Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bebes
edmond έγραψε:Προφανώς είναι θέμα ζυγίσματος, αν έφυγε υλικό άντε βρες ζύγισμα μετά. Ίιισως κάπου κάποιος στον...κόσμο να το καταφέρνει, στην ημεδαπή αμφιβάλω.
Τέσπα, για πόσο υπολογίζεις το μαλλί; ιμο λιγότερο από 2-2.500κ δεν το κόβω.
Θεσ.νίκη είναι το συνεργείο; επίσημο;

2000€ μου ειπαν κόστισε μια αντιστοιχη εργασια σε βενζζινοκίνητο boxer χωρις τον στρόφαλο.
Στο πετρελαιο ειναι ολα ακριβότερα :sorry:
Περιμενω κοστολόγιο για τα (υπόλοιπα) ανταλλακτικα και να δουμε τι θα κανουμε με τον στροφαλο.
Βρισκω μεταχειρισμενο με 300-350€ και καινουριο (απο εξωτερικο, γιατι εδω... :lipsealed: ) 800€ με τα μεταφορικά.
Θα πρεπει να βαλω ενα οριο μεχρι πόσα €€ ειμαι διατεθειμενος να δωσω για την επισκευή.

Το συνεργείο ειναι στη Λάρισα, -ας πούμε- κλάδος της προηγούμενης αντιπροσωπείας

*Στο...θεμα μας τωρα, περασα απο ΤΟΥΟΤΑ.
Οντως το YarisCross ειναι πολύ...στεναχωρο μεσα. Ειμαι 1,87 αδυνατος, δεν χωραω καλα στου συνοδηγου και εννοειται ουτε πίσω.
Η CorollaCross ειναι καλη σε χωρους, λίγο "μπουγιο" σαν μεγεθος, αλλά μισο μετρο πιο κοντη απο το Σουμπαρού.
31500€ κλειδι η πρωτη εκδοση με καλο εξοπλισμό.
5500€ κατω ειναι το YarisCross.
Αμφότερα εχουν περιπου 4 μηνες αναμονης, αλλά υπήρχαν (τουλαχιστον χθες) δυο ετοιμοπαραδοτα στις βασικες εκδόσεις
Άβαταρ μέλους
By edmond
#899810 Το κοντό σε σχέση με το σουμπαρού το λες φαντάζομαι για καλό.
Τα 31.500 είναι για το 1.800άρι;
Αυτό στην αγγελία της 1ης σελίδας μοιάζει τίμιο πάντως, σάμπως έχει ρίξει ήδη την τιμή.
Ως πότε θα προσποιείσαι ότι δεν θα καταλήξεις στο κορόλλα κροςς; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bebes έγραψε:Θέλουμε αλλαγή στρόφαλου.
Μια απο τις 4 μπιέλες εσπασε το κουζινετο και "έφαγε" λίγο τον στρόφαλο πριν σπασει εντελώς και μπλοκαρει τον κινητηρα.
Περιμενω κοστολόγιο για να δω αν θα πρροχωρήσω στην επισκευή.

Ποιο ακριβώς μοντέλο έχεις και ποιας χρονολογίας;
Ίσως συμφέρει να βρεις έναν μεταχειρισμένο κινητήρα να πετάξεις επάνω.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Giuseppe Busso έγραψε:
bebes έγραψε:Θέλουμε αλλαγή στρόφαλου.
Μια απο τις 4 μπιέλες εσπασε το κουζινετο και "έφαγε" λίγο τον στρόφαλο πριν σπασει εντελώς και μπλοκαρει τον κινητηρα.
Περιμενω κοστολόγιο για να δω αν θα πρροχωρήσω στην επισκευή.

Ποιο ακριβώς μοντέλο έχεις και ποιας χρονολογίας;
Ίσως συμφέρει να βρεις έναν μεταχειρισμένο κινητήρα να πετάξεις επάνω.

Αυτή ηταν η πρώτη σκεψη μου, αλλά ΟΛΟΙ οι κινητηρες ειχαν πρόβλημα, δεν ηταν καποια συγκεκριμενα νουμερα, οπότε δεν το ρισκαρουμε.
Πρόκειται για τον δίλιτρο boxer diesel που πρωτοβγήκε το 2008(εχω το Outback 2008). Σε οποιο φορουμ και να διαβασεις θα δεις προβληματα, ειδικα στα Φορεστερ που κυκλοφορησαν περισσότερο.

Επίσης, κοιτωντας στο car, ειδα οτι αν οχι ολα, 9 στα 10 diesel Subaru που πουλιουνται εχουν αλλαγμενο ή επισκευασμενο κινητηρα. Μεχρι πριν 3 χρονια η Σουμπαρου εδινε τον κορμο με τα εντοσθια του δωρεαν, αναγνωρίζονταν το σφαλμα τους.
Στο ανοιγμα του κινητηρα ηταν βουλωμενο το σιτακι πριν την αντλία λαδιου. Υπηρξε μειωμενη παροχετευση λαδιου τον τελευταιο καιρο, αλλά δεν ξερουμε αν εκανε η κοτα το αβγο, ή το αβγο την κοτα (δηλαδη αν βουλωσε πρωτα το σιτακι ή αν πρωτα δημιουργηθηκαν γρεζια και βουλωσαν το σιτακι.
Λάδια άλλαζα καθε 15000 χιλ και τα τελευταια χρονια καθε 10-12000.

