Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#859738 Κι από την άλλη έχεις τον Ντίμβι που πάει κι αγοράζει με κλειστά μάτια. Στο τηλέφωνο , " Πιάσε ένα clio Herr Claus " , σβέλτα γιατί βιάζομαι . Α και βγάλε μου 5-6 φωτό για ενθύμιο" .
Κάτι τέτοια φοβάμαι κι έχω δηλώσει πολλάκις πως μεταχειρ. αμάξι θα αγοράσω μόνο από γνωστό.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#859739 Έχω ακούσει άλλες δύο παρόμοιες ιστορίες απελπισιας με Hyundai diesel τα τελευταία χρόνια.Οι αντιπροσωπειες και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν ιδέα τι παίζει..
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#859740 Εγώ πάλι θα πω κρίμα για την ταλαιπωρία και το κόστος στο οποίο υποβλήθηκες αλλά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τι φταίει για τον πας δικαστικά εφόσον έκανες εσυ έλεγχο και πήρες οκ για να προβείς σε αγορα; Το μόνο που θα μπορούσες είναι να έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και να το αποδείξεις..
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mousatos έγραψε:Κι από την άλλη έχεις τον Ντίμβι που πάει κι αγοράζει με κλειστά μάτια. Στο τηλέφωνο , " Πιάσε ένα clio Herr Claus " , σβέλτα γιατί βιάζομαι . Α και βγάλε μου 5-6 φωτό για ενθύμιο" .
Κάτι τέτοια φοβάμαι κι έχω δηλώσει πολλάκις πως μεταχειρ. αμάξι θα αγοράσω μόνο από γνωστό.

ε οχι και με κλειστα ματια.
.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#877194 Πήρα το αμάξι από σέρβις και ο μάστορας μ' έδειξε το φίλτρο που άλλαξε ποντικοφαγωμένο. Λέει είναι επικίνδυνο μη μασησουν κανα καλώδιο και τρέχω.
Η αλήθεια είναι πως μένει για ώρες σε ανοιχτό μεγάλο πάρκιν, ίσως εκεί γίνεται η δουλειά.
Έχουμε πρόταση για φάρμακο ή ό,τι άλλο βάζουμε;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#877195 Αν βγαίνει σε έκδοση με γάτα, το προτείνω ανεπιφύλακτα:

Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883877 https://www.toyota.gr/forms/service-cost-calculator

450 ευρουλάκια για service 12ετίας yaris 1.4D, με 3,5 ώρες εργατικά ; μπουά χα χα

θα το κάνω έξω με τα μισά λεφτά. είναι τρελοί οι άνθρωποι .
Άβαταρ μέλους
By bill33
#891230 Προμήθειες για όταν κατέβω Ελλάδα.
Φίλτρο καμπίνας για το πουντο ,τα λαστιχάκια της εξάτμισης γιατί έχουν καεί πλέον μετά απο τόσα χρόνια και μπουζί.Το φίλτρο ειναι απλό,τα λαστιχάκια τα έχω πάρει +1 απο κάθε τύπο.

Εικόνα

Φίλτρο καμπίνας για το αστρα και λαμπάκια για τα ημέρας για να υπάρχουν.Την τελευταία φορά έπρεπε να περάσω απο όλα τα μαγαζιά μέχρι να βρουν το σωστό λαμπάκι.Και είχα πάει με δείγμα .
Το φίλτρο είναι αυτό με ενεργό άνθρακα και αντιμουχλικό κλπ κλπ
Εικόνα

αγορασμένα απο autodoc ,έκαναν μια εβδομάδα να έρθουν.£82
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:https://www.toyota.gr/forms/service-cost-calculator

450 ευρουλάκια για service 12ετίας yaris 1.4D, με 3,5 ώρες εργατικά ; μπουά χα χα

