Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#891396 Εχουν εξαγοραστεί 3 με 4 ιδιωτικά εκπ. το τελευταίο καιρό. Μου έκανε εντύπωση στην αρχή που το ακουσα.
Η μονη εξήγηση που υπάρχει ειναι να αρχίσουν να φέρνουν κόσμο απο το εξωτερικό να φοιτήσει αρχικά και αργότερα για πανεπιστημιακές σπουδές.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#891402 Εγώ έχω ακούσει για ισραηλινούς επενδυτές σε Μωραΐτη και CGS και κάποιες γκρινιτσες έχουν ακουστεί και από γονείς και από προσωπικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ιδιωτικών σχολείων είναι η στελέχωση με δασκάλους και καθηγητές. Δίνουν τα ίδια λεφτά με το δημόσιο και έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Πολλοί έχουν φύγει που ακούω και θα φύγουν ακόμα περισσότεροι μιας και η προϋπηρεσία θα αναγνωριστεί από το ΑΣΕΠ. Οπότε αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη θα μείνουν με τους άπειρους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#891407 Ναι ισχύει και στο δικό μας έφυγαν μερικοι
Πάντως μου ήρθαν τρεις οικογένειες Κινέζων στο ιατρείο και τους έπιασα τη κουβέντα. Η μία είχε έρθει για σπουδές...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891481 Ακούω οτι σε κάποια πανεπιστήμια του Λονδίνου στις βιο-ιατρικές σχολές οι Κινέζοι αποτελούν κάτι σαν το 70% των φοιτητών...
Μετράει πολύ το ευρωπαϊκό πτυχίο για αυτούς.
Άβαταρ μέλους
By Serf
bibendum έγραψε:Εγώ έχω ακούσει για ισραηλινούς επενδυτές σε Μωραΐτη και CGS και κάποιες γκρινιτσες έχουν ακουστεί και από γονείς και από προσωπικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ιδιωτικών σχολείων είναι η στελέχωση με δασκάλους και καθηγητές. Δίνουν τα ίδια λεφτά με το δημόσιο και έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Πολλοί έχουν φύγει που ακούω και θα φύγουν ακόμα περισσότεροι μιας και η προϋπηρεσία θα αναγνωριστεί από το ΑΣΕΠ. Οπότε αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη θα μείνουν με τους άπειρους.

Λόγω ενιαίου μισθολογίου δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πάρουν περισσότερα οι των ιδιωτικών από τους των δημοσίων σχολείων.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#891566 Το μισθολόγιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς υποχρεώνει τις εταιρείες σε αμοιβές ίσες ή ανώτερες των δημοσίων. Άρα αν φοβούνται πως θα τους φύγουν για τα δημόσια, μάλλον κάτι κάνουν λάθος.
https://oiele.gr/to-neo-misthologio-apo ... -paideias/
Άβαταρ μέλους
By bebes
Isambard έγραψε:Το μισθολόγιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς υποχρεώνει τις εταιρείες σε αμοιβές ίσες ή ανώτερες των δημοσίων. /

+ 2 μισθούς (δώρα)
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#891578 Μάλλον οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών, έχουν κουραστεί από τις καταπληκτικές ιδέες κάποιων (συμπεριλαμβάνω και τους γονείς). Για την ακρίβεια, απορώ με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι.
https://oiele.gr/e-o-s-i-p-a-i-s-s-i-m- ... is-agogis/
Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τα περίφημα sleepovers που κάποιες ιδιωτικές μονάδες, κυρίως νηπιαγωγεία, οργανώνουν χωρίς πρόνοια για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και, φυσικά, χωρίς κανένα σεβασμό στα στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Έπεσα πάνω του κατά τύχη. Πραγματικά, ποιος είναι ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο στο παιδάκι σου;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891603 Τα sleepover που οργανώνεις εσύ με άλλους γονείς είναι καλά και για τα παιδιά (παρέα, κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη ανεξαρτησίας, μαθαίνουν άλλα φαγητά) και για τους γονείς (ηρεμία-ξεκούραση, δυνατότητα εκπλήρωσης συζυγικών καθηκόντων χωρίς άγχος, καλύτερος ύπνος). Αλλά το να το κάνει το σχολείο σε τόσο μικρή ηλικία κι εγώ το βρίσκω λίγο τραβηγμένο. Αλλά δεν λέω όχι αν το σχολείο μου έχει δώσει δείγματα υπευθυνότητας και ικανότητας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Αν οι νηπιαγωγοί πληρωθούν σωστά και είναι οκ (και οχι "εξαναγκαζόμενοι"), και το θέλουν και τα παιδιά, γιατί οχι;

Τι θα πει το θελουν τα παιδια; Αν τα ρωτησεις πχ θα σου πουν οτι θελουν πατατες τηγανικες και παγωτο καθε μερα και γαριδακια για πρωινο :lol:

Το σχολειο δεν ειναι σπιτι, ο εκπαιδευτικος δεν ειναι γονιος διοτι ο καθενας τους εχει αλλο ρολο. Ενα παιδι φιλοξενεις σε sleep over και αισθανεσαι την ευθυνη απεναντι στον γονιο του, οπως κι αυτος οταν φιλοξενει το δικο σου. Οχι 12-15-20 παιδια ποσα ειναι σε καθε ταξη
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#891609 Ας υποθέσουμε πως οι νηπιαγωγοί πληρωθούν σωστά (που σημαίνει νυχτερινά και υπερωριακή απασχόληση υποθέτω), και ας υποθέσουμε πως το θέλουν και τα παιδιά. Στα παιδιά τι ακριβώς θα προσφέρει κάτι τέτοιο;
Η κοινωνικοποίηση θα έρθει με sleepovers δηλαδή; Για να μην το αντιστρέψω και πω πως το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν προβλήματα, αφού τα παιδάκια είναι πολύ μικρά σε αυτή την ηλικία και διάφορα μπορούν να γίνουν.

Για την ακρίβεια, σε μια τόσο μικρή ηλικία, δεν έχει κανένα εκπαιδευτικό λόγο να παραμείνει ένα παιδάκι για τόσες ώρες έξω από το σπίτι του και μάλιστα στο σχολείο του. Ήδη το ότι τα αναγκάζουμε να μένουν όλη τη μέρα μέχρι το απόγευμα γιατί δουλεύουμε, είναι βαρύ. Το sleepover, είναι κάτι ακόμη χειρότερο νομίζω, πρώτα και κύρια για το παιδί.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#891613 Κι ο έρμος ο γονιός να μη βγει μια βόλτα; :P

Προφανώς δεν υπάρχει κανείς εκπαιδευτικός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως δεν υπάρχει και εκπαιδευτικός λόγος να κοιμηθούν κανένα βράδυ στους παππούδες. Αν το εργασιακό ζήτημα είναι λυμένο, τα παιδιά είναι οκ, ε, δε θα τα βλάψει κιόλας.

Φαντάζομαι βέβαια ότι για νηπιαγωγείο ίσως είναι λίγο μικρά, αλλά 1η δημοτικού κι έπειτα, θα ηταν οκ.