Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895485 Όχι αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις χρόνο έτσι. Ειδικά αν πας από εναλλακτικά σύνορα Ουγγαρίας
Άβαταρ μέλους
By bebes
Corto Maltese έγραψε:Όχι αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις χρόνο έτσι.

Αυτό.
Δεν υπάρχουν δρόμοι για να κανεις γρήγορα χιλιόμετρα
Ειδικα αν πεσεις σε ΣΚ ή περίοδο φουλ διακοπων σε καποια σημεια η κατασταση θα ειναι δραματική με την κίνηση.
(χθες εκανα τη διαδρομή Σόφια Προμαχ΄ωνας και στα κομματια που ειχε τον στενο δρόμο είχε μποτιλιαρίσματα. Πιο βόρεια είναι χειρότερα ακομα)

Αν ειναι χαλαρή περίοδος, πηγαίνεις κανονικα απο τον αυτοκινητόδρομο της πρωην Γιουγκοσλαβίας
Άβαταρ μέλους
By otso
#895531 Γυρισες απ τον βορα ; για γραψε κατι , την αληθεια ομως , οχι τα κλασσικα γαματη χωρα περασαμε φανταστικα , που λεμε για να ζηλευουν οι αλλοι .
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Γυρισες απ τον βορα ; για γραψε κατι , την αληθεια ομως , οχι τα κλασσικα γαματη χωρα περασαμε φανταστικα , που λεμε για να ζηλευουν οι αλλοι .

Ασε, παγώσαμε, οτι ειχαμε παρει μαζι μας τα φορεσαμε. Τα κοντομανικα δεν βγηκαν απο τη βαλίτσα :lipsealed:
Η πλάκα ειναι οτι κρυωσαμε περισσότερο στην Πολωνία, παρά στη Φινλανδία (οι λίμνες και οι δρομοι αναμεσα υπέροχες :inlove: , σηκωσα και το ντρόουν...)
Το οδικο δίκτυο απο Κάουνας και βορειότερα Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο. Οι πόλεις τους όμως μακραν καλυτερες απο εδω
Άβαταρ μέλους
By glf
#895642 Έχω γράψει πέρυσι. Και τώρα εκεί είμαι πέρασα Βουλγαρία προς Ρουμανία χωρίς πολλά πολλά. Μόνο οι Ρουμάνοι είναι σχολαστικοί λιγάκι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
glf έγραψε:Έχω γράψει πέρυσι. Και τώρα εκεί είμαι πέρασα Βουλγαρία προς Ρουμανία χωρίς πολλά πολλά. Μόνο οι Ρουμάνοι είναι σχολαστικοί λιγάκι.

Τι έννοείς "είναι σχολαστικοί"(που είναι βεβαια :iconcool: ). Σε έλεγξαν κάπου;
Ο αδερφος μου ειναι αυτές τις μερες Ρουμανια με τη μηχανη και δεν τον σταματησαν πουθενα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#895645 Στα σύνορα λέω, στη γέφυρα στο Calafat. Μας έβγαλε φωτο τις ταυτότητες και έκανε 3-4 λεπτά μέχρι να τελειώσει. lol
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895650 Αφού θεωρητικά δεν έχει σύνορα πλέον. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#895665 Τα σύνορα προφανώς δεν καταργήθηκαν, αλλά κανείς δεν τους απαγορεύει να σου κάνουν κάποιο έλεγχο ταυτοποίησης. Και στο αεροδρόμιο της Βιέννης αρκετές φορές όταν φτάνουμε μας περιμένουν Polizei στη φυσούνα και ζητάνε διαβατήρια
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895669 Πρακτικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εμποδίσουν την διέλευση. Μπορούν φυσικά να σε ελέγξουν αλλά πρέπει να σε αφήσουν να περάσεις αν δεν έχουν κάτι να σου καταλογίσουν.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#895671 Ε καλά, θα έχουν σαν δικαιολογία ότι "κάτι ή κάποιον ψάχνουν".
Λογικά πάντως δεν θα πολυέκατσε ωραία η κατάργηση του χαρτζηλικίου-ίου για την διευκόλυνση προσπέλασης των συνόρων σε αυτόν τον άξονα και ενδεχομένως να ψάχνουν τρόπους να ψαρώσουν κόσμο μπας και ενδώσει.
Άβαταρ μέλους
By PD_Evia
#895690 Καλησπέρα,
αυτή τη διαδρομή μέσω Calafat σκεφτόμουν, αν αξίζει, μια και δε θα έχει αναμονές πλέον όπως στα σύνορα με Σερβία/Σκόπια...
Πως ήταν σαν διαδρομή λοιπόν; Πολύωρη; Άνετη;
Άβαταρ μέλους
By glf
#895697 Θυμάμαι πολύ κίνηση σε ένα κομμάτι στη Στάρα Κρέσνα, κάτω στο Blagoevgrad, κλασικά πάντα κίνηση γιατί είναι στενό μια λωρίδα η κάθε κατεύθυνση.

