Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Σε κλειστό όχημα το θέμα του κεφαλιού δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, δεν θα τριφτούν τα μούτρα σου στην άσφαλτο. Η ζώνη, αν είναι δυνατόν σφιχτά και όχι αυτόματη και το μαξιλαράκι είναι που θα προστατεύσουν τον αυχένα και δεν θα αφήσουν το κεφάλι να χτυπήσει πουθενά. Το κράνος μάλιστα αυξάνει και το βάρος του κεφαλιού άρα και το φορτίο στον αυχένα. Αν σπάσεις αυχένα μπορεί να πεθάνεις ή να μένεις παράλυτος.
Το καλύτερο βέβαια είναι να έχεις κράνος αλλά και το HANS (αυτό το κολάρο που φοράνε οι οδηγοί στην Φ1), τότε σε συνδυασμό με ζώνη και κάθισμα το κεφάλι αυχένας κινούνται σαν ένα με προστασία από μοχλούς κλπ.

Κάτι που θυμήθηκα.

Πάνω στις Σέρρες ένα s2000 έφερε τούμπα μετά την 8.

Ευτυχώς είχε cage.

Στη πίστα όλα μπορούν να συμβούν και να μη φοράς κράνος το θεωρώ λάθος και ανεύθυνο.

Βασικά δε βλέπω το λόγο να μη φοράς. :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:Βασικά δε βλέπω το λόγο να μη φοράς. :lol:

< >

+1

Όσες φορές έχω μπει μέσα οδηγός/συνοδηγός, πάντα κράνος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:...Βασικά δε βλέπω το λόγο να μη φοράς. :lol:
Συμφωνώ υπέρ του κράνους σε πίστα αλλά καταλαβαίνω και κάποιον που μπορεί να πει ότι του μειώνει το οπτικό πεδίο ή την ακοή ή την αίσθηση χώρου κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Συμφωνώ υπέρ του κράνους σε πίστα αλλά καταλαβαίνω και κάποιον που μπορεί να πει ότι του μειώνει το οπτικό πεδίο ή την ακοή ή την αίσθηση χώρου κλπ κλπ.

Μπορεί να βάλει open face τότε :)

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:

Μπορεί να βάλει open face τότε :)

< >
Χαχα, ας βάλει open face, ας πάρει και τρυπάνι να βγαίνουν τα αυτιά έξω.... Εγώ πάντως θα έβαζα φουλ κανονικό κράνος κι ας βρίζω για το βγάλε βάλε τα γυαλιά που πρέπει να τα χώσεις να χωρέσουν μέσα από τη μπαλακλάβα και γύρω από τα αυτιά σου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#904296 Εικόνα

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ούτε 40Κ χλμ δεν έφτασε... :svivhaha: :svivhaha:

2Κ χλμ το έκανα εγώ, κατά βάση σε επαρχιακούς και στην Εγνατία.

Άντε να δούμε τι θα πει το συνεργείο...
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Το γνωστό πρόβλημα με το δοχείο adblue;;

Δεν έχω ιδέα! :lol: :lol: Λογικά ναι ή κανένα μπλοκάρισμα;; ή πιθανώς και κάποιος αισθητήρας;; :hmmm: Να σημειώσω πως, παρόλο που είχε λίγο μέσα, δεν είχε φτάσει στο σημείο να βγάλει μήνυμα να προσθέσω. Είχα το νου μου, αλλά βάσει του τι έλεγε το αμάξι είχε για καμιά 600χλμ ακόμα... :hmmm: Εν τέλει το γέμισα με adblue, μπας και ήταν από αυτό, αλλά τζίφος...

Αν μάθω ποτέ, θα ενημερώσω... Περιμένω την leasing να μου πει που θα το πάω και (κυρίως) να κανονίσει για αυτοκίνητο αντικατάστασης!

BARHonda έγραψε:Ποιος ηλίθιος σκέφτηκε το ανάποδο στροφόμετρο?

Να πω την αμαρτία μου, μ' αρέσει... :ninja: Και στην πράξη, λειτουργικά δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, το συνηθίζεις σχεδόν αμέσως... Το ίδιο και το τιμονάκι, το οποίο όσο το οδηγώ, τόσο μ' αρέσει...
Άβαταρ μέλους
By edmond
BARHonda έγραψε:Ποιος ηλίθιος σκέφτηκε το ανάποδο στροφόμετρο?

Μόλις σήμερα είχα μπροστά μου ένα matiz και καθώς καθόμουν ψηλότερα στο sprinter, έβλεπα...through το στροφόμετρο του που βρίσκεται στη μέση του ταμπλό αλά γιάρις 1&2 ξέρωγω. Στο οποίο στροφόμετρο η βαθμονόμηση ξεκινά από πάνω αριστερά προς τα κάτω δεξιά... :dizzy:

Εδιτ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By alexm
PaNick67 έγραψε:Stellantis το προβλημα

Dv5 δεν φοράει το 3008; αν ναι, λογικά ειναι δοχείο.
Παντως με εξαίρεση αυτό, και έχοντας κανει πάνω από 200.000 με διαφορα οχήματα με το συγκεκριμένο μοτέρ, εχω να πω οτι σε γενικές γραμμές ειναι μια χαρα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Να πω την αμαρτία μου, μ' αρέσει... Και στην πράξη, λειτουργικά δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, το συνηθίζεις σχεδόν αμέσως...

Καλά, εσύ είσαι γνωστός ανώμαλος. Εδώ σου άρεσαν οι διακόπτες παραθύρων κάτω από το χειρόφρενο στο 206. Μου το έλεγες όταν τρώγαμε μακαρονάδα στην πίστα των Σερρών και κόντεψα να πνιγώ με το σπαγγέτι Νο 10... :help:

Επειδή έχω κι εγώ αυτοκίνητο με διακόπτες παραθύρων στην κεντρική κονσόλα, πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο ηλίθιο! Και μην μου αρχίσεις εσύ και ο drdino για την κόρνα στον λεβιέ των φλας, το είχα κι αυτό σε άλλο αυτοκίνητο. Πραγματική ανωμαλία!!!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:Να πω την αμαρτία μου, μ' αρέσει... Και στην πράξη, λειτουργικά δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, το συνηθίζεις σχεδόν αμέσως...

Καλά, εσύ είσαι γνωστός ανώμαλος. Εδώ σου άρεσαν οι διακόπτες παραθύρων κάτω από το χειρόφρενο στο 206. Μου το έλεγες όταν τρώγαμε μακαρονάδα στην πίστα των Σερρών και κόντεψα να πνιγώ με το σπαγγέτι Νο 10... :help:

Επειδή έχω κι εγώ αυτοκίνητο με διακόπτες παραθύρων στην κεντρική κονσόλα, πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο ηλίθιο! Και μην μου αρχίσεις εσύ και ο drdino για την κόρνα στον λεβιέ των φλας, το είχα κι αυτό σε άλλο αυτοκίνητο. Πραγματική ανωμαλία!!!

Φτιαγμένος για Peugeot :lol:
Με τα Citroen δεν τα πάει καλά :lol: