Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bibendum έγραψε:Εχει ο Φανης ο Λαμπροπουλος ένα σχετικό βίντεο με τους τίτλους :)

Σε διάφορες εταιρείες έχουν πολλούς τίτλους συνήθως ενδιάμεσους για να δίνουν "προαγωγές". Μου έκανε εντύπωση σε πρόσφατη συζήτηση που είχα πώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και προβλήματα καθώς μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να υπάρχει θέμα ιεραρχίας δίχως πραγματική ουσία :dizzy:

Παρόλα αυτά κάποιοι τίτλοι είναι πολύ ξεκάθαρο και καταλαβαίνεις το όποιο entry level, senior, (middle ή upper) manager director, head/leader κτλ

Το ιδανικό θα ήταν να αναφέρεται σε αγγελίες το εύρος του μισθού προκειμένου να μη χάνεται χρόνος από όλες τις μεριές και φυσικά και οι αρμοδιότητες αναλυτικά.

Αλλά για το εύρος του μισθού νομίζω ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί σαν πρακτική ειδικά σε μια εποχή που οι μετακινήσεις γίνονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς.

Ειδικά σε περιπτώσεις που σε πλησιάζει κάποιος headhunter δεν θα το θεωρούσα άκομψο να του πεις πριν από οτιδήποτε άλλο "για πόσα χρήματα μιλάμε" .

Το να κάθεσαι να μιλάς για μια ώρα ή και δεύτερη ώρα μέχρι να ρίξεις τη βόμβα (δηλαδή το μισθό που θες αλλά αυτοί δε θέλουν να δώσουν για τη συγκεκριμένη θέση) είναι πραγματική σπατάλη χρόνου και , εκτός αν κάποιος θέλει να κάνει practice σε συνεντεύξεις. Έχω περάσει δηλαδή τέτοια φάση στη ζωή μου να μιλάω για θέσεις που δεν με ενδιαφέρουν προκειμένου να εξασκηθώ για όταν έρθει η στιγμή της συνέντευξης που με ενδιαφέρει και όντως με είχε βοηθήσει αυτή η πρακτική τότε. Θεωρώ ότι με 15-20 συνεντεύξεις γίνεσαι σούπερ, αλλά όσο μεγαλώνεις δε μπορείς να παίζεις
Άβαταρ μέλους
By NickTG
QsisVTS έγραψε:
Το ιδανικό θα ήταν να αναφέρεται σε αγγελίες το εύρος του μισθού προκειμένου να μη χάνεται χρόνος από όλες τις μεριές και φυσικά και οι αρμοδιότητες αναλυτικά.

Αλλά για το εύρος του μισθού νομίζω ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί σαν πρακτική ειδικά σε μια εποχή που οι μετακινήσεις γίνονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς.

Αυτό.
Είχα πρόσφατα συνέντευξη έφαγα μια ώρα, μου είπαν για τη μεγάλη πολυεθνική συμβουλευτικη, για τα μεγάλα πρότζεκτ, για τα ταξίδια, για τα πολύ καλά αποτελέσματα που φέρνουν ώστε να μου πουν στο τέλος πως δίνουν 1000€ και αυτό επί 12 καθώς ήθελαν με μπλοκάκι. :svivhaha:

Θα προτιμούσα να είχα παίξει μια ώρα Batman Origins. :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#891895 Και μέχρι να σου έρθει η όποια επιστροφή να τη βγάζεις με 800 και να έχεις και λογιστή να σου βάζει ΦΠΑ :dizzy:

Πάντως γενικά κόσμος για δουλειές δεν υπάρχει, αυτό το πιστεύω, αλλά όταν υπάρχει παίζουν καβούρια στις τσέπες.

Βέβαια για να πούμε και το "καλό" της όποιας κατάστασης, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη περίοδο τα πράγματα είναι υπέρ των εργαζομένων, τουλάχιστον εμφανώς περισσότερο από ότι ήταν σε προηγούμενα χρόνια, όμως και η ζωή γίνεται πιο ακριβή.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892025 Νομίζω πως η συγκεκριμένη είδηση, σχετίζεται και με την κουβέντα παραπάνω:
https://www.imerisia.gr/oikonomia/forol ... logoymenon
ο αριθμός των φορολογουμένων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκε κατά περίπου 471.000, ανεβάζοντας το σύνολο των οφειλετών στην εφορία σε 4.242.507, από 3.771.707 στο τέλος του προηγούμενου έτους. Αυτή η εκρηκτική αύξηση υπογραμμίζει την ένταση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, αλλά και τις προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί το Δημόσιο προκειμένου να βελτιώσει την εισπραξιμότητα των φόρων.

