Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#892102 Το πρόβλημα του παραθύρου πήγα σε 2 φανοποιους και δεν ήταν διατεθειμένοι να ασχοληθούν .θα κλείσω και θα παω σε αντιπροσωπεία να το δουν .

Θέμα 2ο.
Τρέχει μια προσφορά για προγραμματισμό (290€ + 100 δυναμομετρηση) σε γνωστό κατάστημα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Αξίζει;;; Δίμβη;; Το μόνο που με φοβίζει είναι η αξιοπιστία γιατί το αμάξι το έχω για εργαλείο (βαράει 40-50κ χιλιόμετρα τον χρόνο ) .. προς το παρόν έχω 130000.. megane με 1.5 blue dci 115 ps
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#892105 Σίγουρα ό,τι πρόβλημα είναι να βγάλει, θα το βγάλει πιο γρήγορα.
Εγώ προσωπικά με το BMW αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δε θα το προγραμμάτιζα, αλλά νομίζω πως το μοτεράκι που φοράνε αυτά τα Renault είναι σκυλί μαύρο και παίρνει τα πάνω του με τσιπάρισμα.

Πάντως από τη στιγμή που το αυτοκίνητο το θες ως εργαλείο, δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να το στρεσάρεις περισσότερο..
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892107 Βλέπω με παράλληλο εγκέφαλο κάποιοι να υπόσχονται σχεδόν 150 ίππους.
https://bluesparkautomotive.com/renault ... boost-sent
Άρα και ο προγραμματισμός, μπορεί να δώσει σίγουρα κάτι εκεί κοντά, αλλά η πραγματική ερώτηση είναι η εξής: σου χρειάζονται για να ρισκάρεις πιθανά προβλήματα;
Γενικώς, 115 ίπποι από 1.5 λίτρο σε diesel δεν είναι καθόλου άσχημα, δηλαδή οι επιδόσεις του σήμερα, πώς είναι;
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#892111 Μωρέ μια χαρά είναι οι 115 ίπποι για τη χρήση που κάνω.αυτοι υπόσχονται 140 άλογα και 32 κιλά ροπή (από 26 που έχει τώρα) . Το παραπάνω της ροπής στη προσπέραση που θα κερδίσει είναι που με δελεάζει και αυτό που με προβληματίζει είναι η αξιοπιστία .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#892113 εγω και τα δυο τα εχω κανει στον microchips στο Μοσχατο,κοντα στη λαχαναγορα ειναι αυτος.
Κανενα προβλημα/δυσλειτουργια/λαμπακι/οτιδηποτε και στα δυο.Εχουν κανει γυρω στις30 και 40κ χλμ και τα δυο.Στο πρωτο πληρωσα 350 ευρω με την δυναμομετρηση πριν και μετα,και στο δευτερο 300 με την δυναμομετρηση πριν και μετα.
Μετρηθηκαν μαμα στα 106-107 αλογα και πηγαν στα 135-136 και τα δυο.Ροπη μετρηθηκαν μαμα στα 25 κιλα και εφθασαν στα 31.
Η διαφορα στο δρομο πολυ μεγαλη,αξιζε και με το παραπανω.
κανε ενα τηλεφωνο να τον ρωτησεις δεν χανεις τιποτα.Το δικο σου με τα 115 αλογα φοραει αλλα μπεκ εγγεφαλο ,και θα παρει ακομα παραπανω.

edit τον πηρα τηλ και μου ειπε οτι εαν ειναι μεχρι του 2019 /2020 μοντελο μπορει να το προγραμματισει.Απο καποιους μηνες μεσα στο 2020 και μετα δεν μπορει γιατι εχουν κλειδωθει οι εγγεφαλοι.
Φτανουν τα 142-143 αλογα και τα 32 κιλα ροπη.Εαν μπεις στο σαιτ του εχει κανει πολλα μερσεντε Α κλας με τα 115 αλογα που φορανε το ιδιο μοτερ με το δικο σου.
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 12 Ιουν 2025, 14:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#892114 Λίγο που το Googleαρισα μόνο Αθήνα έχει microchip. Εγώ μένω Θεσσαλονίκη , η raceroms είναι που έχει την προσφορά αυτή την περίοδο..

Σ ευχαριστώ πολύ και για τον κόπο που έκανες να μπεις στη διαδικασία για το τηλέφωνο !!!
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
manoliossss έγραψε:Καλημέρα ! Στο megane (grandtour 2019)τρίζει έντονα σε λακούβες το παράθυρο του οδηγού. Διάβασα στο ίντερνετ αλλά δεν βρήκα να είναι κοινό πρόβλημα στα megane. Σε τι μάστορα να απευθυνθώ για να μου το ανοίξει να δούμε τι μπορεί να είναι; Ταπετσερη; Φανοποιο; Συνεργείο ; Κάποιο τζαμά (carglass κλπ) ;;; Έχετε κάποιον να προτείνετε Θεσσαλονίκη που θα μπορέσει να μου λύσει το πρόβλημα;
Δε πρεπει να ναι πολυ δυσκολο να το κανεις μονος σου. Βρες στο νετ οδηγίες και δοκιμαστο. Με τετοια πραματα δυσκολα να ασχοληθουν μαστορια, επισης αντιπροσωπεια προφανως θα σε γδαρουν

