- 05 Νοέμ 2025, 21:55
sparticle έγραψε:Εγω παντως δεν εχω καλες αναμνησεις απο την εποχη που υπηρχαν δυο λαστιχαδες στην F1 και ειμαι υπερ να ειναι παντα ενας, για τον απλουστατο λογο οτι δεν μου λεει τιποτα το να κρινονται αγωνες ή το ιδιο το πρωταθλημα γιατι ο ενας λαστιχας εκανε 1 sec ταχυτερο λαστιχο ξερω γω.
Απο κει κι επειτα ποιος μας λεει καθε φορα τι ζητησε η FIA απο την Pirelli; Μαλλον η ιδια η Pirelli;
Δεν έχεις άδικο, θυμάμαι ότι παραπονιόμασταν ότι το ένα λάστιχο ήταν πολύ καλύτερο κλπ. Αλλά έχουν αλλάξει οι συνθήκες, αφενός η τεχνολογία έχει προοδεύσει και μάλλον και 2 να είναι οι εταιρείες το ίδιο καλά και αθάνατα λάστιχα θα βγάζουν και αφετέρου βλέπουμε ότι οι διαφορές από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλες (και μιλάμε για διαστημόπλοια κλπ).
Τα αυτοκίνητα πρέπει να μικρύνουν αρκετά για να χωράνε πιο εύκολα να προσπεράσουν και τα αεροδυναμικά να μειωθούν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει η F1 πιο αργή γενικότερα ούτε πιο αργή από τις κατώτερες κατηγορίες....
Και θέλω να μετράει πιο πολύ ο οδηγός, να μπορεί ένας Μαξ να κερδίζει με Αλπίν (όπως πχ κέρδιζε ο Σουμάχερ ή ο Αλόνσο χωρίς να έχουν κορυφαίο αυτοκίνητο). Οι εταιρείες όμως θέλουν το αυτοκίνητο, τόσα λεφτά δίνουν για να το σχεδια΄σουν και εξελίξουν για να είναι καλύτερο από τα άλλα.
Και τι καλά που θα ήταν αν πχ μια φορά το χρόνο μασκαρευόντουσαν και οδηγούσαν άλλα αυτοκίνητα, όχι τα δικά τους. Και στο τέλος να μαθαίναμε ποιος είναι ποιος και ποιος οδηγούσε τι.
aka onyx !