Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
edmond έγραψε:Όταν εμείς είχαμε αναγάγει το λί-κο σε επιστήμη, μας λιδορούσατε :twisted:

:lol: :lol: :lol:

Ο αδερφός μου, ο οποίος βλέπει F1 30 χρόνια αλλά δεν είναι τόσο φανατικός όσο εγώ, είπε ότι είναι στημένο για να έχουν τηλεθέαση μέχρι τον τελευταίοι αγώνα. Εγώ δεν είμαι τόσο κυνκός δεν πιστεύω ότι ήταν στημένο. Με αυτά και με εκείνα είναι μέσα όμως ο Max. :omg:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
REALZEUS έγραψε:Ο αδερφός μου, ο οποίος βλέπει F1 30 χρόνια αλλά δεν είναι τόσο φανατικός όσο εγώ, είπε ότι είναι στημένο για να έχουν τηλεθέαση μέχρι τον τελευταίοι αγώνα. Εγώ δεν είμαι τόσο κυνκός δεν πιστεύω ότι ήταν στημένο. Με αυτά και με εκείνα είναι μέσα όμως ο Max. :omg:
Όχι, με τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#898738 O Max έκανε πάλι καταπληκτικό αγώνα, ο Norris μέτριος, όπως και όλη η McLaren με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό, η Ferrari κατάφερε να βγάλει τον Leclerc πίσω από τον Piastri χαλώντας του ένα πολύ καλό αγώνα, για μένα βέβαια η επίδοση της βραδιάς ήταν του Antonelli και μετά του Sainz και του Hulkenburg. Ο Verstappen είναι ούτως ή άλλως μια κατηγορία μόνος του.
Θα πω πως σαν αγώνας, βλεπόταν ευχάριστα και δεν το περίμενα. Τελικά το χειρότερο αγώνα στις ΗΠΑ το δίνει το Μαϊάμι.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#898740 Αυτό που πρέπει να γίνει με αυτόν τον αγώνα είναι να μετακινηθεί ημερολογιακά, είναι χαζή και επικίνδυνη η τοποθέτηση του αυτήν την εποχή

Θεωρητικά ίσως προσφέρει και καλύτερο αγώνα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
BARHonda έγραψε:Αυτό που πρέπει να γίνει με αυτόν τον αγώνα είναι να μετακινηθεί ημερολογιακά, είναι χαζή και επικίνδυνη η τοποθέτηση του αυτήν την εποχή

όπως ειπώθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ+ , η συγκεκριμένη εβδομάδα επιλέχθηκε διότι είναι αυτή με τον μικρότερο τζίρο στο Λας Βέγκας και η φόρμουλα δίνει ώθηση στα έσοδα της περιοχής.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
mousatos έγραψε:
BARHonda έγραψε:Αυτό που πρέπει να γίνει με αυτόν τον αγώνα είναι να μετακινηθεί ημερολογιακά, είναι χαζή και επικίνδυνη η τοποθέτηση του αυτήν την εποχή

όπως ειπώθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ+ , η συγκεκριμένη εβδομάδα επιλέχθηκε διότι είναι αυτή με τον μικρότερο τζίρο στο Λας Βέγκας και η φόρμουλα δίνει ώθηση στα έσοδα της περιοχής.

Μπορούσαν να πάνε τότε το Qatar και το Abu Dhabi 1 εβδομάδα αργότερα, να υπάρχει τουλάχιστον λίγος αέρας. Ούτως ή άλλως εκεί ο καιρός είναι μια χαρά τώρα και οι βροχές είναι σπάνιες.
Nikos! έγραψε:Για 0,04mm και 0,07 mm τους απέκλεισαν. Rules are rules βέβαια αλλα θα πρέπει να υπάρχει ένα min/max variation

https://x.com/_henrymill/status/1992686 ... 6u_I7YUjdQ

< >

Η απορία μου είναι με τι όργανα μέτρησαν τέτοια ακρίβεια και αν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί πραγματικά μου φαίνεται λίγο τρελό. Οτιδήποτε μικρότερο από το χιλιοστό, πρακτικά δε θα έπρεπε να απασχολεί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#898745 Εικόνα

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... tc3EEmrueM

To οριο ειναι 9mm. Οτιδηποτε κατω απο αυτο σημαινει αποκλεισμο. Ουτε καν η ιδια η ομαδα δεν ειπε κατι για αδικια, αντιθετα ζητησε συγγνωμη απο τους οδηγους της
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Isambard έγραψε:
mousatos έγραψε:

