Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#886971 Σωκράτη αφού διαλέγεις ετούτο το μονοπάτι (καινούριο, τύπου σουβλάκι, τύπου χιμπριντ, τύπου Μόκα, τύπου αμαξι) πάρε Γιαρη κροτς χιμπριντ.
Δεν συγκρίνεται ούτε σε κατανάλωση, ούτε σε ευκολία χρήσης σε καθημερινά χλμ.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#886973 Το ακούω, ωστόσο :
1) Έχει παράδοση όποτε να ναι
2) Εμφανισιακά είναι μεχ στα μάτια μου σε σχέση με τα της στελλάντις
3) Toyota (Στην περιοχή μου τουλάχιστον) έχει μηδενική ευελιξία στο θέμα ανταλλαγής, το BMW καλώς ή κακώς από τα χέρια μου δε λέει να φύγει, οπότε αναγκαστικά μπαίνει και το κομμάτι του trade - in στην εξίσωση.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να δώσω μία ευκαιρία στην Toyota και σε γειτονικό νομό μήπως δούμε από εκεί φως, γιατί προφανέστατα και εγώ δεν είμαι χαζός, μαζί τα λέμε τόσο καιρό, έχω σοβαρά concerns για την αξιοπιστία των στελλαντέων.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#886974 Ακόμα καλύτερα κάνε υπομονή κάνα 6μηνο μήπως πουληθεί σε καλή τιμή το BMW και πάρεις κάτι που γουστάρεις και όχι λύση ανάγκης που βγαίνει φτηνότερα από τα υπόλοιπα.

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#886977 Παιδιά συμφωνώ με όλα και τα ίδια θα μου έγραφα και εγώ. :protest:

Το θέμα είναι πως το BMW βρίσκεται μέσες άκρες περίπου 1 χρόνο στο car (με μικρά κενά διαστήματα) και από κοντά οργανωμένα σε συνεργείο και φανοποιό ένας άνθρωπος το είδε και αυτός τα μισά λεφτά δε τα είχε σε cash (Αν υποτεθεί ότι εν τέλει θα κατέληγε να το αγοράσει).

Και να σημειώσω πως για τα χρόνια και τα χιλιόμετρά του δεν παίζει να υπάρχει πιο καλοσυντηρημένο μηχανικά και εμφανισιακά παρόμοιο αυτοκίνητο.

Να σημειώσω επίσης πως είναι το 5ο-6ο φθηνότερο του Car, δεν είναι δηλαδή πως ζητάω και τίποτα αστρονομικά ποσά. Θες επειδή είναι 3πορτο? Θες επειδή ο κόσμος πια ακούει Bmw και κόβει λάσπη? Θες επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι σε μεγάλο αστικό κέντρο? Όλα αυτά μαζί? Το τηλέφωνο πάντως δε χτυπάει. :sorry:

Οπότε δεν έχω το παραμικρό δείγμα πως αύριο μεθαύριο θα βρεθεί ο τόσο ενθουσιασμένος υποψήφιος αγοραστής που 12 μήνες τώρα δεν έχει φανεί. Ούτε η απόσταση του ζητούμενου ποσού από τα ποσά των trade-ins είναι τέτοια που να με αλλάζει εντελώς κατηγορία ή να εκτοξέυει το όποιο budget.

Πέραν αυτού, το αυτοκίνητο προφανώς κινείται και συνεχίζει να ζητάει, στα κοντά χρειάζεται λάστιχα, λάδια φίλτρα, δισκοπλακες μπρος πίσω, ήτοι ένα ζεστό 1200άρι πριν το καλοκαίρι για να το έχω στην κατάσταση που εγώ θέλω να το έχω. :oops:

Και εγώ όσα μου λέτε θα με συμβούλευα, όμως είναι ένας κύκλος που πρέπει κάπως να κλείσει και δε μπορεί να παραταθεί πολύ ακόμα. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#886983 Σωκράτη πόσα ζητας;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#886985 Yaris cross αξιοπιστία και οικονομία φουλ αλλά δυστυχώς οι πρώτες δύο εκδόσεις είναι φτωχές. Θα πήγαινα στη 2η έκδοση chr αν γινόταν. Προσωπικά πάντα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#886988 Yaris cross, σχεδόν απαύγασμα μιζέριας, ειδικά για τα λεφτά που ζητάει.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#886993 Ναι αλλά σε οικονομία και χαλαρό "εβριντει κομιουτιν" δεν συγκρίνεται.

