Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
egobrain έγραψε:Τα βλέπω και ανεβάζω.

https://www.google.com/maps/place/%CE%9 ... FQAw%3D%3D

Μαθανε και οι μπουγατσες απο μπουγατσα. :shifty:

Μεχρι και η Αυτου Τρισπαναθλιοτης , ο Διακος ( στα γαστρονομικα, ετσι; Στα γεωπολιτικα αλλαζει, ειναι ο Μεγας Τρισπαναθλιος :shifty: ) επεσεμανε οτι μπουγατσα= ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑΝΕ . :adminpower: :adminpower: :adminpower: :adminpower:

Ειδαλλως να βγαλω και εγω "μπουγατσα"

Εικόνα

^ Μπουγατσα. :eat:
Άβαταρ μέλους
By markvag
egobrain έγραψε:
markvag έγραψε:Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά σαν τη μπουγάτσα που υπάρχει στη Βέροια, πολύ απλά δεν υπάρχει πουθενά.

Μέχρι πρόσφατα κορυφαίος ήταν αυτός, αλλά σε πολύ πρόσφατη δοκιμή με απογοήτευσε σφόδρα. Πλέον η κορυφή είναι εδώ.

Τα βλέπω και ανεβάζω.

Πως θα γίνει να βρεθώ εκεί τώρα... :inlove: :inlove:

Παρακαλείται ο χρήστης g8777777777 να σταματήσει να μιλάει για πράγματα που δεν κατέχει. :x
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895599 Δηλαδή να σταματήσει γενικώς
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:
Νίκο καλός χρυσός αλλά αυτή η εξήγηση μπουγάτσα είναι μονό η κρέμα ακούγεται (σε βόρειο) σαν να κάνεις σπαγγάτο για να καλύψεις την αθηναϊκή άγνοια :rtfm:
;

Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο, την άποψη μου είπα.
Βέβαια χθες που βρέθηκα σε δύο σουπερμάρκετ μπουγάτσα βρήκα μόνο με κρέμα :s_dunno
Όσα μαγαζιά πουλάνε σφολιατοειδη έχουν μπουγάτσα κρέμα μόνο, ακόμα και κάτι ιερόσυλοι που την φτιάχνουν με σφολιάτα :s_laughat.

Εκτός από τα αποκλειστικά μπουγατσατσιδικα φυσικά, αλλά και αυτά για κάθε μία άλλη γεύση πουλάνε 5 με κρέμα εδώ. (Στατιστική από την κοιλιά μου) :lol: :lol:
Α, εσχάτως φτιάχνουν και με Μερέντα :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Corto Maltese έγραψε:Δηλαδή να σταματήσει γενικώς

Σαηλενς! :x

Μαθαμε τωρα, ο,τι εχει φυλλο ---> ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ.

Η μπουγατσα ειναι για

Εικόνα

οχι για

Εικόνα

:s_coffee
Άβαταρ μέλους
By Zorz
g8777 έγραψε:Ειδαλλως να βγαλω και εγω "μπουγατσα"

Εικόνα

^ Μπουγατσα. :eat:

Ο τύπος* που του έρχονται συνέχεια τα prompts του g στα εισερχόμενα:

Εικόνα

* AI --> Actually Indians.
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:Βέβαια χθες που βρέθηκα σε δύο σουπερμάρκετ μπουγάτσα βρήκα μόνο με κρέμα :s_dunno

Ε, καλά τώρα, αυτό δεν είναι κριτήριο. :lol: :lol: Παλιότερα είχα βρει (δεν θυμάμαι από ποια εταιρεία, 2 ήτανε) και είχα δοκιμάσει, αλλά αφενός η μία ήταν άθλια (η άλλη παραδόξως αξιοπρεπής) και αφεδύο (if you know, you know) θα τις έπαιρναν μόνο οι πραγματικοί μύστες... :shifty: :shifty: Και είμαστε λίγοι... :(

Για να μην αναφέρουμε ότι τα σούπερ μάρκετ κυριαρχούνται από το παρακράτος των Αθηνών. :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#895626 Αυτοί οι κωλοαθηναίζοι :roll: ...
Πάνε :iconcool: μια σε έναν Μασούτη και πες μου αν το μανό νυχιώνε, στο ταμπελάκι στο ράφι το αναγράφουν σαν μανό νυχιών ή...όζα :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#895628 Μπουγατσα = Κρεμα. Πιριοντ :s_yes

Κατα τα αλλα...

markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε:αποδειχτηκε για μια ακομα φορα οτι τιποτα στη ζωη δεν ειναι τυχαιο και οποιος ειναι καλος στη δουλεια του παει μπροστα :s_smile

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl Καλό αυτό, ξέρεις κανένα ακόμα;; :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Μη μου το κανεις αυτο ωρε Μαρκοβαγκε. Δεν αντεχω να ακουω κι αλλους "αδικημενους" απο την πτνα τη ζωη και την αδικη την κενωνια :lol:

Εγω απο την αλλη μερια δεν εχω κανενα παραπονο. Οταν εκανα μαλλλακιες η ζωη με πηδηξε με διχως σαλιο κι οποτε εκανα σωστες επιλογες με ανταμειψε πλουσιοπαροχα :s_smile

egobrain έγραψε:Γιώργη σε κόβω κλασική περίπτωση αναγνώστη του Ζαχαρία, του ημίθεου στα κακάο. Πεφτω μέσα;

Ουτε που τον ηξερα! Θεουλης, το ημιθεος του ερχεται λιγο :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Αυτοί οι κωλοαθηναίζοι :roll: ...
Πάνε :iconcool: μια σε έναν Μασούτη και πες μου αν το μανό νυχιώνε, στο ταμπελάκι στο ράφι το αναγράφουν σαν μανό νυχιών ή...όζα :lol:

Ή εκει στις "Αλοιφες" να μην εχουν Voltarol οι απαραδεκτοι και να σου λενε, τυροσαλατα, ρωσικη, μελιτζανοσαλατα κλπ; :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Αστα διαλα κανουμε και κουβεντα με τους "να σε παρω κιμα να με κανεις κεφτεδες" :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
George_Prix έγραψε:Μπουγατσα = Κρεμα. Πιριοντ :s_yes

Λιγη αναλυση σε αυτο...

Εκτος του οτι ειμαι γλυκατζης το συγκεκριμενο σχολιο το στηριζω κι αλλου. Οτι απο τυρι σε τυρι εχω προσεξει μικρες διαφορες αναμεσα σε μαγαζια. Απο κρεμα σε κρεμα οι διαφορες ειναι τεραστιες κατα την αποψη μου, οποτε αποτελει για μενα σημαντικοτερο κριτηριο :s_dunno

Και μια ακομα ιστορια σχετικη με τις μπουγατσες. Ειχα γνωρισει ενα παλικαρι στην Αθηνα και μου ειχε πει οτι μπαινει σε μαγαζια και προσπαθει να πουλησει μπουγατσες (κρεμα ή τυρι, προφανως κατεψειγμενες). Μου ελεγε οτι το αφεντικο του φερνει μια μπουγατσα απο βορεια Ελλαδα και οτι ΓΑΜΑΕΙ. Στα περισσοτερα μαγαζια που αφηνε δειγμα τους επιανε τελικα πελατες και ετρεχε ολη μερα απο την πολυ δουλεια. Πανω στην κουβεντα μου ειχε πει οτι τη μεγαλη διαφορα με τις αλλες μαρκες την κανει το φυλλο της δικιας τους που ειναι πολυ λεπτο. Και μια ακομα λεπτομερεια που μου ειχε μεινει απο την κουβεντα, ειναι πως σε ολο το εργοστασιο ο πιο καλοπληρωμενος με διαφορα ειναι ο μαστορας που φτιαχνει και ανοιγει το φυλλο!
Άβαταρ μέλους
By bebes
George_Prix έγραψε:

Λιγη αναλυση σε αυτο...

Εκτος του οτι ειμαι γλυκατζης το συγκεκριμενο σχολιο το στηριζω κι αλλου. Οτι απο τυρι σε τυρι εχω προσεξει μικρες διαφορες αναμεσα σε μαγαζια. Απο κρεμα σε κρεμα οι διαφορες ειναι τεραστιες κατα την αποψη μου, οποτε αποτελει για μενα σημαντικοτερο κριτηριο :s_dunno

Και μια ακομα ιστορια σχετικη με τις μπουγατσες. Ειχα γνωρισει ενα παλικαρι στην Αθηνα και μου ειχε πει οτι μπαινει σε μαγαζια και προσπαθει να πουλησει μπουγατσες (κρεμα ή τυρι, προφανως κατεψειγμενες). Μου ελεγε οτι το αφεντικο του φερνει μια μπουγατσα απο βορεια Ελλαδα και οτι ΓΑΜΑΕΙ. Στα περισσοτερα μαγαζια που αφηνε δειγμα τους επιανε τελικα πελατες και ετρεχε ολη μερα απο την πολυ δουλεια. Πανω στην κουβεντα μου ειχε πει οτι τη μεγαλη διαφορα με τις αλλες μαρκες την κανει το φυλλο της δικιας τους που ειναι πολυ λεπτο. Και μια ακομα λεπτομερεια που μου ειχε μεινει απο την κουβεντα, ειναι πως σε ολο το εργοστασιο ο πιο καλοπληρωμενος με διαφορα ειναι ο μαστορας που φτιαχνει και ανοιγει το φυλλο!

