Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Κάθε στροφή μπορεί να θέλει και διαφορετική τεχνική. Πχ αλλού δηλαδή μπορεί να θέλεις trail braking και αλλού όχι. Αλλού νωρίς apex αλλού αργό. Έχει να κάνει και το από που έρχεσαι και τι ακολουθεί μετά τη στροφή (πχ μεγάλη ευθεία). Και σε όλα αυτά είναι που αξίζει να γίνει η μελέτη. Συγκρίνεσαι και με τον εαυτό σου με άλλες ρυθμίσεις αλλά ιδανικά θέλεις συνοδηγό με ίδιο αυτοκίνητο, εκεί παίζει ρόλο και το στήσιμο και η οδήγηση.
Έχεις κανένα ωραίο διάγραμμα να μας δείξεις με σχολιασμό και να πούμε κι εμείς τα δικά μας, να συζητάμε και να μαθαίνουμε;

Δεν έχω μαζί μου όχι. Είναι πάνω στο όργανο και πρέπει να τα κατεβάσω, είναι στην ομάδα δε το έχω σπίτι.

Έχει αρκετά τεχνικά κομμάτια κάποια είναι late, κάποια early άλλες double apex και γενικά το εξατάχυτο θέλει άλλη τεχνική από το αυτόματο. Με το αυτόματο πρέπει παντού να κουβαλάς φόρα. Το εξατάχυτο είναι σα να οδηγείς ζιγκ-ζαγκ. Φρενάρεις δυνατά ευθεία, περιστρέφεις με φόρα όσο μπορείς στοχεύεις απέναντι με ίσια τιμόνι και γκάζι.

< >
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Nikos! έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:Τηλεμετρία είναι οταν τα δεδομένα μεταδίδονται ασυρματα σε πραγματικό χρόνο σε ένα computer στο γκαράζ. Οτιδήποτε άλλο είναι data logging.

Αστα αυτά τώρα. Το sfi πως σου φάνηκε ;

< >

Φοβερες εγκαταστάσεις για ελληνικά δεδομένα!

Απο πλευράς χάραξης θα ηθελα περισσότερες γρηγορες στροφες μιας και τωρα μονο η αρχη του γύρου είναι γρήγορη.

Επισης η άσφαλτος ειναι λιγο περίεργη αλλα φανταζομαι οτι θα φτιαξει με το χρόνο (αν δεν εχει φτιαξει ηδη δηλαδη).
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
A-Viper7 έγραψε:
Nikos! έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:Τηλεμετρία είναι οταν τα δεδομένα μεταδίδονται ασυρματα σε πραγματικό χρόνο σε ένα computer στο γκαράζ. Οτιδήποτε άλλο είναι data logging.

Αστα αυτά τώρα. Το sfi πως σου φάνηκε ;

< >

Φοβερες εγκαταστάσεις για ελληνικά δεδομένα!

Απο πλευράς χάραξης θα ηθελα περισσότερες γρηγορες στροφες μιας και τωρα μονο η αρχη του γύρου είναι γρήγορη.

Επισης η άσφαλτος ειναι λιγο περίεργη αλλα φανταζομαι οτι θα φτιαξει με το χρόνο (αν δεν εχει φτιαξει ηδη δηλαδη).

Βασικά βάζει πολύ σκόνη επειδή δεν έχουν βάλει γρασίδι και κάθε μέρα είναι διαφορετική.

Πάντως έχει στρώσει αρκετά.

Για τη χάραξη συμφωνώ. Έχει πολύ φουρκέτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#892282 Νίκο το μοτέρ είδα είναι TM, τις μοτοσυκλέτες θυμάμαι παλιά τις έφερνε ο Πολύχρονος, είχε ένα μαγαζάκι στην Ν. Ιωνία. Αυτός τα φέρνει αυτά ή τα προμηθεύεστε από αλλού?

Κάθε πόσες ώρες θέλει αλλαγή πιστόνι? Για πες γενικά η συντήρηση συνολικά τι περιλαμβάνει και κάθε πότε
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Νίκο το μοτέρ είδα είναι TM, τις μοτοσυκλέτες θυμάμαι παλιά τις έφερνε ο Πολύχρονος, είχε ένα μαγαζάκι στην Ν. Ιωνία. Αυτός τα φέρνει αυτά ή τα προμηθεύεστε από αλλού?

