Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Χρήστος Λάππας έγραψε:Να εξηγήσω το σκεπτικό μου. Μια φωτογραφία δεν μπορώ να την εκτιμήσω σε τόσο μικρό μέγεθος, ελάχιστα μεγαλύτερη από ένα thumbnail. Δεν είναι δυνατόν να ζητάω κάθε φορά από κάθε χρήστη να μου την στέλνει σε μεγάλο μέγεθος απλά και μόνο για να πω την γνώμη μου (για την οποία προφανώς και αδιαφορεί).

Εν πάσει περιπτώσει, ο καθένας κάνει ότι θέλει με τις εικόνες του, δεν τίθεται θέμα. :)

Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό το παραπάνω που θα μπορούσες να δεις σε μεγαλύτερη ανάλυση και θα επηρέαζε την άποψή σου :hmmm: Αν κάπου πιξελιάζει ή ξεφεύγει εστίασης; Ή να δεις τη φάτσα κάποιου ή τον πωπό μιας γκόμενας;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#89992 To πρόβλημα είναι ότι δεν προσπαθει να καταλαβει και σου αντιστερεφει την ερωτηση σ εσενα. Και θ απαντησει τωρα

"Καλά, αφού δεν μπορεί να το καταλάβεις, δεν έχει καμία σημασία"
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#89994 Εδώ και αρκετά χρόνια οι αναλύσεις των οθονών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των 800x600 pixels.

Αυτή την στιγμή η οθόνη μου δουλεύει στα 1920x1200, οπότε μια φωτογραφία στα μίζερα 800x533 δεν καλύπτει ούτε το 1/4 της οθόνης μου. Ένα click πάνω από το thumbnail δηλαδή που λέει και ο Χρήστος.

Οπότε ΝΑΙ, η φωτογραφία σου χάνει πολύ. Στην προσπάθεια σου να μην σου την κλέψουν, επειδή θεωρείς ότι έχεις βγάλει την super-duper φωτογραφία πρακτικά αποτρέπεις τον άλλο απο το να την δει. Και όχι, δεν θέλει "να δει τη φάτσα κάποιου ή τον πωπό μιας γκόμενας".

Γιατί στα λέω όλα αυτά; Γιατί ο προηγούμενος στον οποίο έκανε αυτό το σχόλιο ο Χρήστος ήμουν εγώ και τότε κατάλαβα πόσο αφελές είναι να πιστεύω πως κάποιος θα κλέψει την φωτογραφία μου, την στιγμή που ο Νίκος για παράδειγμα έχει βγάλει την παρακάτω και την ανεβάζει σε full ανάλυση στο flickr.

ΕικόναBramante Staircase by Nick-K (Nikos Koutoulas), on Flickr

Τσέκαρε πόσα views έχει με την ευκαιρία! :thumbsup:

ΥΓ. Και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μην νομίζεις πως και εγώ τις ανεβάζω πλέον στο φουλ, απλά από τα 800px πήγα στα 1500px , ελπίζωντας πως κάποια στιγμή θα βγάλω την super φωτογραφία που όλοι θα θέλουνε να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#90029 Dimitspan, σοβαρά δεν καταλαβαίνεις γιατί μια φωτογραφία φαίνεται καλύτερα σε υψηλότερη ανάλυση; Τότε γιατί τραβάς σε τέτοια εξαρχής κι όχι σε vga;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
famas έγραψε:
axel12p έγραψε:Το εσωτερικό από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς είχε κόσμο, ντρεπόμουν να βγάλω φωτογραφίες και έτσι έβγαλα μερικές στα κλεφτά, στο περίπου, χωρίς να βλέπω από την οθόνη. :thumbsdown:

Πριν από κανά 6μηνο στο 424 στη θεσσαλονίκη, εντελώς ηλιθιωδώς, βλέποντας το φως που έμπαινε στη κεντρική αίθουσα έβγαλα μια φωτο με το κινητό μου, ενώ ήμουν καθισμένος. Εντός 5 λεπτών εμφανίστηκαν 2 ΑΜίτες, που μου ζήτησαν να σβύσω τη φωτογραφία παρουσία τους.
Ζώντας την πραγματικότητα του ΕΛ δημόσιου νοσοκομείου καθημερινά, δεν μπόρεσα να μην εκπλαγώ από το περιστατικό.

μιας και έχω κάποια εμπειρία από κει μέσα μπορώ να σου πω ότι ο στρατηγός και ο ταξίαρχος του νοσοκομείου γενικά γουστάρουν αυστηρούς ΑΜίτες, οι δικοί μας σκέψου μέχρι και τιμητικές έπαιρναν αν "τραμπούκιζαν" επισκέπτες που έβγαιναν εκτός κανόνων και εκείνη τη στιγμή τους έβλεπε κάποιος σημαντικός αστεράτος

δε μιλάμε καν για τσιγάρα και φωτό, αλλά ακόμα και άφηναν πράγματα (πχ βαλίτσες ασθενή) κοντά στην είσοδο και εμπόδιζαν τη κυκλοφορία -πραγματικό περιστατικό, 3 μερούλες-

οπότε έπεσες στη περίπτωση που οι ΑΜ έπρεπε να είναι τέντα με όλη τη σημασία της έννοιας :lol: έχουν εντολή απευθείας από τη διοίκηση να είναι έτσι, μπας και τσιμπήσουν καμιά άδεια και φυσικά άμα τους έβλεπε κανείς να μην κάνουν τίποτα όσο έβγαζες φωτό θα είχαν θέμα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Χρήστος Λάππας έγραψε:Καλά, αφού δεν μπορεί να το καταλάβεις, δεν έχει καμία σημασία. :)

Δεν είμαι μέσα στο μυαλό σου ρε Χρήστο γι'αυτό ρωτάω. Ήμαρτον πια. Άσε, με κάλυψε ο axel, don't bother.

axel κατανοητά όλα αυτά που λες, κι εγώ σε τέτοια ανάλυση δουλεύω και όντως στα μοντέρνα site που φτιάχνουμε τα 800px πλάτος τείνουν να είναι διάσταση thumbnail πλέον. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνω reconsider και στο μέλλον να τις ανεβάζω μεγαλύτερες :oops:

Πρόβλημά μου ΔΕΝ είναι η κλοπή, δεν παίρνω λεφτά από αυτό και τιμή μου θα είναι αν την πάρει κάποιος :lol: Αλλά επειδή είναι σπάνια η ανθρωπιά και δε θέλω να τους δίνω την εικόνα στο πιάτο γι'αυτό και το λιγότερο πλάτος :roll: Αλλά είπα θα το ξανασκεφτώ :iconcool:

Τις βάζω περισσότερο για κριτική κάδρου και σύνθεσης, όχι για το wow effect, δεν το έχω άλλωστε :lol: οπότε θεωρώ ότι size does not matter σ'αυτό το θέμα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nick-K
#91422 Η σημερινή έκλειψη ηλίου.

Nikon D750 + Sigma 70-300mm f/4.0-5.6 APO DG MACRO at 300mm with Hoya ND400 filter.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#91514 Γατάκι Νίκο, κοίτα πως τραβάνε φωτογραφίες ... Μάθε μπαλίτσα απ'τον άρχοντα ! :lol:

Εικόνα

Εικόνα