Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By bebes
#883891 για 3 νύχτες δε νομιζω να αξίζει να χάσεις μια μερα στο ΝοβιΣαντ (Σαν μικριγραφια του βελιγραδιου ειναι, κάστρο στον λόφο, ποταμι, και ενα πεζοδρομημενο μερος με τα μαγαζια της εστίασης).
Το Βελιγραδι εχει αρκετα μερη να τριγυρίσετε για να γεμίσετε 3 μερες.

Αν εχει καθαρό καιρό, λίγο έξω απο την πόλη (20 Km) υπάρχει ο πύργος Avala.
Ειναι ο πύργος της τηλεορασης, τον γκρέμισαν οι ΝΑΤΟικοι και τον ξαναεφτιαξαν οι Σερβοι.
Βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχη που πανε οι Σερβοι για περπατημα, ποδηλατο, πικνικ κλπ.
Διπλα υπαρχει και το μνημειο του Αγνωστου Ηρωα.
https://maps.app.goo.gl/MRBSGxLBG6taj3qb7
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#886645 Όταν είναι να κλείσετε διαμονή σε ξενοδοχείο που έχετε βρει μέσα από μηχανές ψαξίματος (πχ expedia, trivago κλπ) αξίζει να ρωτάτε απευθείας στο ξενοδοχείο. Συνήθως είναι φτηνότερο ή σου χαρίζουν το πρωινό ή άλλα φαγητά ή αναβάθμιση ή περισσότερα από τα προηγούμενα ή και άλλα.
Εμείς μόλις λάβαμε email που για τα ίδια λεφτά μας δίνουν πλήρη διατροφή (αντί πρωινό μόνο), πολύ καλύτερο δωμάτιο, επιπλέον προσβάσεις δωρεάν, εκπτώσεις σε κάτι άλλα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#886699 Tο εχω κανει μερικές φορες (για Ελλάδα μόνο).
Κάποιοι μου έδωσαν τιμές παραπανω απο την booking, καποιοι εκαναν καλή έκπτωση για μετρητά, σε μια περίπτωση μου έκαναν αναβάθμιση σε μεγαλύτερο δωμάτιο (για ενα επιπλέον άτομο).
Ειναι που θα πέσεις.
Η προμήθεια που πληρώνουν είναι σημαντική, αλλά καποια καταλύματα δουλευουν μονο και μονο εξαιτίας των πλατφορμών.
Άβαταρ μέλους
By glf
#886706 Και το βασικότερο, ΔΕΝ πρέπει να έχουν όλα τα δωμάτια στην πλατφόρμα. Για να μπορούν να σου δώσουν κάτι που δεν θα τύχει να το κλείσει κάποιος μέσω πλατφόρμας μετά από σένα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#886726 Δεν ισχύει αυτό.
Μολις το κλείσουν το ορίζουν οι ίδιοι σαν "μη διαθέσιμο".
Ετσι κι αλλιώς, πολλοι εχουν τα δωμάτια τους σε περισσότερες απο μια πλατφόρμες.
Άβαταρ μέλους
By glf
#886751 Και μετά θα μπει στη μαύρη λίστα της πλατφόρμας
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#886956 Εχω παει και σε τουριστικο γραφειο και εχω παρει καλυτερη τιμη απ οτι στο booking πχ η στο site τους. Απλα τελευταια φορα μου ειχαν κανει πουτσιτσα οποτε την επομενη φορα θα ειμαι πιο ψιλιασμενος.

Ειχε κλεισει το τουριστικο γραφειο non refundable, με καλη τιμη και ειχα παει εκει και μου λεει "Το δωματιο ειναι δεσμευμενο αλλα δεν ειναι πληρωμενο, να μιλησετε με τον πρακτορα σας να το πληρωσει και σας δινω τα κλειδια", οποτε εκει ο πρακτορας τα ειχε τσιμπησει και παρακαλουσε να μην παω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#886960 Όπως ένας φίλος ασφαλιστικός πράκτορας είχε πάρει τα λεφτά αλλά είχε "ξεχάσει" να πληρώσει την ασφάλεια στην εταιρεία και όταν έκατσε η στραβή και ο ασφαλισμένος χρειάστηκε κάλυψη έγινε το έλα να δεις....
Ο συγκεκριμένος φίλος είχε κάνει και άλλες διάφορες πολύ αμφιλεγόμενες επιλογές για το προσωπικό του κέρδος σε βάρος των φίλων του (λαμογιές, π@υστιές κλπ στην παρέα) και έτσι από φίλος έγινε "φίλος" που κανένας δεν τον θέλει κοντά του.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#887029 Εντάξει εμένα πλήρωσαν αμέσως μόλις μίλησα μαζί τους και είπαν μια δικαιολογία τύπου ότι αυτό δεν χρειάζεται όταν είναι μεγαλύτερο διαμονή των x βραδιών αλλά και πάλι για λίγο τα χρειάστηκα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#902147 Μικρή πόλη, λίγα πράγματα να δείς και να κάνεις και ακομα λιγότερα τον χειμώνα.
Εχω παει δυο φορές, τη δεύτερη απλά για μερικές ωρες.
Πλέον ειναι και ακριβή (ή τελως πάντων δεν ειναι φτηνή όπως ηταν παλια).
Εχει το κάστρο (που δεν ειναι ακριβως καστρο), την παλιά πόλη και το Ούφο αν εχεις ορεξη να ανεβεις.
Περίπου μιση ωρα μακρυα είναι το κάστρο Ντεβίν.
Γενικα δεν θυμαμαι κατι ουάου, πόσες μερες θα πάτε;