Το κομμάτι από Σόφια προς Μοντάνα - Vidin είναι κυρίως ορεινός επαρχιακός δρόμος πάλι μια λωρίδα ανά κατεύθυνση αλλά με καλό ρυθμο.
Όλη αυτή η διαδρομή είναι τίγκα στις νταλίκες που πάνε στη Σόφια από την κεντρική Ευρώπη. Τίγκα.
Εμένα δε με χαλάει όλο αυτό που περιγράφω, ίσα ίσα..
Βάλε google maps να σου λέει πόσο χρόνο παίρνει κάθε διαδρομή.

Είχα σκεφτεί μήπως ανέβαινα με το φέρυ για να ερχόμουν Κραϊόβα αλλά πρώτον
η γέφυρα είναι 7 ευρώ και το φέρυ νομίζω 20€ για αυτοκίνητο και δύο άτομα με 4 δρομολόγια λέει κάθε μέρα! Οπότε μπορεί να καθόμουν μα περιμένω
και τελικά πρώτο βράδυ κοιμηθήκαμε Vidin και την επόμενη πήγαμε Drobeta Turnu και σιδηρές πύλες και στη διαδρομή στη Ριβιέρα του Δούναβη που είχε και το σκαλιστό πρόσωπο στα βράχια. Και βόλευε από καλαφατ.
Άβαταρ μέλους
By PD_Evia
glf έγραψε:Θυμάμαι πολύ κίνηση σε ένα κομμάτι στη Στάρα Κρέσνα, κάτω στο Blagoevgrad, κλασικά πάντα κίνηση γιατί είναι στενό μια λωρίδα η κάθε κατεύθυνση.

Το κομμάτι από Σόφια προς Μοντάνα - Vidin είναι κυρίως ορεινός επαρχιακός δρόμος πάλι μια λωρίδα ανά κατεύθυνση αλλά με καλό ρυθμο.
Όλη αυτή η διαδρομή είναι τίγκα στις νταλίκες που πάνε στη Σόφια από την κεντρική Ευρώπη. Τίγκα.
Εμένα δε με χαλάει όλο αυτό που περιγράφω, ίσα ίσα..
Βάλε google maps να σου λέει πόσο χρόνο παίρνει κάθε διαδρομή.

Είχα σκεφτεί μήπως ανέβαινα με το φέρυ για να ερχόμουν Κραϊόβα αλλά πρώτον
η γέφυρα είναι 7 ευρώ και το φέρυ νομίζω 20€ για αυτοκίνητο και δύο άτομα με 4 δρομολόγια λέει κάθε μέρα! Οπότε μπορεί να καθόμουν μα περιμένω
και τελικά πρώτο βράδυ κοιμηθήκαμε Vidin και την επόμενη πήγαμε Drobeta Turnu και σιδηρές πύλες και στη διαδρομή στη Ριβιέρα του Δούναβη που είχε και το σκαλιστό πρόσωπο στα βράχια. Και βόλευε από καλαφατ.

Ευχαριστούμε! Αναλιτικότατος, να 'σαι καλά φίλε μου.