Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
Nikos! έγραψε:Σχεδόν ενός έτους:

Εικόνα

Τη βρήκαμε πέρσι στο πάρκο απέναντι μόλις είχε γεννηθεί και είπαμε να τη κρατήσουμε.

< >

Φέρνει σε κοκόνι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bill33 έγραψε:

Εικόνα

Τη βρήκαμε πέρσι στο πάρκο απέναντι μόλις είχε γεννηθεί και είπαμε να τη κρατήσουμε.

< >

Φέρνει σε κοκόνι.

Ναι ναι. Με λίγο γκολτεν κι ο,τι άλλο είχε η γειτονιά :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#892516 Φάτσα :inlove:

dimik μεγάλωσε ο φιόγκος βλέπω :inlove:
Κρίμα που δεν καταφέραμε να τα πούμε τότε, ήταν ταξίδι αστραπή
Άβαταρ μέλους
By otso

Εικόνα

< >

Μπραβο ρε Νικο , φανταζομαι ολη την φροντιδα θα την εχουν αναλαβει τα παιδια (smile) μιας και δεν μπορω να το βαλω
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
otso έγραψε:

Εικόνα

< >

Μπραβο ρε Νικο , φανταζομαι ολη την φροντιδα θα την εχουν αναλαβει τα παιδια (smile) μιας και δεν μπορω να το βαλω

Ναι ναι όπως βλέπεις μόνο τα παιδιά χαχαχα

Στην αρχή τοις είπα. Θα το υιοθετήσουμε αλλά θα ασχολείστε και εσείς.

Ε τη μια είχε βροχή, την άλλη ζέστη, την άλλη κρύο, την άλλη διάβασμα.

Οπότε εγώ βγαίνω με τη Παρί βόλτες πρωί μεσημέρι βράδυ και τα κορίτσια είναι για τα δύσκολα σπίτι. Χάδια και αγκαλιές χαχαχα

ΥΓ για να είμαι δίκαιος το όνομα το διάλεξαν τα παιδιά. Τη βρήκαμε στη τελετή έναρξης των ολυμπιακών Αγώνων πέρσι εξ ου και το Παρί.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Γιατί την ανεβάζετε στο κρεβάτι; Άλλο να ανέβει μόνο του και άλλο να το ανεβάζετε
Μπα, ανεβαίνει και μόνο του το καθικάκι, κι ας είναι ψηλό κρεβάτι στους 67 πόντους....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#893305 Εσείς τις έχετε μάθει να χέζουν έτσι; Και όντως χέζουν τόσο συχνά;

https://www.instagram.com/reel/DJ-1ddKt ... Zyem4wZHRx
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#893313 Έχει πλάκα καθώς ο γατούλης μεγαλώνει και αρχίζει να μην χωράει όπως πριν σε κάτι στενά περάσματα ανάμεσα σε λαπτοπ-οθόνες-πολλά καλώδια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895408 Πρέπει να μπει οριζόντια και πανελλαδική επιβολή στους δήμους να διατηρούν κυνοκομεια για τα αδέσποτα. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθερα και να τσαμπουκαλευονται στα δεσποζομενα

