Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Γιώργη μέσα σε όλη αυτήν την πλάκα που κάνεις για τον τρόπο οδήγησής σου, το μόνο που εύχομαι είναι να μην πάρεις κανένα στο λαιμό σου σε περίπτωση στραβής. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η μαγκιά που τόσο περήφανα περιγράφεις σφήνες 100+ χλμ/ώρα σε κίνηση. Εσύ ρίχνεις καντήλια σε αυτόν με την Μ5 και όλοι οι υπόλοιποι καντηλιάζουν εσένα

Φιλε πιστεψε με, δεν το ελεγχω αυτο που κανω. Εχω παρει απειρους ορκους "θα παω αργα" (εστω και για το λαθος λογο, την οικονομια) κι οταν πιανω το γμνο το τιμονι στα χερια μου σβηνουν ολα απο το μυαλο μου και κανω αυτο που με διαταζει το παλιοτερο/πρωτο διαβολι που μπηκε μεσα μου οταν ημουν παιδακι, το διαβολι του ξεζουμισματος.

Απο την αλλη μερια οφειλω να υπερασπιστω τον (προβληματικο) εαυτο μου, οποτε θα (ξανα)πω μερικα πραγματακια... Ακομα και οι σφηνες χωριζονται σε σωστες και λανθασμενες. Οι λανθασμενες ειναι αυτες που ο αλλος οδηγος αναγκαζεται να αφησει γκαζι ή να στριψει το τιμονι για να αποφυγει το τρακαρισμα. Και "σωστη" σφηνα ειναι αυτη που μπαινει σαν υποθετο και ο αλλος δεν καταλαβαινει τιποτα ουτε καν προλαβαινει να αγχωθει. Το πολυ να ξενερωσει λιγο που του εφαγες τη θεση, αλλα χωρις την παραμικρη υπονοια τρακαρισματος.

Επισης εχω ξαναπει οτι κοντραρομαι μονο με οδηγους που εχουν το ιδιο σκεπτικο και τους βλεπω οτι "το εχουν". Αν δω κανενα μαλακιζμενο να κανει χοντραδες αφηνω με τη μια το ποδι απο το γκαζι, για να μην παρω στο λαιμο μου αυτον και μερικους αλλους.

Και κατι ακομα... Προφανως κι εχω χασει καμποσες κοντρες. Αν ο αλλος εχει πολυ χερι κι επισης εχει αμαξι τουμπανο, ξερω οτι δε μπορει να τον κερδισει με τη γρια, ουτε ο Μαξ. Οι ιστοριες που εχω πει εδω μεσα ειναι αυτες που κερδισα εναν ΚΑΛΟ αντιπαλο. Σα λυκος παλαιας κοπης που ειμαι, θα ηταν αστειο να αναφερω καθε μερα ποσα προβατακια εφαγα. Αλλα οταν τσιμπουκωνω κανενα Μ5 σα προχθες καλη ωρα ή κανενα R8 στην Υλικη, ειναι σα να εκανα ζαφτι 3-4 λυκους που μου την επεσαν παρεα. Αξιζει να γραφτει στα πρακτικα και να μεινει στα ιντερνετια γαμω την τρελα μου :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#894118 Η δική μου εμπειρία λέει πως την κόντρα στο δρόμο δεν την κερδίζει απαραίτητα ο πιο ικανός, αλλά αυτός που θα πάρει τα περισσότερα ρίσκα. Για αυτό και δεν έχει νόημα εν τέλει: αν είναι να κινδυνεύσει η ασφάλειά μου για κάτι τόσο ασήμαντο, προτιμώ να μη συμμετέχω καθόλου.
Αναμάρτητος δεν είμαι ασφαλώς, αλλά τώρα με την ηλικία, το αμάξι αλλά πρώτα και κύρια τα παιδιά, δεν έχει νόημα για μένα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
glf έγραψε:Ε βάλε μια dash cam να υπάρχει

Επειδη με ξερω (τι μλκας ειμαι), δις ιζ νοτ εν οψιον. Και μονο στην ιδεα οτι μπορω να κανω τρελη φιγουρα σε καυλογκαζους σαν τα μουτρα μου με τα βιντεακια, ΘΑ ΞΕΦΕΥΓΑ ΕΝΤΕΛΩΣ :lol:

