Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#62653 να ρωτήσω κάτι, παίζει 6τυχητη έκδοση σε χειροκίνητο diesel?
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#62693 Όχι.

Θα παίξει όταν μπει ο dci 110. Στην Ευρώπη θα γίνει σε Clio/Captur το Σεπτέμβρη και θα είναι αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος dci 110 με προδιαγραφές Euro 6. Κάπου το είχα πετύχει σε επίσημο δελτίο τύπου της Renault τους προηγούμενους μήνες.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#86945 Ένας καλός μου φίλος θέλει να πάρει αμάξι, και του έχω δείξει το Clio και ψήνεται αρκετά. Προσανατολιζόμαστε στην πιο απλή έκδοση με τον κινητήρα των 900 κ.εκ. Ξέρω ότι το διάστημα που βγαίνει δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά έχουμε καμία εικόνα περί αξιοπιστίας ή πιθανών θεμάτων που εμφάνισε; Αν θυμάμαι καλά, καδένα δεν έχει το συγκεκριμένο;
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#87059 Καδένα ναι. Δεν έχει ακουστεί κάποιο ζήτημα για το κινητήρα.
Κι από όσα είχαν αναφερθεί ως ζητήματα εως τώρα στο IV μάλλον οι μικροτριγμοί παραμένουν σε 1-2 κλασσικά σημεία.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#87559 Ευχαριστώ.

Έβλεπα το παρακάτω : http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4263161/
Ο μπροστά προφυλακτήρας φαίνεται να έχει διαφορετική απόχρωση σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Να είναι άραγε επισκευασμένο;

< G μου
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Mark έγραψε: http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4263161/
Ο μπροστά προφυλακτήρας φαίνεται να έχει διαφορετική απόχρωση σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Να είναι άραγε επισκευασμένο;

Όχι, οι προφυλακτήρες αφ' ενός βάφονται σε διαφορετικά μέρη και χρόνους στη διαδικασία παραγωγής, και αφ' ετέρου είναι και θέμα διαφορετικού υλικού. Με λίγα λόγια είναι πολύ δύσκολο να είναι τελείως ομοιόμορφο το αυτοκίνητο, απλά το συγκεκριμένο είναι λίγο πιο έντονο. Δες και εδώ ένα φυλλαδιάκι της ppg http://www.ppg.com/coatings/refinishsca ... x12_UK.pdf
Άβαταρ μέλους
By Mark
#87573 Λογικά όλα αυτά. Το δικό μου Clio όμως, επίσης με μεταλλικό χρώμα, δεν είχε ορατή διαφορά όταν αγοράστηκε. Όταν τράκαρε και βάψανε τον προφυλακτήρα υπήρχε μια παρόμοια διαφορά, αλλά επίσης το υπόλοιπο αμάξωμα είχε περάσει και 7 χρόνια εκτεθιμένο στον ήλιο, κάτι που είναι λογικό να έχει κάποια επίδραση σε αυτό.

< G μου
Άβαταρ μέλους
By drdino
#87577 Αυτό που λέει ο rocsta είναι σωστό, χωρίς να αποκλείεται να έχει βαφτεί ξανά ο προφυλακτήρας, κάτι που είναι επίσης συνηθισμένο.
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
Mark έγραψε:Ευχαριστώ.

Έβλεπα το παρακάτω : http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4263161/

< G μου

Νομίζω ξεγελάει και η φωτογραφία πάντως. Λόγω του αρκετού ήλιου που φαίνεται να σκάει μπροστά.

Σε επισκευή αυτοκινήτου πάντως είναι και θέμα φανοποιού σε μεγάλο βαθμό το πόσο θα πετύχει το χρώμα με το υπόλοιπο αμάξωμα. Στο δικό μας Clio III σε μπροστινό φτερό σε επισκευή σε μη εξουσιοδοτημένο φανοποιό νομίζεις ότι το έχει βάψει με άλλο χρώμα λόγω κακής δουλειάς. Εχω δει σε ίδιο αυτοκίνητο επισκευή ολόκληρης πλευράς και μπροστά τμήματος από top φανοποιό που δεν καταλάβαινες αν το αμάξι είχε τρακάρει ή ήταν μαμίσιο.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#87792 Αυτός πάντως είναι ο λόγος που πήρα το Κλιο σε λευκό. αντί για κόκκινο.Επειδή κάνω πολλά χιλιόμετρα και σε δύσκολους δρόμους σκέφθηκα ότι σε περίπτωση χτύπηματος θα είναι δύσκολο και άκριβοτερο να επισκευαστεί.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#89637 Τελικά μάλλον σε λευκό θα το πάρει. Το απόγευμα πάμε για παραγγελία.

