Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
Chris έγραψε:Σε έπιασε η περιέργεια ή έχασες κάτι?

Εχασε 2 χρισες λιρες , και με την τιμη της λιρας στον Θεο εστω κι αν σημερα εκανε βουτια , ταχει παρει
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901600 Έχεις τσεκάρει πρώτα στο impeller, πίσω από το μικρό καπάκι που έχουν όλα τα πλυντήρια εμπρός χαμηλά (αριστερά συνήθως). Κανονικά εκεί μαζεύονται όλα τα μικρά πραματάκια.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#901630 χάθηκαν μικρά υφάσματα συναισθηματικής αξίας (εσώρουχα)

στο λάστιχο της πόρτας τίποτα.
είδα την τάπα μπροστά, δεν την άνοιξα ακόμα.
κάποια άλλη γωνιά που φτάνουμε;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
egobrain έγραψε:χάθηκαν μικρά υφάσματα συναισθηματικής αξίας (εσώρουχα)στο λάστιχο της πόρτας τίποτα.
είδα την τάπα μπροστά, δεν την άνοιξα ακόμα.
κάποια άλλη γωνιά που φτάνουμε;
Μα είπαμε υπάρχει το πορτάκι του impeller κάτω μπροστά με το φίλτρο και σωληνάκι για να αδειάζεις το νερό. Εκεί επίσημα σύμφωνα με τις οδηγίες ανοίγεις και καθαρίζεις τα μικροαντικείμενα, εσύ σώνει και καλά να ανοίξεις κάτι άλλο πολύ πιο δύσκολο και άσχετο. Με το χέρι ανοίγει η τάπα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
egobrain έγραψε:ναι μωρέ, ειδα φωτογραφίες σαν κι αυτή και είπα έχει κι αλλού χώρους Εικόνα

Εχω ανοίξει πολλά πλυντήρια σε κανένα δεν ειδα κάτι τέτοιο.Μάλλον κάποιος τα έχωνε εκεί.Στο μόνο σημείο που μπορεί να βρω κάτι ειναι στον σωλήνα που πάει στο φίλτρο.Να έχει περάσει καρφίτσα ή κάτι παρόμοιο και να κρατάει πραγματάκια πριν φτάσουν στο φίλτρο.Νομίσματα,βίδες,παξιμάδια ...τέτοια πράγματα έχω βρει.Και όλα αυτά γιατί η :inlove: δεν ψάχνει τις τσέπες μου.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#901665 Επειδή δεν ψάχνεις τις τσέπες σου πριν βάλεις τα ρούχα σου στα άπλυτα εννοείς?
Άβαταρ μέλους
By bill33
Chris έγραψε:Επειδή δεν ψάχνεις τις τσέπες σου πριν βάλεις τα ρούχα σου στα άπλυτα εννοείς?

