- 19 Ιουν 2025, 16:58
Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω αυτό το θέμα ή σε κάποιο άλλο, αλλά, μιας και είναι Renault, ας αναφέρω εδώ για το Alpine.
Ε, λοιπόν, χάλασε. Και όχι απλά χάλασε, αλλά με άφησε και κάτω από την γέφυρα των Αγίων Πάντων, ανεβαίνοντας δηλαδή στην ανηφόρα, στο αριστερό τμήμα, να με χαζεύουν όλοι οι περαστικοί.
Και εγώ απ' έξω να κάνω τον τροχονόμο και φυσικά να ακούω όλα τα σχόλια και να γελάω, σχόλια του τύπου:
«Σου βγήκε, καλό αυτό φίλε, γιατί δεν βλέπω πολλά να κυκλοφορούν/ όπως και ευτυχώς που δεν πήρα κάτι τέτοιο να λέει ο άλλος/ Καλά που δεν άλλαξα το SAXO για αυτό κλπ κλπ .»
Ανάμεσα, βέβαια, σε διάφορα κορναρισματα, γιατί ενοχλούσα και την κίνηση.
Με το δίκιο τους και τα κορναρίσματα, με το δίκιο τους και τα σχόλια, τα οποία, εντάξει με έκαναν και αρκετά από αυτά να χαμογελάω την ώρα που ψιλοβρεχε κιόλας.
Το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε στροφές, και σιγά-σιγά, όπως έπεφταν οι στροφές, έσβηνε. Στη συνέχεια, δεν έπαιρνε μπρος. Δεν μπορούσε να μπει καν στην νεκρά για να το τραβήξουμε και να το ανεβάσουμε σε μια πλατφόρμα.
Καταφέραμε, βάλαμε από κάτω κάτι σαν τάκους από τα λάστιχα, σαν γλίστρες, οπότε το τραβήξαμε και γλίστρισε προς τα επάνω με αυτόν τον τρόπο.
Στο γνωστό συνεργείο της Θεσσαλονίκης, που κάποιοι γνωρίζουν και ασχολείται με διάφορα αυτοκίνητα, ανακαλύψαμε ότι έχει πρόβλημα στην αντλία βενζίνης.
Μετά από διάφορες ερωτήσεις στην Γερμανία, όπου αγοράστηκε το αυτοκίνητο, στην Αγγλία και τα λοιπά, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπάρχει ανάκληση.
Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά μοντέλα μέχρι το 2021 παρουσίαζαν πρόβλημα στην αντλία βενζίνης, και υπήρχε αντικατάσταση του συγκεκριμένου ανταλλακτικού.
Όμως, εδώ έρχονται τα ωραία γιατί δεν έχουμε βγάλει άκρη για να γίνει η ανάκληση του δικού μου αυτοκινήτου. Μετά από επικοινωνία με το συνεργείο Ρενό εδώ πέρα στη Θεσσαλονίκη και με το αντίστοιχο των Σερρών, μας είπαν ότι όντως βλέπουν την ανάκληση και ότι όντως μπορούν να παραγγείλουν τα ανταλλακτικά. Ο επίσημος εισαγωγέας, όμως, Ρενό στην Ελλάδα, επικοινώνησε και τους είπε ότι δεν μπορούν να αναλάβουν το Αλπίν. Οπότε, και σταμάτησε η διαδικασία.
Έχω βρει στο εξωτερικό αφού έγραψα σε κάποιο φόρουμ στο Pistonheads, νομίζω, και μου πρότειναν κάποιον στη Γαλλία που ανακατασκευάζει τέτοιες αντλίες και τις πουλάει αφού τους στείλεις πίσω τη δική σου, όμως δεν κατάφερα να επικοινωνήσω ούτε μαζί του, γιατί έχει μια φόρμα επικοινωνίας και δεν μου απάντησε ποτέ.
https://shop.rstune.alsace/article/pomp ... melioree-1Όλο αυτό προκύπτει βέβαια γιατί στο άκουσμα ότι μία αντλία είναι ... ανακουφίστηκα και σκέφτηκα να το κάνουμε αμέσως .. σιγά το κόστος... αλλά όταν μας είπαν πάνω από 2000 ευρώ για καινούργια άρχισα να ψάχνω για ανακλήσεις και μεταχειρισμένα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται πάνω από μήνα ακινητοποιημένο και δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ούτε μέσω Αλπιν στο εξωτερικό ούτε καν με το ανακατασκευασμένο ανταλλακτικό.
Χρειάστηκε και εγώ να απουσιάζω εκτός Ελλάδος για 20 μέρες οπότε και είμαι στο μηδέν.
Ήθελα να σας πω τον πόνο μου ... Κάθε ιδέα δεκτή . (Κάτι λέει και μία παροιμία για μεταξωτά βρακιά ...

)