Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#901490 Έκανα με το Corsaki με χειμερινά Kormoran το Brno - Αθήνα το καλοκαίρι του 21 Αυγουστιάτικα, τότε που είχε βαρέσει τα 40αρια
Άβαταρ μέλους
By elvet
#901514 Μία φορά είχα χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι, αναγκαστικά προ 12ετίας, ακόμα και σε πολύ ζεστές συνθήκες δεν παρατήρησα κάτι κακό στο αυτοκίνητο πέρα από τη φθορά. Συγκεκριμένα ήταν και πολύ χειμερινά (Gislaved nord frost) και τόσο μαλακά που με ζέστη ακόμα και στο παρκάρισμα/ ξεπαρκάρισμα μύριζαν και άφηναν ροδιές. Σε στενή διάσταση 165/65/14 σε 106 rallye. Εγιναν πολλά χιλιόμετρα όλο το καλοκαίρισε κετρνική και νότια Ευρώπη Πιο πολύ από φόβο (για κάμερες και κλήσεις) και μυρωδιά πήγαινα λίγο πιο προσεχτικά. Και πάλι μέχρι 180 (όριο ασφαλείας του ελαστικού) στις γερμανικές autobahn με πολλή ζέστη στη Νίκαια, Μασσαλία, Κορσική, Φλωρεντία, κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα ή στο κράτημα. Αντεξαν αρκετούς χειμώνες μετά. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει (φθορά, κατανάλωση), αλλά δεν είναι και απαγορευτικό ή επικινδυνο
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimviii έγραψε:Βγαινουν μακραν φθηνοτερες οι πριμιουμ μαρκες τελικα.

Ναι, ρε... εννοείται... Ξαναλέω, τα Sava, με 20Κ χλμ και πολύ ήπια οδήγηση, ήταν κυριολεκτικά για πέταμα... Στο βρεγμένο ήταν επικίνδυνα, με ανύπαρκτο κράτημα και πρόσφυση, στο στεγνό κάτω του μετρίου, το Α3 με τα 115 ατίθασα γερμανικά άτια και τα 150 ολόκληρα Νm ροπής σπίναρε για πλάκα (στο στεγνό), με λάστιχο 225/45/17 :lol: . Δηλαδή, αν τα κρατούσα 40Κ χλμ, όπως μου έχουν βγάλει όλα τα επώνυμα που έχω φορέσει (τουλάχιστον, εδώ ακόμα και τα Continental Premium Contact που είχα ένα φεγγάρι στην BMW, και τα έβγαλα στα 50Κ χλμ, ήταν καλύτερα στο τέλος τους από τα Sava με 20Κ χλμ...), πώς θα ήταν;; Θα πατούσες φρένο στη Δράμα και θα σταματούσες στην Καβάλα; :ninja:

Ποτέ, κανένα επώνυμο λάστιχο δεν μου έχει κρατήσει τόσο λίγο. Σε σχέση με ένα φθηνό, δίνεις 50% περισσότερα λεφτά και παίρνεις τουλάχιστον 100% παραπάνω διάρκεια, για να μην αναφέρω την απόδοση, ασφάλεια, οικονομία...

Και εδώ να σημειώσω και πάλι, πως τα Sava μπήκαν από την Κοσμοκάρ στη Θεσσαλονίκη και χρεώθηκαν ως Continental! Σε άνθρωπο μίας ηλικίας που, επειδή δεν είχε σχέση με αμάξια πήγαινε εκεί γιατί τους εμπιστεύονταν ότι θα κάνουν σωστή δουλειά! :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#901531 Τα χειμερινά (M+S) Sava πάντως που είχα βάλει στο yaris, μετά από 40κ χλμ όπου και το έδωσα, δεν με είχαν πουλήσει ποτέ και δεν είχε μειωθεί η απόδοση τους στο ελάχιστο. Ούτε με ζέστες, ούτε με κρύα, μπόνους κάτι αξιοπρεπέστατα πατήματα σε χιονισμένους δρόμους όπου κάτι σουβ κόλωναν να βάλουν αλυσίδες και κοίταγαν από μακρυά.
Προφανώς βέβαια όλα έχουν να κάνουν με τη χρήση. Αν κάποιος θέλει πραγματάκια από τα λάστιχα του, η επιλογή των χειμερινών δεν ενδείκνυται.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
manoliossss έγραψε:Άρχισα να τα βάζω στην εξίσωση κι αυτά ,απλά δεν βγαίνουν στη διάσταση μου οπότε θα πάω σε 225/45/17 που είναι μέσα στα όρια απόκλισης του κατασκευαστή,και είναι και θα βγουν και πιο φθηνά σαν 4αδα(80€ περίπου,που δεν τα λες και λίγα).το "τίμημα" του χαμηλότερου προφίλ δεν νομίζω να μ επηρεάσει τόσο πολύ όσον αφορά το κομμάτι της άνεσης,γιατί στον αντίποδα θα βελτιωθεί το κράτημα ..

Πρέπει όμως πρώτα να δεις ποια είναι η αρχική διάσταση σου. Γιατί το 205/50/17 και το 215/55/17 έχουν διαφορά διαμέτρου μεγαλύτερη του αποδεκτού 3%. Το 225/45/17 είναι πολύ κοντά στο 205/50/17, οπότε είσαι ΟΚ, αν η αρχική ήταν 205 και όχι 215. Δες αυτό το τεστ: https://www.tyrereviews.com/Tyre/Pirell ... ato-C3.htm και βάλε το καλό λάστιχο. :lol:

Isambard έγραψε:Τα αντίστοιχα της Pirelli (Ρ7 κάτι, δεν θυμάμαι καθόλου) δεν ήταν τόσο καλά, αν και δεν θα τα πω άσχημα. H Michelin εγγύηση.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε όλες οι σειρές τις Pirelli είναι στην κορυφή και παίζουν στις θέσεις 1-2 στις δοκιμές, Σε αντίθεση με τα τα Michelin.