Τα χρέη αυξάνονται όταν ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει. Η πίτα δε μοιράζεται δίκαια, κάποιοι καλοπερνάνε αλλά πάρα πολλοί ζορίζονται.
Διάβαζα πως η στρατηγική είναι να εισάγουμε εργαζόμενους από άλλες χώρες και όχι να δώσουν οι εταιρείες περισσότερα χρήματα.
https://vouliwatch.gr/news/article/diak ... rgazomenon
Όπως είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης «γίνεται μια εξαιρετικά συστηματική επιχείρηση, έτσι ώστε να αντλούμε με νόμιμη διαδικασία εισόδου στη χώρα εργατικό δυναμικό από τις χώρες τις οποίες σας ανέφερα: ήδη δύο χώρες, μία το αμέσως επόμενο διάστημα και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με έξι χώρες».

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «έχουν υπογραφεί ήδη δύο συμφωνίες για τη νόμιμη μετανάστευση, έτσι ώστε να μπορούν να μετακαλούνται με μία ταχεία διαδικασία εργάτες γης, με την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται και μία τρίτη συμφωνία με την Ινδία και έτσι ελπίζουμε ότι θα μεγαλώσει σημαντικά η δεξαμενή από όπου μπορεί να αντλήσει η ελληνική οικονομία, οι εργοδότες νέο εργατικό προσωπικό». Είπε επίσης πως «επιπλέον, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με άλλες χώρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυποποιήσουμε τους διαύλους για τη νόμιμη μετανάστευση για να στελεχωθεί το υπολειπόμενο εργατικό δυναμικό, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, τις Φιλιππίνες, την Αρμενία και το Βιετνάμ».

Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι Έλληνες ζορίζονται να βγάλουν το μήνα και οι γεννήσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό. Τα σπίτια καλπάζουν και γνωρίζω οικογένειες με τους δύο γονείς να εργάζονται και να μην μπορούν να βγάλουν το μήνα, γιατί θέλεις ένα βασικό μισθό για νοίκι εδώ που φτάσαμε.

Δε λέω να μη φέρεις εργάτες αν τους χρειάζεσαι, αλλά δε γίνεται να μην πληρώσεις τον κόσμο σου, είναι εγκληματικό.
Άβαταρ μέλους
By otso
#892028 Και μετα απορουν οι διανοουμενοι οι δημοσιοι υπαλληλοι οι πολιτικοι και ολοι οι σιτιζομενοι ξυστες για την ανοδο του δεξιου φασισμου .
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892029 Αν τα <σοβαρά> κόμματα δε δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τότε θα στραφεί στην ακροδεξιά. Αυτό έχει γίνει ιστορικά και αυτό βλέπουμε να γίνεται και σε όλο τον κόσμο.
Ο Trump υπάρχει γιατί η προεδρία Biden δεν ήταν καλή για τους πολλούς, άρα την τιμώρησαν με την ψήφο τους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν τη λέξη "executive" κάπως παραπλανητικά για να δώσουν κύρος.

Μλκιες δλδ, παραμυθιαζουν τους εργαζόμενους με πομπώδεις τίτλους: sales executive, marketing executive μπορεί να είναι και entry

Και όχι μόνο για να παραμυθιάζουν τους εργαζόμενους :whistlink:

NickTG έγραψε:.
Είχα πρόσφατα συνέντευξη έφαγα μια ώρα, μου είπαν για τη μεγάλη πολυεθνική συμβουλευτικη, για τα μεγάλα πρότζεκτ, για τα ταξίδια, για τα πολύ καλά αποτελέσματα που φέρνουν ώστε να μου πουν στο τέλος πως δίνουν 1000€ και αυτό επί 12 καθώς ήθελαν με μπλοκάκι. :svivhaha:

Ακούγεται τρελή ευκαιρία :lol: :lol: :lol: Όπως έμαθα αυτές τις μέρες περίπτωση πωλητή που δέχτηκε να πάει σε μεγάλη στον κλάδο της εξαγωγική εταιρεία με μικρότερο βασικό μισθό (τον βασικό 700κάτι καθαρά), με την υπόσχεση των μεγάλων μπόνους επί των πωλήσεων, που θα τον έφταναν αρκετά πιο πάνω από εκεί που ήταν... Τελικά, οι πωλήσεις ήρθαν, τα μπόνους κάπου χάθηκαν στον δρόμο... :vava:

Η ίδια εταιρεία απορεί γιατί φεύγει ο καλύτερος κόσμος της και δυσκολεύεται να βρει αντικαταστάτες, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ένας εκ των μανατζαραίων της... :lol: :lol: Αναρωτιέμαι τι μπορεί να φταίει... :s_crazy :s_crazy

Isambard έγραψε:
Δε λέω να μη φέρεις εργάτες αν τους χρειάζεσαι, αλλά δε γίνεται να μην πληρώσεις τον κόσμο σου, είναι εγκληματικό.

Μα, γιατί;;; Αφού είναι νόμιμο. Και ότι δεν είναι νόμιμο, το κάνουμε. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
QsisVTS έγραψε:Και μέχρι να σου έρθει η όποια επιστροφή να τη βγάζεις με 800 και να έχεις και λογιστή να σου βάζει ΦΠΑ :dizzy:

Πάντως γενικά κόσμος για δουλειές δεν υπάρχει, αυτό το πιστεύω, αλλά όταν υπάρχει παίζουν καβούρια στις τσέπες.

