Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
9%
0
N/A
2
18%
1
9%
3
27%
2
18%
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:Αλέξανδρε θες να μου πεις δηλαδή ότι πέρσι θυμάσαι ότι πήρε το πρωτάθλημα κατασκευαστών η McLaren και όχι ότι σήκωσε το 4ο κατσαρόλι ο ΜΑΞ;

Ε προφανώς βρε φιλαράκι μου. Δεν το λέω μόνον εγώ. Το είπε και ο Vasseur: "When we were in Melbourne last year, after two races, you were asking when Red Bull would be champion, and they weren’t champion at the end." https://www.formula1.com/en/latest/arti ... JbqRjRo2Fu
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι οι Ομάδες ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο Πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι των υπαλλήλων τους. Το ότι κάποιοι είστε οπαδοί ενός οδηγού, δείχνει ασυνέπεια. Είναι σαν να λες ότι εγώ στηρίζω Γκάλη ή Σαραβάκο (δείχνω την ηλικία μου τώρα, αλλά ας είναι). Εσύ ως φανατικός Ολυμπιακός θα έπρεπε να καταλαβαίνεις το ότι και το μηχανοκίνητο άθλημα είναι συλλογικό και όχι ατομικό. Αν αλλάξετε παίχτες θα αλλάξεις και ομάδα και θα γίνεις Παναθηναϊκός; :innocent: Σε 50 χρόνια από τώρα θα ξέρει κανείς τον Verstappen? Μην κοιτάς εμάς που ξέρουμε και τον Farina που πήρε το πρώτο Πρωτάθλημα της F1 με την Alfa 158 το 1950.

g8777 έγραψε:...which brings us to:

Τζιάκο, 50 χρόνια F1 βλέπεις κι ακόμα δεν κατάλαβες τίποτα... :s_sad
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:Παρακάλα να συμμαζέψει το σαπάκι ο Υπάλληλος 44

Νομίζεις ότι είναι ο Newey? Ένας οδηγός είναι, δεν έχει σπουδάσει μηχανολογία. :s_dunno

ΥΓ: Καταπληκτική η ατάκα του Leclerc! :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#885635 Εκεί που βγήκαν και οι δύο McLaren στο γρασίδι όταν έπιασε η μπόρα, καρμπόν Σουμάχερ-Μπαρικέλο 20φεύγα χρόνια πριν Μαλαισία...

Το προσπέρασμα του Piastri στον Hamilton πάει ήδη στα υποψήφια για καλύτερο της χρονιάς.

Δεν μπορώ (ή δεν θέλω) να πιστέψω ότι η Ferrari είναι τόσο πίσω. Ελπίζω όπως και πέρσι να βλέπουμε από ένα και μόνο update μεγάλες αλλαγές στη δυναμική των ομάδων, καθώς φυσικά και τεράστιες διαφορές από πίστα σε πίστα.

Μόνο σε μένα φαίνεται γελοίο το να βλέπεις μαύρο τον ουρανό, να αισθάνεσαι το αεράκι να έρχεται και να δυναμώνει, να ξεκινάνε πέφτουν οι χοντρές σταγόνες ειδικά στο τρίτο σέκτορ και να εμπιστεύεσαι αποκλειστικά τα φοβερά ραντάρ σου ότι θα σταματήσει; Αφού η πίστα βράχηκε ρε φίλε, βάλτους μέσα!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:https://x.com/tomp1bellingham/status/1901328133581635697

Η μαγεία του να είσαι μικρός και να έχεις άγνοια κινδύνου

Το έβαλα πιο πάνω, μη γίνεσαι κι εσύ Λεωνής θα σου πει ο g

< >
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#885650 Ωραίος ο αγώνας λόγω βροχής νομίζω περισσότερο. Δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, είναι πάντως σαφές πως η McLaren ξεκινά από θέση ισχύος. Τελικά δεν ξύπνησα το πρωί και ευτυχώς, γιατί τράβηξε πολύ.
Οι άνθρωπος του αγώνα σίγουρα ο Verstappen που παραλίγο να πάρει τη νίκη με το τρίτο σε ταχύτητα μονοθέσιο, νομίζω πως η Mercedes ήταν ένα κλικ καλύτερη χθες. Η Ferrari ξεκάθαρα 4η αν και αυτό μπορεί να αλλάξει σε μια άλλη πίστα. Εξαιρετικός ο Antoneli, έδειξε σημάδια μεγάλης ικανότητας. Από τους άλλους νέους, θετική εντύπωση μου έκανε ο Bortoleto, παρόλο το λάθος του.