< >
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
Nosferatu έγραψε:
manoliossss έγραψε:Καλημέρα ! Στο megane (grandtour 2019)τρίζει έντονα σε λακούβες το παράθυρο του οδηγού. Διάβασα στο ίντερνετ αλλά δεν βρήκα να είναι κοινό πρόβλημα στα megane. Σε τι μάστορα να απευθυνθώ για να μου το ανοίξει να δούμε τι μπορεί να είναι; Ταπετσερη; Φανοποιο; Συνεργείο ; Κάποιο τζαμά (carglass κλπ) ;;; Έχετε κάποιον να προτείνετε Θεσσαλονίκη που θα μπορέσει να μου λύσει το πρόβλημα;
Δε πρεπει να ναι πολυ δυσκολο να το κανεις μονος σου. Βρες στο νετ οδηγίες και δοκιμαστο. Με τετοια πραματα δυσκολα να ασχοληθουν μαστορια, επισης αντιπροσωπεια προφανως θα σε γδαρουν

< >
Αν ήταν κάτι "ηλεκτρονικό" θα το έψαχνα ,θα το έβρισκα και θα το έλυνα .το θέμα είναι ότι γεννήθηκα με δύο αριστερά χερια. Βίδα να πάω να βιδώσω στραβά θα την βάλω
Άβαταρ μέλους
By Chris
#892132 Ναι άστο. Άμα σπάσεις κάνα κλιπακι της επένδυσης της πόρτας αντίο ζωή. Πάντως τώρα θυμήθηκα πως κι εγώ σε Μέγκαν 1 είχα αλλάξει 2-3 φορές γρύλο οδηγού, και σε Μέγκαν 2 ήμουν τυχερός που βρήκα ένα τύπο στην Αγγλία που επισκευαζε και αδιάβροχοποιουσε τα controllers των παραθύρων και μου τα έκανε καινούρια. Τα Ρενώ και τα ηλεκτρικά τους παράθυρα :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
glf έγραψε:Ναι, γίνεται με την έξτρα συσκευή. Ξέρω όμως ότι γίνεται απευθείας και από το αυτοκίνητο, καταρχάς με hacking. Που απλώς ανοίγει τη σωστή επιλογή στο firmware της Renault.
https://myrenaultclioblog.wordpress.com ... y-gateway/

Σήμερα έκατσα και το έκανα. Κούμπωσα τον φορητό στην πλεξούδα του infotainment και έκανα τις ρυθμίσεις για ενεργοποίηση WiFi και ασύρματο AAuto.
Κομπλέ με τη μια.
Και αυτό είναι know how για Clio Captur επίσης, ακριβώς το ίδιο σύστημα φοράνε.
Με την ευκαιρία έκανα και προεπιλογή τα ελληνικά όταν γίνεται reset στο Easylink.

Χαμός από επιλογές με το DDT4ALL..

Οπότε τώρα με το που μπαίνω να ξεκινήσω, το Zoe μπαίνει στο hotspot στο κινητό μου.
Ή αν θέλω κάνει hotspot το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#892587 Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω αυτό το θέμα ή σε κάποιο άλλο, αλλά, μιας και είναι Renault, ας αναφέρω εδώ για το Alpine.

Ε, λοιπόν, χάλασε. Και όχι απλά χάλασε, αλλά με άφησε και κάτω από την γέφυρα των Αγίων Πάντων, ανεβαίνοντας δηλαδή στην ανηφόρα, στο αριστερό τμήμα, να με χαζεύουν όλοι οι περαστικοί.

Και εγώ απ' έξω να κάνω τον τροχονόμο και φυσικά να ακούω όλα τα σχόλια και να γελάω, σχόλια του τύπου:

«Σου βγήκε, καλό αυτό φίλε, γιατί δεν βλέπω πολλά να κυκλοφορούν/ όπως και ευτυχώς που δεν πήρα κάτι τέτοιο να λέει ο άλλος/ Καλά που δεν άλλαξα το SAXO για αυτό κλπ κλπ .»
Ανάμεσα, βέβαια, σε διάφορα κορναρισματα, γιατί ενοχλούσα και την κίνηση.
Με το δίκιο τους και τα κορναρίσματα, με το δίκιο τους και τα σχόλια, τα οποία, εντάξει με έκαναν και αρκετά από αυτά να χαμογελάω την ώρα που ψιλοβρεχε κιόλας.

Το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε στροφές, και σιγά-σιγά, όπως έπεφταν οι στροφές, έσβηνε. Στη συνέχεια, δεν έπαιρνε μπρος. Δεν μπορούσε να μπει καν στην νεκρά για να το τραβήξουμε και να το ανεβάσουμε σε μια πλατφόρμα.

