πηγή απευθείας στην είσοδο με ένα άλλο καλώδιο, παρακάμπτοντας (θέτοντας εκτός) το ρυθμιστικό της έντασης που μοιάζει με ποντίκι;

Εκανα οτιδηποτε μπορει καποιος να κανει χωρις να ανοιξει στα 2 την κασα του γουφερ με τη βαρια.

Ο ενισχυτης προφανως των ηχειων εκλασε μεντες.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#90304 Δεν χρειάζεσαι βαριά. Σταυροκατσάβιδο χρειάζεσαι για τις 4 βιδούλες που έχει πίσω. :shifty:

Αν η σύνθετη αντίσταση των ηχείων είναι 4Ω, δοκίμασε να βάλεις εν σειρά μια αντίσταση από 1 έως 4,7Ω / ~2W.
Την βέλτιστη αντίσταση θα την βρείς με δοκιμή, αφού μόνο εσύ ξέρεις πόσο πιο δυνατά ακούγεται το ένα κανάλι σε σχέση με το άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Morx
Pitt έγραψε:Δεν χρειάζεσαι βαριά. Σταυροκατσάβιδο χρειάζεσαι για τις 4 βιδούλες που έχει πίσω. :shifty:

Αν η σύνθετη αντίσταση των ηχείων είναι 4Ω, δοκίμασε να βάλεις εν σειρά μια αντίσταση από 1 έως 4,7Ω / ~2W.
Την βέλτιστη αντίσταση θα την βρείς με δοκιμή, αφού μόνο εσύ ξέρεις πόσο πιο δυνατά ακούγεται το ένα κανάλι σε σχέση με το άλλο.

Ωραια, οι αντιστασεις δεν κοστιζουν τιποτα, οποτε θα προμηθευτω τα υλικα και θα κανω την πατεντα.
Ειναι η μοναδικη λυση περα απο το να εχω το ρυθμιστικο στο 40 με 47% εντασης για εκεινο το ηχειο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
Pitt έγραψε:Είτε με κοινό "teak oil" (που στην πραγματικότητα δεν είναι teak oil) είτε με λινέλαιο. Και τα δύο είναι διαφανή.

Κάποια (ευτυχώς όχι όλα) από τα λάδια συντήρησης ξύλων που κυκλοφορούν, έχουν και χρώμα και τα ονομάζουν ανάλογα με την απόχρωσή τους (δρύς, οξιά, μεράντι κλπ).

Επειδή το μεράντι είναι ήδη σκούρο κόκκινο, πρόσεξε τι θα διαλέξεις μη σου σκουρύνει πολύ.

Σήμερα έκανα μια πρώτη σχετική έρευνα αγοράς.
Βρήκα τα ακόλουθα προϊόντα:
Smaltoxyl Teak oil, τιμή 23,99 €/2,5 λίτρα, κατάλληλο για σκληρά-εξωτικά ξύλα.
Bondex Decking Oil, τιμή 37,99 €/2,5 λίτρα, το συγκεκριμένο μνημόνευε και ειδικά το μεράντι ως υλικό για το οποίο είναι κατάλληλο.
Bondex Exotic Teak Oil, τιμή 11,99/0,75 lt, υπάρχει και συσκευασία 2,5 λίτρων αλλά δε βρήκα τιμή.
Οι παραπάνω τιμές από Praktiker, στο νετ βρήκα και λινέλαιο με 15 €/4 λίτρα.

Κοιτώντας όλα τα προϊόντα μου δημιουργήθηκε μια βασική απορία, ποια η διάκριση μεταξύ teak oil και decking oil και γιατί το 2ο είναι 50% ακριβότερο. Επίσης παρότι "decking oil", κάνει και για κουφώματα;
Γενικά υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμηθεί συγκεκριμένο προϊόν για την περίπτωσή μου (κουφώματα από μεράντι), ή the cheaper the better;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#90661 Το καλύτερο κατά την γνώμη μου είναι το απλό λινέλαιο. Ακόμη καλύτερο είναι το λάδι teak, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το βρείς.
Όπως σου είπα τα "teak oil" που κυκλοφορούν είναι μόνο κατ’ όνομα teak oil.