Μέχρι στιγμής έχω πετύχει προσφορά στα 12750 για λευκό χρώμα και δώρο συναγερμό, αισθητήρες, πατάκια και 15% έκπτωση όταν το πηγαίνει για σέρβις. Δεν είναι άσχημα. Μάλλον θα παζαρέψουμε να μην βάλουμε συναγερμό γιατί δεν είναι καλή ιδέα σε καινούριο αμάξι να κόβουμε καλώδια, και αντί αυτού αν γίνεται να μας βάλει και κάλυψη για κλοπή στην 6μηνη ασφάλεια που δίνουν δώρο. Για να δούμε το Clio....
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#89958 Τι να παζαρεψετε?
Πείτε δεν τον θελουμε. Βάλτε δώρο κάτι άλλο. Αμα σας πουν μα μου απλα εξηγειστε οτι δεν τον θελετε. Απλα πραματα ειναι. :iconcool:
Κι εμένα ειχε παιξει αυτο το σενάριο, το ξεκαθαρισα και ζητησα και πηρα αντι του συναγερμού ένα προστατευτικό μοκέτας πορτ μπαγκαζ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Mark
#90028 Τελικά άκυρο το λευκό...
Καταρχάς, ο ενδιαφερόμενος είναι άτομο πολύ σφιχτό με τα οικονομικά να το πω, σε βαθμό που κοιτάζει αν μπορεί να εξοικονομήσει και 50€ πάση θυσία. Λοιπόν, τελικά είχαμε 2 επιλογές. Η μία αντιπροσωπεία άφηνε 12750 το λευκό με τα δώρα που ανέφερα, και η άλλη 12850 με τα ίδια εκτός από τα σέρβις. Πάντα με παραγγελία και 45 μέρες τουλάχιστον αναμονή. Όμως η 2η είχε και ένα ετοιμοπαράδοτο(από ακύρωση)γκρι μεταλλικό, αυτό που ήθελε αρχικά, και το άφησε τελευταία τιμή 13100. Οπότε με τα πολλά, αφού το σκέφτηκε κανένα μισάωρο, με τον πωλητή να τα έχει δει όλα και να μας λέει "να σας φέρω από ένα νεράκι να καθήσετε να τα πείτε μόνοι σας, με την ησυχία σας κλπ", και αφού του είπα πως το γκρι είναι για μένα πιο ωραίο, πιο ξεχωριστό μιας και τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι λευκά ή κόκκινα, και πως είναι περισσότερο ανθεκτικό στον ήλιο κλπ, αποφάσισε τελικά να πάρει αυτό και σε 10 εργάσιμες το αναμένει.

Τελικά όταν το ξαναείδα το Clio και το περιεργάστηκα, σαν να μου φαίνεται πως έχει λίγο χειρότερους χώρους για επιβάτες από το δικό μου το 3άρι. Τουλάχιστον εκείνος δεν οδηγεί με τέρμα το κάθισμα, και θα κάθεται άνετα κανείς πίσω του. Αλλά το θέμα της ορατότητας προς τα πίσω είναι όντως υπαρκτό και μου φαίνεται πως θα χρειαστεί συνήθεια.

Κατά τα άλλα νομίζω πως ήταν το ιδανικό αυτοκίνητο για τον συγκεκριμένο. Καθώς κάνει πάρα πολύ λίγα χλμ ετησίως (ζήτημα αν περάσει τις 5-6χιλ χλμ υπολογίζω, αν όχι και λιγοτερα...), οδηγεί ήρεμα οπότε μια χαρά θα είναι από κατανάλωση, δεν θα πληρώνει τέλη και θα έχει 5 χρόνια εγγύηση χωρίς να τον σκίζουν στα σέρβις. Μεγάλο πράγμα να έχει το πρόγραμμα σέρβις κάθε 2 χρόνια και στον χρόνο απλή αλλαγή λαδιών που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα.

Η πλάκα είναι πως πρόκειται για άνθρωπο που τα βάζει κάτω και αν δει ότι έχει συγκεκριμένο πλεονεκτήματα και χαρακτηστικά είναι ικανός να μην λογαριάζει καθόλου το αν του αρέσει εμφανισιακά ή όχι. Του το είχα βάλει σαν ιδέα, κάθησε και είδε διάφορες δοκιμές που του έδωσα και δεν είδε κάτι αποτρεπτικό, και έτσι ήταν σαν να είχε αποφασίσει πριν ακόμη το δει πως είναι....
Εγώ του είπα πάμε να δούμε και κανένα άλλο για να μη λες ότι μου αρέσει εμένα, αλλά ότι και να είδε ήταν κάπως αδιάφορος. Το Clio όταν το είδε τρελάθηκε, οπότε.....

