- 03 Φεβ 2026, 09:50
Πολύ ωραίο το Lexus

, αλλά μικρό...
Οντως, οταν είναι να δωθούν 25Κ+€ για μεταχειρισμένο, αρχίζουν οι ...αμφιβολίες.
Απο έγκυρη πηγη (ταξιτζης

) μαθαμε οτι οι 2,5 κινητηρες των Ραν4 εβγαλαν σοβαρα προβλήματα σε καποια μοντελα. Δε θυμαμαι ακριβως ποια, αλλά ισως τα πρωτα (2019-2020) γιατι κατι αντίστοιχο βρηκα και στο νετ.
Ο τυπος ειχε corolla cross 1.8, προερχομενος απο συνεχομενα αμαξια μερσεντες. Προφανως τα μερκ ηταν καλυτερα σαν αυτοκινητα, αλλα με το κορολα "σταματησε να βαζει το χερι στην τσεπη καθε τρεις και λιγο". Μονο τα προγραμματισμενα σερβις και (λιγο) καύσιμο. "Δεν εχω ανοίξει ποτέ καπό, δεν ξερω τι εχει μέσα" ειπε χαρακτηριστικά.
Τον ρωτησα γιατι δεν πηρε το διλιτρο που ειναι πιο δυνατό. Οι ταξιτζηδες προτιμούν το 1,8 γιατι δεχεται υγραεριο, με τη ληξη της αρχικής εγγύησης βαζουν ολοι αεριο και "κανουν 100 χιλιομετρα με 4€".
Νομιζω το κορολα θα ειναι το πρωτο αυτοκινητο που θα κανω τεστ ντράιβ. Να δω πως τραβαει ο κινητηρας. Ποιος ξερει; μπορει να μου αρεσει, μπορει και να ξενερωσω...
@sknipper Τα βενζινοκινητα σουμπαρου πίνουν πολύ, πάρα πολύ. Εχω προσωπικη αποψη απο φορεστερ περιπου ιδιας ηλικιας με το δικο μου, καλο χρυσό, αλλά δεν το χορταίνεις με τίποτα.
Τα καινουρια, εχουν ενα υποττυπωδες υδριβικο σύστημα αλλα πάλι εχουν υψηλή καταναλωση.
Θα μπορούσα πολύ ανετα να παρω ενα Outback πενταετίας πετρελαιο, αλλα δεν ειναι σίγουρο οτι διόρθωσαν το προβλημα των πετρελαιοκινητήρων, ουσιαστικα είναι το ιδιο μπλοκ με του δικού μου.
ΑΝ αποφασισω να παω σε καινούριο, θα εχω ενα κουφαρι Outback με τον κινητηρα σε κομματακια στο πορτπαγκάζ.
Το αυτοκινητο ειναι σε καλη κατασταση μεσα εξω, τα περιφερειακα του κινητηρα λειτουργουν, θα προσπαθησω να το δωσω για ανταλλακτικα αλλα δεν νομιζω (αν φύγει) να πιασει πανω απο 1000-1500€
Scooby