Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#902208 Captur αυτόματο εντός μπάτζετ νομίζω είναι μόνο το 1.6 με τα 145 το full υβριδικό τύπου toyota ε; Είναι η ίδια υλοποίηση με το juke με το κιβώτιο 4+2; Δεν ξέρω δύσκολη επιλογή όταν υπάρχει το yaris cross. Στο Juke η αντίστοιχη υλοποίηση τρώει γύρω στα 70 λίτρα από τον χώρο αποσκευών από 422 στα 350 και βλέπω και κάτι "τραγικές¨τελικές στα 165. :hmmm:
Κάποιες άλλες σκέψεις μου σκόρπιες οι οποίες όμως κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο στην επιλογή.
Φορντ έχω τα τελευταία 10 χρόνια ίσως θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο.
Το αυτοκίνητο θα παρκάρει συνεχώς έξω πεζοδρόμιο και σε ζόρικη σχετικά περιοχή, οπότε σε ένα χρόνο το πολύ θα έχει γίνει μ@νι. Το μόνο αυτοκίνητο που δεν θα με χάλαγε ιδιαίτερα από τα υποψήφια να το βρίσκω κάθε μήνα και με καινούρια γραντζουνια/χτύπημα θα ήταν το yaris cross σε άσπρο. :lol:
Σήμερα το απόγευμα έκλεισα για test drive το Puma.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#902211 Έχω την εντύπωση ότι δεν ακούγονταν και τα καλύτερα στο παρελθόν δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. (πάντως δίνει την μεγαλύτερη εγγύηση από όλους). Διπλοσύμπλεκτο είναι.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#902214 Το Puma εμένα δε μου γέμισε το μάτι, όταν το οδήγησα. Είναι σε δίκαιη τιμή αλλά αποπνέει μία φτήνια στην ηχομόνωση και την κύλιση του. Για κάποιο λόγο μου έκανε περισσότερο ένα αυτοκίνητο πόλης παρά ένα ταξιδιάρικο όχημα (λογικό για το μέγεθός του).

Nitse τα της Stellantis είναι τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα στην αντιπροσωπεία. Αλλά νομίζω είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλα αυτοκίνητα σε θέμα αναξιοπιστίας αυτή τη στιγμή. Και το χειρότερο, είναι ο μόνος όμιλος που κάνει τόσο εμφανές και επιθετικό cost-cutting διαχρονικά, πράγμα που δε με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο σε θέματα κάλυψης εγγυήσεων στο μέλλον.
Εγώ θα έμενα μακριά.

Ίσως και το νέο Stonic έχει ένα ενδιαφέρον, για να γλιτώσεις και κάποια χρήματα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
NiTse έγραψε:Στη Suzuki νομίζω δεν έχει νόημα να πάω γιατί αν δεν μας έκαναν τα 380 λίτρα του c4 δεν νομίζω ότι θα μας κάνουν τα 360 του Vitara.

Καμιά φορά τα νούμερα δεν λένε όλη την αλήθεια, παίζει μεγάλο ρόλο το σχήμα του χώρου. :s_wink

Εγώ πάντως θα κοιτούσα και αυτό που πουλάει ο συνφορουμίτης, καθώς είναι και πιο πάνω έκδοση... :s_wink

socratesn έγραψε:Τ
Nitse τα της Stellantis είναι τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα στην αντιπροσωπεία. Αλλά νομίζω είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλα αυτοκίνητα σε θέμα αναξιοπιστίας αυτή τη στιγμή. Και το χειρότερο, είναι ο μόνος όμιλος που κάνει τόσο εμφανές και επιθετικό cost-cutting διαχρονικά, πράγμα που δε με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο σε θέματα κάλυψης εγγυήσεων στο μέλλον.

Συν τη ΜΑΚΡΑΝ χειρότερη αντιπροσωπεία που έχω πετύχει, με παντελή αδιαφορία για τον πελάτη μετά την πώληση και κάθε προσπάθεια να μην καλυφθούν ούτε εγγυήσεις.

NiTse έγραψε:Stonic και Vitara θα ήταν καλές εναλλακτικές ρε γμτ αλλά νομίζω τα 350-360 λίτρα χώρου αποσκευών δεν παλεύονται.