Από αυτά που αναφέρεις, έχω χρησιμοποιήσει το exotic teak oil της Bondex σε έπιπλα κήπου από teak και μπορώ να σου πώ ότι κάθε άλλο παρά με σκέτο λάδι μοιάζει. Απλώνεται σαν βερνίκι και αν βάλεις λίγο παραπάνω, αργεί να στεγνώσει. Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι απορροφάται αρκετά από το ξύλο καθώς σχημάτισε στην επιφάνειά του μια κρούστα σαν κερί και έδωσε στο ξύλο μια γυαλάδα. Ήταν πάντως διαφανές και ζωντάνεψε το χρώμα του ξύλου.

Άν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε εκτός από λινέλαιο, κάνε πρώτα μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι και άφησέ το να τραβήξει για μερικές μέρες. Ποτέ δεν ξέρεις...
Άβαταρ μέλους
By otso
Pitt έγραψε:Το καλύτερο κατά την γνώμη μου είναι το απλό λινέλαιο. Ακόμη καλύτερο είναι το λάδι teak, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το βρείς.
Όπως σου είπα τα "teak oil" που κυκλοφορούν είναι μόνο κατ’ όνομα teak oil.

Από αυτά που αναφέρεις, έχω χρησιμοποιήσει το exotic teak oil της Bondex σε έπιπλα κήπου από teak και μπορώ να σου πώ ότι κάθε άλλο παρά με σκέτο λάδι μοιάζει. Απλώνεται σαν βερνίκι και αν βάλεις λίγο παραπάνω, αργεί να στεγνώσει. Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι απορροφάται αρκετά από το ξύλο καθώς σχημάτισε στην επιφάνειά του μια κρούστα σαν κερί και έδωσε στο ξύλο μια γυαλάδα. Ήταν πάντως διαφανές και ζωντάνεψε το χρώμα του ξύλου.

Άν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε εκτός από λινέλαιο, κάνε πρώτα μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι και άφησέ το να τραβήξει για μερικές μέρες. Ποτέ δεν ξέρεις...

http://www.vechro.gr/el/outdoor/product ... 42&ap=2283
εγω ειχα χρησιμοποιησει το http://www.vechro.gr/el/product/details ... cht-vanish γιατι ηθελα υψηλη αντοχη και UV προστασια δημιουργει ομως φιλμ ενω το τεακ οχι
επικοινωνησε μαζι τους τηλεφωνικα , χαιρονται να δινουν συμβουλες , εχω την εντυπωση απο το αλλο φορουμ οτι σε καποιον ειχαν παει απο το σπιτι να τον συμβουλεψουν σωστα.
και αν εισαι κοντα στο εργοστασιο μπορεις να πας και να παρεις και χυμα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#90854 Ευχαριστώ για τις γνώμες.
Τα βασικά κριτήρια για μένα είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη αλλοίωση της όψης του κουφώματος, η πληρέστερη προστασία του ξύλου (τρώει αρκετό ήλιο και υγρασία), και από εκεί και πέρα η ευκολία προετοιμασίας της επιφάνειας και εφαρμογής του προϊόντος. Νομίζω όλα αυτά γίνονται καλύτερα με ένα έλαιο παρά με ένα βερνίκι, έστω και υδατικής βάσης. Επίσης αν δεν κάνω λάθος, αν κάτι περαστεί με βερνίκι μετά σε μεταγενέστερη εφαρμογή πρέπει πρώτα να γυαλοχαρτιστεί....ενώ το λάδι απλά το περνάς από πάνω.
Αν τυχαίνει το προϊόν που τα κάνει όλα αυτά να είναι και φτηνότερο από όλα (λινέλαιο), ακόμη καλύτερα.
Διαβάζω όμως στο ιντερνετ ότι το λινέλαιο δεν αδιαβροχοποιεί ιδιαίτερα, δεν προστατεύει από ήλιο (UV) και ενίοτε διευκολύνει την εμφάνιση μούχλας; μου κάνει εντύπωση, αν δεν κάνει τίποτα από αυτά τότε τι κάνει; Από την άλλη ξέρω ότι χρησιμοποιείται για τη συντήρηση ξυλείας επί αιώνες, δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Ίσως αυτά τα 'προβλήματα' να μην αφορούν ξυλεία που έχει ήδη υποστεί επεξεργασία-βαφή.