Μπορούσαν να πάνε τότε το Qatar και το Abu Dhabi 1 εβδομάδα αργότερα, να υπάρχει τουλάχιστον λίγος αέρας. Ούτως ή άλλως εκεί ο καιρός είναι μια χαρά τώρα και οι βροχές είναι σπάνιες.
Nikos! έγραψε:Για 0,04mm και 0,07 mm τους απέκλεισαν. Rules are rules βέβαια αλλα θα πρέπει να υπάρχει ένα min/max variation

https://x.com/_henrymill/status/1992686 ... 6u_I7YUjdQ

< >

Η απορία μου είναι με τι όργανα μέτρησαν τέτοια ακρίβεια και αν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί πραγματικά μου φαίνεται λίγο τρελό. Οτιδήποτε μικρότερο από το χιλιοστό, πρακτικά δε θα έπρεπε να απασχολεί.

Το λέει στα επίσημα έγγραφα της FIA με τι μετρήθηκε

Άβαταρ μέλους
By BARHonda
PaNick67 έγραψε:Εικόνα

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... tc3EEmrueM

To οριο ειναι 9mm. Οτιδηποτε κατω απο αυτο σημαινει αποκλεισμο. Ουτε καν η ιδια η ομαδα δεν ειπε κατι για αδικια, αντιθετα ζητησε συγγνωμη απο τους οδηγους της

3.5.9 Plank Assembly
Below the central surfaces of the Floor Body, the plank assembly must be fitted: consisting of the plank, the skids, and the mountings. The requirements of this article must be satisfied when considering both sides of the car.
The following provisions apply to the plank assembly:
a. The upper surface of the plank assembly must lie at Z=0, so that no air can pass between it and the Floor Body or Bib lower surfaces.
b. The plank assembly must be symmetrically arranged about Y=0.
c. The forward edge of the plank assembly must lie at XF =430
d. The rearmost edge of the plank assembly must lie at XR= -600.
e. The thickness of the plank assembly measured normal to the lower surface must be 10mm ± 0.2mm and must be uniform when new. A minimum thickness of 9mm will be accepted due to wear, and conformity to this provision will be checked at the peripheries of the designated holes.
f. The plank assembly must have four precisely placed holes the positions of which are given by RV-PLANK. To establish the conformity of the plank assembly after use, its thickness will only be measured at these holes, regardless of whether plank or skid material is present.
Four additional 10mm diameter holes are permitted provided their sole purpose is to allow access to the bolts which secure the Accident Data Recorder to the survival cell.

Και στους τεχνικούς κανονισμούς αναφέρεται μόνο το 9mm, καμία απόκλιση (αλλά σαν καινούριο μπορείς να ξεκινήσεις με 10.2 χιλιοστά, αλλά αυτό ίσως σημαίνει ότι πρέπει να το ψηλώσεις)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#898749 Ειναι παντως παραξενο να επιτρεπει 0,2mm αποκλιση στο καινουργιο plank αλλα στην μετρηση μετα τον αγωνα οποιοδηποτε νουμερο κατω απο 9mm οδηγει σε αποκλεισμο.

Οι κανονες ειναι κανονες ομως
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#898750 Αν καταφέρει και το πάρει ο Μαξ, του βγάζω το καπέλο αν και αχώνευτος. Οι Νορρις/Πιάστρι φαίνονται λίγοι. Περισσότερο στον ψυχρό Πιάστρι θα πόνταρα, παρά στον Νόρρις που παίρνει τις pole και δεν μπορεί να τις κρατήσει (τι έκανε πάλι χθες!!!!)
Η Μέρκ έχει τεράστια βελτίωση στους 4-5 τελευταίους αγώνες και φαίνεται να κλειδώνει την 2η θέση. Ο μικρός πρέπει να έκανε τον αγώνα της χρονιάς!
Από την άλλη ο Λεκλέρκ έκανε φοβερό 1ο στιντ. Αν τον έβγαζαν μαζί ή πριν με τον Πιάστρι (που τον πέρασε και στα ίσια), τώρα θα ήταν βάθρο και χωρίς τους αποκλεισμούς. Επίσης φανερή βλακεία του pit-wall να μην μπορεί να κρατήσει τα 5 δευτ. της ποινής του Αντό....Εγώ το έβλεπα 3 γύρους πριν να έρχεται...
Τα υπόλοιπα στο Καταρ...
Άβαταρ μέλους
By ripper
#898754 Και η Ferrari δεν είχε αποκλειστεί για τον ίδιο λόγο; Πόση ήταν η φθορά τότε;

