Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Το έχω προχωρήσει το βίντεο στο σημείο που πρέπει να δείτε στο κάτω λινκ

https://youtu.be/KIjf8b3mwFU?si=0KgapX5HC4zkV8Yy&t=2300

Καράσκο Ταμπάσκο Καληνύχτα Ελλάδα :s_bye
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
saxon_747 έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχουν νομικοί κανόνες απόδειξης και δεν έχει "βάση νόμου" και "εξ ορισμού" μεγαλύτερη βαρύτητα.
Στη συνείδηση του κρίνοντος όμως, σαφώς πρέπει να έχει, για τους λόγους που αναφέρεις.

Υπάρχουν 16 τεχνικές εκθέσεις / πορίσματα και κάθε μία υποστηρίζει διαφορετική άποψη. Πως θα κρίνει ο δικαστής ποια είναι καλύτερα τεκμηριωμένη; Πως θα πάρει απόφαση, δεδομένου ότι δεν έχει το επιστημονικό υπόβαθρο;

Κρίνεται ελεύθερα και κατά συνείδηση, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο. Κάποιες φορές τυχαίνει ο δικαστής να έχει κάποια επαφή με το θέμα ή τουλάχιστον να έχει την επιστημοσύνη να μπορεί να καταλάβει καλά αυτά που του λένε οι ειδικοί και αν περνούν κάποια βασικά "τεστ" λογικής...και έτσι να προκρίνει τη μία ή την άλλη άποψη...
άλλες φορές θα προκρίνει αυτήν που "βολεύει" με βάση το (εκ των προτέρων;) επιθυμητό αποτέλεσμα της δίκης :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
saxon_747 έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχουν νομικοί κανόνες απόδειξης και δεν έχει "βάση νόμου" και "εξ ορισμού" μεγαλύτερη βαρύτητα.
Στη συνείδηση του κρίνοντος όμως, σαφώς πρέπει να έχει, για τους λόγους που αναφέρεις.

Υπάρχουν 16 τεχνικές εκθέσεις / πορίσματα και κάθε μία υποστηρίζει διαφορετική άποψη. Πως θα κρίνει ο δικαστής ποια είναι καλύτερα τεκμηριωμένη; Πως θα πάρει απόφαση, δεδομένου ότι δεν έχει το επιστημονικό υπόβαθρο;

16 + 1.

https://www.hrw.org/el/news/2025/05/08/greece-media-freedom-crisis
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#889959 Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κώστας Λακαφώσης δεν έχει καταθέσει ακόμα τους τίτλους σπουδών του στον εφέτη ανακριτή, μετά και τη διαρροή ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο που έθεσε υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της συνεισφοράς του στην τεχνική ανάλυση του δυστυχήματος.

Μαλλον θα είναι τυχαίο. Θα το βρει λογικά. Δεν έχει ψάξει όλες τις ντουλάπες. Δώστε λίγο χρόνο αδέρφια.

Δε νομίζω δηλαδή ο λόγος που δεν είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ να είναι ότι δεν έχει πάρει πτυχίο. Θα πέσω από τα σύννεφα (τα έγραφα αλλά ας πάει στο καλό, όλα καλά)

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#889961 viewtopic.php?p=887931#p887931

Εκεί ο Νίκος όμως. Να επιμένει. Γαιδουρινη υπομονή . Μπράβο Νίκο, άξιος. Μόνο εσύ θα ξετρυπωνες τέτοιο λαβράκι. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=887931#p887931

Εκεί ο Νίκος όμως. Να επιμένει. Γαιδουρινη υπομονή . Μπράβο Νίκο, άξιος. Μόνο εσύ θα ξετρυπωνες τέτοιο λαβράκι. :thumbsup:

Τζι, ΤΕΕ —> πτυχίο ;;

Οκ το χούμε ;

Γιατί νομίζω αν δεν έχεις πάρει πτυχίο ΤΕΕ δε μπαίνεις. Οπότε κάπως έτσι τελικά κοιτα να δεις γιατί έχει σημασία αυτό το θέμα.

Εκτός αν το ότι δεν έχει πτυχίο δε μας ενδιαφέρει και πολύ.

Μας ενδιαφέρει;

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#889964 Αυτός ο Παππης που λες Νίκο, ο καθηγητής του Λακαφωση, εκεί που αναφέρει "... όταν αποφοίτησε..." μήπως στοχεύει να μας υποκρυψει ότι ούτε αυτός έχει πάρει πτυχίο;;

Για ψαξτο, μάλλον πετύχαμε φλεμα χρυσού Νίκο.

Α ρε Νίκο. Στα γεράματα να πας να μπλέξεις με τα σκατα. Μια χαρά κυλούσε η ζωή ως τώρα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Αυτός ο Παππης που λες Νίκο, ο καθηγητής του Λακαφωση, εκεί που αναφέρει "... όταν αποφοίτησε..." μήπως στοχεύει να μας υποκρυψει ότι ούτε αυτός έχει πάρει πτυχίο;;

Για ψαξτο, μάλλον πετύχαμε φλεμα χρυσού Νίκο.