Έπαιξε μια συμπλοκή νωρίτερα ευτυχώς αναίμακτη, αλλά μια τρομάρα την πήραμε
Άβαταρ μέλους
By otso
#895409 Πολυ μεγαλο προβλημα .
Εγω εχω ενα χρονο να βγαλω μονος τον σκυλο βολτα . Ειναι 7-8 που του επιτιθενται ολα μαζι σε ενα αδιεξοδο με το που βγαινεις απο το σπιτι . Και ο γιος και η κορη εχου παει στο νοσοκομειο γεματοι δαγκωνιες και αιματα προσπαθωντας να το σωσουν , και μιλαμε το δικο μας για κτηνος θυληκο 40 κιλα που δεν κολωνει με τιποτα .
Ο γιος ειναι ατρομητος με τα σκυλια γητευτης κανονικα , οπου δει σκυλι θα τρεξει να το αγκαλιασει , εχουμε παει σε φιλο που εχει σε αποθηκες φυλακα καποιο σιβηριανο που δεν πλησιαζει ανθρωπος και το χαιδευε και το πηρε αγκαλια και ο ιδιοκτητης εμεινε αφωνος . Αλλά δεν μπορει να τα βαλει και να τα ξεχωρισει με αγελη .
Να φανταστειτε οτι ηταν μεσα σε εγχειρηση σκυλου με καρκινο στο στομα και βοηθουσε τον γιατρο , η θα τρεξει και θα βοηθησει χτυπημενο ζωο , και εχει βοηθησει απειρα , ολα τα χρηματα του πηγαινουν στα ζωα .
Μονο αυτος μπορει να βγαλει τον σκυλο βολτα οταν ειναι εδω , αλλα για να φυγει πρεπει να βγουμε ολοι εξω με σιδερολοστους ωστε να μας δουν και να μην πλησιασουν και οταν γυριζει να παρει τηλεφωνο να βγουμε παλι .
Στην γειτονια μας δεν ερχονται επισκεπτες παρα μονο με αυτοκινητο , ιδιαιτερα ηλικιωμενοι .
Ο δημος δεν εχει κυνοκομειο παρα μονο πληρωνει εναν ιδιωτη γιατρο για στειρωσεις , που τα πηγαινουν ιδιωτες δηλ ο δημος δεν ασχολειται και καποιο που θα μαζεψω εγω θα το παω στον κτηνιατρο και μετα θα το παρω και θα το αφησω ελευθερο .
Προχθες που ημουν στον κτηνιατρο για να στειρωσουμε κατι γατουλες μου ειπε οτι σταματησε την συνεργασια με τον δημο ενω δεν εχει προβλημα με 2 γειτονικους δημους .
Τον ρωταω τι διαλο εγινε και μου ειπε οτι του επιβαλουν να διατηρει αυτος κυνοκομειο και τα κουταβια θα πρεπει να τα κραταει αυτος εως 5 μηνων , πραγμα που δεν συμβαινει με τους αλλους 2 δημους που συνεργαζεται . Πραγματικα θα ηθελα να μαθω τι οριζει πραγματικα ο νομος και που μπορουμε να κανουμε καταγγελια .
Αυτο που θα ηθελα να αναφερω και που παντα μου εκανε εντυπωση , ειναι οτι υπαρχουν 3 ειδων φιλοζωοι , αυτοι που αγαπουν τις γατες , αυτοι που ενδιαφερονται για τα σκυλια και οι αλλοι οπως η δικη μου οικογενεια που ενδιαφερεται για αποιοδηποτε ζωο .
Με τους σκυλους αρκετοι δημοι διατηρουν κυνοκομεια και μεσες ακρες θα βρεις μια λυση , με τα πουλια τα στελναμε στην ορνιθολογικη εταιρεια , αυτο που ειναι τρελο ειναι με τις γατες . Ουτε συλλογου και σωματεια υπαρχουν ουτε τιποτα περιθαλψη δεν δεχονται οι δημοι μονο στειρωσεις και αυτο οχι ολοι .
Φανταστειται οτι σε μεγαλη πολη που ειναι ο γιος δεν κανουν στειρωσεις ουτε περιθαλψη , σε στελνουν στο κυνοκομειο που εχουν και εκει οι κτηνιατροι λενε οχι . Για να φανταστειτε ηρθε απο γερμανια κλιμακιο γιατρων ειδικα να κανει στειρωσεις στις γατες και εγινε επανασταση απο τους ιδιωτες κτηνιατρους .
Αποτελεσμα ενω στα σκυλια εχει γινει καλη δουλεια και σπανια θα δεις αδεσποτο εχει πλημμυρισει η πολη απο γατες .
Αν βρεις λοιπον χτυπημενο γατακι και θελησεις να το βοηθησεις το κοστος ειναι ολο δικο σου και βεβαια αφου βλεπουν οτι ειναι αδεσποτο δεν κανουν ουτε καποια εκπτωση βαρανε αλυπητα , οι τιμες εχουν φτασει στο θεο βοηθουντως της κυβερνησαρας που ολα τα κτηνιατρικα ειναι στο 24 % .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895412 Το γατάκι μας λίγων μηνών έκανε μια φορά εμετό και διάρροια (μάλλον έφαγε καραμέλες για το λαιμό) αλλά 2-3 μέρες μετά ξαναέκανε. Πήγε χθες στο γιατρό, γενικό τσεκάρισμα οκ, φάρμακο για τη διάρροια. Δυστυχώς ξαναέκανε διάρροια σήμερα. Μάλλον πάει για εξετάσεις υπέρηχο κλπ. Ειδικά επειδή η γυναίκα μου έτυχε να δει κάτι τραγικές επιπλοκές σε γάτες που είχαν φάει κορδονάκια κλπ.
Όλα αυτά στην Αγγλία (με την γατα-sitter) ενώ εμείς λιαζόμαστε στην Ελλάδα. Η καλή μου ετοιμάζεται να αλλάξει εισιτήριο...

