στο αυτοκινητο παντα εχω ρεζερβα, εχουμε κανει ομως και αρκετα ευρωπαικα ταξιδια με μηχανη οπου απλα κουβαλαγες ενα κιτ και ηλπιζες.
REALZEUS έγραψε:elteo έγραψε:είχα στο C4 full size ρεζέρβα.
Ό,τι καλύτερο υπάρχει!
+1
εχω κανει ταξιδι 650 χλμ με αναγκης και τα ειδα ολα
Τι ήθελα και σας διάβαζα....κοιτάω σήμερα το δεξί εμπρός αρκετά κατεβασμένο. Μετράω πίεση 17 από 35 που πρέπει να έχει. Ωχ λέω κάτι πατήσαμε. Τελικά ήταν βίδα. Ενα 10ρικάκι έφυγε πρωί πρωί.
[/offtopic]
sknipper έγραψε:Η οδική φτάνει σε σένα αν είσαι εκτός δρόμου;
Φίλος έχει πάει διακοπές σε νησί και έχει μπάνιο στη θάλασσα το μενού. Το πάρκινγκ γεμάτο και πάει κ το χώνει μέσα μέσα, σε ένα οικόπεδο κακοτράχαλο κλπ. Πάει να φύγει μετά.... παίρνει τα @@ του!
φωνάζει οδική. Του λέει ο οδηγός, καλά ρε φίλε, που πήγες κ το έβαλες;;;;
Τελικά μετά από κόπο/χρόνο, το φόρτωσε κάπως.
xenos έγραψε:sknipper έγραψε:Η οδική φτάνει σε σένα αν είσαι εκτός δρόμου;
Φίλος έχει πάει διακοπές σε νησί και έχει μπάνιο στη θάλασσα το μενού. Το πάρκινγκ γεμάτο και πάει κ το χώνει μέσα μέσα, σε ένα οικόπεδο κακοτράχαλο κλπ. Πάει να φύγει μετά.... παίρνει τα @@ του!φωνάζει οδική. Του λέει ο οδηγός, καλά ρε φίλε, που πήγες κ το έβαλες;;;;
![]()
![]()
![]()
Τελικά μετά από κόπο/χρόνο, το φόρτωσε κάπως.
στο χωριο μου, αμα χωθεί και μεινει κανας ανίδεος...πρωτευουσιανος
) και με 20 ευρωπουλα απλα αφηνει το ποδι από τον συμπλεκτη..!!μια φορα πηρε μονο ένα καφετί από ένα τυπο ο οποιος ειχε χωθεί μεχρι την κοιλια με ένα dodge Dakota+ένα δεκαμετρο τροχοσπιτο. ο τυπος εκανε το λαθος να προχωρησει καμια 50ρια μετρα πιο μεσα. ηθελε να το παιξει μαγκας, αλλα στο τελος ουτε που εμφανιστηκε να βοηθησει τον...Μακη από τα γιουχαρισματα που εφαγε από περιπου 200 παρευρισκόμενους.
τεσπα τελος το off topic από μενα.
Οδήγησα και εγώ το 500Χ diesel, οπότε ας μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.
Να αναφέρω πως συγκριτικά, το τελευταίο διάστημα έχω οδηγήσει επίσης τα Qashqai 1.6 και Civic 1.6
Για την εμφάνιση τα πράγματα είναι γνωστά. Πραγματικά όμορφο με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια. Σου δίνει ξεκάθαρα το στίγμα ότι είναι premium και όχι απλά ένα αυτοκίνητο της σειράς. Το ιδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει για το εσωτερικό. Πολύ όμορφο το μεταλλικό φιλέτο στο χρώμα του αμαξώματος που καλύπτει το ταμπλό, ειδικά σε πιο ανοιχτόχρωμα αμαξώματα (στο μαύρο "χάνεται"). Όταν λέμε προσοχή στην λεπτομέρεια εννοούμε ακόμη και το μικρό ταμπελάκι "500" που βάζουν στο κούμπωμα του δερμάτινου λεβιέ ταχυτήτων.
Απο θέμα εξοπλισμού, πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του, με cruise control, κλιματισμό, οθόνη αφής 5 ιντσών, κλπ.
Από χώρους επιβατών πολύ ικανοποιητικοί για το μέγεθος του αυτοκινήτου, το οποίο θεωρώ ιδανικό τόσο για τον αυτοκινητόδρομο όσο και για κίνηση μέσα στην πόλη. Βρίσκεις γρήγορα την σωστή θέση οδήγησης, ενώ η ορατότητα είναι επίσης πολύ καλή. Κάθεσαι ψηλά και βλέπεις ακόμη και το καπό. Γενικά σε αυτά τα θέματα είναι το καλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το μόνο που με ενόχλησε στην θέση οδήγησης ήταν ότι δε με βόλευε το μπράτσο στην πόρτα του οδηγού, ώστε να ακουμπάω το χέρι μου κατά την οδήγηση.