George_Prix έγραψε:Απο τα χειροτερα λαστιχα που εχω βαλει...

Τα Efficient Grip 2 ήταν από τα λίγα σύγχρονα λάστιχα που με τρόμαξαν. Είχα πάρει ένα Focus 3, to 1600 με τα 150 άλογα, test drive με το που ήρθε Ελλάδα και μετά από 1-2 χλμ σταμάτησα να δω πιέσεις, τόσο χάλια μου φάνηκαν. Σπινάριζαν σαν να είχε το αυτοκίνητο 300 άλογα, μαγούλιαζαν στις στροφές, γλιστρούσε μια το μπροστινό και μια το πίσω γυρνώντας από υποστροφή σε υπερστροφή και πάλι σε υπερστροφή στην ίδια στροφή και το ESP υπερωρίες. Απογοήτευση και το Focus 3 (διορθώθηκε στο 3,5) με αναρτήσεις που έπλεαν και ψαρέματα στα πολλά χλμ, και το EG2. Badyear Inefficient Slip το λέω εγώ από τότε. Γυρνάω το Focus στον πωλητή της Ford που είναι γνωστός και με ρωτάει, «πως σου φάνηκε Αλεξ;» «Το χάλασαν ρε Γιώργο», του λέω. «Ε καλά, σε ξέρω εσένα, για ST είσαι» μου απαντάει. :lol:

Τα 4 Εποχών πάντως δεν είναι άσχημα για όλον τον χρόνο, αρκεί να μην έχεις απαιτήσεις να δουλεύουν σαν θερινά το καλοκαίρι και σαν χιονολάστιχα το χειμώνα. Είναι αρκετά καλός συμβιβασμός για ένα αυτοκίνητο που θα κινηθεί ήρεμα όλον τον χρόνο, ειδικά κανένα crossover με τετρακίνηση για λίγο χώμα και λίγο χιόνι.

ΥΓ: Ο markvag έπαθε ψυχολογικά με τα Sava, 3-4 posts έγραψε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#901616 Η εργοστασιακή διάσταση είναι 205/50/17 οπότε νομίζω πως παει άνετα 225/45/17 όπου αυτή είναι και η διάσταση που θα καταλήξω. Θα πάω να δω και θα μπει η primacy 5 ή primacy 4+ ..έχω στο μυαλό μου και τα pilot sport αλλά όχι τόσο ψηλά στη λίστα .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#901963 Είμαι ανάμεσα σ'αυτά τα δύο :
https://www.fokas-tyres.gr/index.php?ro ... ct_id=9812
https://www.skroutz.gr/s/15423589/Kumho ... inito.html
B , A και B,B .
Βλέπω οτι η Nexen δίνει λάστιχα 1ης τοποθέτησης και σε porsche !!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
manoliossss έγραψε:Η εργοστασιακή διάσταση είναι 205/50/17 οπότε νομίζω πως παει άνετα 225/45/17 όπου αυτή είναι και η διάσταση που θα καταλήξω. Θα πάω να δω και θα μπει η primacy 5 ή primacy 4+ ..έχω στο μυαλό μου και τα pilot sport αλλά όχι τόσο ψηλά στη λίστα .
Αν και καθυστέρησα λίγο εν τέλη πήγα προχθές για αλλαγή.εβαλα Michelin primacy 5 225/45/17 , 440€ τοποθετημένα . Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τα Viking protech newgen που φορούσα …μου έβγαλαν 63000 χιλιόμετρα και είχαν ακόμα πέλμα αν και στη βροχή τα ένιωθα να γλιστράνε .τα κρατήματα σε στεγνό ήταν παραπάνω από αποδεκτά!Η διαφορά με τα Michelin ήταν με τη μία ο μικρότερος θόρυβος και η αίσθηση στις λακούβες.παρολο που χαμήλωσα προφίλ (από 55 σε 45) τα Michelin είναι πιο μαλακά…
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:

Μιλάμε για ΛΑΣΤΙΧΑΡΑ:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Έχω πάθει σοκ από το grip του, την άνεση, τον θόρυβο και το τιμόνι σε σχέση με το 4s.

Το καπ 2 το κάνει σκόνη είναι και καλύτερο στη βροχή.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
George_Prix έγραψε:Γ Α Μ Α Ν Ε

Michelin Pilot Sport 4 205/55 R16 91Y

20k km later εχω παλι μηδενικο κρατημα και τα λαστιχα ειναι για πεταμα :x

Εικόνα

Αν ημουν πλουσιος θα τα ειχα αλλαξει τα λαστιχα στις 15k km που ηταν η πρωτη φορα που σκεφτηκα "τα φαγαν τα ψωμια τους". Μια ζωη ολοκληρη ακουω να λενε οτι τους κρατανε τα λαστιχα για 30k-50k km και δεν το πιστευω πως ειναι δυνατον :dizzy:

Ξερει κανενας ποσα χιλιοστα ειναι το αυλακι σε λαστιχα φρεσκαδουρα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:Τέτοιας κατηγορίας και όχι super sport, λογικά θα είναι γύρω στα 7 - 7.5 αρχικά.

Θενκς Γιουγκο! Και στα ποσα mm συνιστουν αλλαγη ελαστικων? :hmmm: