- 27 Αύγ 2025, 10:14
George_Prix έγραψε:George_Prix έγραψε:Μπουγατσα = Κρεμα. Πιριοντ
Λιγη αναλυση σε αυτο...
Εκτος του οτι ειμαι γλυκατζης το συγκεκριμενο σχολιο το στηριζω κι αλλου. Οτι απο τυρι σε τυρι εχω προσεξει μικρες διαφορες αναμεσα σε μαγαζια. Απο κρεμα σε κρεμα οι διαφορες ειναι τεραστιες κατα την αποψη μου, οποτε αποτελει για μενα σημαντικοτερο κριτηριο
Και μια ακομα ιστορια σχετικη με τις μπουγατσες. Ειχα γνωρισει ενα παλικαρι στην Αθηνα και μου ειχε πει οτι μπαινει σε μαγαζια και προσπαθει να πουλησει μπουγατσες (κρεμα ή τυρι, προφανως κατεψειγμενες). Μου ελεγε οτι το αφεντικο του φερνει μια μπουγατσα απο βορεια Ελλαδα και οτι ΓΑΜΑΕΙ. Στα περισσοτερα μαγαζια που αφηνε δειγμα τους επιανε τελικα πελατες και ετρεχε ολη μερα απο την πολυ δουλεια. Πανω στην κουβεντα μου ειχε πει οτι τη μεγαλη διαφορα με τις αλλες μαρκες την κανει το φυλλο της δικιας τους που ειναι πολυ λεπτο. Και μια ακομα λεπτομερεια που μου ειχε μεινει απο την κουβεντα, ειναι πως σε ολο το εργοστασιο ο πιο καλοπληρωμενος με διαφορα ειναι ο μαστορας που φτιαχνει και ανοιγει το φυλλο!
και στην κρέμα και στο τυρί, οι διαφορες μπορεί να είναι μεγάλες γιατι πάιζουν οι αναλογίες των υλικών, αλλά και η ποιότητα τους. Στην κρεμα ειδικά, αν παιξεις με τις αναλογίες βανίλιας, ζάχαρης, γάλακτος αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν τη θελω πολύ γλυκια τη γέμιση, μου θυμίζει ρυζογαλο τυλιγμένο σε φύλο
Το φύλο της μπουγατσας απο μόνο του ειναι ολη η τεχνη της.
Ο Ακης το λέει "φύλο αέρος" και ετσι είναι, γιατι το φύλο το πετανε στον αερα σβουριχτα και παγιδευεται λίγος αερας μεσα ο οποιος φουσκώνει στο ψήσιμο.
Στα ΣΜ εχου απλά φυλα με βουτυρο, σε καποιες (ευτυχως λιγες) περιπτωσεις μια παραλλαγη σφολιάτας.
Παρεμπιπτόντως, βρηκα πρόσφατα (τυχαία) ενα παλιο μπουγατσατζήδικο που δεν το ήξερα και ειναι αρκετα καλός. Ο τυπος τη φτιαχνει μόνος του, ειναι απο τους παλιους μαστορες και οπου ναναι βγαίνει στη συνταξη.
Βρίσκεται στην Πλάτωνος λίγο πανω απο τη σταση του μετρό.
Αν θελεις κιμα, παραγγελνεις και στην ψηνει επιτόπου. Εχει και κακάο Κουκάκη
https://maps.app.goo.gl/cTwkScH8n98dmgWd7
Scooby