Ο χώρος αποσκευών για τον οποίο έγινε τόση συζήτηση είναι δυστυχώς μικρός και τελικά είμαι βέβαιος πως αν το αγόραζα σίγουρα θα αφαιρούσα την ρεζέρβα. Σύμφωνα με τον πωλητή η χωρήτικα του είναι 350 λίτρα χωρίς την ρεζέρβα (
), οπότε φαντάζεστε τι μένει όταν μπει και η ρεζέρβα (που είναι κανονική σε μέγεθος). Από θέμα ποιότητας κατασκευής και υλικών μου φάνηκε μέτριο. Έχει αρκετά καλά υλικά στην καμπίνα, αλλά το πλαστικό στο κάτω μέρος των θυρών είναι υπερβολικά "πλαστικό". Στα μάτια μου, την καλύτερη ποιότητα έχει το Civic και την χειρότερη το Qashqai.
Στην οδήγηση τώρα...
Σε αντίθεση με τον Κίκιζα, ο κινητήρας του 500X μου φάνηκε ο χειρότερος των τριών. Πρώτα από όλα ήταν ο πιο θορυβώδης. Αν ήθελα να τους κατατάξω τότε θα έβαζα πρώτο με διαφορά τον κινητήρα του Civic, μετά του Qashqai και τέλος του 500Χ. Ίσως να φταίει και το αρκετά μεγάλο βάρος που έχει να κινήσει. Γενικά μου έδωσε την αίσθηση πως το αυτοκίνητο δεν "πάει" όπως θα περίμενα.
Μου φάνηκε πως έχει σχετικά περιορισμένο εύρος λειτουργίας, κάτι το οποίο ένιωσα και στο Qashqai, το οποίο όμως έπιανε χιλιόμετρα χωρίς να το καταλάβεις.
Και εδώ έρχεται και το χειρότερο για εμένα σε ότι αφορά το 500X. Η ποιότητα κύλησης.
Δεν θα το χαρακτήριζα κακό, αλλά σίγουρα δεν ένιωθα πως είμαι σε ένα καινούργιο (premium ως ένα βαθμό) αυτοκίνητο. Στο Qashqai πήγαινες με 120 και ένιωθες πως πήγαινες με 70-80. Στα 160 ήταν σα να πηγαίνεις με 120. Επίσης, παρά το γεγονός πως και τα τρία αυτοκίνητα που οδήγησα είχαν περισσότερο σφιχτή ανάρτηση από ότι θα ήθελα, ένιωσα πως το 500X ήταν αυτό που "χοροπηδούσε" περισσότερο στις ανωμαλίες του δρόμου, κάτι που είναι πολύ κουραστικό είτε για μέσα στην πόλη είτε για κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Πράγματι στρίβει καλά, ενώ και το τιμόνι έχει ωραία βαριά σχετικά αίσθηση, αλλά στην προσπάθεια τους να το κάνουν να στρίβει αξιοπρεπώς ίσως το έκαναν πιο σκληρό από ότι θα έπρεπε.
Το καλοκαίρι είχα οδηγήσει αυτοματο Countryman το οποίο ήταν πολύ θορυβώδες και αρκετά σφιχτό, χωρίς να έχει όμως τις αναπηδήσεις στην οδήγηση του στην εθνική.
Μου έκανε τόσο εντύπωση η συμπεριφορά του 500Χ, που σταμάτησα για να γυρίσω τον επιλογέα στο comfort. Με έκπληξη διαπίστωσα πως comfort δεν υπάρχει και πως τόση ώρα δεν οδηγούσα στο sport πρόγραμμα, αλλά στο auto
Το start/stop δούλευει άψογα και απευθείας σε αντίθεση με το Civic και Qashqai τα οποία χρειάστηκε να περάσει κάποια ώρα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους.
Όπως καταλαβαίνετε, ύστερα από την οδήγηση του αφαιρεθηκε από τις επιλογές μας, παρά την ομορφιά του και τον πολύ καλό του εξοπλισμού.
Εξωτερικά δε με τρέλανε ,ήταν και sedan...Πολύ συντηριτικό σε σχέση με την Ε60 ,αν και το πίσω μέρος είναι όμορφο το μπροστά εξακολουθει να μη μου “καθεται “καλά στο μάτι.