Κάθε πόσες ώρες θέλει αλλαγή πιστόνι? Για πες γενικά η συντήρηση συνολικά τι περιλαμβάνει και κάθε πότε

Ναι ναι tm.

Ο Πολύχρονος νομίζω δεν υπάρχει πια. Αυτός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με καρτομοτερ. Το μαγαζί στη Ν Ιωνία δεν υπάρχει πια. Τα καρτομοτερ τα είχε ως αντιπρόσωπος και σέρβις ο μακαρίτης ο Παπαμιχαλης που είχε τη πίστα στον Άγιο Κοσμα.

Τα καρτομοτερ τα κάνουν σήμερα σέρβις δύο στην Ελλάδα. Ο «Κόρακας» (Τσακιρογλου) και ο Πολυχρονίδης της prt. Αλλιώς το στέλνεις έξω.

Το δικό μου το μοτέρ είναι prepared. Δηλαδή βελτιωμένο. Άρα γυαλισμένο όλο μέσα (κύλινδρο, θυρίδες, καρμπιρατέρ και σασμάν) με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει σωστή καύση (ο τρόπος που στροβιλίζεται το καύσιμο και τα καυσαέρια ).

Πιστόνι θα αλλάξω τώρα μετά από 6 ώρες. Θα δούμε τι νούμερο θα μπει. Λογικά το ίδιο.

Θα μπορούσα να το στείλω στον galiffa από εκεί που το πήρα, στον βελτιωτη αλλά η ομάδα έχει μόνο τέτοια μοτέρ οπότε ξέρει να τα κάνει σέρβις.

Τώρα θέλει λιγο στρώσιμο και μετά γκάζι.

Κανονικά θέλει κάθε 5-6 ώρες πιστόνι και κάθε 10-15 μπιελα. Στις 20-25 rebuild.

Ελλάδα βέβαια μιλάμε με ώρες. Εξωτερικό μιλάνε με λίτρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#892497 Ωραίο πιστονάκι βγήκε:

Εικόνα

Σωστή καύση, ούτε πολύ πλούσια (=μαύρη) ούτε πολύ φτωχή (=λευκό). Έχει βγάλει αυτό το καφέ ανοιχτό (hazelnut) χρώμα.

Λίγο φθορά στην άκρη είναι φυσιολογική μετά από 6 ώρες.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:....Τώρα θέλει λιγο στρώσιμο και μετά γκάζι.
Ελλάδα βέβαια μιλάμε με ώρες. Εξωτερικό μιλάνε με λίτρα. ....
5-6 ώρες είναι πόσες φορές στην πίστα; Και πόσο κοστίζει η διαδικασία; Και πόσο από τις 5-6 ώρες χρειάζεται για να στρώσει;
Προκαταβολικά ξέρω ότι δεν θα μου αρέσουν καθόλου οι απαντήσεις....
Στα νοικιάρικα κάθε πότε ανοίγουν κινητήρα;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:....Τώρα θέλει λιγο στρώσιμο και μετά γκάζι.
Ελλάδα βέβαια μιλάμε με ώρες. Εξωτερικό μιλάνε με λίτρα. ....
5-6 ώρες είναι πόσες φορές στην πίστα; Και πόσο κοστίζει η διαδικασία; Και πόσο από τις 5-6 ώρες χρειάζεται για να στρώσει;
Προκαταβολικά ξέρω ότι δεν θα μου αρέσουν καθόλου οι απαντήσεις....
Στα νοικιάρικα κάθε πότε ανοίγουν κινητήρα;

Υπολόγισε ότι κάθε σκέλος είναι περίπου 10-15 λεπτά και στη προπόνηση βγαίνουν 4-5 σκέλη, οπότε είναι 6-7 προπονήσεις.

Κόστος είναι 100-150 ευρώ. Θέλει δυο σκέλη να στρώσει. Ένα σκέλος 10-12κ στροφές και ένα 12-14 με άσε στην ευθεία για να τραβάει καύσιμο αν και θεωρητικά με ένα έχει στρώσει. Κυριακή δηλαδή έχω στρώσιμο.

Νοικιάρικα αμφιβάλω αν τον ανοίγουν ποτέ προληπτικά. Μόνο όταν σπάσει. :lol:

Εν τω μεταξύ βλέπω ότι στην άκρη έχει λίγο detonation αλλά είναι φυσιολογικό μετά από τόσες ώρες. Εκεί είναι η εξαγωγή νομίζω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#892761 Φρέσκο βιντεάκι με data overlay, όπως ζητήθηκε, φρέκο λάστιχο, στρωμένο μοτέρ και personal best :metalo: :metalo:

Άβαταρ μέλους
By sknipper
#892772 Αυτό μάλιστα, τώρα φτιαχτήκαμε ωραιότατα. Και για να βλέπουν μερικοί ταχύτητες και πλευρική καταπόνηση που τα νομίζουν παιχνιδάκια. Γιαμ γιαμ!
Η θερμοκρασία δεν χρειάζεται τόσο τεράστιο πεδίο που δεν αλλάζει χρώμα μόνο αριθμό. Τι θερμοκρασία μετράει;

Βαικά ένα μόνο έχω να προσθέσω, το πρώτο που μου μάθανε όταν πήγα σε κανονικό κάρτ. Πρώτα το πόδι στο φρένο και μετά μπαίνεις και κάθεσαι και το ίδιο στο έβγα, το πόδι στο φρένο μέχρι να βγεις. Αλλιώς μπορεί να γλυστρήσει, να πέσεις, να καείς σε τίποτα καυτό κλπ.

Συνέχισε με τέτοια βίντεο. Και σε κανέναν αγώνα, εκκίνηση, να περνάς να σε περνάνε κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Αυτό μάλιστα, τώρα φτιαχτήκαμε ωραιότατα. Και για να βλέπουν μερικοί ταχύτητες και πλευρική καταπόνηση που τα νομίζουν παιχνιδάκια. Γιαμ γιαμ!
Η θερμοκρασία δεν χρειάζεται τόσο τεράστιο πεδίο που δεν αλλάζει χρώμα μόνο αριθμό. Τι θερμοκρασία μετράει;

Βαικά ένα μόνο έχω να προσθέσω, το πρώτο που μου μάθανε όταν πήγα σε κανονικό κάρτ. Πρώτα το πόδι στο φρένο και μετά μπαίνεις και κάθεσαι και το ίδιο στο έβγα, το πόδι στο φρένο μέχρι να βγεις. Αλλιώς μπορεί να γλυστρήσει, να πέσεις, να καείς σε τίποτα καυτό κλπ.

Συνέχισε με τέτοια βίντεο. Και σε κανέναν αγώνα, εκκίνηση, να περνάς να σε περνάνε κλπ.

Θενκς.

Έχει πολύ ξύλο και τρως πολλά g. Επίσης δεν έχει ανάρτηση οπότε όλη τη καταπόνηση τη τρώει το σώμα αλλά με τη προπόνηση (και γυμναστική εννοείται) το συνηθίζεις.

Μονοθέσια με ανάρτηση είναι απείρως πιο εύκολα/άνετα σε αυτό το κομμάτι.

Η θερμοκρασία είναι των καυσαερίων και το θέλω για να βλέπω λίγο το μείγμα στο τέλος της ευθείας με τέρμα γκάζι. Δείχνει περίπου 550 που είναι οκ και συγκεκριμένα πλούσιο. Μέχρι 600-650 μπορούμε να πάμε. Πιο μικρό δε μπορούσα να βάλω να γράφει "ex temp".

Αγώνα δε ξέρω αν θα κάνω φέτος, αλλά όλα παίζουν. Εξαρτάται πόσο προπονημένος θα είμαι το φθινόπωρο γιατί αν και πρέπει να βρω 2-3 δέκατα ακόμα πρέπει να δουλέψω το σταθερό γυρολόγιο σε όλο το σκέλος. Ακόμα μια προπόνηση τώρα και σταματάμε για καλοκαίρι.