Εγώ πάντως θα τα κοιτούσα και τα δύο, όπως ανέφερα και πιο πάνω, το νούμερο καμιά φορά δεν λέει όλη την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#902218 Μια δοκιμή αρκεί καμία φορά για να απορρίψεις ή να αλλάξεις γνώμη για ένα αυτοκίνητο.
Για το Vitara για παράδειγμα, θεωρώ το μικρότερο πρόβλημα είναι ο χώρος αποσκευών, πρακτικά όλο το αυτοκίνητο είναι μια ειδική επιλογή, μιας και δεν έχει πολλά από αυτά που δίνει ο ανταγωνισμός.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#902220 +1
Εμένα μέχρι και το Xceed μου μου φαίνεται αναχρονιστικό, πόσο δε μάλλον ένα vitara.
Δυστυχώς είναι ένα κακό φεγγάρι για την αυτοκίνηση (στα γήινα budget), οπότε αναγκαστικά για να δικαιολογηθούν μέσα μας τα λεφτά που δίνουμε αποζητάμε και το φουτουριστικό και το φορτωμένο από εξοπλισμό και σ' αυτή τη φάση ένα vitara είναι εκτός εποχής, εκτός και αν μιλάμε για οδηγό μεγάλης ηλικίας ή για κάποιον άνθρωπο που ψάχνει κάτι πιο κλασσικό. Σε ευθεία σύγκριση όμως ως προϊόν, μόνο η τετρακίνησή του το καθιστά θελκτικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
NiTse έγραψε:Stonic και Vitara θα ήταν καλές εναλλακτικές ρε γμτ αλλά νομίζω τα 350-360 λίτρα χώρου αποσκευών δεν παλεύονται.

Το stonic που έχω μια χαρά το γεμίζω ομπρέλες καθισματακια παγωνιερες παιχνίδια κλπ κλπ και πάω παραλία.

Βαλίτσες χωράει 2 μεγάλες η μία μεγάλη και 2 μικρές.

Γενικά για 3μελης οικογένεια είναι πιο βολικό από πχ το 320 που είχα.
Αντίστοιχο του Golf που αντικατεστησε με λιγότερο χώρο για τα πόδια των πίσω.
Από το Cross σίγουρα καλύτερο
Το σκύλο 30kg τον χωράει άνετα :lol:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
dimik έγραψε:

Στον χώρο αποσκευών τον βάζεις ; Σε κουτί μεταφοράς ή χύμα;
Άβαταρ μέλους
By glf
socratesn έγραψε:Nitse τα της Stellantis είναι τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα στην αντιπροσωπεία. Αλλά νομίζω είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλα αυτοκίνητα σε θέμα αναξιοπιστίας αυτή τη στιγμή. Και το χειρότερο, είναι ο μόνος όμιλος που κάνει τόσο εμφανές και επιθετικό cost-cutting διαχρονικά, πράγμα που δε με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο σε θέματα κάλυψης εγγυήσεων στο μέλλον.
Εγώ θα έμενα μακριά.

+1
Αν μπλέξεις με τα ηλεκτρονικά της Stellantis την έκατσες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
NiTse έγραψε:
dimik έγραψε:

Στον χώρο αποσκευών τον βάζεις ; Σε κουτί μεταφοράς ή χύμα;

Χύμα, το μόνο κακό είναι ότι μου γεμίζει σάλια με την μουσούδα το πίσω τζάμι :inlove:

Κουτί μεταφοράς για Λαμπραντόρ 30kg δεν χωράει νομίζω
Άβαταρ μέλους
By dimik
pienaf έγραψε:@dimik
Μην κουράζεσαι τζάμπα, ρώτα την κυρία dimik και ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΠΕΙ!

Δεν έχει λόγο στα μηχανοκίνητα, ότι της δώσω το οδηγάει, καμία φορά με λίγο ζόρι βέβαια :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#902232 Αν έχεις ψηλά στη λίστα σου τους χώρους, το γιαροτζίπ μάλλον θα σε απογοητεύσει. Σε όλα τα άλλα παίρνει άριστα.
Μάλλον το καπτούρ είναι πιο λέτζιτ, ειδικά αν βγαίνει στα ίδια λεφτά με τον ιάπωνα.