Το εσωτερικό είναι απ'ιστευτη προοδος σε σχέση με τη μετρια ποιοτητα της Ε60.Το νέο infotainment system με την τεράστια οθόνη , το idrive με το touchpad και τα google maps δουλεουν τέλεια.Επίσης αυξημένοι είναι και οι χώροι αν και το πορτ μπαγκαζ μου φάνηκε μικρότερο απο τις Ε60 με το άνοιγμα του να παραμένει μικρό.Είπαμε όμως υπάρχει η SW....
O διλιτρος diesel με τα 184ps είναι πολυ ομαλός και αθόρυβος,αλλα η αποδοση του δε με ενθυσίασε.Θα ήθελα κάτι παραπάνω.Και υστέρηση ένιωσα ,ενω εκρηκτικότητα δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ακόμα και στο sport δε κολλάς στο κάθισμα.Ο κατοχος μου είπε οτι η 525d έχει αισθητή διαφορά ...To start stop επίσης δουλευει τέλεια.Πρώτη φορά το δοκιμάζω σε αυτόματο.
Το 8αρι κιβώτιο επίσης δε με ενθουσίασε.Με όλα αυτα που έχω διαβάσει το περίμενα πολύ καλύτερο.Έμοιαζε αrκετά με το 6αρι της 525.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου ήταν γυρω στα 9 lt/100km.Ο κάτοχος μου είπε οτι πέφτει με δυσκολία κάτω απο 7 και μόνο σε ανοιχτο δρόμο με ταχύτητες γύρω στα 140...Την περίμενα καλύτερη αναλογιζομενος αυτες που έχουν γραφεί για την Χ3 ας πούμε...
Αφησα για το τέλος την οδική συμπεριφορά γιατί ήταν το κομματι που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και με εντυπωσίασε.Απόλυτος έλεγχος του αμαξώματος και φοβερή άνεση.Έλάχιστες κλίσεις και ουδέτερη συμπεριφορά.Υποστροφή δεν είδα ούτε για δείγμα,ενω ακόμα και σε χωματοδρωμο η ποιότητα κύλισης ήταν φοβερή.Τεράστια βελτίωση απο την Ε60.Νιώθεις την απόλυτη συνεργασία αναρτήσεων και αμαξώματος .Το xdrive δουλευει τέλεια και η αποτελεσματικότητα του σε χειμερινές συνθήκες είναι απίστευτη!
.Το τιμόνι επίσης καλύτερο απο της Ε60,αν και η δικιά μου εχει active steering...
Σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο μου άρεσε πάρα πολύ.Ανετα την αγοραζα σε sw 525dή 530d και βεβαια xdrive.
REALZEUS έγραψε:elteo έγραψε:είχα στο C4 full size ρεζέρβα.
Ό,τι καλύτερο υπάρχει!
+00 και εγω εχω κανονικη, μια ιντσα μικροτερη μεν απο αυτες που φοραει η εκδοση που εχω, αλλα μπορεις να πηγαινεις σιγουρα με περισσοτερα απο 80Km/h που θετουν ως οριο για την ρεζερβα αναγκης...
@axel12p
Καταρχας περι του 500Χ και συγκεκριμενα στα της συγκρισης κινητηρα, απο την πλευρα μου δεν αναφερθηκα σε αυτον του Civic (φανταζομαι εννοεις τον 1.6 diesel, ο ο ποιος προφανεστατα και ειναι ο καλυτερος στα 1,600κ.εκ και οχι μονο...) , και συγκεκριμενα ειπα οτι "προκειται για ενα απο τα καλυτερα πετρελαιοκινητα συνολα στα 1500-1600κ.εκ που εχω οδηγησει μεχρι στιγμης" , αναφεροντας τα υπολοιπα που εχω οδηγησει.
Δεν ειπα δηλαδη οτι ειναι ο καλυτερος συνολικα, εχει διαφορα απο τον τροπο που το εθεσες κατοπιν απο την δικη σου πλευρα, και το αναφερω για να ξεκαθαρισω παραλληλα οτι δεν διαφωνω με τις αναφορες σου περι κινητηρων, οπως φανηκε να εννοηθει...
Τωρα σε οτι αφορα την ποιοτητα κυλισης, τουλαχιστον στην ενδιαμεση εξοπλιστικα εκδοση με 17αρες ζαντες αλουμινιου, που οδηγησα το qashqai 1.5 dci, προσωπικα δεν διεκρινα καποια διαφοροποιηση σε αυτο το θεμα, υπερ του, σε σχεση με το 500Χ.
Βεβαια θα πρεπει να αναφερθει οτι ενα καλυτερο μοντελο-μαρκα ελαστικου, μπορει να κανει καποια διαφορα, στο θεμα της κυλισης, αλλα δεδομενου οτι ολες οι υπολοιπες παραμετροι ειναι σταθερες και ομοιες (διαμετρος τροχων, παρομοιες εξοπλιστικα εκδοσεις, με οτι συνεπαγεται σε ενδεχομενη καλυτερη ηχομονωση λογω καποιων καλυτερων υλικων στο εσωτερικο κτλ) τυχον διαφορες θεωρω οτι ειναι ελαχιστες στην προκειμενη περιπτωση, των δυο αυτοκινητων.