Α ρε Νίκο. Στα γεράματα να πας να μπλέξεις με τα σκατα. Μια χαρά κυλούσε η ζωή ως τώρα.

Ε εντάξει τότε. Θα το βρει. Δεν έχει ψάξει όλες τις ντουλάπες.

Όλα καλά.

Προχωράμε.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#889966 Μπορει να του το πηρε ο Πουρναρακης για χαβαλε.
Κανει κατι τετοια ο Τακαρος το πειραχτηρι :s_tongue :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Nikos! έγραψε:

Τζι, ΤΕΕ —> πτυχίο ;;

Οκ το χούμε ;

Γιατί νομίζω αν δεν έχεις πάρει πτυχίο ΤΕΕ δε μπαίνεις. Οπότε κάπως έτσι τελικά κοιτα να δεις γιατί έχει σημασία αυτό το θέμα.

Μας ενδιαφέρει;

< >

Το ότι δεν είναι στο ΤΕΕ δεν σημαίνει ότι δεν έχει δίπλωμα.
Είναι πάρα πολλοί οι διπλωματούχοι μηχανικοί που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ.

Το ότι δεν έχει πάει ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους τίτλους σπουδών του στον ανακριτή είναι όντως ένα ερωτηματικό στο οποίο πρέπει να απαντήσει άμεσα.

Όμως εσύ δεν θέτεις μια αμφιβολία μέχρι να είναι ξεκάθαρο το τι ισχύει για την ύπαρξη του διπλώματος του.

Λες ξεκάθαρα "το ότι δεν έχει πτυχίο" με απόλυτη σιγουριά.
Έχεις αξιόπιστη πληροφόρηση από κάπου;
Πως προκύπτει η απόλυτη σιγουριά σου;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Τζι, ΤΕΕ —> πτυχίο ;;

Οκ το χούμε ;

Μας ενδιαφέρει;

< >

Είναι πάρα πολλοί οι διπλωματούχοι μηχανικοί που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ.

Το ότι δεν έχει πάει ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους τίτλους σπουδών του στον ανακριτή είναι όντως ένα ερωτηματικό στο οποίο πρέπει να απαντήσει άμεσα.

Όμως εσύ δεν θέτεις μια αμφιβολία μέχρι να είναι ξεκάθαρο το τι ισχύει για την ύπαρξη του διπλώματος του.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ ... -anakriti/

< >
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#889970 Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Με τι βαθμό πήρε το πτυχίο ο Λακαφώσης; Το πήρε με την αξία του ή με λαδάκι σιλικόνης; Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία καλείται να βρει απαντήσεις ο εφέτης ανακριτής και φυσικά αναμένονται νέες μεγάλες ανατροπές.
Πάντως για καλό και για κακό σε περίπτωση που ο Λακαφώσης έχει πάρει πτυχίο, μην ξεχνάμε και τις μυρωδάτες χέστρες (exhibit_ΝΔ_41) του μοιραίου τραίνου, οι οποίες απ' ό, τι όλα δείχνουν προκάλεσαν την πυρόσφαιρα.

O Φεντερίκο ο Καράσκο έχει πτυχίο, αλλά έχει απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ του γραφείου του. Πάρτον έναν και χτύπα τον άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Nikos! έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Τζι, ΤΕΕ —> πτυχίο ;;

Οκ το χούμε ;

Μας ενδιαφέρει;

< >

< >

Το ότι δεν έχει καταθέσει ακόμα το δίπλωμα του, να σε κάνει να αμφιβάλλεις, δεκτό, λογικό.

Αλλά μπορεί αυτό να σε κάνει τόσο σίγουρο ότι δεν έχει;

Αυτό σε ρώτησα και μου απαντάς με το άρθρο που αναφέρεται στο ρεπορτάζ που ήδη ανέβασες;
Τελευταία επεξεργασία από Yugo_para_siempre και 09 Μάιος 2025, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Nikos! έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Τζι, ΤΕΕ —> πτυχίο ;;

Οκ το χούμε ;

Μας ενδιαφέρει;

< >

< >

Το ότι δεν έχει καταθέσει ακόμα το δίπλωμα του, να σε κάνει να αμφιβάλλεις, δεκτό, λογικό.

Αλλά μπορεί αυτό να σε κάνει τόσο σίγουρο ότι δεν έχει;

Αυτό σε ρώτησα και μου απαντάς με το άρθρο που αναφέρετε στο ρεπορτάζ που ήδη ανέβασες;

Νομίζω αν ο εισαγγελέας σου είχε ζητήσει να καταθέσεις τίτλο σπουδών ένα μήνα πριν θα το είχες κάνει. Το ίδιο κι εγώ.

Οπότε έχω αμφιβολίες. Νομίζω κι εσύ το ίδιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#889974 Πως αλλιώς να το πω.

Αμφιβολίες είναι λογικό να έχεις, στο έχω γράψει ήδη 2 φορές.

Όμως η απόλυτη σιγουριά της διατύπωσης σου από που προκύπτει;