edmond έγραψε:Το κοντό σε σχέση με το σουμπαρού το λες φαντάζομαι για καλό.
Τα 31.500 είναι για το 1.800άρι;
Αυτό στην αγγελία της 1ης σελίδας μοιάζει τίμιο πάντως, σάμπως έχει ρίξει ήδη την τιμή.
Ως πότε θα προσποιείσαι ότι δεν θα καταλήξεις στο κορόλλα κροςς; :lol:

Ναι,
Ναι

η πλακα ειναι οτι πηρε ενας κουμπαρος μου το διλιτρο πριν 2 χρονια (παρηγγειλε πριν 2, παρελαβε μετα απο 14 μηνες) και μου φανηκε υπερβολικα ακριβό, τωρα μου φαινεται "λογικη" η τιμη :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:
η πλακα ειναι οτι πηρε ενας κουμπαρος μου το διλιτρο πριν 2 χρονια (παρηγγειλε πριν 2, παρελαβε μετα απο 14 μηνες) και μου φανηκε υπερβολικα ακριβό, τωρα μου φαινεται "λογικη" η τιμη :lol:

Γνωμη μου ειναι να στραφεις σε μεταχειρισμενο. Ειδικα σε διλιτρο ( στα οποια ο ΦΠ θα μειωθει δραματικα λογω μειωσεις τεκμηριων ). Πολυ καλυτερο αυτοκινητο απο το 1.8 λογω πολλαπλων πισω και δυνατοτερου κινητηρα
Επισης σε τιμη κοντα στο αρχικο σου μπατζετ και το πολυ 2 ετων.

Επισης αν το πηγαινεις σε επισημο συνεργειο η εγγυηση φτανει τα 11 χρονια
https://www.toyota.gr/owners/warranty/toyota-relax
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899827 To μοτέρ 1.8 δείχνει αρκετά οριακό πάντως για το Corolla Cross, αν το σκεφτείς γεμάτο. Αν η μπαταρία δεν είναι φορτισμένη, θα αγκομαχά. Σε ταξίδι πάντοτε, γιατί μέσα στην πόλη, δεν υπάρχει καλύτερο μοτέρ και καίει ελάχιστα.
Οικονομοτεχνικά, αν μπορεί να φτιαχτεί το Subaru μέχρι 3-4000€, θεωρώ πως αξίζει, μαζί με το όποιο ρίσκο ασφαλώς. Γιατί παίζει να σε πάει άλλη μια πενταετία και μετά βλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#899828 Σε εκτός πόλης συνθήκες και το CHR οριακό είναι, μπορεί να ξεγελάει ελαφρώς το ξεπέταγμα που δίνει η μπαταρία, αλλά δε παύει να είναι αργό (ειδικά αν φεύγει κανείς από Diesel ή απλά τουρμπάκι). Οπότε στο Corolla είναι σημαντικός συμβιβασμός το εν λόγω μοτέρ, εκτός και αν η πλειοψηφία των χιλιομέτρων γίνονται μέσα στην πόλη (που εκεί πάλι είναι συμβιβασμός το μέγεθός του)
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899835 Στην πόλη κινουμε ελαχιστα, η καθημερινες μου διαδρομες ειναι περιφερειακα της πόλης με πολυ λιγη κίνηση.
Το αυτοκίνητο τοι θελω για βολτες και για ταξίδια μικρα ή μεγάλα.

*μόλις έμαθα οτι πουλάει ο γιος ενος φιλου μου Tiguan 2018 dsg, 1,5 tsi φουλ εξοπλισμενο και καλοδιατηρημενο.
Το δινει για να παρει διλιτρο ντιζελ μιας και θελει να τραβαει τροχοσπιτο και το βενζινοκινητο ζορίζεται.
18Κ μου το δινει, ειναι σαν καινουριο απλα ...τρωει βενζινούλα (δεν πεφτει κατω απο 7/100)
Άβαταρ μέλους
By edmond
#899838 Χμμμμ...
Ννννννόχι :lol:
Και αυτό γιατί ενώ φαινομενικά τικάρει όλα τα κουτάκια(πχιότητα μάαααλλον υποδεέστερη από σουμποτογιότες), το προφίλ χρήσης σου δείχνει να γέρνει προς πετρέλαιο παρά προς βενζίνη.
Ένα Kodiaq ίσως; 2λιτρο, 150 άλογα, αυτόματο. Νομίζω αναφέρθηκε σαν επιλογή, εκεί βέβαια δεν γλιτώνεις το μήκος του Outback, σάμπως είναι και μεγαλύτερο! Karoq με ίδιο τροπέτο;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899840 Λέει πως δεν χρειάζεται χώρους, άρα το Kodiaq είναι υπερβολή. Πολύ ωραίο αμάξι, αν το διαλέξεις με το σωστό επίπεδο εξοπλισμού. Γενικώς, τα Skoda δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα VW. Diesel από VW όμως θέλει προσοχή, νομίζω ο 2.0 είναι πολύ καλός, ενώ ο 1.6 αναλόγως την έκδοση, βγάζει προβλήματα.
Με τη σωστή τιμή πάντως, εγώ το Subaru θα έφτιαχνα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#899841 Νόμιζα πως έλεγε ότι θέλει να χωράνε 4 άτομα με το κάτιτις τους σε μπαγκάζια.
Τέσπα, για το 2λιτρο βαγκίτη πάντως όντως δεν έχει ακουστεί κάτι τράτζικ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#899843 Αυτό το δίλιτρο ντήζελ της VW πάντως πρέπει να είναι κάτω από το καπώ των μισών ταξί στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#899846 με 18κ δεν αγοράζεις ούτε πατίνι σήμερα. αν τα χιλιόμετρα είναι κοντά στα 10κ/χρόνο , λέει .