Σωκράτη για μένα ξεκινάς λάθος.
Καινούριο αμάξι (χαμένα λεφτά από απαξίωση) παίρνεις:
- αν γουστάρεις κάτι πολύ
- για να καλύψεις συγκεκριμένες ανάγκες (πχ χώρους, οικονομία)

Δεν παίρνεις καινούργιο για να γλιτώσεις λεφτά, γιατί θα χάσεις σίγουρα μακροπροθεσμα εκτός αν το κρατήσεις 30 χρόνια.

Νομίζω πολύ τίμια λεφτά ζητάς.
Το τηλέφωνο δεν χτυπάει λόγω επαρχίας λογικά.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
EDDIE_147 έγραψε:Ναι αλλά σε οικονομία και χαλαρό "εβριντει κομιουτιν" δεν συγκρίνεται.

Σωκράτη για μένα ξεκινάς λάθος.
Καινούριο αμάξι (χαμένα λεφτά από απαξίωση) παίρνεις:
- αν γουστάρεις κάτι πολύ
- για να καλύψεις συγκεκριμένες ανάγκες (πχ χώρους, οικονομία)

Δεν παίρνεις καινούργιο για να γλιτώσεις λεφτά, γιατί θα χάσεις σίγουρα μακροπροθεσμα εκτός αν το κρατήσεις 30 χρόνια.

Νομίζω πολύ τίμια λεφτά ζητάς.
Το τηλέφωνο δεν χτυπάει λόγω επαρχίας λογικά.

Ναι μεν, αλλά….
Γενικά δε παίρνεις αυτοκίνητο για να γλιτώσεις χρήματα, δεν υπάρχει εξαρχής αυτό ως σκέψη είτε σε καινούριο είτε σε μτχ, το αυτοκίνητο είναι «πεταμένα λεφτά» και το εχω αποδεχθει εξ αρχης.

Το θέμα «γουσταρω πολυ» το έχω αφήσει ούτως η αλλως στην απέξω γιατί στο petrolheads είμαστε, ξερουμε όλοι μας ότι για να αγοραστεί κάτι all around που να το γουσταρουμε το budget πρεπει ν αγγίξει τα 40-50Κ σημερα. Με τα λεφτά που μπορω να διαθέσω (με τα χίλια ζόρια) δεν υπάρχει αυτοκίνητο ουτε καν σε ελαφρως μτχ που να το γουστάρω πολυ.

Από κει και περα τυχαίνει απλά να βρίσκομαι σε μια φάση ζωής που βασική μου ανάγκη στο θέμα αυτοκίνητο είναι να μη με αγχωνει το αυτοκίνητο μου γιατί στη ζωή υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά άγχη να απασχολούν όλους μας. Προσπαθω να αφαιρω αγχη, οχι να μου προσθετω. Και ένα XC40 με 90-100.000 χλμ δεν ειμαι βεβαιος πως είναι καλή ιδέα σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Το πιο αναξιόπιστο stellantis να διαλεξω, πιθανοτατα για τα επομενα 3-4 χρόνια δε θα ζητησει τιποτα απροβλεπτο.
Το Bmw μου ή ενα μτχ απο τα διάφορα που εχουμε αναφέρει εδω μεσα ποσα θα ζητησει;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#887003 https://www.car.gr/s/pmd6s6wb/

Αυτό πχ δεν νομίζω να ζητήσει τίποτα για μια 5ετια εκτός από λάστιχα ίσως.
+ την εργοστασιακή εγγύηση.

Σε 3-4-5 χρόνια ανάλογα τις ανάγκες το πουλάς με μικρή σχετικά χασούρα και ανάλογα τις συνθήκες παίρνεις ίσως κάτι πιο ενδιαφέρον.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#887007 Στα ηλεκτρικά στέκια πάντως τα Stelantis έχουν τη χειρότερη φήμη σε ότι αφορά την υποστήριξη σε περίπτωση στραβής. Όσο δουλεύουν όλα μια χαρά, δε ζητάει τίποτα όπως λές.
Αλλά μετά είσαι στο έλεος της αντιπροσωπείας και της αντίστοιχης τεχνικής κατάρτισης. Χαλάει κάτι ηλεκτρονικό; ελάχιστες πιθανότητες "εξωτερικής" βοήθειας.