Ακολουθεί εμπειρία (σχετικά)αναποφάσιστων αγοραστών από Σαββατιάτικη εξόρμηση...
Πήγαμε αρχικά στη VW να δούμε το Polo. Εκεί έπεσε τρελό γέλιο, καθώς προφανώς δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει και πολύ να πουλήσουν. Αφού είδαμε το αυτοκίνητο ακολουθεί ο εξής διάλογος μεταξύ εμού και του πωλητή(αφού μας προσέγγισε απλά για να χαιρετήσει με εμφανή διάθεση να απομακρυνθεί γρήγορα μην τυχόν και τον ρωτήσουμε κάτι) :
-Να ρωτήσω λίγα πραγματάκι για το Polo;
-Ναι, ελάτε καθίστε.
-Μας ενδιαφέρει η πιο απλή έκδοση με τον 1.2 στα 90 άλογα.
-Είναι αυτή όπως τη βλέπετε. Στην τιμή που γράφει το ταμπελάκι δίπλα στο αμάξι.
-Μάλιστα. Χρώματα υπάρχουν διαθέσιμα;
-Μμμμ. Τώρα μου βάζεις δύσκολα. Ε, γενικά υπάρχουν κάποια. Αν το αποφασίσετε θα δούμε να σας πω τι έχει και βλέπουμε....
-Να ρωτήσω, αυτό με τα 960€ όφελος απόσυρσης πως αναλύεται; Μας δίνεται εσείς το δικαίωμα κλπ;
-Ε, τώρα αυτό είναι σχετικό. Τι να σου πω.... Αυτή τη στιγμή η εταιρία έχει αυτοκίνητα και τα δίνει. Τώρα σε 2 μήνες που να ξέρω τι γίνεται... (δεν αναφέρθηκε κανείς από μας για αγορά μετά από 2 μήνες. btw). Αν είχατε δικό σας να αποσύρετε ίσως να ήταν καλύτερα....
-Εχμ, βασικά έχουμε.
-Έχετε;
-Ναι.
-Α, ωραία, τότε θα το πάρετε στην τιμή που γράφει εκεί στο ταμπελάκι.
-Ευχαριστούμε.
-Γεια σας.

Μέχρι και ο φίλος μου που δεν έχει σχέση με αυτοκίνητα και δεν έχει ξαναπατήσει ποτέ σε έκθεση κατάλαβε πως η συμπεριφορά αυτή ήταν απαράδεκτη... Έτσι είναι όλοι μου κάνει; Μπα, δεν νομίζω, θα δεις.

Στη συνέχεια πήγαμε στην Opel να δούμε το Corsa. Να τονίσω πως ήταν μαζί και άλλος ένας φίλος, που ίσως να προχωρήσει και αυτός σε αγορά. Δεν είναι ούτε εκείνος ιδιαίτερα σχετικός με αμάξια, ωστόσο έχει άποψη (τα γερμανικά είναι καλύτερα...).
Δεν ήταν κακό, ωστόσο έβγαινε στα 14500€ 1000άρι με 90 άλογα, χωρίς οθόνη κλπ που έχουν τα άλλα που κοιτάμε. Για να πάρεις έκδοση με οθόνη(που πάει μαζί με ζάντες κλπ) έπρεπε να πας στα 15100. Προσωπικά αν και δεν μου φάνηκε άσχημο σαν αυτοκίνητο, και μάλιστα μέσα είναι αναβαθμισμένο, απ'εξω είναι σαν να βλέπεις ένα facelift του παλιού.

Μετά πήγαμε σε μια έκθεση του Σφακιανάκη που είχε και Renault μαζί με Ford. Είδαμε και το Fiesta αλλά ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μπορεί να είναι καλό αμάξι, ωστόσο το εσωτερικό δε μου άρεσε καθόλου, ούτε και του ενδιαφερόμενου. Ειδικά το σημείο στην κονσόλα με τα πολλά κουμπάκια, σαν να βλέπεις τη μάσκα του optimus prime είναι ένα πράγμα. Φυσικά στο καπάκι βλέπει το Clio και εκεί δεν χρειάστηκε και πολλά. Όπως είπα ήταν σαν να είχε αποφασίσει πριν καν το δει....

Αφού πήραμε την αρχική προσφορά, (13350 για το γκρι που είχε ετοιμοπαράδοτο με προοπτική για κάτι καλύτερο όταν πάμε να το κλείσουμε), ακολουθεί κουβέντα φεύγοντας με τον άλλο φίλο (όχι τον άμεσα ενδιαφερόμενο).
-Χμ, νομίζω πως επιλογή πρέπει να εξαρτηθεί από την έκπτωση.
-Δηλαδή;
- Λες πως δεν αξίζει να δώσεις τα 1000€ παραπάνω που ζητάει το Corsa. Αλλά αν η έκπτωση δεν είναι μεγάλη και σου κάνει και ο άλλος στην Opel κάτι καλύτερο και η μεταξύ τους διαφορά είναι π.χ. 700€ μήπως αξίζει να πας εκεί προκειμένου να έχεις Corsa μετα;
-Ρε πας καλά; Το λες σαν να πρόκεται για κάτι αποδεδειγμένα καλύτερο. Προσωπικά το δικό μου το ρενώ του λέω έχει βγει αστέρι, και ενός γνωστού που η μάνα του έχει Corsa 3ετίας αυτή τη στιγμή το βρήκε χωρίς λάδι και με τη στάθμη του παραφλού να έχει πέσει αρκετά εκατοστά κάτω από το min. Άσε που τους έχουν σκίσει στο σέρβις. Για μένα νομίζω πως η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει είναι το Clio.
-Ναι, αλλά το άλλο είναι γερμανικό...
-Α, καλά....