Καταφέραμε, βάλαμε από κάτω κάτι σαν τάκους από τα λάστιχα, σαν γλίστρες, οπότε το τραβήξαμε και γλίστρισε προς τα επάνω με αυτόν τον τρόπο.

Στο γνωστό συνεργείο της Θεσσαλονίκης, που κάποιοι γνωρίζουν και ασχολείται με διάφορα αυτοκίνητα, ανακαλύψαμε ότι έχει πρόβλημα στην αντλία βενζίνης.
Μετά από διάφορες ερωτήσεις στην Γερμανία, όπου αγοράστηκε το αυτοκίνητο, στην Αγγλία και τα λοιπά, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπάρχει ανάκληση.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά μοντέλα μέχρι το 2021 παρουσίαζαν πρόβλημα στην αντλία βενζίνης, και υπήρχε αντικατάσταση του συγκεκριμένου ανταλλακτικού.

Όμως, εδώ έρχονται τα ωραία γιατί δεν έχουμε βγάλει άκρη για να γίνει η ανάκληση του δικού μου αυτοκινήτου. Μετά από επικοινωνία με το συνεργείο Ρενό εδώ πέρα στη Θεσσαλονίκη και με το αντίστοιχο των Σερρών, μας είπαν ότι όντως βλέπουν την ανάκληση και ότι όντως μπορούν να παραγγείλουν τα ανταλλακτικά. Ο επίσημος εισαγωγέας, όμως, Ρενό στην Ελλάδα, επικοινώνησε και τους είπε ότι δεν μπορούν να αναλάβουν το Αλπίν. Οπότε, και σταμάτησε η διαδικασία.

Έχω βρει στο εξωτερικό αφού έγραψα σε κάποιο φόρουμ στο Pistonheads, νομίζω, και μου πρότειναν κάποιον στη Γαλλία που ανακατασκευάζει τέτοιες αντλίες και τις πουλάει αφού τους στείλεις πίσω τη δική σου, όμως δεν κατάφερα να επικοινωνήσω ούτε μαζί του, γιατί έχει μια φόρμα επικοινωνίας και δεν μου απάντησε ποτέ.
https://shop.rstune.alsace/article/pomp ... melioree-1

Όλο αυτό προκύπτει βέβαια γιατί στο άκουσμα ότι μία αντλία είναι ... ανακουφίστηκα και σκέφτηκα να το κάνουμε αμέσως .. σιγά το κόστος... αλλά όταν μας είπαν πάνω από 2000 ευρώ για καινούργια άρχισα να ψάχνω για ανακλήσεις και μεταχειρισμένα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται πάνω από μήνα ακινητοποιημένο και δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ούτε μέσω Αλπιν στο εξωτερικό ούτε καν με το ανακατασκευασμένο ανταλλακτικό.

Χρειάστηκε και εγώ να απουσιάζω εκτός Ελλάδος για 20 μέρες οπότε και είμαι στο μηδέν.

Ήθελα να σας πω τον πόνο μου ... Κάθε ιδέα δεκτή . (Κάτι λέει και μία παροιμία για μεταξωτά βρακιά ... :lipsealed: )
Άβαταρ μέλους
By Chris
vagmag έγραψε:Έχω βρει στο εξωτερικό αφού έγραψα σε κάποιο φόρουμ στο Pistonheads, νομίζω, και μου πρότειναν κάποιον στη Γαλλία που ανακατασκευάζει τέτοιες αντλίες και τις πουλάει αφού τους στείλεις πίσω τη δική σου, όμως δεν κατάφερα να επικοινωνήσω ούτε μαζί του, γιατί έχει μια φόρμα επικοινωνίας και δεν μου απάντησε ποτέ.
https://shop.rstune.alsace/article/pomp ... melioree-1

+33 3 74 47 12 74 Παρτον ενα τηλ τουλαχιστον. Αν καταφερεις να συννενοηθεις με Γαλλο ειναι αλλο θεμα βεβαια..
Άβαταρ μέλους
By vagmag
BARHonda έγραψε:Λογικά φοράει την ίδια αντλία με το δικό μου, υπήρχε παρόμοιο θέμα και στο https://www.renaultsportclub.co.uk/forum, στο νήμα για το Megane

https://www.renaultsportclub.co.uk/foru ... park-plugs

Κ τι κάνατε ;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
vagmag έγραψε:
BARHonda έγραψε:Λογικά φοράει την ίδια αντλία με το δικό μου, υπήρχε παρόμοιο θέμα και στο https://www.renaultsportclub.co.uk/forum, στο νήμα για το Megane

https://www.renaultsportclub.co.uk/foru ... park-plugs

Κ τι κάνατε ;

Εγώ δεν έκανα κάτι, δεν είχα κάποιο θέμα, αλλά εάν διαβάσεις το νήμα

https://www.renaultsportclub.co.uk/foru ... post145871

Ίσως υπάρχει η εναλλακτική αφτερμαρκετ επιλογής