Κατά τα λοιπά, πραγματικό teak oil όντως απ' όσο ψάχνω είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις. Αν ξέρει κανείς κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, ευχαρίστως να ακούσω.

ΥΓ (edit): ενδιαφέρουσα συζήτηση σε ξένο φόρουμ για λάδι vs. βερνίκι.
Άβαταρ μέλους
By otso
otso έγραψε:ευχαριστω παιδια

μαλλον πεπιεσμενου αερα πρεπει να κανουν . bill εισαι σιγουρος; διαφανη ειναι δεν εχω δει συρμα μεσα , και γιατι να εχει;
επειδη εχω κομφλερ σπιτι σκεφτομαι να κανω μια πατεντα να βγαζω τα λαδια χωρις να λερωνω τον τοπο .οπως τα κανονικα δηλαδη στη λειτουργια του τζιφαριου στηριζονται , δεν νομιζω να ειναι τοσο περιπλοκο.

πηρα πεπιεσμενου αερα 6-4 αλλα η πατεντα δεν δουλευει . η ιδεα ηταν να φτιαξω κατι σαν απλο τζιφαρι ωστε με την υποπιεση να τραβαει τα λαδια και να τα βγαζει μαζι με τον αερα .
κατι πρεπει να κανω λαθος η δεν επαρκει ο αερας απο το κομφλερ, και δεν βρισκω σχεδια απο τζιφαρια στο νετ να παρω ιδεες .
κανενα λινκ η ιδεα; μαστρο παναδιωτη καμμια ιδεα ; φανταζομαι θα εχεις φτιαξει για σενα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#96898 λοιπον εχουμε πολυ παλια μεταλλικα φαναρια και στο εσωτερικο στον καθρεφτη εχει φυγει το νικελ η (χρωμιο); και υπαρχει σκουρια .
πως μπορω να τα ζωντανεψω; υπαρχουν χρωματα στο εμποριο που να κανουν αυτην την δουλεια;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
otso έγραψε:λοιπον εχουμε πολυ παλια μεταλλικα φαναρια και στο εσωτερικο στον καθρεφτη εχει φυγει το νικελ η (χρωμιο); και υπαρχει σκουρια .
πως μπορω να τα ζωντανεψω; υπαρχουν χρωματα στο εμποριο που να κανουν αυτην την δουλεια;

Για να φύγει η σκουριά: https://www.youtube.com/watch?v=y4yYF8gSHdA

Για να επινικελωθεί πάλι (παρόμοια μέθοδος): http://www.instructables.com/id/High-Qu ... Materials/
Άβαταρ μέλους
By otso
fubar.gr έγραψε:
otso έγραψε:λοιπον εχουμε πολυ παλια μεταλλικα φαναρια και στο εσωτερικο στον καθρεφτη εχει φυγει το νικελ η (χρωμιο); και υπαρχει σκουρια .

Για να φύγει η σκουριά: https://www.youtube.com/watch?v=y4yYF8gSHdA

Για να επινικελωθεί πάλι (παρόμοια μέθοδος): http://www.instructables.com/id/High-Qu ... Materials/

ευχαριστω αλλα να σου πω την αληθεια δεν θα μπορεσω να την κανω . μου φαινεται λιγο μπελαλιδικη.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#97194 Έχω 5-6 kg τσιμέντο σε σκόνη, παρατημένο εδώ και 2-3 χρόνια σε ένα τσουβάλι.
Έχει ημερομηνία λήξης;
Προφανώς δεν θα το χρησιμοποιήσω για θεμέλια αλλά για κανένα μερεμέτι σε τοίχο/πάτωμα (και αν...)