Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895651 Συμβουλή: Τρανσφαγκαρασάν από Βορρά
Άβαταρ μέλους
By glf
#895676 Αύριο πάω novici για να ανέβω transalpina από το νότο.
Πάω όμως στο sebes και από εκεί στο corvins castle που βλέπω επιβλητικό στις φώτο.
Και πάλι πίσω sebes και τέλος ημέρας στο Σιμπίου.

Ακόμα δεν έχω το πρόγραμμα της μεθεπόμενης ημέρας.

Αύριο θα φύγουμε νωρίς, ξεκούραστα περνά η μέρα στην Κραϊόβα.
Άβαταρ μέλους
By glf
Corto Maltese έγραψε:Συμβουλή: Τρανσφαγκαρασάν από Βορρά

Αύριο μεσημέρι είναι να το περάσω αλλά από Νότο..
Είναι Κυριακή (ίσον τουριστική κίνηση) και μάλλον θα βρέχει.

Σήμερα πήγα Bucegi και πέρασα τη λίμνη και από τις δύο μεριές (είχα και λίγο χώμα).

Και έχω κάνει τη μισή transalpina από Νότο προς Βορρά και θα γυρίσω κάνοντας την όλη ανάποδα, ξεκινώντας για πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895827 Εγώ Κυριακή από Νότο έκανα μια ώρα μπορεί και παραπάνω να περάσω το τούνελ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#895828 Έχω φάει ΤΡΕΛΗ κίνηση Παρασκευή μεσημέρι γύρω από το Brasov.
Σταματημένοι λέμε. Κατέβηκα προς Sinaia και τέτοιο πράμα δε το πίστευα.
Ίσως την κοπανουσαν για ΣΚ; Δε ξέρω..

Σήμερα το lift στο Busteni (εκεί κοιμήθηκα) όσο και επάνω στο βουνό που βρήκα το τέλος του, γεμάτο κόσμο. Πολύ αυτοκίνητο έξω.
Δε ξέρω άμα η βροχή αποθαρρύνει κόσμο και έχει λιγότερη κίνηση αύριο ή με τη βροχή πάνε σα χελώνες και τον πιούμε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895867 Αν θυμάμαι κάτι από Ρουμανία, αυτό είναι τα απίθανα μποτιλιαρίσματα στα πιο άκυρα μέρη.
Άβαταρ μέλους
By glf
#895868 Είδα το maps την κυκλοφορία και είχε κόκκινα και πορτοκαλι επάνω στη λίμνη ήδη από το πρωί.
Οπότε έριξα άκυρο, ευτυχώς έχω γυναίκα με κατανόηση.
Θα το περάσω αύριο από βορρά όπως προτείνεις και είδα να το λέει και άλλος στο Reddit.
Πήγαμε στα αλατορυχεια το πρωί και τώρα μας ψιλοβρεχει στο Brasov.
Αύριο ελπίζω το βουνό να είναι ελεύθερο..
Άβαταρ μέλους
By glf
#897020 Τώρα που τακτοποίησα φωτογραφίες και video από το ταξίδι, έχω κάτσει να βλέπω video από Έλληνες στο YT που πήγαν στα Καρπάθια. Εγώ ξεκίνησα τελείως απροετοίμαστος, ότι είχα σημειώσει από εδώ δηλάδη.
Βάζω αυτό το video γιατί είναι ωραίο και όσα μέρη δείχνει τα πέρασα και γω.