Σχετικά με τα σκυλιά η γυναίκα μου τα πάει περιέργως καλά, της την έχει πέσει αγέλη αγριόσκυλων και δεν την πείραξαν. Κωλόσκυλο συγγενών που επιτίθεται σε όλους της κάνει χαρούλες (ίσως να μυρίζει το συγγενικό αίμα που όμως δεν το μυρίζει στην κόρη μου που σίγουρα δεν την έκανα μόνος μου).... Αλλά πρόσφατα στο πάρκο της την έπεσαν 3 (χωρίς λουρί) ενώ έκανε ποδήλατο (αλλά αυτό είναι παιχνίδι και η καλή μου έπεσε και μετά της κάναν χαρούλες). Αυτό μου έχει συμβει κι εμένα με ποδήλατο στο πάρκο (αλλά εμένα με δάγκωσε στο πόδι). Επίσης μου την έχει πέσει σκύλος και σε παραλία (αδέσποτος) που μου έσκισε το σορτσάκι και πρόσφατα σκύλος σε λουρί που τον πήγαιναν βόλτα ενώ εγώ έκανα τζόγκινγκ προς την αντίθετη κατεύθυνση (γκτατζουνιά στον πήχυ). Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, το φωσφοριζέ μπλουζάκι μου, ο ρυθμός μου, ήχοι που παράγω, μυρωδιά μου.... Τι κάνει έναν σκύλο να επιτίθεται σε κάποιον που δεν τον πειράζει;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895415 Απότομες κινήσεις και γενικά ο φόβος του σκύλου τον κάνει να επιτίθεται.
Υπάρχουν και κινήσεις που του έχουν προκαλέσει πόνο παλαιότερα οι οποίες το κάνουν να επιτεθεί, πχ αν κάποιος του έχει πετάξει πέτρα και πόνεσε είναι πιθανό να επιτεθεί σε κάποιον που σηκώνει το χέρι απότομα, ή αντίστοιχα αν τον έχει χτυπήσει ποδήλατο-μηχανάκι.

Βέβαια υπάρχουν πάντα κι αυτοί που μαθαίνουν στα σκυλιά τους να επιτίθενται ή ότι το δάγκωμα είναι παιχνίδι.

Σε ότι αφορά τα αδέσποτα, η πλειοψηφία των σκύλων παγκοσμίως (γύρω στο 80% αν θυμάμαι καλά) ζει στην φύση χωρίς ανθρώπινη επέμβαση και επιβιώνει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι με τα σκυλιά των πόλεων όπου οι κινδυνοι και η επιβίωση είναι διαφορετικά.

Το ίδιο και με τις γάτες, ένας αριθμός αδέσποτων γατών είναι κάτι που θέλουμε και χρειαζόμαστε, καθαρίζουν περιοχές από κατσαρίδες, φίδια, ποντίκια κοκ.
Αν ξεφύγει ο αριθμός τότε υπάρχει πρόβλημα με την ισορροπία της αλυσίδας.

Η άποψη μου είναι ότι ναι μεν πρέπει να βοηθήσουμε τα ζώα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είτε με αρρώστιες είτε με τραύματα αλλα το να τα κλείσουμε μετά σε ένα κλουβί, ενώ έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει έξω, και να περιμένουμε πότε θα τα υιοθετήσει κάποιος δεν είναι ότι καλύτερο για τα ίδια. Καλύτερα αδέσποτα τσιπαρισμενα, με κολάρο, εμβολιασμενα, να περιφέρονται εξω πάρα κλειδωμένα σε καταφυγιο. Σε μια ιδανική πόλη οι υπηρεσίες θα είχαν σημεία τροφής και νερού, GPS στα αδέσποτα για να τα βρίσκουν-περιθαλπτουν-εμβολιαζουν-στειρωνουν και μια χαρά θα ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους. Ακόμα και υλικοτεχνικα είναι πολύ εύκολο να έχει ένα τμήμα ο δήμος με ένα φορτηγάκι, υπαλλήλους με πιστοποιήσεις στην διαχείριση ζώων, έναν κτηνίατρο και 2 υπολογιστές με βάση δεδομένων για τα ζώα.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#895417 Συμφωνώ με ότι λέει ο dimik αν και γενικά ο κόσμος που δεν ξέρει και φοβάται τα σκυλιά είναι της άποψης μαζέψτε τα και κλείστε τα μέσα. Και αυτό είναι το κακό με τις αγέλες και το λέει και ο otso. (πολύ χάρηκα με την περιγραφή για το γιο σου).
Εγώ που έχω μεγαλώσει σε προάστιο πόλης με σκυλιά από συνεργεία και αδέσποτα οκ, δε φοβάμαι, ξέρω που με παίρνει και όταν κυκλοφορώ τη δικιά μου που είναι βέλγικο ποιμενικό αν και μέτριου βάρους, συνήθως έχω μαζί μου και πτυσόμενο ραβδί για έξτρα ασφάλεια. Μέχρι τώρα δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ξέρω να επιβληθώ με το που σκεφτεί ο άλλος σκύλος να έρθει για σοβαρό σκοπό. Θα με γαβγίσει, θα του φωνάξω, θα τον κοιτάξω, θα σταματήσει να πλησιάζει με τσαμπουκά. Μέχρι 3 σκυλιά δεν έχουμε θέμα αρκεί να μην είμαστε στο χώρο τους εννοείται.

Η μόνη λύση είναι να συνεχίσουν οι στειρώσεις μήπως και σταματήσουν να τριγυρνάνε τόσα αδέσποτα σκυλιά.