- 22 Αύγ 2025, 02:12
Πολυ μεγαλο προβλημα .
Εγω εχω ενα χρονο να βγαλω μονος τον σκυλο βολτα . Ειναι 7-8 που του επιτιθενται ολα μαζι σε ενα αδιεξοδο με το που βγαινεις απο το σπιτι . Και ο γιος και η κορη εχου παει στο νοσοκομειο γεματοι δαγκωνιες και αιματα προσπαθωντας να το σωσουν , και μιλαμε το δικο μας για κτηνος θυληκο 40 κιλα που δεν κολωνει με τιποτα .
Ο γιος ειναι ατρομητος με τα σκυλια γητευτης κανονικα , οπου δει σκυλι θα τρεξει να το αγκαλιασει , εχουμε παει σε φιλο που εχει σε αποθηκες φυλακα καποιο σιβηριανο που δεν πλησιαζει ανθρωπος και το χαιδευε και το πηρε αγκαλια και ο ιδιοκτητης εμεινε αφωνος . Αλλά δεν μπορει να τα βαλει και να τα ξεχωρισει με αγελη .
Να φανταστειτε οτι ηταν μεσα σε εγχειρηση σκυλου με καρκινο στο στομα και βοηθουσε τον γιατρο , η θα τρεξει και θα βοηθησει χτυπημενο ζωο , και εχει βοηθησει απειρα , ολα τα χρηματα του πηγαινουν στα ζωα .
Μονο αυτος μπορει να βγαλει τον σκυλο βολτα οταν ειναι εδω , αλλα για να φυγει πρεπει να βγουμε ολοι εξω με σιδερολοστους ωστε να μας δουν και να μην πλησιασουν και οταν γυριζει να παρει τηλεφωνο να βγουμε παλι .
Στην γειτονια μας δεν ερχονται επισκεπτες παρα μονο με αυτοκινητο , ιδιαιτερα ηλικιωμενοι .
Ο δημος δεν εχει κυνοκομειο παρα μονο πληρωνει εναν ιδιωτη γιατρο για στειρωσεις , που τα πηγαινουν ιδιωτες δηλ ο δημος δεν ασχολειται και καποιο που θα μαζεψω εγω θα το παω στον κτηνιατρο και μετα θα το παρω και θα το αφησω ελευθερο .
Προχθες που ημουν στον κτηνιατρο για να στειρωσουμε κατι γατουλες μου ειπε οτι σταματησε την συνεργασια με τον δημο ενω δεν εχει προβλημα με 2 γειτονικους δημους .
Τον ρωταω τι διαλο εγινε και μου ειπε οτι του επιβαλουν να διατηρει αυτος κυνοκομειο και τα κουταβια θα πρεπει να τα κραταει αυτος εως 5 μηνων , πραγμα που δεν συμβαινει με τους αλλους 2 δημους που συνεργαζεται . Πραγματικα θα ηθελα να μαθω τι οριζει πραγματικα ο νομος και που μπορουμε να κανουμε καταγγελια .
Αυτο που θα ηθελα να αναφερω και που παντα μου εκανε εντυπωση , ειναι οτι υπαρχουν 3 ειδων φιλοζωοι , αυτοι που αγαπουν τις γατες , αυτοι που ενδιαφερονται για τα σκυλια και οι αλλοι οπως η δικη μου οικογενεια που ενδιαφερεται για αποιοδηποτε ζωο .
Με τους σκυλους αρκετοι δημοι διατηρουν κυνοκομεια και μεσες ακρες θα βρεις μια λυση , με τα πουλια τα στελναμε στην ορνιθολογικη εταιρεια , αυτο που ειναι τρελο ειναι με τις γατες . Ουτε συλλογου και σωματεια υπαρχουν ουτε τιποτα περιθαλψη δεν δεχονται οι δημοι μονο στειρωσεις και αυτο οχι ολοι .
Φανταστειται οτι σε μεγαλη πολη που ειναι ο γιος δεν κανουν στειρωσεις ουτε περιθαλψη , σε στελνουν στο κυνοκομειο που εχουν και εκει οι κτηνιατροι λενε οχι . Για να φανταστειτε ηρθε απο γερμανια κλιμακιο γιατρων ειδικα να κανει στειρωσεις στις γατες και εγινε επανασταση απο τους ιδιωτες κτηνιατρους .
Αποτελεσμα ενω στα σκυλια εχει γινει καλη δουλεια και σπανια θα δεις αδεσποτο εχει πλημμυρισει η πολη απο γατες .
Αν βρεις λοιπον χτυπημενο γατακι και θελησεις να το βοηθησεις το κοστος ειναι ολο δικο σου και βεβαια αφου βλεπουν οτι ειναι αδεσποτο δεν κανουν ουτε καποια εκπτωση βαρανε αλυπητα , οι τιμες εχουν φτασει στο θεο βοηθουντως της κυβερνησαρας που ολα τα κτηνιατρικα ειναι στο 24 % .