mousatos έγραψε:Οι καιροί αλλάζουν , δεν μπορεί να είσαι 100% σίγουρος αν επιλέγεις σε σχέση με τη φήμη της εταιρείας.
.
ποια φημη?
εγραψα οτι το ενα κλιο ειχε primacy3 με πολλες δεκαδες χλμ και ηταν 5 ετων,χωρις να γλυστρανε ουτε στο βρεγμενο με ακροτητες.
Τι αλλο να δεις δλδ?
εγω με μερικα εκατομμυρια χλμ στην πλατη μου δεν το εχω ξαναδει αυτο με κανενα ελαστικο.
και τελικα δεν ειναι κανενα μυστικο η μακροβιοτητατων μισλεν.
Για να μην μιλησουμε για τα επαγγελματικα ελαστικα...
manoliossss έγραψε:Άρχισα να τα βάζω στην εξίσωση κι αυτά ,απλά δεν βγαίνουν στη διάσταση μου οπότε θα πάω σε 225/45/17 που είναι μέσα στα όρια απόκλισης του κατασκευαστή,και είναι και θα βγουν και πιο φθηνά σαν 4αδα(80€ περίπου,που δεν τα λες και λίγα).το "τίμημα" του χαμηλότερου προφίλ δεν νομίζω να μ επηρεάσει τόσο πολύ όσον αφορά το κομμάτι της άνεσης,γιατί στον αντίποδα θα βελτιωθεί το κράτημα ..
Στο σκρουτζ τα δειχνει οτι βγαινουν σε 205/50/17 και σε 55 . Δεν ειμαι υπερ στο να βαλεις 2 εκατοστα πιο φαρδια . Μεινε στην μαμα διασταση
Η δεύτερη είναι συχνά hit and miss. H Michelin εγγύηση.
Isambard έγραψε:ποτέ δεν έβαλα κάποιο δικό τους λάστιχο και να μην είμαι ευχαριστημένος.
εγώ έβαλα. και δεν έμεινα ευχαριστημένος , τα energy saver plus. Στα 40κ είχαν φθαρεί και ήταν επιρρεπή στην υδρολίσθηση από την αρχή. και φυσικά δεν ξανάβαλα.
40κ πατημένα βέβαια. αλλά και πάλι έχω κάνει 80κ με άλλα μισλέν μικρών διαστάσεων , πατημένος.
manoliossss έγραψε:...Goodyear efficient grip 2...
Απο τα χειροτερα λαστιχα που εχω βαλει...
Τα Michelin Primacy ειναι πολυ ανωτερα ή αν θελεις το ακομα παραπανω λεβελ, βαλε Michelin Pilot Sport.
Isambard έγραψε:Δεν έχω γνώμη για τα Energy Saver. Έχω βάλει δύο φορές Primacy 4 σε διαφορετικά αυτοκίνητα. Τα αντίστοιχα της Pirelli (Ρ7 κάτι, δεν θυμάμαι καθόλου) δεν ήταν τόσο καλά, αν και δεν θα τα πω άσχημα. Της Pirelli νομίζω κορυφαία είναι τα Pzero, εκεί δύσκολα να πέσεις σε μέτριο λάστιχο, νομίζω είναι όλα κορυφαία.
+1 για τα Primacy 4, τα φοράει εργοστασιακά το αυτοκίνητο της συζύγου και είναι σαν καινούρια με 40+ χιλιάδες χλμ.
Θα αλλαχθούν του χρόνου στην 5ετία.
Επίσης και τα Michelen Pilot Sport που φόρεσα αρκετές φορές ήταν κορυφαία με επόμενα τα Continental SportContact.
sknipper έγραψε:Έτσι είναι αλλά να ξεκαθαρίσω, θέλεις να κάνεις οικονομία, δεν θέλεις να κάνεις σπατάλη και καλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβότερο. Και φτηνότερο δεν σημαίνει απαραίτητα "φτηνό".
Θέλει λίγο ψάξιμο για αξιοπρεπεές μοντέλο επώνυμο σε καλή τιμή. Δηλαδή επιλέγεις μερικά υποψήφια που είναι διαθέσιμα και μετά ψάχνεις να τα βρεις πιο φτηνά. Μερικοί μπορούν να προσφέρουν καλύτερες τιμές, σε αυτούς πας.
Προσωπικά πάντως, δεν θα ξανασχοληθώ με μη επώνυμα... Η (πολύ κακή) εμπειρία με τα Sava μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

1 στα 5 είχε 4εποχών που σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες το καλύτερο 4εποχών φρενάρει όπως ένα ελαστικό επιπέδου sava.
markvag έγραψε:
Προσωπικά πάντως, δεν θα ξανασχοληθώ με μη επώνυμα... Η (πολύ κακή) εμπειρία με τα Sava μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση...
ετσι την πατησα πριν πολλα χρονια στο panda με τα barum.
να μην ξεκιναει σε βρεγμενη ανηφορα με ελαστικα 1 ετους.
Βγαινουν μακραν φθηνοτερες οι πριμιουμ μαρκες τελικα.
mousatos έγραψε:Ε πως πουλάνε αυτές οι εταιρείας απ'το κάτω ράφι βρε παιδιά ;
Γιατι υπαρχει κοσμος που κοιταζει μονο την τιμη. Το οποιο εχει λογικη σε καποιον που κανει λιγα χιλιομετρα τον χρονο αλλα καμια σε ανθρωπο που κουβαλα οικογενεια, ταξιδευει και κυκλοφορει ολο το χρονο
Καθε φορα που βρεχει σε μια συγκεκριμενη ανηφορα στην Κυψελη θα δω αυτοκινητα να περιμενουν στην βαση της ή αυτοκινητα που σταματησαν στην μεση της και δεν μπορουν να ξεκινησουν. Συμβαινει τοσο συχνα που οταν ειναι βρεγμενα παω απο αλλου πλεον αφου μπορει να φαω και δεκα λεπτα μεχρι να περασω.
Fiat Panda 7,6l/100km
mousatos έγραψε:Έχω δει χειμερινά σε βανάκι ένα καλοκαίρι στην πόλη. Και τώρα όποτε έβγαινα για περπάτημα κοιτούσα τα παρκαρισμένα από περιέργεια να δω τι μάρκες φοράνε .
1 στα 5 είχε 4εποχών που σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες το καλύτερο 4εποχών φρενάρει όπως ένα ελαστικό επιπέδου sava.
Με χειμερινά καλοκαίρι ήταν η μάνα μου με το πουντο.Λυπόμουν το αυτοκίνητο αλλά "εγώ ξέρω" μου απάνταγε.
Στο άστρα έχω 4 εποχών αλλά τα έχω απο τότε που το πήραμε οπότε δεν ξέρω πως φρενάρει με άλλα λάστιχα.Πάντως ευχαριστημένος ειμαι με τα φρένα του.Δίσκοι γύρω γύρω ,μεγαλύτεροι απο τις πρώτες εκδόσεις , και ειναι και 1,5 τόνος αμάξι.
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm