Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By edmond
#899512 Δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθείς από τους χώρους του γιαροτζίπ. Έχουμε εταιρικό ένα και γνωρίζω την περίπτωση. Στην κορόλα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, δεν παίζεις μπάλα αλλά είναι αξιοπρεπής. Υβριδικό μόνο η ρουφιάνα η τογιότα μπορεί και σηκώνει το γάντι, στα λεφτά αυτά τουλάχιστον, χόντα πας 35κ.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#899514 Μια έξτρα πρόταση για ελαφρώς μεταχειρισμένο Vitara 1-1,5 χρόνου κατευθείαν από την αντιπροσωπεία αν υπάρχουν. Να είναι μετά το facelift του 2024 όπου μπήκαν όλα τα συστήματα ασφαλείας και πριν από τον φετινό Ιούλιο για να έχεις και τα 129hp.
Μόνο μειονέκτημα ότι δεν παίζει αυτόματο
Άβαταρ μέλους
By elvet
#899518 Κρίμα για το Subaru,ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που τα έκανε όλα. Ισως είναι κάτι επισκευάσιμο (στρόφαλος, κουζινέτα, αντλία λαδιού), αλλά γενικά βγήκαν ευπαθή τα diesel boxer.
Εχοντας καλομάθει στο Subaru, μία πρόταση κοντά στο budget:
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... yota-rav-4

Χώροι, επιδόσεις, εγγυήσεις, γνήσια υβριδικό, αυτόματο, καλύτερης ποιότητας από τα μικρότερα της Toyota με λιγότερα τέλη από το Subaru. Στην ευρύτερη οικογένεια υπάρχει ένα 2,5 ετών που καίει 5,9 κατά μέσο όρο (κυκλοφορεί πολύ εκτός πόλης, εντός θα ήταν κοντά στο 5)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899525 Δεν έχει ξεκαθαρίσει πραγματικές ανάγκες μεγέθους και απτής ποιότητας κατασκευής.
Στο θέμα υβριδικού η Τογιότα (και Λέξους και όποια άλλη μάρκα με σωθικά Τογιότα) είναι κορυφαία. Αλλά ακριβά σχετικά με λοιπά χαρακτηριστικά.
Πάντως το Ρενώ Αρκάνα που αναφέρθηκε είναι κάπως μεγάλο και το θεωρούσα ψευτουβριδικό αλλά στην πράξη με ενθουσίασε τόσο η υβριδική υποβοήθηση όσο και το όλο στήσιμο. 'Ισως αξίζει να το δοκιμάσει.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
bebes έγραψε:Αρα τα κριτηρια συνοπτικά ειναι:
Μεχρι 25000€ περιπου
Αυτόματο (δεν γνωρίζω καθόλου τη λειτουργία τους και ποιο θεωρείται καλύτερο :oops: ),
Υπερυψωμένο
Υβριδικό (στην πραξη, οχι στα χαρτιά)
Οσο το δυνατόν αξιοπιστο
Ιδανικα 4κύλινδρο και >1400 κ.εκ.
Ετοιμοπαραδοτο (μεχρι 2-3 μηνες βαρια)

Τι λέτε; :s_coffee

Θα έλεγα το τετρακίνητο κι αυτόματο Vitara. Έχει καλό αυτόματο της Aisin και καλή τετρακίνηση η οποία το κάνει ικανό εκτός δρόμου. Δεν είναι γρήγορο - στις 4500 βγάζει τα 110 άλογα του (έχει ροπή όμως χαμηλά), αλλά υπάρχουν και προγράμματα αν θέλεις να το δυναμώσεις μελλοντικά καθώς η ιπποδύναμή του είναι τεχνητά χαμηλωμένη για λόγους CO2 (το hardware είναι το ίδιο με τον 140άρη και τον 129άρη των προηγούμενων ετών). Επίσης είναι mild hybrid, όχι full, όπως τα Toyota. Είναι όμως ιαπωνικό με την φιλοσοφία του Subaru (αν και μικρότερο) και μάλλον το ίδιο ικανό εντός και εκτός δρόμου. Το άσχημο είναι ότι πλησιάζει τα 28 χιλιάρικα σε αυτόματο και τετρακίνητο. Πιστεύω όμως ότι αξίζει την υπέρβαση, αν είναι εφικτή αυτή.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 09 Δεκ 2025, 11:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899534 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το ήξερα οτι αν έμπλεκα μαζι σας θα ξεκινουσα απο το "Α" και θα κατέληγα κοντα στο "Ω" :lol:
Χρήσιμες ολες οι παρατηρήσεις σας και μου ανοιξαν επιπλέον επιλογές.
Αν "φυγω" απο το σουμπαρού, θα ήθελα να αποφύγω δυο χαρακτηριστικά που με κουραζαν σ'αυτό, ο συμπλέκτης και το μήκος του.

Οπως και να εχει, θα περιμένω πρώτα το πόρισμα απο μηχανικό και ρεκτιφιέ πριν κανω καποια κίνηση.
Ελπίζω τελος της εβδομάδας ή την άλλη να εχω νεα.

Η πλάκα ειναι οτι ειχα παραγγείλει βολάν και δισκοπλατο απο AUTODOCK 2-3 μερες πριν το συμβαν. Να δω τι θα τα κανω τωρα...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#899536 εαν καταληξεις συντομα σε τι θα αγορασεις,επεστρεψε τα,και παρε αναλωσιμα για το νεο.Λαδια φιλτρα,τακακια κλπ
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimviii έγραψε:εαν καταληξεις συντομα σε τι θα αγορασεις,επεστρεψε τα,και παρε αναλωσιμα για το νεο.Λαδια φιλτρα,τακακια κλπ

Μου ειπαν στο chat να μην τα παραλαβω απο το κουριερ και να τους ενημερωσω για να πιστωσουν τα χρηματα.