Το δικό μου πρόγραμμα ήταν
1η- Πρώτη μέρα διάσχιση Βουλγαρίας στο χαλαρό προς Καλαφάτ.
2η- Drobeta Turnu, Παραδουνάβια διαδρομή στο πέτρινο κεφάλι στο βράχο και πάμε Craiova σε πολύ ωραίο δωμάτιο.
3η- Καθόμαστε όλη τη μέρα Craiova για χαλάρωση.
4η- Transalpina από Novaci και μετά το βουνό στρίψαμε δυτικά προς Hateg για να πάμε στο Corvin's Castle. Το κάστρο που μου άρεσε πιο πολύ αφού είναι αμυντικό και πλήρως επισκέψιμο σε όλους τους χώρους. Και την ίδια ημέρα φτάσαμε στη.. Σιγκισοάρα για ύπνο. Πολλά χλμ...
5η- Πρωί καφές και βόλτες στη Σιγκισοάρα να δούμε το μέρος. Φύγαμε για Busteni και στο δρόμο βρίσκεις το Rupea Citadel, πιο μικρό και απλό. Στο Busteni πήγαμε απόγευμα στο Κάστρο των Καντακουζηνών που το έχουν γεμίσει με στοιχεία από τη σειρά το Wednesday. Ύπνος στο Busteni (θυμίζει Αράχωβα, έχει και τελεφερικ κλειστό που σε ανεβάζει στο βουνό)
6η- Sinaia βόλτα στην πόλη και κυρίως στο πάρκο με τα κάστρα Peles και Pelisor. Πολύς κόσμος στο Peles και δεν μπήκαμε οπότε ξεκινήσαμε το TransBucegi μέχρι επάνω στο τελεφερίκ εκεί. Αυτό είναι το αντικρυστό τελεφερίκ από το Busteni και στη μέση και των δύο είναι η κορυφή του βουνού που επίσης σταματάει το τελεφερικ και από τις δύο μεριές. Πολύς κόσμος και στις δύο μεριές... Επιστροφή από την ίδια διαδρομή και πάμε προς Prahova και το Slanic.
7η- Αλατορυχείο Slanic με 50 μέτρα ύψος του θαλάμου. Καλά που πήρα ζακέτα. 3150 μέτρα μας πήγε το λεωφορειάκι μέχρι την είσοδο του θαλάμου... Εδώ είναι και το ανατολικότερο σημείο του ταξιδιού οπότε φεύγουμε για Brasov και το τριγυρνάμε απόγευμα και βράδυ και είναι φανταστικά, πολύς κόσμος έξω.
8η- Bran Castle αλλά δε μπήκαμε, το είχα δει σε video το από μέσα και μετά το Κάστρο του Κορβίνου, δε μας έκανε καμία όρεξη να μπούμε με τόσο κόσμο. Χαμός εννοείται. Οπότε πήγαμε το Transfagarasan. Βρήκαμε και λίγη ομίχλη επάνω, τόσο όσο για να μη μας το χαλάσει. Ήταν καθημερινή και δεν είχε και πολύ κίνηση, μια χαρά. Σταμάτησα έτσι για ζεστή σοκολάτα και δοκιμή φόρτισης σε ένα μικρό σαλέ επάνω στο δρόμο. Και στο κάτω μέρος ήταν και οι αρκούδες που οκ, δε μου λέει και κάτι ιδιαίτερο, έχουμε και μεις στο Βίτσι. Πολύ εντυπωσιακό το φράγμα φυσικά. Πάρκαρα ακριβώς κάτω από τις σκάλες του πύργου παρατήρησης. Τελειώνουμε στο Curtea de Argeș και πάω στη Ριμνίκου Βίλτσα για τζάμπα φόρτιση σε δημοτικό φορτιστή. Εκεί έχω τη φαεινή ιδέα να το κόψω ίσια από τα χωριά για το Σιμπίου και εν τέλει έχω κάνει 15χλμ χωματόδρομο κανονικά σαν επαρχιακή οδό με πινακίδες όλα προβλεπόμενα εκτός από την άσφαλτο. Μικρό το κακό και βραδάκι βόλτα στο Σιμπίου.
9η- Το πρωί βόλτα πάλι στο Σιμπίου για πρωινό καφέ, μέχρι και στη λαϊκή πήγαμε και πάμε ξανά για Transalpina από την ανάποδη μεριά για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής. Εδώ θα μπορούσα να γράψω πολλά γιατί πέτυχα μεγάλα κομμάτια στο δάσος χωρίς καθόλου κίνηση. Τέλεια ημέρα και ήταν καθαρή οδήγηση. Κάπου στη μέση στο αλπικό υψόμετρο πετύχαμε περιπολικό στο δικό μας ρεύμα κυκλοφορίας οπότε έκανα αναγκαστική παύση για να φύγει και να έχω ελεύθερο δρόμο. Έχω ΧΟΡΤΑΣΕΙ οδήγηση. Βραδάκι περνάω μέσα από Craiova για το goodbye και μπαίνουμε Βουλγαρία που όμως δεν έχω κουράγιο να την περάσω όλο το βράδυ οπότε ύπνος σε ένα χωριουδάκι με πολύ ωραίο δωμάτιο.
10η- Ταξίδι επιστροφής για Κοζάνη.

2200 χλμ και 200€ για ρεύμα. Για μια βδομάδα λέγαμε, 10 μέρες κάναμε.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#897068 Ενα ταξιδακι που σκεφτομαι καιρο να παω, ειναι βόρεια στη Ρουμανία (πάνω απο τον άξονα Μπρασόβ-Σιμπίου-Τιμισοάρα που εφτασα την προηγούμενη φορα) και να φτασω μεχρι Μολβαδία.
Ισως το Πάσχα, αν και ειναι νωρις φετος, οπότε τα ορεινα περασματα θα ειναι κλειστά, αλλά θα χορτασουμε πρασινο και μεσαιωνικές πόλεις.
Λιγότερο περπατημενη και τουριστική περιοχή, αλλά εχει τις ομορφιες της, πιθανοτητα θα ειναι και πιο οικονομικά.

Αραγε ο Δημητρης πήγε Κισινάου (και Τιρασπόλ) να μας πει εντυπώσεις; Ειδικά το δεύτερο θελω να το δω.
Άβαταρ μέλους
By glf
#897075 Ενδιαφέρον.. Keep us posted γιατί και μεις δε λέμε όχι για ένα επόμενο tour.
Βέβαια η πρώτη σκέψη είναι το επόμενο δικό μου να είναι Βουκουρέστι και ανατολική μεριά στα παράλια.