Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:Η γυναίκα αλλάζει την κουζίνα, επέλεξε ΙΚΕΑ (μη ρωτατε τι και πως, δεν μπλέκομαι. Ας επιλεξει η ιδια να μην εχω γκρίνιες μετα).
)

Truer words have never been spoken
:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#904277 Επειδή άλλαξα φούρνο πρόσφατα και πήρα με πυρόλυση ένα πράγμα που αξίζει να πληρώσεις είναι το να κρύβεται η πόρτα από κάτω για να μπορεί η σύζυγος να τον καθαρίζει εις βάθος εύκολα.

Σίγουρα έχει η Neff τέτοια μοντέλα δεν ξέρω αν έβγαλε κάποιος άλλος.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimik έγραψε:Επειδή άλλαξα φούρνο πρόσφατα και πήρα με πυρόλυση ένα πράγμα που αξίζει να πληρώσεις είναι το να κρύβεται η πόρτα από κάτω για να μπορεί η σύζυγος να τον καθαρίζει εις βάθος εύκολα.

Σίγουρα έχει η Neff τέτοια μοντέλα δεν ξέρω αν έβγαλε κάποιος άλλος.

< >

Ο φούρνος που εχουμε τωρα ανοίγει απο το πλάι και τέτοιον θα επιδιώξω να παρω ξανα (αν βρώ).
Ειναι πολύ βολικό λόγω ύψους.

bill33 έγραψε:
bebes έγραψε:Η γυναίκα αλλάζει την κουζίνα, επέλεξε ΙΚΕΑ (μη ρωτατε τι και πως, δεν μπλέκομαι. Ας επιλεξει η ιδια να μην εχω γκρίνιες μετα).
)

Truer words have never been spoken
:thumbsup:

αυτό λέγεται "εμπειρία" :s_biggrin
:lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#904280 Εμένα ευτυχώς από το 2015 δουλεύουν όλες οι λευκές μια χαρά. Μόνο το στεγνωτήριο έχω αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904284 O φούρνος και οι εστίες είναι απο το 2001. Τις εχω μεταφερει απο το προηγούμενο σπίτι. Αμφότερα Zanussi.
Oι εστίες ειναι σαν καινούριες, καμια βλάβη, καμια δυσλειτουργία.
Ο φούρνος δουλεύει μεν κανονικά, αλλα εχει αρκετες φθορες στα κουμπια και κυριως στο εσωτερικο οπου μαλλον η πλάτη εχει αρχίζει να διαλυεται.

Πηγα στο mediamark (Public) να δω συσκευες.
Αν έπαιρνα τωρα, θα επαιρνα επαγωγικες εστιες LG (εχουν ενα τελευταιο κομμάτι με καλη εκπτωση) που φαινονται να εχουν πολυ καλα τρεχνικα χαρακτηριστικά, ενω σε φουρνους (μιας και δεν θελουμε να φυγουμε πανω απο 500€) καταληγω μαλλον σε Whirlpool.
Εχει και τα Hotpoint ARISTON σε πολυ καλές τιμες, τα οποία ειναι ΟΛΟΪΔΙΑ με τα Whirlpool.
Ο υπευθυνος μας ειπε οτι η τουρκικη Beko εχει εξαγορασει Whirlpool και Hotpoint ARISTON, εχει τα δικα της λιγο πιο φτηνα και πουλαει τα αλλα σαν λιγο πιο premium.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Αν έπαιρνα τωρα, θα επαιρνα επαγωγικες εστιες LG (εχουν ενα τελευταιο κομμάτι με καλη εκπτωση) που φαινονται να εχουν πολυ καλα τρεχνικα χαρακτηριστικά,

Το θεμα ειναι αν θα ξαναφερουν, αν θα υπαρχει υποστηριξη σε ανταλλακτικα

Πριν 18 χρονια πηρα ενα πλυντηριο πιατων LG, το οποιο μεχρι προπερσι δουλευε αψογα. Μετα αρχισε αν χανει νερα κι ο τεχνικος που το ειδε ειπε για κατι σωληνακια απο κατω τα οποια δεν υπαρχουν ( η εταιρια σταματησε να φερνει πλυντηρια πιατων για καμια δεκαετια και ξαναρχισε σχετικα προσφατα ). Μου ειπε 200€ για να το φτιαξει με πατεντα και προτιμησα να παρω αλλο κι ετσι επελεξα ενα Bosch το οποιο αν και φτηνο δεν ηταν η φτηνια πανω του ξεχειλιζε. ( το παλιο εδειχνε μεσα εξω καμια 15ρια φορες πιο ποιοτικο, ηταν πιο αθορυβο κι ας ειχε λιγοτερα προγραμματα κι αν εχει δικιο η κυρα, επλενε και καλυτερα )
Εδω ομως ανταλλακτικα υπαρχουν τα παντα και θα υπαρχουν για χρονια
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#904291 Είχαμε φούρνο με πυρόλυση και κάτι μοντέρνα συστήματα 6th sense της whirlpool. Δεν τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ. Στα 3 χρόνια μας τον αλλάξανε γιατί κόλλαγε το σύστημα προθέρμανσης.

Οταν μετακομίσαμε πήραμε τον πιο απλό boss με περιστρεφόμενους διακόπτες αλλά παλαιά.