Τωρα λεω μερικες ιστοριες σε κανενα φιλαρακι ή εδω μεσα και παμπαρακατ. Νταξ, οι πραγματικοι φιλοι ξερουν και πιστευουν. Εδω μεσα στανταρακι δε με πιστευουν ολοι αλλα δεν τρεχει καστανο, δεν τους αδικω. Το μονο που μπορω να κανω για τους απιστους Θωμαδες, ειναι να τους παω καμια βολτα με τη γρια :ninja:
Άβαταρ μέλους
By glf
#894128 Στο καρτ θα αλλάξεις το ποσό ορμάς αν βάλεις κάμερα; Δε νομίζω.
Στο αυτοκίνητο γιατί δηλαδή;
Σε μένα δεν έκανε καμία διαφορά, οκ την έβαζα και στον αγώνα δε λέω.
Αλλά κάτι απαγορευμένες κασέτες από Καστανια (όταν άνοιξε η Εγνατία) υπάρχουν..
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Isambard έγραψε:Η δική μου εμπειρία λέει πως την κόντρα στο δρόμο δεν την κερδίζει απαραίτητα ο πιο ικανός, αλλά αυτός που θα πάρει τα περισσότερα ρίσκα. Για αυτό και δεν έχει νόημα εν τέλει: αν είναι να κινδυνεύσει η ασφάλειά μου για κάτι τόσο ασήμαντο, προτιμώ να μη συμμετέχω καθόλου.
Αναμάρτητος δεν είμαι ασφαλώς, αλλά τώρα με την ηλικία, το αμάξι αλλά πρώτα και κύρια τα παιδιά, δεν έχει νόημα για μένα.

Σιγουρα το ρισκο παιζει ρολο. Αλλα οπως ειπα νωριτερα δεν ειμαι διατεθειμενος να κανω χοντραδες που θα με βριζουν ολοι οι αλλοι και που θα ρισκαρω να το κανω τροπετο. Και στις σφηνες που κανω ακομα, (σχεδον) ΠΟΤΕ δε μου κορναρουν και δε μου παιζουν τα φωτα λες και με βριζουν ή λες και τρομαξαν :s_dunno

Παντως σε λιγες κοντρες κερδιζει καποιος απο την πολυ οριακη οδηγηση. Τις περισσοτερες φορες κερδιζει απο την οδηγικη αντιληψη και τη γρηγορη σκεψη. Για παραδειγμα προχθες με το Μ5 ο τυπος εχασε απο δικο του λαθος που πηγε αρον-αρον να στριψει αριστερα και να πιασει το δρομο της Χαλκιδικης. Μιλαμε για φαση που βγαινεις απο το βοηθητικο δρομακι και μπαινεις στο μεγαλο/γρηγορο δρομο. Εγω ΠΑΝΤΑ ακομα κι οταν δεν κανω κοντρα, βλεπω 100-200-300 μετρα μπροστα (αναλογα με το μηκος του μικρου/βοηθητικου δρομου), αν παιζει κανενα κενο ωστε να χωθω λιγο πιο μετα στη γρηγορο δρομο χωρις να κοψω γκαζι. Την ωρα που αυτος ειχε βγαλει αριστερο φλας και κοιτουσε στον καθρεπτη του ποτε θα βρει κενο για να στριψει αριστερα, εγω ειχα λοκαρει ενα κενο καμποσα αμαξια μπροστα. Κατεβασα σε 3η, πατησα τερμα γκαζι και μπηκα στο κενο οπως μπαινει το υποθετο στον πισινο. Χαμπαρι δεν πηρε κανενας. Κλαιν, μια ακομα μερα στο γραφειο :s_cool

Αλλο κλασικο παραδειγμα σφαγης αμνοεριφιων ειναι στα διοδια (πριν βαλω το μπιμπλικι το ι-πας :shifty: ). Εχει 7 λωριδες για παραδειγμα με πρασινο φαναρι και η κατανομη τους ειναι η εξης:
Οι 4 λωριδες εχουν απο 6-7 αμαξια.
Οι 2 λωριδες εχουν 5-6 αμαξια.
Η 1 λωριδα εχει 1-2 αμαξια.
Μερικες 100αδες μετρα πριν εχω λοκαρει τη σωστη λωριδα και βλεπω τα γιδια μπροστα να πηγαινουν το ενα μετα το αλλο στις λαθος λωριδες. Νταξ, δεν ειναι αναγκη να εισαι ο Ναντο για να τους κερδισεις κιολας. Μιλαμε για ιδιο επιπεδο δυσκολιας με αυτο που αντιμετωπιζει ο λυκος μεσα στο μαντρι :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
glf έγραψε:Στο καρτ θα αλλάξεις το ποσό ορμάς αν βάλεις κάμερα; Δε νομίζω.
Στο αυτοκίνητο γιατί δηλαδή;
Σε μένα δεν έκανε καμία διαφορά, οκ την έβαζα και στον αγώνα δε λέω.
Αλλά κάτι απαγορευμένες κασέτες από Καστανια (όταν άνοιξε η Εγνατία) υπάρχουν..