πήρα προσφορά από εξωτερικό συνεργείο , με τα μισά εργατικά σε σχέση με την αντιπροσωπεία ΑΛΛΑ:
α) δεν ήξερε τι είναι τα υγρά φρένων 5.1 και τα μπέρδευε με τα 5 και με ρωτούσε γιατί θέλω να βάλω αγωνιστικά υγρά :dizzy:
β) μου έδωσε ακριβή τιμή για λάδια κινητήρα , 16ε /λ με total . Εγώ τα βρίσκω και με 10-11 .
γ) μου έδωσε χαμηλή τιμή για τα υπόλοιπα φίλτρα που σημαίνει οτι θα βάλει κάτι φτηνό. , σούμα κάπου στα 40ε Π.χ μόνο το φίλτρο πετρελαίου στην αντιπροσωπεία έχει 35ε χωρίς φπα αλλά με αλλαγή στα 5-6 χρόνια/60000 χλμ .
δ) για αλλαγή υγρού φρένων μου είπε οτι θα χρειαστούν 1,5-2 L ΄για να γίνει σωστά η εργασία, που νομίζω οτι είναι υπερβολική ποσότητα.
Γι αυτούς τους λόγους αναγκαστικά θα πάω να τα στάξω στην αντιπροσωπεία. Δε θέλω να μπλέξω με ημιμαθή μαστόρια για να γλιτώσω 100ε εργατικά αλλά να μου βάλουν ό,τι φτηνιάρικο από φίλτρα . και δε θέλω να ρισκάρω να παραγγείλω κάτι λάθος εγώ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:
mousatos έγραψε:https://www.toyota.gr/forms/service-cost-calculator

πήρα προσφορά από εξωτερικό συνεργείο , με τα μισά εργατικά σε σχέση με την αντιπροσωπεία ΑΛΛΑ:
α) δεν ήξερε τι είναι τα υγρά φρένων 5.1 και τα μπέρδευε με τα 5 και με ρωτούσε γιατί θέλω να βάλω αγωνιστικά υγρά :dizzy:
β) μου έδωσε ακριβή τιμή για λάδια κινητήρα , 16ε /λ με total . Εγώ τα βρίσκω και με 10-11 .
γ) μου έδωσε χαμηλή τιμή για τα υπόλοιπα φίλτρα που σημαίνει οτι θα βάλει κάτι φτηνό. , σούμα κάπου στα 40ε Π.χ μόνο το φίλτρο πετρελαίου στην αντιπροσωπεία έχει 35ε χωρίς φπα αλλά με αλλαγή στα 5-6 χρόνια/60000 χλμ .
δ) για αλλαγή υγρού φρένων μου είπε οτι θα χρειαστούν 1,5-2 L ΄για να γίνει σωστά η εργασία, που νομίζω οτι είναι υπερβολική ποσότητα.
Γι αυτούς τους λόγους αναγκαστικά θα πάω να τα στάξω στην αντιπροσωπεία. Δε θέλω να μπλέξω με ημιμαθή μαστόρια για να γλιτώσω 100ε εργατικά αλλά να μου βάλουν ό,τι φτηνιάρικο από φίλτρα . και δε θέλω να ρισκάρω να παραγγείλω κάτι λάθος εγώ.

Γιατί να κάνεις λάθος στην παραγγελία;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#898135 Θα μπορούσα να τα πάρω από την τουοτα. Αλλά μου ζητάει και 2λ υγρά φρένων . Δεν τον εμπιστεύομαι πλέον . και δε θέλω να μπλέξω με ημιμαθείς.
Άβαταρ μέλους
By GTS
mousatos έγραψε:Θα μπορούσα να τα πάρω από την τουοτα. Αλλά μου ζητάει και 2λ υγρά φρένων . Δεν τον εμπιστεύομαι πλέον . και δε θέλω να μπλέξω με ημιμαθείς.

στην Αθήνα έχουμε μαγαζί αξιόπιστο βρίσκεις τα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητο σου από πχ autodoc με κωδικούς και πας και τα αγοράζεις. αποκλείεται να κανείς λάθος γιατί έχουν κωδικούς. φίλτρα αγοράζω από μαγαζιά που πουλάνε φίλτρα.

βέβαια δεν ξέρω τι βρίσκεις στην πολη σου.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#898139 Ίσως το μεγαλύτερο ποσό που έχω δώσει μέχρι τώρα για το Smart. Αλλά παρέδωσε το πνεύμα η αντλία νερού και επ' ευκαιρία του έκανα και κάποια μαζέματα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
bill33 έγραψε:Γιατί να κάνεις λάθος στην παραγγελία;

bill33 έγραψε:Φίλτρο καμπίνας για το αστρα και λαμπάκια για τα ημέρας για να υπάρχουν.Την τελευταία φορά έπρεπε να περάσω απο όλα τα μαγαζιά μέχρι να βρουν το σωστό λαμπάκι.Και είχα πάει με δείγμα .

Γι'αυτό .