και στην κρέμα και στο τυρί, οι διαφορες μπορεί να είναι μεγάλες γιατι πάιζουν οι αναλογίες των υλικών, αλλά και η ποιότητα τους. Στην κρεμα ειδικά, αν παιξεις με τις αναλογίες βανίλιας, ζάχαρης, γάλακτος αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν τη θελω πολύ γλυκια τη γέμιση, μου θυμίζει ρυζογαλο τυλιγμένο σε φύλο :lol:

Το φύλο της μπουγατσας απο μόνο του ειναι ολη η τεχνη της.
Ο Ακης το λέει "φύλο αέρος" και ετσι είναι, γιατι το φύλο το πετανε στον αερα σβουριχτα και παγιδευεται λίγος αερας μεσα ο οποιος φουσκώνει στο ψήσιμο.
Στα ΣΜ εχου απλά φυλα με βουτυρο, σε καποιες (ευτυχως λιγες) περιπτωσεις μια παραλλαγη σφολιάτας.

Παρεμπιπτόντως, βρηκα πρόσφατα (τυχαία) ενα παλιο μπουγατσατζήδικο που δεν το ήξερα και ειναι αρκετα καλός. Ο τυπος τη φτιαχνει μόνος του, ειναι απο τους παλιους μαστορες και οπου ναναι βγαίνει στη συνταξη.
Βρίσκεται στην Πλάτωνος λίγο πανω απο τη σταση του μετρό.
Αν θελεις κιμα, παραγγελνεις και στην ψηνει επιτόπου. Εχει και κακάο Κουκάκη :eat:
https://maps.app.goo.gl/cTwkScH8n98dmgWd7
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bebes έγραψε:Παρεμπιπτόντως, βρηκα πρόσφατα (τυχαία) ενα παλιο μπουγατσατζήδικο που δεν το ήξερα και ειναι αρκετα καλός. Ο τυπος τη φτιαχνει μόνος του, ειναι απο τους παλιους μαστορες και οπου ναναι βγαίνει στη συνταξη.
Αν θελεις κιμα, παραγγελνεις και στην ψηνει επιτόπου. Εχει και κακάο Κουκάκη :eat:

Με εφτιαξες ρε τσακαλε, θα τη δοκιμασω στα ΣΙΓΟΥΡΑ :metalo:

Μπαιδεγουει τι ολοστρογγυλο 5αρι ειναι αυτο στη βαθμολογια του Γουγλη ρε παιδες!!! Πολυ σπανιο :omg:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
bebes έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Λιγη αναλυση σε αυτο...

και στην κρέμα και στο τυρί, οι διαφορες μπορεί να είναι μεγάλες γιατι πάιζουν οι αναλογίες των υλικών, αλλά και η ποιότητα τους. Στην κρεμα ειδικά, αν παιξεις με τις αναλογίες βανίλιας, ζάχαρης, γάλακτος αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν τη θελω πολύ γλυκια τη γέμιση, μου θυμίζει ρυζογαλο τυλιγμένο σε φύλο :lol:

Το φύλο της μπουγατσας απο μόνο του ειναι ολη η τεχνη της.
Ο Ακης το λέει "φύλο αέρος" και ετσι είναι, γιατι το φύλο το πετανε στον αερα σβουριχτα και παγιδευεται λίγος αερας μεσα ο οποιος φουσκώνει στο ψήσιμο.
Στα ΣΜ εχου απλά φυλα με βουτυρο, σε καποιες (ευτυχως λιγες) περιπτωσεις μια παραλλαγη σφολιάτας.

Παρεμπιπτόντως, βρηκα πρόσφατα (τυχαία) ενα παλιο μπουγατσατζήδικο που δεν το ήξερα και ειναι αρκετα καλός. Ο τυπος τη φτιαχνει μόνος του, ειναι απο τους παλιους μαστορες και οπου ναναι βγαίνει στη συνταξη.

Αν βρεις να φας σε αυτόν δώσε και σε μένα. Η αγαπημένη του συνταγή είναι η "μου τελείωσε".

George_Prix έγραψε:

Λιγη αναλυση σε αυτο...

Γι αυτό κάνε μία βόλτα από την Αρμενοπούλου όπου τον βλέπεις και επί τω έργω να ανοίγει φύλλο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Corto Maltese έγραψε:[
Αν βρεις να φας σε αυτόν δώσε και σε μένα. Η αγαπημένη του συνταγή είναι η "μου τελείωσε".

:lol:
τωρα που το λές, εχεις δικιο...
Οταν πήγαμε ειχε λίγο τυρι και η κρεμα "έβγαινε απο τον φουρνο", αλλά ήταν σχεδον μεσημερι.
Επειδη θελαμε κιμα και έπρεπε να ¨σκωτόσουμε" λιγο χρόνο, καθισαμε περιμεναμε λιγο και μαζι με τον κιμα εβγαλε και απο τα άλλα.
Θεωρησα οτι εφταιγε η χρονικη συγκυρια (η μπουγατσα συνηθως καταλαλωνεται πρωι)