Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901094 Το δοχείο τύπου airscape κάνει διάφορα. Έχω πάρει ένα του κιλού γιατί βαριέμαι να παραγγέλνω κάθε εβδομάδα και τον κρατάει αρκετά φρέσκο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#901098 Έχω πάρει ένα από το temu αλλά δεν κάνει τίποτα, χάνει αέρα, βλέπω πολύ γρήγορα τη βαλβίδα ανεβασμένη. Έχουμε κανά δοκιμασμένο υπόψιν;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#901112 Είδα κάποια βιντεάκια λένε ότι είναι τίμιο οπότε πήρα ένα μεγάλο των 500γρ. https://shopflix.gr/p/SF-15432457/doxei ... l-15406979
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901139 Ό,τι κουτί/δοχείο και να είναι καλό είναι να είναι όσο μπορεί πιο γεμάτο (να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα).
Εγώ παίρνω 1 κιλό καφέ και όταν τον ανοίξω αλέθω όσο θέλω και το υπόλοιπο το μοιράζω σε 3+ μεταλλικά δοχεία του καφέ της illy (των 250γρ). Δεν ξέρω πόσο αεροστεγές είναι αλλά νερό που έχω δοκιμάσει δεν βγαίνει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:Ψάξε Tightvac εγώ ένα τέτοιο έχω σε κλάσμα τιμής από airscape
Πήρα το μεγάλο, 500γρ και ήρθε πάνω στην ώρα που πήρα νέο καφέ οπότε έβαλα τον μισό εκεί (500γρ δηλαδή) για δοκιμή. Αν τα περάσει το τεστ θα πάρω άλλο ένα μεγάλο και ένα μικρό για τους καθημερινούς
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901875 Καθώς κοιτάω διάφορες υπεραυτόματες bean to cup βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.
Ο πιο βασικός είναι η ποσότητα του καφέ που μπορεί να βάλει σε έναν καφέ. Χειροκίνητα είναι σύνηθες να έχεις 16-18-20+γραμμάρια με το ανάλογο portafilter. Σε αυτές μπορεί να είναι μόνο 6-8-9-10γραμμάρια. Πρέπει να πας σε πολύ ακριβά για να έχει παραπάνω.
Αλλά και άλλες ρυθμίσεις είτε δεν υπάρχουν είτε μερικές φορές είναι δύσκολη ή ανεπαρκής ή η πρόσβαση σε αυτές είναι μέσα από μενού υπομενού κλπ.
Ρύθμιση μύλου, προεμβάπτιση, επιλογή ποσότητας νερού, κάποιοι ενοχλητικοί αυτοματισμοί (φσστ με νερό/ατμό εκεί που δεν το περιμένεις), ρυθμίσεις γάλατος, μη έλεγχος πίεσης (ούτε καν όργανο ελέγχου)....
Αλλά αν δεν θέλεις να ασχολείσαι μετά τις αρχικές ρυθμίσεις με λίγους πειραματισμούς που έχεις αποφασίσει για μύλο, ένταση (ποσότητα καφέ), θερμοκρασία νερού, ποσότητα νερού μπορείς να έχεις ένα αρκετά σταθερό αποτέλεσμα (εσύ και όποιος άλλος πατήσει το κουμπί).
Καλά είμαστε, ας συνεχίσει με τη φιλτρομηχανή της κι εγώ με το cold brew μου.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#901876 Πάρε μια κανονική κι ένα μύλο, 2 λεπτά υπόθεση είναι. Βάζεις το καλαθακι κάτω από το μύλο, περιμένεις 30 δευτερόλεπτα, πατικωνεις τον καφέ, το κλιπάρεις στη μηχανή και πατάς ένα κουμπί. Η εξοικονόμηση χρόνου της αυτόματης δε δικαιολογεί την πολλαπλάσια πολυπλοκότητα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Πάρε μια κανονική κι ένα μύλο, 2 λεπτά υπόθεση είναι. Βάζεις το καλαθακι κάτω από το μύλο, περιμένεις 30 δευτερόλεπτα, πατικωνεις τον καφέ, το κλιπάρεις στη μηχανή και πατάς ένα κουμπί. Η εξοικονόμηση χρόνου της αυτόματης δε δικαιολογεί την πολλαπλάσια πολυπλοκότητα.
Ξέχασες να προσθέσεις και τα της καθαριότητας που δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο του, θέλει χρόνο και επιπλέον ενασχόληση.
Αλλά εγώ πλέον τα έχω καταλάβει αυτά και μια χαρά μύλο έχω. Αλλά εγώ δεν πίνω τέτοιον καφέ, φτιάχνω cold brew ενώ αυτή που θέλει να πίνει ζεστούς καφέδες και βολεύεται με καφέ φίλτρου δεν πρόκειται να τα κάνει αυτά. Οπότε "στον καιρό" που λέγαμε και στο ναυτικό. Η ανατροπή θα προκύψει όταν/αν η κόρη αρχίσει να ενδιαφέρεται για καφέ σε 1-2-3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#902085 O καθενας, ότι θέλει ας κάνει και όπως βολεύεται, αλλά....
Ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λές και να νομίζεις ότι πίνεις espresso, όταν είναι απο αυτόματες μηχανές με κάψουλες κλπ, ακόμα και τις ακριβότερες μάρκες-μοντέλα.
Ακόμα και του Lidl η μηχανή που φτιάχνεις espresso με αλεσμένο στο grinder σου και πατημένο με το τάμπερ της, δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Ας είναι όμως.... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Τελικά πήρα μια Vertuo .Σου επιστρεφουν την αξία της μηχανής σε καψουλες στο διαστημ των 5 πρώτων παραγγελιών ,οποτε ουσιαστικά δωρεαν...Σιγουρα καλύτερος καφές απο τον original και περισσότερες επιλογές σε ογκο καφέ.Ειναι και αισθητα πιο αθορυβή.
:s_smile

Κωστη για πες ποια πηρες; και τι καφε διαλεξες; :oops:

Συνεχιζεις να εισαι ευχαριστημενος;

Ειπα να δωσω αλλη μια ευκαιρια στις καψουλες μιας και απο τις Dolce Gusto δεν εμεινα ευχαριστημενος καθολου. Κι αφου σου δινει πισω τα λεφτα της μηχανης με παραγγελια καφε, ουσιαστικα βγαινει τσαμπα
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Νικήτρια ήταν η Sage Barista Pro

Την έστησα σήμερα και μετά από 3-4 δοκιμές βρήκα το σεταπ καλής εκχύλισης. Φαίνεται καλή κατασκευή και πήρα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. Με τον ατμό θα ήθελα λίγο παραπάνω δύναμη αλλά θα κάνω κι άλλες δοκιμές να το βρω.

Έχει ένα thermojet σύστημα που ζεσταίνει αμέσως, δεν χρειάζεται το μισάωρο ζέσταμα της HX, απλώς να τρέξει λίγο νερό πριν την εκχύλιση και το PID κάνει τα υπόλοιπα. Έχει και preinfusion

για πες....ειμαι σε αναμονη της the barista express
ευχαριστημενος?