Βέβαια για να πούμε και το "καλό" της όποιας κατάστασης, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη περίοδο τα πράγματα είναι υπέρ των εργαζομένων, τουλάχιστον εμφανώς περισσότερο από ότι ήταν σε προηγούμενα χρόνια, όμως και η ζωή γίνεται πιο ακριβή.

Ναι, ξέχασα πως θα έπρεπε να πληρώνω και λογιστή. :lol:

Εγώ βλέπω στον τομέα μου να υπάρχει κόσμος αλλά τις εταιρείες να θέλουν τον άλλον έτοιμο κάτι το οποίο ρεαλιστικά δεν γίνεται.

Είναι πιο εύκολο να βρεις κάτι με περισσότερα λεφτά από παλιότερα όμως έχουν ανέβει όλα τόσο που τελικά πάλι χαμένος είσαι.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:Ακούγεται τρελή ευκαιρία :lol: :lol: :lol:

Ναι, απλά για 15 χρόνια πριν περίπου. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By markvag
NickTG έγραψε:
markvag έγραψε:Ακούγεται τρελή ευκαιρία :lol: :lol: :lol:

Ναι, απλά για 15 χρόνια πριν περίπου. :s_tongue

:lol: :lol: :lol:

Και τότε μόνο ως καλή γραμμή στο βιογραφικό για 2-3 χρόνια, τίποτε άλλο!

Απορίας άξιο όμως που αυτές οι εταιρείες δεν βρίσκουν προσωπικό. Μάλλον θα φταίει ότι οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν (... 12+ ώρες τη μέρα για ψίχουλα).

Πλέον, όποιος μου λέει ότι δεν βρίσκει κόσμο, τον συμπληρώνω με τη φράση "... με τα λεφτά που δίνεις" :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
Isambard έγραψε:Δε λέω να μη φέρεις εργάτες αν τους χρειάζεσαι, αλλά δε γίνεται να μην πληρώσεις τον κόσμο σου, είναι εγκληματικό.

σχετικά με τους εργατες γης (αν και νομιζω το ξανασυζητήσαμε):
Φετος το μεροκαματο ειναι 45€ εργόσημο για 6,5 ωρες το πρωι και 20€ (μαυρα) για 3 ωρες το απόγευμα.
Καποια χωρια δίνουν ήδη 50αρικο για το πρωινό, αλλα ας μιλησουμε για τα 45.
Κάποιος που δουλευει 22 μερες (εξω τα ΣΚ) παιρνει καθαρα 1330€ και 100€ μπαίνουν στη μερίδα του στον ΕΦΚΑ.
Αν δουλεψει και τα Σάββατα περναει τα 1500€
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893363 Ερώτηση:
1. Κάποιος δουλεύει 15 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Γνωρίζουμε τα βασικά, δλδ ότι δικαιούσαι 24 μέρες άδειας.
Όταν αλλάξεις εργοδότη, ξεκινάς από την αρχή; δλδ με 20 μέρες άδειας; είσαι ας πούμε 50 χρονώνε και αλλάζοντας δουλειά ξαναγυρνάς στα βασικά;
2. Οι μέρες αδείας, "γυρίζουν κοντέρ" τέλος του χρόνου έτσι; 31/12 δλδ. Όχι ας πούμε στην "επέτειο" πρόσληψης κάθε εργαζόμενου, να είναι ας πούμε κάθε 28/5 που έχει προσληφθεί κάποιος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Ερώτηση:
1. Κάποιος δουλεύει 15 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Γνωρίζουμε τα βασικά, δλδ ότι δικαιούσαι 24 μέρες άδειας.
Όταν αλλάξεις εργοδότη, ξεκινάς από την αρχή; δλδ με 20 μέρες άδειας; είσαι ας πούμε 50 χρονώνε και αλλάζοντας δουλειά ξαναγυρνάς στα βασικά;

Από εδώ

Με την από 23/05/2000 ΕΓΣΣΕ προβλέπεται η χορήγηση 25 ή 30 εργάσιμων ημερών ανάλογα αν η παρεχόμενη εργασία είναι πενθήμερη ή εξαήμερη , σε όσους μισθωτούς έχουν υπηρεσία 10 ετών στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσία 12 ετών σε οποιονδήποτε εργοδότη.

Επίσης, με την από 02/04/2008 ΕΓΣΣΕ προβλέπεται ότι μετά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία (1) επιπλέον εργάσιμη ημέρα, δηλαδή συνολικά τριάντα μια (31) εργάσιμες ημέρες επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και είκοσι έξι (26) εργάσιμες ημέρες επί πενθημέρου εβδομαδιαίας εργασίας.

edmond έγραψε:2. Οι μέρες αδείας, "γυρίζουν κοντέρ" τέλος του χρόνου έτσι; 31/12 δλδ.

Ναι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#893372 25 είναι στα 12 χρόνια όχι 24, εγώ παίρνω κανονικά 25

Απλά νομίζω ότι την πρώτη σου χρόνια που θα πας ενδιάμεσα θα πάρεις αναλογία μετά κανονικά 25