Για να μπεις στο καρτ πατάς κάτω στις άκρες του καθίσματος που δε σπάει με τα δυο σου πόδια, πιάνεσαι από τις άκρες του καθίσματος αριστερά/δεξιά (στο πάνω μέρος) όπου στηρίζεις το σώμα σου, σηκώνεις πόδια και τοποθετείσαι. Για να βγεις από το καρτ πιάνεις πάλι το κάθισμα στη κορυφή με το ένα σου χέρι, στηρίζεσαι εκεί και σηκώνεις το σώμα σου και ταυτόχρονα πατάς πόδι εκτός καρτ και βγαίνεις. Άλλοι πατάνε πάνω στο κάθισμα, στη γωνία που είναι αρκετά δυνατό. Δεν έχεις φόβο με εξάτμιση, η εξάτμιση είναι πίσω (στα νοικιάρικα στο πλάι).
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:Φρέσκο βιντεάκι με data overlay, όπως ζητήθηκε, φρέκο λάστιχο, στρωμένο μοτέρ και personal best :metalo: :metalo:

Νίκο είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που θα πω ότι "πιάσαν τόπο τα λεφτά".
Καταρχάς επιτέλους ένα καρτ που μυρίζει υγεία, μοτέρ, στήσιμο, λάστιχα + τηλεμετρία αλλά και η οδήγησή σου που είναι πλέον ανώτερη από αρκετούς άλλους συν-γυρολόγους στην πίστα. Σταθερότατη απόδοση στα γυρολόγια και διάβασμα των άλλων. Μπόνους στο 3ο λεπτό. :metalo:

Αν δεν ήταν τόσο πολυέξοδο χόμπι, θα ασχολούμουν ήδη από 3 δεκαετίες πριν. Και μην μου πεις να ασχοληθώ light. Light παίρνω μόνο τα γιαούρτια...

Γαμάτος... συνέχισε :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:Φρέσκο βιντεάκι με data overlay, όπως ζητήθηκε, φρέκο λάστιχο, στρωμένο μοτέρ και personal best :metalo: :metalo:

Νίκο είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που θα πω ότι "πιάσαν τόπο τα λεφτά".
Καταρχάς επιτέλους ένα καρτ που μυρίζει υγεία, μοτέρ, στήσιμο, λάστιχα + τηλεμετρία αλλά και η οδήγησή σου που είναι πλέον ανώτερη από αρκετούς άλλους συν-γυρολόγους στην πίστα. Σταθερότατη απόδοση στα γυρολόγια και διάβασμα των άλλων. Μπόνους στο 3ο λεπτό. :metalo:

Αν δεν ήταν τόσο πολυέξοδο χόμπι, θα ασχολούμουν ήδη από 3 δεκαετίες πριν. Και μην μου πεις να ασχοληθώ light. Light παίρνω μόνο τα γιαούρτια...

Γαμάτος... συνέχισε :iconcool:

Ευχαριστώ Γιάννη!!

Η αλήθεια είναι πως έχω ρίξω πολύ χρόνο και χρήμα αλλά μου αρέσει. Το κάνω γιατί περνάω καλά και κάνω challenge τον εαυτό μου συνέχεια.

Για να είμαι όμως ειλικρινής, δε μου αρέσω και αυτό είναι το καλό με τα βίντεο που τα λάθη τα βλέπεις μετά. Το καλό είναι ότι φαίνεται να σπάει το 50. Σε πολλά σημεία αργώ να μπω στο γκάζι μετά από τα φρένα και επίσης φαίνεται ότι έχει πολύ μούρη μπροστά. Δηλαδή στρίβω, αφήνω, στρίβω σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο και να χαλάω την ισορροπία του καρτ. Αυτό είναι γιατί έχει πολύ καλή είσοδο που μάλλον πρέπει να τη χαλάσω με το καινούριο λάστιχο δε του αρέσει.

Άλλη μια προπόνηση τη Κυριακή και μετά πιάνουν οι ζέστες.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#892817 Το καλό με τα κάρτ είναι ότι μπορείς εύκολα μόνος σου να κάνεις πολλές ρυθμίσεις, πχ εμπρός/πίσω μετατρόχια, toe-in-out, κάμπερ κλπ. Πειράζεις λίγο κάτι κάνεις 2-3 γύρους και μετά πειράζεις κάτι άλλο κοκ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Το καλό με τα κάρτ είναι ότι μπορείς εύκολα μόνος σου να κάνεις πολλές ρυθμίσεις, πχ εμπρός/πίσω μετατρόχια, toe-in-out, κάμπερ κλπ. Πειράζεις λίγο κάτι κάνεις 2-3 γύρους και μετά πειράζεις κάτι άλλο κοκ.

Καλά δεν είναι τόσο απλό στη πράξη βέβαια.

Συνήθως πάντως αυτό που πειράζουμε είναι άνοιγμα/κλεισιμο εμπρός και πίσω.

< >