Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#899466 O Max είναι αυτός που είναι, αλλά κι αυτός φάνηκε να τα παρατάει εκεί το καλοκαίρι όταν η RBR δεν πήγαινε. Τώρα μπορεί να σκέφτεται ότι αυτούς τους 2 βαθμούς μπορεί και να τους είχε. Ο Ράσελ έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό είναι οι 3-4 αγώνες που πραγματικά χάνεται παράδειγμα χθες. Αλλιώς είναι τεράστιο χέρι τι να λέμε. Τέλος μεγάλη χρονιά και για τον Ατζάρ γιατί είχε και ταχύτητα και σταθερότητα σε ένα τοξικό έως δηλητηριώδες περιβάλλον ειδικά για ρούκι. Βασικά είχε τον Τσόντα στα ίσια με το καλημέρα και ήταν λογικό να έχει τόσο ταλέντο. Ευτυχώς που δεν πήγε φυσικά στη θέση του στη μεγάλη ομάδα, ελπίζω να μην καταστραφεί του χρόνου.

Και ο Μπορτολέτο έκανε εντυπωσιακή χρονιά, αν δεν είχε πάρει το πόντιουμ στην Αγγλία ο Χουλκ θα μιλούσαμε για επικράτηση ή έστω μεγάλη αποκαθήλωση του Χουλκ. Ειδικά στα δοκιμαστικά, στη διαχείριση αγώνα έχει ακόμα αρκετά να μάθει.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#899470 2026 με καινούργιους κανονισμούς και χωρίς δεδομένα ουσιαστικά για την δυναμική των ομάδων.

Αποδόσεις σε οδηγών και κατασκευαστών:

1: Max Verstappen 3.50
2: Lando Norris 3.75
3: George Russell 4.00
4: Oscar Piastri 6.50
5: Kimi Antonelli 11.00

1: McLaren 2.37
2: Mercedes 2.37
3: Ferrari 7.00
4: Red Bull 13.00
5: Aston Martin 15.00

Σηκώνουν συζήτηση οι αποδόσεις στο οδηγών.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#899497 Συγγνώμη κύριοι, ορίστε:

6: Fernando Alonso 17.00
7: Charles Leclerc 34.00
8: Lewis Hamilton 51.00
9 και κάτω 101, 151 και 201

Χωρίς δεδομένα προφανώς , θεωρούνται από τους μπουκ φαβορί για του χρόνου η McLaren και η Mercedes.
Αυτό φαντάζομαι στηρίζεται στην πρόσφατη φόρμα και στην φήμη περί καλύτερου κινητήρα της Merc. H Red Bull λόγω απώλειας στελεχών και κινητήρα αναμένεται να μην είναι ανταγωνιστική. Η Ferrari έχει την κακή φετινή εικόνα.
ΑΝ αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί και υποθέσουμε ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά, τοτε φαβορί είναι ο Russell. Αν η McLaren παραμείνει ταχύτερη τότε βάσει των περισσότερων εδώ φαβορί είναι ο Piastri. Αμφότεροι με μεγάλες αποδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By fokion
George_Prix έγραψε:Ας ποσταρω κ...................................

ο γερολυκος.

Συμφωνω. Ειδικά στο θεμα Πιαστρι κι εμενα αυτη η εντυπωση μου εδινε "το ολον"....

και προσθετω.
Εντυπωσίακή η ανοδος της Γουιλιαμς οπως και της Χαας...
Εντιπωσιακή - απο το αναποδο - η πτωση της αλπιν... ειδικά αν σκεφτουμε παο που προερχεται....
εντυπωσιακη και η δυαλυση ( απο στελεχη) της ρεντμπουλ αμα τη αποχώρηση του Χορνερ.... μεχρι και ο γερος φευγει....
Φεραρι? Παμε γι αλλα....
Μερκ, ακομα και στα "ζαβα" της ειναι εκει...

ΥΓ στο προηγουμενο.
Και ( κατ εμε) δειχνει οτι η ομαδα ( οπως λεει και ο Διας ) ακομα και τον καλυτερο ξεζουμιστή να εχεις αν δεν "περπαταει" τοτε δεν... ναι εκλαμψεις μπορει να υπαρξουν αλλα μεχρι εκει...
Η φερραρι του παλαι ποτέ εκτός απο εναν ξεζουμιστή ειχε κι εναν Τοντ απο πισω....
ή ομοιως η Μπρον.... οπου σε μια ουσιαστικά αγωνιστική χρονια πηρε πρωταθλημα οχι με τον καλυτερο οδηγο της εποχης (Κουμπής) απλά εναν αρκετά καλο και σταθερό ( και καλο παιδι απο οτι λενε)

Παντως αυτα που διαβαζω για τα "οχηματα" του 2026 και το ποσο θα στιριζονται στην ισχυ της μπαταριας..... ( 50% ?? :rant: :rant: :rant: :rant: ) τελικα συγκλινουν με την "ηλεκτρική" εκδοση της Φ1 ολο και περισσότερο...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#899539 Εγώ πάντως απογοητεύτηκα από τον Lewis. Ήττα κατά κράτος. Μου τη σπάει επίσης που στις δηλώσεις μετά τα δοκιμαστικά είναι πάντα "ναι, είμαι αργός, είμαι κουλός, είμαι είμαι είμαι". Και να το νιώθεις, δεν το λες ρε φίλε, πες κάτι άλλο. Έσπασε ψυχολογικά ο άνθρωπος

Το 2026 κατά 99% είναι το κύκνειο άσμα του
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
BARHonda έγραψε:Το 2026 κατά 99% είναι το κύκνειο άσμα του

Καπου διαβασα πως υπαρχει ορος να σπασει το συμβολαιο του.
Μετα τι; δεν νομιζω να το κανει οπως ο σουμαχερ που τα παρατησε λιγο και μετα οταν ξανα αγωνιστηκε (δεν βοηθησε τοτε και το αμαξι) πηγε απατος.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899551 Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του. Θέλει ομάδα πίσω του. Ο Schumacher όταν πήγε στη Ferrari δεν πήγε μόνος του. Πήρε πρακτικά την ομάδα που είχε στηθεί στην Benetton και την έφερε στη Ferrari.
H F1 δεν είναι MotoGP όπου ένας αναβάτης μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά όχι πάντα, πχ ο Fabio Quartararo είναι καταπληκτικός αναβάτης, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα με την σημερινή Yamaha. Ειδικά τα πρωταθλήματα θα τα κερδίσει και εκεί η ομάδα.
Εμένα με εντυπωσίασε το come back της Red Bull, δείχνει πως η ομάδα έχει βάθος και πως το μεγαλύτερο ερωτηματικό για του χρόνου είναι ο κινητήρας. Για το σχεδιασμό, φαίνεται πως η ομάδα που είχε φτιάξει ο Newey, είχε βάθος και ικανότητες.
Για να δούμε το 2026 τι θα γίνει. Για μένα, φαβορί παραμένει η McLaren με την Mercedes σαν δεύτερη επιλογή. Η Redbull θα παίξει λόγω Verstappen, αλλά θα θεωρούσα πιο πιθανή έκπληξη την Aston Martin παρά τη Ferrari.
Πρακτικά βέβαια, όλα είναι μαντεψιές στην τύχη, το 2026 θα είναι εντελώς διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#899553 H Ferrari πραγματικά πάσχει κάπου εσωτερικά, αλλιώς πως μπορείς να δικαιολογήσεις τόσα χρόνια ξηρασίας, έχοντας φέρει τόσους πρωτοκλασάτους οδηγούς. Έχουν φύγει μεγάλα ονόματα από το τεχνικό κομμάτι που πήγαν σε άλλες ομάδες και μεγαλούργησαν (James Allison πχ).

Δεν υστερεί σε εγκαταστάσεις, κινητήρα ξέρει να βγάλει, άρα στο κομμάτι του σασί (αεροδυναμική, αναρτήσεις) είναι το πρόβλημα τους. τώρα εάν αυτό οφείλεται στους υπεύθυνους ή σε κάτι άλλο, δεν ξέρω

Βέβαια ας μην κρίνουμε μόνο από αυτά τα 4 χρόνια μία περίοδο τετραπλάσια, είναι λάθος. Διότι και η Mercedes που σάρωσε επί μία 8ετία, αυτά τα 4 χρόνια τα βρήκαν σκούρα. Ίσως με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, όπου και πάλι θα ανακατωθεί η τράπουλα, να βρει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει πάλι