Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:
*Πριν λίγο γυρισα απο Βολο που πηγα να δοκιμασω ενα αυτοματο Βιταρα ντίζελ.
Καλούτσικα τραβάει, η κα bebe λεει οτι τριζει. Ειναι απο Ιταλία, 2017, 112000 χιλ, δεν εχει βιβλίο σερβις ή ΚΤΕΟ. Εχει μονο το τελευταίο ΚΤΕΟ απο Ιταλία που φαινονται τα χιλιομετρα και μια εκθεση απο carvertical που δεν δειχνει κατι.
Πιο πολυ μου αρεσε ενα μάνιουαλ που ειχε στη εκθεση, απο Γερμανια, πλήρες βιβλιο μεωτα σερβις του, πιο περιποιημενο το αμξωμα (το Ιταλικο ειχε καμενο απο τον ηλιο το σήμα μπροστα και τον μαυρο ουρανό). 2016 με 100000 χιλ.
Το πρωτο 17000, το δευτερο 16500.
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... uki-vitara
https://sotiriou-auto.car.gr/cars/view/51206258
Ενταξει, δεν ξετρελαθηκα, ειναι απλα μια (τιμια) λυση αναγκης. Παραμένουν βεβαια αυτοκινητα κοντα στη δεκαετία...

Με τα μισα λεφτα απο τα Βιταρα φτιαχνεις αυτο που εχεις και τα ρεστα ενα καλο ταξιδι :)

Το Βιταρα θα ηταν επιλογη αν ηθελες να κανεις σοβαρο εκτος δρομου, αφου δεν εισαι σε τετοια φαση γιατι να βρεθεις με ενα αυτοκινητο αρκετα χειροτερο απο το δικο σου;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Μιας και η κουβέντα έχει πάει στο θέμα "το στέλνω έξω για χοντρή επισκευή να σας πω το.. ηλεκτρικό ανάλογο.
Φίλος εδώ έχει το πρώτο Nissan Leaf. Το πήρε 3ο χέρι..
Μετά από 13-14 χρόνια η αρχική μπαταρία των 24kWh είχε μάλλον 16.
Το ξαναλέω, μετά από 13 χρόνια η μπαταρία δεν χάλασε, απλά έπεσε η χωρητικότητα.
Ο φίλος θέλει να το κρατήσει επειδή είναι το πρώτο EV ευρείας κυκλοφορίας τουλάχιστο στην Ευρώπη.
Οπότε κοίταξε να αυξήσει τη μπαταρία. Η λύση που δόθηκε από Βουκουρέστι ήταν αλλαγή των κελιών μέσα στο σώμα της εργοστασιακής μπαταρίας.
Κράτησε δηλαδή το κουτί και τo BMS και άλλαξε τα κελιά.
Από 24 εργοστασιακή πήγε στις 40kWh και λόγω μικρότερου όγκου των κελιών είχε και περισσότερα διάκενα για καλύτερη ψύξη. Μεγάλωσε η χωρητικότητα με μικρότερο όγκο δηλαδή.
Κόστος πήγε 4500 και ήρθε το πήρε φορτηγό από εδώ.
Τώρα θα του πάει άλλα 15 χρόνια φαντάζομαι.
Σερβις τόσα χρόνια το τίποτα...

Τι θέλεις να πεις Βίρνα; Δεν ισχύει το "σε 3 χρόνια θα θέλεις μπαταρία και θα πληρώσεις 20.000€" που μας λένε στα συνεργεία; :omg:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Isambard έγραψε:Οι τιμές πώλησης για τα συγκεκριμένα Vitara δεκαετίας μόνον εμένα μου φαίνονται εξωφρενικές;

Γενικά οι τιμές πώλησης των μεταχειρισμέων είναι εξωφρενικές...
Άβαταρ μέλους
By bebes
markvag έγραψε:
Isambard έγραψε:Οι τιμές πώλησης για τα συγκεκριμένα Vitara δεκαετίας μόνον εμένα μου φαίνονται εξωφρενικές;

Γενικά οι τιμές πώλησης των μεταχειρισμέων είναι εξωφρενικές...

Σε γενικές γραμμές. ναι.

