- 21 Ιούλ 2025, 09:28
Isambard έγραψε:Ίσως.
Θα μπορούσε πάντως τα F35 να αγοράστηκαν με τη λογική: "τόσα λεφτά ξεπλένετε χωρίς να σας λέμε κουβέντα, αγοράστε και κάνα αεροπλάνο".
Καλά, προφανώς και έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται μονοδιάστατα.
kostis20 έγραψε:Βεβαια παραμένει το μεγάλο πλυντήριο .Για αυτο και δε τις επιτέθηκε ούτε ο Χίτλερ. Τοτε εγινε το μεγάλο πάρτυ με το χρυσό των κατεκτημένων χωρών και με τους λογαριασμούς χιλιάδων Εβραίων.
Καλά, σίγουρα έπαιξε και το πλυντήριο τον ρόλο του (πιθανώς τον μεγαλύτερο), ωστόσο και το ότι η Ελβετία ήταν μία χώρα με ικανή στρατιωτική δύναμη και εξαιρετικά δύσκολο τερέν, έπαιξε έναν ρόλο...
Ουσιαστικά το ισοζύγιο έλεγε πως το κόστος (στρατιωτικά και οικονομικά - απ' όλες τις απόψεις) θα είναι εξαιρετικά μεγάλο, για πολύ μικρό κέρδος.
REALZEUS έγραψε:2) Και 1 εκ να σου πω εγώ να ήταν στο Κίεβο. Τα 10 εκ. Ανατολικά;
Λαϊκή επανάσταση ήταν στην Αγία Πετρούπολη, στην Κριμαία; Στο Βλαδιβοστόκ; Στην Σαμαρκάνδη;
REALZEUS έγραψε:3) Όταν οι Ε.Δ. του Κράτους από το οποίο θέλεις να αποσχισθείς σε βομβαρδίζούν, για μένα καλά κάνει και εισβάλλει το άλλο Κράτος για να σε σώσει. Έχεις μέινει σε εποχές Μέτερνιχ...
Άρα θα συμφωνούσες με αντίστοιχη κίνηση της Τουρκίας. Ή για παράδειγμα αν η Γεωργία (λέμε τώρα) εισέβαλε στη Ρωσία για να βοηθήσει τους Τσετσένους που τους είχε ισοπεδώσει τις πόλεις η Ρωσία.
REALZEUS έγραψε:4) Οι Τσετσένοι ένιωσας προδωμένπο από το Γέλτσιν. Ήταν κατά του και υπέρ της ΕΣΣΔ!
Ναι, ήθελαν να μείνουν σε μία χώρα που δεν υπήρχε και γι' αυτό έφυγαν από τη Ρωσία...
Εξάλλου, οι Τσετσένοι τόσο εύκολα ενσωματώθηκαν στη Ρωσική αυτοκρατορία και ποτέ δεν επαναστάτησαν και τους άρεσε πάντα να είναι υπό Ρωσική κατοχή!
REALZEUS έγραψε:Οι Ρώσοι/Σοβιετικοί κέρδισαν τον Β' ΠΠ. Στην ξηρά κερδήθηκε ο πόλεμος στην Ευρώπη και στο Ανατολικό Μέτωπο. 
Όχι μόνο. Προφανώς και δεν θέλω να παραγνωρίσω την καθοριστική συνεισφορά της ΕΣΣΔ στη νίκη κατά των ναζί, ωστόσο το ότι το ΗΒ έμεινε όρθιο και επιπλέον το ότι οι σύμμαχοι μπορούσαν να στέλνουν βοήθεια στην αρχή του πολέμου (όταν η ΕΣΣΔ αποσυναρμολογούσε εργοστάσια για να τα στείλει πίσω από τα Ουράλια και έβλεπε τους πόρους της να καταστρέφονται μαζικά) ήταν καθοριστικά (όπως έχει παραδεχτεί και η Σοβιετική ηγεσία).
Ναι, η ΕΣΣΔ κέρδισε τους ναζί κατά βάση, αλλά αν πολεμούσε μόνη της, πιθανώς το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
REALZEUS έγραψε: Δεν με πειράζει εμένα αν καεί από θερμοπυρηνικά όπλα η Γερμανία. Κάτι ξαδέρφια έχω στο Μόναχο απλά, να τους πω να φύγουν...
Πολύ χαλαρός είσαι για το ενδεχόμενο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>