Επαγωγικές εστίες πήραμε της whirlpool επειδή ήταν οι μόνες που είχαν το μεγάλο μάτι πίσω.

Πολύ καλά λειτουργούν και τα δύο και ήταν πολύ οικονομικές προτάσεις.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904308 Τελικά πήρα Neff φούρνο και εστίες, ενω για απορροφητήρα θα βαλω κατα 99% τον ΙΚΕΑ* (είναι χωνευτός στο ντουλάπι και δεν φαίνεται καθόλου, ενω εχουμε πολύ καλες κριτικές απο άτομα που τον αγόρασαν).
https://www.plaisio.gr/product/megales- ... ou_4968751
Ο Νeff εντωμεταξύ ειναι ολόιδιος με τον Bosh. Μεχρι και τα καρτελάκια πίσω ειναι ίδια, και πιθανόν να κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Αυτό που δεν γνωριζα ήταν οτι η Neff ειναι η "κυριλέ" φίρμα της Bosh που την εφτιαξε για να ανταγωνιστεί τη Miele.
Σχετικά με την Whirlpool, ενω εξωτερικά μποιαζουν πολύ, εχουν σημαντική διαφορά στο βάρος. 27,5 κιλα ο πρωτος, 34 ο δεύτερος. Ελπίζω αυτο να μετουσιώνεται σε καλύτερα υλικά :roll:
Ενω το ΠΛΑΙΣΙΟ ειχε πιο ακριβό τον φούρνο, ειχε μια καλή τιμη (900€) για πακετο φούρνου εστιών, οπότε σε συνδυασμο με την έκπτωση 10% που ειχαν, μου έβγαινε 810€. Θεωρω οτι ειναι vfm προσφορά.
Ο συγκεκριμένος φούρνος εχει λειτουργία airfryer με καλές κριτικές, οπότε θα αρέσει και στα παιδια :eat:

*Η ΙΚΕΑ τον χρεωνει 350€, τα οποία στην αρχή μου φανηκαν πάρα πολλά, αλλά μετα ψάχνοντας αντίστοιχο απορροφητήρα είδα οτι ο πιο φτηνος είναι 30€ κατω! Απίστευτο πόσο εχουν παει οι απορροφητήρες. :dizzy:
Φτιαχνοντας την κουζίνα, μας εδωσαν ενα κουπόνι 10% της αξίας της για αγορές, οπότε εκει θα μπει και ο απορροφητηρας μαζι με καποια αξεσουαρ, βρυσες κλπ
https://www.ikea.gr/proioda/underverk-e ... /70389139/
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904309 Την πατήσαμε :oops:
Εχουμε δυο σετ χύτρες Qatro της Fishler και δεν κανουν για την επαγωγική :rant:
Ευτυχως τηγάνια, σοτέζες και σχαροτήγανο κανουν, αλλά πρεπει να αγορασω μια χύτρα και μια δυο κατσαρόλες.
Απρόβλεπτα έξοδα και μαλιστα δίολου ευκαταφρόνητα... :x

Πλάκα πλάκα, ολα τα σκευη ΙΚΕΑ που εχουμε, κάποια απο τα οποία ειναι πολύ παλιά, τα οποία ειναι ολα φτηνης σειρας, δουλευουν με τις επαγωγικές.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bebes έγραψε:Εχουμε δυο σετ χύτρες Qatro της Fishler και δεν κανουν για την επαγωγική

Πες χωρητικότητες/διάμετρο αν βγάλεις αγγελία :innocent:

bebes έγραψε:Ο Νeff εντωμεταξύ ειναι ολόιδιος με τον Bosh. Μεχρι και τα καρτελάκια πίσω ειναι ίδια, και πιθανόν να κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Αυτό που δεν γνωριζα ήταν οτι η Neff ειναι η "κυριλέ" φίρμα της Bosh που την εφτιαξε για να ανταγωνιστεί τη Miele.

Ναι είναι BsH group

bebes έγραψε:Ο συγκεκριμένος φούρνος εχει λειτουργία airfryer με καλές κριτικές, οπότε θα αρέσει και στα παιδια

Μαρκετίστικες @@
Αν είναι ν'ανάψεις ολόκληρο φούρνο για air fryer χαίρω πολύ. Το γαμάτο του airfryer είναι ότι στα κάνει πολύ πιο γρήγορα καθώς είναι μικρός ο χώρος.

Μεγειές :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904315 Τα παλαιότερα σετ της Fissler ήταν φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, υψηλής περιεκτικότητας σε χρώμιο, γι αυτό και δεν δουλεύουν με τις επαγωγικές.
Έχει συμβεί σε πολύ κόσμο. Τα ίδια πάθαμε και εμείς, αποσύρθηκε το σετ quatro και αγοράστηκε χύτρα της WMF που μάλιστα παίρνει και ίδια λάστιχα με την Fissler.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#904316 Το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι αυτό που παραλείψατε. Ευτυχώς η επιλογή δεν ήταν "δική σας" .
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904338 Προσωπικά δεν θα αγόραζα την επιλογή μου, οι επαγωγικές είναι πολύ ανώτερες. Χύτρα αγοράζεις κι άλλη. Κρίμα πάντως γιατί δεν είχαμε κανένα παράπονο από την Fissler.