O Norris κερδίζει τον Piastri σε 6 συνεχόμενα GP, παίρνει 3 σερί pole, δύο νίκες κάνοντας πλάκα σε όλο το grid και στον 3ο αγώνα έχει ένα γλύστρημα στην 1η στροφή και τερματίζει δεύτερος. Όλα αυτά ενώ μάχεται πρώτη φορά για το πρωτάθλημα και απέναντι στον υπερήρωα των 7 ηπείρων και 23 θαλασσών ντου ντου ντου ντου Max Verstappen.
Αντικειμενικά σχόλια στο φόρουμ:
1ος αγώνας: ...........
2ος αγώνας: ..........
3α δοκιμαστικά υπό βροχή: .... ....
3ος αγώνας: Αυτός θα πάρει πρωτάθλημα; , λίγος, μέτριος, τους διέλυσε πάλι ο Max, ο Max πήγε στον ήλιο και έμεινε 2 νύχτες...
Άβαταρ μέλους
By nass
Isambard έγραψε:Η απορία μου είναι με τι όργανα μέτρησαν τέτοια ακρίβεια και αν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί πραγματικά μου φαίνεται λίγο τρελό. Οτιδήποτε μικρότερο από το χιλιοστό, πρακτικά δε θα έπρεπε να απασχολεί.

Εικόνα

Συνήθως χρησιμοποιείται τέτοιο για μέτρηση φλαντζών καπακιού και κουζινέτων στροφάλου αλλά και για τη σανίδα (αφού έχει πάχος 10 mm ενώ το εύρος του οργάνου είναι έως 25.4 mm = 1'') είναι ΟΚ

Αλλά ακόμα και με ένα συνηθισμένο καλό παχύμετρο (Mitutoyo :inlove: ) με ακρίβεια 0.01 ή 0.02 mm πάλι γίνεται.

PaNick67 έγραψε:Ειναι παντως παραξενο να επιτρεπει 0,2mm αποκλιση στο καινουργιο plank αλλα στην μετρηση μετα τον αγωνα οποιοδηποτε νουμερο κατω απο 9mm οδηγει σε αποκλεισμο.

Γιατί ? Το νόημα είναι ότι η σανίδα καινούργια πρέπει να είναι 10 mm +- 0.2 mm δηλ. μέγιστο 10.2 mm και ελάχιστο 9.8 mm αλλά επιτρέπει απόκλιση έως 9 mm λόγω φθοράς. Η ιδέα είναι ότι η σανίδα είναι εκεί για να ΜΗ φθείρεται (επειδή αν φθείρεται σημαίνει ότι βρίσκει κάτω άρα υπερβολικά χαμηλωμένο μονοθέσιο) αλλά επειδή δεν είναι δυνατό να μη βρει σε ένα αγώνα ποτέ κάτω η σανίδα (ιδίως σε πίστα πόλης όπως το Βέγκας ή το Μπακού, με ανωμαλίες και υψηλές τελικές άρα μεγάλο downforce) δίνουν ένα έξτρα περιθώριο.
Αντίστοιχος κανονισμός υπάρχει και στις δισκόπλακες. Πχ. πάχος 32 mm καινούργια αλλά 30.5 mm χρησιμοποιημένη. To 30.5 όπως και το 9 δεν έχουν +- είναι μέγιστο ή ελάχιστο αντίστοιχα, τέλος! :rtfm:
Τα ίδια δεν έπαθε και ο Χάμιλτον και ο Χούλκενμπεργκ φέτος ? Πολύ συνηθισμένος έλεγχος στο τέλος αγώνων F1 (πρακτικά το κάνουν πάντα :rtfm: ), αν τα έκαναν θάλασσα σε αυτό είναι χοντρή πατάτα της ομάδας (όπως και της Ferrari στην Κίνα)
Οσο για τις θεωρίες συνομωσίας :dizzy: έχω κάτι καλύτερο :help: η συνομωσία δεν είναι της FIA ακριβώς επειδή είναι πολύ συνηθισμένος έλεγχος αλλά της McLaren με τη Liberty :omg: :s_crazy :s_whiteflag