Μπορει και να εχεις δικιο, δεν ξερω :s_dunno

Εγω παντως σε πρωτη φαση το βλεπω σα να με βαζανε καθε μερα να γυρισω καμια πορνοταινια, που θα επρεπε να αποδειξω κατι :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#894166 Σε τέτοιες κόντρες κερδίζουν τα λοκάλια που έχουν κάνει τη διαδρομή χίλιες φορές . Κι εγώ έσπαγα πλάκα με το ματίζ τα καλοκαίρια με τους βλαχοντόΙτς & τουρκοντόϊς επισκέπτες .
φοβού τα λοκάλια
Α , και πλέρωνα για λάστιχα . Τέτοια γούστα κοστίζουν αλλά μένουν στη μνήμη . Όπως κάτι πλαγιολισθήσεις με 160 στο κοντέρ και ίχνη ελαστικού καμπύλης 150m στη στροφή . Να περνάς επί βδομάδες και να βλέπεις τη ζωγραφιά που άφησε το ελαστικό. μαύρη καμπύλη 150 μέτρων .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Σε τέτοιες κόντρες κερδίζουν τα λοκάλια που έχουν κάνει τη διαδρομή χίλιες φορές . Κι εγώ έσπαγα πλάκα με το ματίζ τα καλοκαίρια με τους βλαχοντόΙτς & τουρκοντόϊς επισκέπτες ....
Έτσι είναι, ο ντόπιος που τον ξέρει απέξω το δρόμο, μέ κάθε καιρό, με κάθε φωτισμό, κάθε εποχή του χρόνου, έχει το πάνω χέρι. Έχω συναντήσει αγροτικά με σούστες ή βανάκια να πηγαίνουν αέρα, μερικές φορές φοβόμουνα που προσπαθούσα να τους ακολουθήσω, ούτε να το σκεφτώ να τους περάσω. Αλλά είναι ωραία όταν ξέρεις εσύ το δρόμο και πατάς κάτω πολύ γρηγορότερα αυτοκίνητα. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
mousatos έγραψε:Σε τέτοιες κόντρες κερδίζουν τα λοκάλια που έχουν κάνει τη διαδρομή χίλιες φορές . Κι εγώ έσπαγα πλάκα με το ματίζ τα καλοκαίρια με τους βλαχοντόΙτς & τουρκοντόϊς επισκέπτες .
φοβού τα λοκάλια
Α , και πλέρωνα για λάστιχα . Τέτοια γούστα κοστίζουν αλλά μένουν στη μνήμη . Όπως κάτι πλαγιολισθήσεις με 160 στο κοντέρ και ίχνη ελαστικού καμπύλης 150m στη στροφή . Να περνάς επί βδομάδες και να βλέπεις τη ζωγραφιά που άφησε το ελαστικό. μαύρη καμπύλη 150 μέτρων .

Με το ματίζ όλα αυτά? :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:
mousatos έγραψε:Σε τέτοιες κόντρες κερδίζουν τα λοκάλια που έχουν κάνει τη διαδρομή χίλιες φορές . Κι εγώ έσπαγα πλάκα με το ματίζ τα καλοκαίρια με τους βλαχοντόΙτς & τουρκοντόϊς επισκέπτες .
φοβού τα λοκάλια

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Nikos! έγραψε:
φοβού τα λοκάλια

< >

Ναι ΚΑΙ με το Ματιζ γινεται να πας οριακα :s_yes

Εχω γραψει πολλες ιστοριες, αλλα δεν εχω γραψει με τι αμαξι εκανα τα μεγαλυτερα αισχη που εχω κανει στη ζωη μου, απο 16-20 χρονωνε (ο, γες, οδηγουσα και 2 χρονια παρανομα :lipsealed: ), τοτε που το μυαλο μου ηταν μικροτερο απο ενα κουκουτσι (καρπουζιου).

Το αμαξι που εχω ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ οσο ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ στη ζωη μου μεχρι σημερα, ηταν ενα Φιατ Αμικο, αυτο που ειχε η μανα μου, το πρωτο αμαξι που οδηγησα στη ζωη μου. Παρακαλεσα το Δρακοπουλο (μηχανικος καρτ, εσυ τον ξερεις Νικο) να πει στη μανα μου οτι το αμαξι θελει αμορτισερ και η μονη βελτιωση που ειχαμε κανει ηταν κατι KYB που περασαμε.

Σε Βυρωνα, Καρεα και ΕΙΔΙΚΑ στις πλατειες τις Ηλιουπολης, ειλικρινα δεν πιστευω οτι γυρνουσε κανενας πιο οριακα απο μενα. Και να θυμισω τη θεωρια μου για μια ακομα φορα. Οριακα δε σημαινει "αυτος που κερδισε τον αγωνα". Μπορει ο Ναντο με ενα χρεπι να τερματισει 12ος και να πηγαινει πιο οριακα απο τον Τσεκο που τερματισε 2ος.

Χαηλαητ:
Ηταν ενα συνεργειο γωνιακο και ειχε κανει σα ραμπα (με τσιμεντο) ολο το Γ στη γωνια το πεζοδρομιο. Οποτε περνουσα απο εκει και δεν ειχε παρκαρισμενα, το σηκωνα στις 2 ροδες το εργαλλλειο :metalo:

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Εικόνα

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: