- 24 Νοέμ 2025, 18:08
Isambard έγραψε:Η απορία μου είναι με τι όργανα μέτρησαν τέτοια ακρίβεια και αν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί πραγματικά μου φαίνεται λίγο τρελό. Οτιδήποτε μικρότερο από το χιλιοστό, πρακτικά δε θα έπρεπε να απασχολεί.

Συνήθως χρησιμοποιείται τέτοιο για μέτρηση φλαντζών καπακιού και κουζινέτων στροφάλου αλλά και για τη σανίδα (αφού έχει πάχος 10 mm ενώ το εύρος του οργάνου είναι έως 25.4 mm = 1'') είναι ΟΚ
Αλλά ακόμα και με ένα συνηθισμένο καλό παχύμετρο (Mitutoyo

) με ακρίβεια 0.01 ή 0.02 mm πάλι γίνεται.
PaNick67 έγραψε:Ειναι παντως παραξενο να επιτρεπει 0,2mm αποκλιση στο καινουργιο plank αλλα στην μετρηση μετα τον αγωνα οποιοδηποτε νουμερο κατω απο 9mm οδηγει σε αποκλεισμο.
Γιατί ? Το νόημα είναι ότι η σανίδα καινούργια πρέπει να είναι 10 mm +- 0.2 mm δηλ. μέγιστο 10.2 mm και ελάχιστο 9.8 mm αλλά επιτρέπει απόκλιση έως 9 mm λόγω φθοράς. Η ιδέα είναι ότι η σανίδα είναι εκεί για να ΜΗ φθείρεται (επειδή αν φθείρεται σημαίνει ότι βρίσκει κάτω άρα υπερβολικά χαμηλωμένο μονοθέσιο) αλλά επειδή δεν είναι δυνατό να μη βρει σε ένα αγώνα ποτέ κάτω η σανίδα (ιδίως σε πίστα πόλης όπως το Βέγκας ή το Μπακού, με ανωμαλίες και υψηλές τελικές άρα μεγάλο downforce) δίνουν ένα έξτρα περιθώριο.
Αντίστοιχος κανονισμός υπάρχει και στις δισκόπλακες. Πχ. πάχος 32 mm καινούργια αλλά 30.5 mm χρησιμοποιημένη. To 30.5 όπως και το 9 δεν έχουν +- είναι μέγιστο ή ελάχιστο αντίστοιχα, τέλος!
Τα ίδια δεν έπαθε και ο Χάμιλτον και ο Χούλκενμπεργκ φέτος ? Πολύ συνηθισμένος έλεγχος στο τέλος αγώνων F1 (πρακτικά το κάνουν πάντα

), αν τα έκαναν θάλασσα σε αυτό είναι χοντρή πατάτα της ομάδας (όπως και της Ferrari στην Κίνα)
Οσο για τις θεωρίες συνομωσίας

έχω κάτι καλύτερο

η συνομωσία δεν είναι της FIA ακριβώς επειδή είναι πολύ συνηθισμένος έλεγχος αλλά της McLaren με τη Liberty