bibendum έγραψε:Εχει ο Φανης ο Λαμπροπουλος ένα σχετικό βίντεο με τους τίτλους
Σε διάφορες εταιρείες έχουν πολλούς τίτλους συνήθως ενδιάμεσους για να δίνουν "προαγωγές". Μου έκανε εντύπωση σε πρόσφατη συζήτηση που είχα πώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και προβλήματα καθώς μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να υπάρχει θέμα ιεραρχίας δίχως πραγματική ουσία
Παρόλα αυτά κάποιοι τίτλοι είναι πολύ ξεκάθαρο και καταλαβαίνεις το όποιο entry level, senior, (middle ή upper) manager director, head/leader κτλ
Το ιδανικό θα ήταν να αναφέρεται σε αγγελίες το εύρος του μισθού προκειμένου να μη χάνεται χρόνος από όλες τις μεριές και φυσικά και οι αρμοδιότητες αναλυτικά.
Αλλά για το εύρος του μισθού νομίζω ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί σαν πρακτική ειδικά σε μια εποχή που οι μετακινήσεις γίνονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς.
Ειδικά σε περιπτώσεις που σε πλησιάζει κάποιος headhunter δεν θα το θεωρούσα άκομψο να του πεις πριν από οτιδήποτε άλλο "για πόσα χρήματα μιλάμε" .
Το να κάθεσαι να μιλάς για μια ώρα ή και δεύτερη ώρα μέχρι να ρίξεις τη βόμβα (δηλαδή το μισθό που θες αλλά αυτοί δε θέλουν να δώσουν για τη συγκεκριμένη θέση) είναι πραγματική σπατάλη χρόνου και , εκτός αν κάποιος θέλει να κάνει practice σε συνεντεύξεις. Έχω περάσει δηλαδή τέτοια φάση στη ζωή μου να μιλάω για θέσεις που δεν με ενδιαφέρουν προκειμένου να εξασκηθώ για όταν έρθει η στιγμή της συνέντευξης που με ενδιαφέρει και όντως με είχε βοηθήσει αυτή η πρακτική τότε. Θεωρώ ότι με 15-20 συνεντεύξεις γίνεσαι σούπερ, αλλά όσο μεγαλώνεις δε μπορείς να παίζεις