Για το βολάν η Σουμπαρού ζητούσε 1200€ και κατι λιγοτερο απο 600€ για δισκοπλατο και ρουλεμάν.
Τα ιδια ανταλλακτικα (Sachs) + ενα σετ βιδες για το βολαν κοστισαν απο AUTODOCK 435€ :rtfm:
Νομιζω επειδη τους ζητησα τιμολόγιο τα εστειλαν αποφορολογημένα, αλλα και παλι η διαφορα ειναι τεραστια.

Σκεφτομαι να τα στειλω πισω κι αν ειναι να επισκευαστει να τα ξαναπαραγγειλω.
Δεν ηταν κατι εκτακτο, απλα οταν άλλαξα πρωτη φορα δισκο (στις 113000 χιλ) ειχε "παρει" λιγο το βολαν.
Καποτε ετρεμε εντιονα ο συμπλέκτης αλλα με καινουριες βαλβολινες έστρωσε.
Το νεο δισκοπλατο εχει ηδη 135000+χιλ, πιθανον να βγαλει άλλα τόσα, αλλα ηθελα να αλλαξω το βολαν για να μην εχω την ένοια του.
Για'αυτο αγαπαω το Σουμπαρου, πρωτη φορα ανεβηκε στην οδικη προχθες. Με διαφορα προβληματα και παντα με γυριζε πισω, οπως πχ με εφερε απο τη Βαλτικη (2500 χιλ) χωρις τουρμπο μιας και χαλασε ενας αισθητηρας για τον οποιο ο Γερμανος που πηγα για διαγνωση μου είπε: Μάλλον θα σε παει πισω στην Ελλαδα γιατι ειναι γιαπωνεζικο, αν ηταν γερμανικο θα ερχοσουν εδω με την οδική :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#899541 Προσωπικά πάντως, ούτε που θα κοίταζα για καινούριο. Εφόσον το πάτσετ είναι στα 25Κ παν' κατ', υπάρχουν αμαξάρες σε μεταχειρισμένα.

Για παράδειγμα:

elvet έγραψε:Εχοντας καλομάθει στο Subaru, μία πρόταση κοντά στο budget:

Αλλά εγώ θα κοιτούσα κάτι τέτοιο ή και τέτοιο

ΟΚ, το πρώτο δεν είναι υπερυψωμένο (δεν ξέρω πόσο απαραίτητο είναι αυτό), ενώ το δεύτερο δεν είναι υβριδικό (αλλά σίγουρα έχει αντίστοιχη οικονομία).

Εάν πάλι μπορείς να ανέβεις στα 30Κ περίπου, υπάρχουν λύσεις όπως αυτή, ή ακόμα καλύτερα για μένα αυτή :inlove: :inlove:

Δεν ξέρω τα συγκεκριμένα αμάξια, απλά φαίνονται ενδιαφέροντα, προφανώς χρειάζεται καλός έλεγχος. Επίσης, πιστεύω πως σηκώνουν και κάποιο παζάρι.

Νομίζω πως κάτι vitara, yaris cross κτλ. είναι κουβαδάκια μπροστά τους. :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#899543 Όταν πας στο ταμείο με τόσο "μεγάλο" για την εποχή διαθέσιμο Budget, με τι ψυχή τα σκας για μτχ με εξαψήφια σχεδόν χιλιόμετρα? :oops:
Είναι δύσκολη απόφαση
Άβαταρ μέλους
By otso
socratesn έγραψε:Όταν πας στο ταμείο με τόσο "μεγάλο" για την εποχή διαθέσιμο Budget, με τι ψυχή τα σκας για μτχ με εξαψήφια σχεδόν χιλιόμετρα? :oops:
Είναι δύσκολη απόφαση

Σωστα
Εγω θα εκανα την καρδια μου πετρα και θα πηγαινα σε κορολλα . Αποδεκτο , απλα καινουργιο , μονο και μονο λογω της 12ετους εγγυησης τουοτα .
Τασο το αμαξι σου ειναι αστερι , ολα τα αλλα καινουργια και μη με πιανει καταθλιψη που τα κοιταω
οτι και να παρεις θα ειναι υποβαθμιση , ολα τα νεα και τα ακριβα μου φαινονται ιδια χωρις προσωπικοτητα . Κανενα δεν θα σου δωσει την χαρα που ειχες οταν απεκτησες το τωρινο σου .
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Όταν πας στο ταμείο με τόσο "μεγάλο" για την εποχή διαθέσιμο Budget, με τι ψυχή τα σκας για μτχ με εξαψήφια σχεδόν χιλιόμετρα? :oops:
Είναι δύσκολη απόφαση

Δεν αντιλέγω (και επαναλαμβάνω δεν μιλάω για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα των αγγελιών που έβαλα), αλλά σκέψου πως ένα αντίστοιχο καινούριο κάνει ... εξαψήφια σχεδόν ποσά... Και μπορείς να πας και στα 15Κ περίπου...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Είναι δύσκολη απόφαση

+10000
Άβαταρ μέλους
By dimik
otso έγραψε:
Είναι δύσκολη απόφαση

Σωστα
Εγω θα εκανα την καρδια μου πετρα και θα πηγαινα σε κορολλα . Αποδεκτο , απλα καινουργιο , μονο και μονο λογω της 12ετους εγγυησης τουοτα .
.

+1 και στα 2

Όσο καλύτερα εξοπλισμένο Corolla γίνεται με ορίζοντα 20 ετιας, μια ψυχή που είναι να βγει τουλάχιστον να είναι ολόκληρη να το χαρείς και όχι προϊόντα συμβιβασμού.

< >