Τα βιταρα κρατανε την τιμή τους γιατι εχουν το κοινο τους.
Πλέον ειναι το μονο προσιτο τετρακίνητο που υπαρχει στην αγορα.
Τα συγκεκριμενα που εβαλα, οταν ηταν καινουρια κοστιζαν 30+χιλιαδες €

Εχω αποθηκευσει στο car τα αυτοκινητα που με ενδιαφερουν (ή με ενδιέφεραν(, έτσι για να παρακολουθω την εξελιξη τους.
Απο 20 βιαταρα εχουν πουληθει 1 ή 2. Σημερα το ασπρο που ειδα το κατεβασε 400€. Βασικο ελλειμα για μενα το οτι δεν εχει βιβλίο συντήρησης.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901999 Ας το δούμε οικονομικά. Από τη μία έχεις κάτι με 4 ρόδες που δεν κινείται καν (άρα όχι αυτοκίνητο) και αξίας πρακτικά μηδενικής, έστω όπως είπες 1-2000 για ανταλλακτικά που με 6-8000 σύνολο 7-10.000 γίνεται μτχ αυτοκίνητο που το ξέρεις, ευχαριστιέσαι και εμπιστεύεσαι.
Από την άλλη έχεις ένα επίσης μτχ αυτοκίνητο που δεν γνωρίζεις τι μπορεί να κρύβει και δεν είναι σε τίποτα καλύτερο από το άλλο και κοστίζει τα διπλά.
Ακόμα το σκεφτόμαστε;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#902073 Η απόφαση πάρθηκε
:sorry: ή :) δεν ξέρω, παντως χθες διάβηκα τον Ρουβίκωνα. Έστειλα προκαταβολή για καινούριο μοτερ.

Για να αναθαρρήσω λίγο (ακούγοντας και τη συμβουλή του Panick :shifty: ) έκλεισα εισιτήρια για Ιαπωνία-Κορέα αρχές Οκτώβρη, να εχω κατι να ασχολούμαι :roll:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Η απόφαση πάρθηκε
:sorry: ή :) δεν ξέρω, παντως χθες διάβηκα τον Ρουβίκωνα. Έστειλα προκαταβολή για καινούριο μοτερ.

Για να αναθαρρήσω λίγο (ακούγοντας και τη συμβουλή του Panick :shifty: ) έκλεισα εισιτήρια για Ιαπωνία-Κορέα αρχές Οκτώβρη, να εχω κατι να ασχολούμαι :roll:

Σου πηρε 2 μηνες και κατι, 17 σελιδες στο τοπικο για να κανεις το λογικο. Μπραβο στην κυρια bebe που σε βοηθησε να κανεις το σωστο :shifty:

Τωρα για το ταξιδι τι να πω! Ονειρο ζωης για εμενα η Ιαπωνια για πολλους και διαφορους λογους. Ελπιζω οταν βγω στην συνταξη να το κανω αφου λογω δουλειας δεν μπορει να γινει νωριτερα.

Να πατε και να περασετε τελεια ευχομαι! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By bebes
PaNick67 έγραψε:

Σου πηρε 2 μηνες και κατι, 17 σελιδες στο τοπικο για να κανεις το λογικο. Μπραβο στην κυρια bebe που σε βοηθησε να κανεις το σωστο :shifty:

Τωρα για το ταξιδι τι να πω! Ονειρο ζωης για εμενα η Ιαπωνια για πολλους και διαφορους λογους. Ελπιζω οταν βγω στην συνταξη να το κανω αφου λογω δουλειας δεν μπορει να γινει νωριτερα.

Να πατε και να περασετε τελεια ευχομαι! :thumbsup:

Οι 17 σελίδες ειναι παρακαταθήκη για το φόρουμ :rtfm:
Η αλήθεια ειναι οτι αν ήμουν αποφασισμένος και ξεκινούσα άμεσα την επισκευή, θα το ειχα ήδη στα χέρια μου. Και το ψάξιμο όμως έχει τη γλύκα του, είτε για άλλα αυτοκίνητα, είτε για ανταλλακτικα και τρόπους επισκευής. Εμαθα πολλά σχετικα με τα Σουμπαρου αυτο το δίμηνο, που δεν τα ειχα μαθει τα 17 προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα το πρωι πήγα στο συνεργείο να ρωτήσω για τα επιπλέον ανταλλακτικα που θα παραγγείλω. Ειχε στη ράμπα ενα Outback 3.0 εξακυλινδρο βενζίνη περίπου ιδιας ηλικίας με το δικό μου. Ο ιδιοκτήτης γιατρος, ο οποίος "δεν το αλλάζει με τίποτα". Το εχει μονο για βολτες στα χιονια και ταξίδια και θα το κρατησει οσο παει.