Ο κινητηρας του mjet πραγματι ειναι περισσοτερο θορυβωδης απο τον ιδιαιτερα ησυχο -για Diesel- 1.5dci, της nissan-renault, αλλα δεδομενου οτι ο 1.6 dci θεωρειται θορυβωδης σε σχεση με το μικροτερο αδελφακι του, μαλλον και παλι οι διαφορες θα πρεπει -υποθετω εδω, καθοτι ΔΕΝ εχω οδηγησει τον 1.6 dci- να ειναι πολυ μικρες.
Σιγουρα θα ειναι ισχυροτερος ο 1.6dci του qashqai και στην αισθηση περα απο αριθμους, απο εκει και περα το θεμα του πως αντιλαμβανεται ο καθενας την ανεση στα της αναρτησης, χωραει αρκετη συζητηση.
Προς το σφιχτο, θα ελεγα οτι βρισκεται η ρυθμιση του 500Χ οχι ομως ξερο και κουραστικο, με το qashqai να βρισκεται αρκετα κοντα, λιγο πιο ανετο, και με λιγο μεγαλυτερες ομως κλισεις, κατα το στριψιμο.
Για οσους παντως αναζητουν πρωτιστως ανεση σε αυτη την κατηγορια, θεωρω το 2008 ως καλυτερη επιλογη...
Το 500Χ δεν ήταν κακό, αλλά ένιωθες περισσότερο τις λακούβες του οδοστρώματος, είτε σε χαμηλές είτε σε υψηλές ταχύτητες.
Το Qashqai που οδήγησα είχε δυστυχώς 19άρες ζάντες
Το αποτέλεσμα ήταν να διαβάζει τις ανωμαλίες του δρόμου και να μην με αφήνει να χαλαρώσω ως οδηγός. Αυτό ήταν για μένα το μεγαλύτερο του μειονέκτημα στο test drive που του έκανα.
Την ίδια στιγμή όμως, προφανώς λόγω πολύ καλής ηχομόνωσης, σου έκρυβε τα χιλιόμετρα που είχε. Δεν ήταν ότι ήταν ψηλό και σε ξεγελούσε (αυτό ισχύει και στο 500Χ), αλλά σε έκανε να πηγαίνεις με 120 και να νιώθεις πως πηγαίνεις με 70, όπως προανέφερα.
Αυτό δεν κατάφερε να το πετύχει σε καμία περίπτωση το 500Χ. Και αυτό για εμένα έχει σημασία σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί νιώθω πως πάω σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχω.
, αλλα η διαφορα που λες μεταξυ τους, μου κανει εντυπωση...
Παντως, αν και μαλλον πιστευω οτι θα κινουνται πολυ κοντα μεταξυ τους στα επιπεδα θορυβου, παροτι οι 19αρες σαφως και σκληραινουν την αναρτηση, εντουτοις βελτιωνουν λιγο τα επιπεδα NVH, γενικοτερα οσο ανεβαινεις σε διαμετρο τροχων αυτο το φαινομενο ισχυει.
Παιζει και ρολο ο τυπος-μοντελο ελαστικων, εαν πχ ηταν παραφουσκωμενα (ουκ ολιγες φορες, εχω χαμηλωσει πιεση ελαστικων απο td, στα προβλεπομενα νουμερα) και φυσικα θεωρουμε δεδομενο οτι ΟΛΑ τα παραθυρα, εμπρος-πισω ηταν εντελως ανεβασμενα.
Εαν παντως εισαι/ησουν αναμεσα στα δυο, σε προσθιοκινητες diesel εκδοσεις, και εφοσον σε ενδιαφερει σε σημαντικο ποσοστο το οδηγικο κομματι, θα σου προτεινα, να τα ξαναοδηγησεις, ισως και απο αλλες εκθεσεις, ωστε πχ να αποφυγεις τυχον ακραιες επιλογες, οπως τις 19αρες του qq.
Θεωρω παντως το 500Χ περισσοτερο οδηγοκεντρικο, αλλα και καλυτερο συνολικα ως πακετο, τουλαχιστον στις εκδοσεις που προανεφερα...
fabiawrc έγραψε:εχει κανεις εντυπωσεις απο το i3 της bmw?μου ειχε πει στην εκθεση αυτοκινητου ο πωλητης να παω να κανω ενα test drive και οτι θα παθω πλακα.
Σωστά σου είπε