επειδή τα παίρνει μόνη της και τα βάζει για πλύσιμο :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901688 Πάντως από τις τρύπες που έχει ο κάδος δεν χωράει να περάσει κάτι μεγαλύτερο από καρφίτσα, πινέζα, αυτοκόλλητο, ούγια. Τα πιο μεγάλα είτε έχουν μπει μέσα στο λάστιχο (έχει δίπλες, θέλει καλό ψάξιμο) είτε κάτι πάει πολύ λάθος (έχει αποσυνδεθεί/σκιστεί το λάστιχο κλπ)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#904061 Αγόρασα προϊόν, κρέμα καραμελέ μάρκας Bonne maman, χτυπάω τον κωδικό που είχε στη συσκευασία για κάποιο χαζό διαγωνισμό και τσααακ, μου λέει είστε instant winner. Δεν το πολυπίστεψα γιατί ήταν ιστοσελίδα με περίεργο όνομα αλλά τελικά ήρθε προχθές στο σπίτι ένα ωραιότατο επιτραπέζιο μίξερ της KitchenAid, μοντέλο Artisan 4,8lt που όπως κατάλαβα κανονικά κοστίζει περί τα 500+ ευρώ!
Και όμορφο και κόκκινο και πιάνει λιγότερο χώρο από το παλιό της Kenwood που θα πουληθεί online και μοιάζει να λειτουργεί πιο καλά, η μαρέγκα έδεσε εύκολα. Το θέμα είναι ότι έχει έξοδο (όπως τα παλιά LandRover στο πίσω μέρος για να προσαρμόζεις αντλίες κλπ) όπου δέχεται αξεσουάρ που κάνουν παπάδες μεν, κοστίζουν ανάλογα δε. Έτσι είναι, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους....
Το μόνο αξεσουάρ που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που φτιάχνει μακαρόνια. Και μάλιστα διαθέτει 3-4 μοντέλα, ένα που κάνει μόνο λαζάνια, άλλο πακέτο με 3 αξεσουάρ (λαζάνια, μακαρόνια, ταλιατέλες), άλλο με 3 σχισμές ώστε να κάνει όσα το προηγούμενο αλλά σε ένα κομμάτι, παρόμοια αλλά με πλαστικό, άλλο για στριφτά κλπ. Δεν βιάζομαι αλλά νομίζετε αξίζει τον κόπο, η κόρη είναι πολύ θετική (έφτιαχνε μακαρόνια με το χέρι και ρολλό και μαχαίρι από 8 χρονών).
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904274 Σχετικά με φουρνο και επαγωγικές εστίες τι πρεπει να κοιταξω;
Η γυναίκα αλλάζει την κουζίνα, επέλεξε ΙΚΕΑ (μη ρωτατε τι και πως, δεν μπλέκομαι. Ας επιλεξει η ιδια να μην εχω γκρίνιες μετα).
Για τα ηλεκτρικα εχω επιληφθεί εγω. Ο απορροφητήρας θα αλλαχθει λόγω σχεδιασμου (είχαμε καμιναδα, θα μπει χωνευτός στο ντουλαπι), οι εστίες ειναι το μονο που δουλευει καλά, αλλα θα βαλουμε επαγωγικες (ήθελα αερίου, αλλα τα φοβαται η συζηγος, οπότε επαγωγικές).
Σκεφτομουν να παρω απο ΙΚΕΑ, 350€ και με καλες κριτικες και 5 χρόνια εγγύηση (εχουμε μια γνωστη που δουλευει εκει και ειπε οτι την παιρνουν πολλοι και ειναι ευχαριστημένοι)
https://www.ikea.gr/proioda/matmassig-3 ... /10467093/
Ψαχνοντα λίγο για κριτικές, βρηκα κάποιον στο reddit που λεει οτι τα πηνια της (η ωφέλιμη επιφάνεια που ζεσταινει αν καταλαβα καλά) ειναι μικροτερα απο το αναφερόμενο. Δηλαδη στο μεγάλο "ματι" των 21 εκ. το πηνιο ειναι μόλις 14 εκ.
https://www.reddit.com/r/cookware/comme ... 4cm/?tl=el
Πως μπορω να το εξακριβωσω αυτό;
Πχ αν παω σε Bosh ή καποια άλλη γνωστη μάρκα, πως θα ξερω τι πηνίο έχουν;
Διβασα λίγο το παρων τοπικό και ειδα καποιες προτασεις σε Βοsh σχεδον στα ιδια χρήματα.
πχ αυτη που ειχε προταθει, εχει μάλλον τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα με την ΙΚΕΑ
https://www.skroutz.gr/s/12288710/Bosch ... escription

Για φουρνο, θελω ανω πάγκου και να ειναι πυρολιζέ (απάιτηση νοικοκυρας)
Εχω δει διαφορους στο 500αρικο και πιο κατω, υπαρχει καμια δοκιμασμενη προταση για εκει;
Το πυρολιζε αξίζει;

:s_howdy

*Πλυντηριο πιατων ειχα αγορασει πριν μερικα χρόνια, απο ΙΚΕΑ ενοιχιζόμενο, ηλεκτρολουξ και δουλευει μια χαρα, οπότε θα μπει κουτι :)