*τωρα για το ταξίδ (αν και θα γραψω και στο σχετικο τοπικο): αντι να παμε καπου με τα παιδια, θα παμε μονοι μας πιο μακρυα. Δεν πιστευω να βγει πολύ ακριβό, τα εισιτήρια Αθηνα-Τόκιο, Οσάκα-Σεούλ και Σεούλ-Αθηνα ειναι κατω απο 2000€ (με Qatar). Αρχικα ήθελα να παμε μεσω Σινκαπούρης, αλλά θα τραβούσε πολύ (+οτι θα πηγαίναμε με scoot)
Θα κανω αύριο την ανακοίνωση (του ταξιδιου) σαν δωρο :inlove: , οπότε θα ειμαι και ενταξει σαν Βαλεντίνος (δεν θα ξοδευτω και για λουλουδικα σουξου μουξου κλπ) :metalo:
Άβαταρ μέλους
By pienaf
PaNick67 έγραψε:

Μπραβο στην κυρια bebe που σε βοηθησε να κανεις το σωστο :shifty:

Νιόπαντροι είσαστε; Δεν έχετε μάθει ακόμα ότι η σύζυγος έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο;

Ακόμα κι όταν δεν έχει...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pienaf έγραψε:
PaNick67 έγραψε:

Μπραβο στην κυρια bebe που σε βοηθησε να κανεις το σωστο :shifty:

Νιόπαντροι είσαστε; Δεν έχετε μάθει ακόμα ότι η σύζυγος έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο;

Ακόμα κι όταν δεν έχει...

Nαι, σε λιγες μερες 28.....χρονια :lol:

Οποτε το Ακόμα κι όταν δεν έχει..., δεν το εχω δει να το παραδεχεται. :lol: :lol:

Ελπιζω ομως, νεος ειμαι ακομα :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By bebes
#902090 Στην Ιαπωνια θα ειναι η επέτειος 35 χρόνων. Οχι γάμου, αλλά..."γνωριμίας" :oops: Οποτε μ ενα σπαρο, 3 τριγωνια.
Με τον καιρο συνηθιζεις (να μη βρισκεις το δικιο σου) και το αποδέχεσαι σιωπηρα. Μονη μου ελπίδα για δικαίωση να υπάρχει τριτος μπροστα στο...συμβαν :lol:

Τουλάχιστον αν ξαναπαθει κατι το αυτοκινητο δεν θα εχει να μου λέει. Μακαρι αυτη τη φορα να εχει δικιο με το 100% (όπως έλεγε παλια μια ψυχη εδω στο φόρουμ) :innocent:
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:Στην Ιαπωνια θα ειναι η επέτειος 35 χρόνων. Οχι γάμου, αλλά..."γνωριμίας" :oops: Οποτε μ ενα σπαρο, 3 τριγωνια.
Με τον καιρο συνηθιζεις (να μη βρισκεις το δικιο σου) και το αποδέχεσαι σιωπηρα. Μονη μου ελπίδα για δικαίωση να υπάρχει τριτος μπροστα στο...συμβαν :lol:

Τουλάχιστον αν ξαναπαθει κατι το αυτοκινητο δεν θα εχει να μου λέει. Μακαρι αυτη τη φορα να εχει δικιο με το 100% (όπως έλεγε παλια μια ψυχη εδω στο φόρουμ) :innocent:

Kλείσε μεγάλη βαλίτσα,να χωράει και τίποτα πιστόνια,εκκεντροφόρους,κανα αμορτισέρ.Αδειος θα έρθεις απο Ιαπωνία;
Άβαταρ μέλους
By markvag

Άντε, με το καλό και τα δύο! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By otso
markvag έγραψε:

Άντε, με το καλό και τα δύο! :metalo:

Και με εναν μπεμπη του χρονου