Μεταξύ Leclerc και Hamilton, ο πρώτος ήταν ξεκάθαρος νικητής, σε μια κακή ημέρα για την ομάδα, δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείτε πιο πριν. Δεν αλλάξει όμως κάτι, η αξία του δεύτερου είναι γνωστή και μπορεί στους επόμενους αγώνες να είναι διαφορετικά τα πράγματα, σε επίπεδο αγώνα τουλάχιστον, μιας και την ταχύτητα σε ένα γύρω του Leclerc την έχουν ελάχιστοι.

Αρνητική έκπληξη η Haas ήταν πάρα πολύ πίσω, ενώ θετική η Sauber που την είχαμε ξεγραμμένη. Η Williams έδειξε επίσης ταχύτητα, αλλά ας περιμένουμε, δε νομίζω πως κατάφερε να φτάσει τους πρώτους, φαίνεται όμως ένα-δύο κλικ καλύτερη από Haas, Sauber, RB, και Alpine και πιο κοντά στους μεγάλους, θεωρώ η μάχη της θα είναι περισσότερο με την Aston Martin που λόγω Newey θα βελτιωθεί ταχύτατα νομίζω. Καλό αγώνα έκανε και ο Stroll, που δεν είναι τόσο κακός όσο λένε κάποιοι, κορυφαίος όχι, αλλά κακός επίσης όχι.

Για να δούμε και τους επόμενους αγώνες όμως. Η McLaren δείχνει πολύ δυνατή και φοβάμαι πως το πρόβλημά τους θα είναι η αλληλοφαγωμάρα.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#885661 Δεν γνωριζουμε λεπτομεριες απο τους ορους ανανεωσης του συμβολαιου του Piastri,αλλα να εισαι αυστραλος και να σου δινουν εντολη στον αγωνα εντος εδρας σου,να κοψεις pace για να βγεις απο το DRS του Norris,σιγουρα σου κοβει τα φτερα,βεβαια μετα απο την πιεση εκανε λαθος και εμεινε 3 δευτερα πισω και μετα ειχε την εξοδο που καταστραφηκε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Isambard έγραψε:Καλό αγώνα έκανε και ο Stroll, που δεν είναι τόσο κακός όσο λένε κάποιοι, κορυφαίος όχι, αλλά κακός επίσης όχι.

Πρέπει να κάνεις εντατικά με τον Μοϊκανό νομίζω :lol:

Πολλά έχουν γραφτεί αυτές τις μέρες μερικά σχόλια:
- Αν κάποιος είχε κάνει δύο προσπεράσεις στον Χάμιλτον με το ίδιο αμάξι θα είχε μπει αυτομάτως στους κορυφαίους, εδώ τον λέμε λίγο. ΟΚ δεν είναι τυχαίο ότι τα διαβάζουμε από γάβρους αυτά, έχουν μία συγκεκριμένη ασχετίλα οι άνθρωποι. Αλλά παρόλα αυτά ο Χάμιλτον ήταν εντυπωσιακός. Καλά έκανε και δεν πήγε στην πρώτη του επαφή με την ομάδα να φρενάρει στο βρεγμένο, αυτό τον άφησε κολημένο στον Άλμπον και τα δευτερόλεπτα πίσω από τον τημ μέητ που προφανώς δε δείχνουν τίποτα. Δεν ήταν pure pace διαφορά, απορώ γιατί τα αναφέρουμε. Από την άλλη αν ήμασταν αυστηροί θα λέγαμε ότι ζορίστηκε και εν τέλει δεν πέρασε έναν 3" αργότερο. Καλώς ή κακώς στα 40 σου, το βρεγμένο θέλει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης στο αμάξι σου που δεν το έχει ο Λούης.

- Ξαναλέω. Calm your tits με τον Αντονέλι. Το έχασε και πήγε τόσο έξω από την πίστα:
Εικόνα
Η πίστα δε φαίνεται καν, απλά αντί να έχει εκεί μπαριέρα στα 10cm είχε το πάρκινγκ του γηπέδου μπάσκετ (ναι τώρα κάνω φιγούρα ότι έχω πάει στο Άλμπερτ Παρκ σε εποχή εκτός φόρμουλας :lol: ). Αλλά εγώ δεν θα τον κρίνω αρνητικά, αλλά δεν θα κρίνω αρνητικά και κανέναν άλλο που ακούμπησε σε μπαριέρα στα εκατοστά. Και μιλάω εγώ που όταν είδα στην πίστα τον Αντονέλι εντυπωσιάστηκα από την ταχύτητά του, αλλά να το κρίνουμε με σωστά κριτήρια και όχι με την λοταρία που είχαμε χθες.

- ο Λεώνης εκτός από γόνος κυανόλευκης οικογένειας είναι από τους λίγους που παρακολουθούν επαγγελματικά τα feeder series. Μερικές φορές δυσκολεύεται να αλλάξει την εικόνα που έχει φτιάξει στις μικρές κατηγορίες και πολλές φορές η προφορά του στα ονόματα είναι ότι να'ναι. Αλλά για όποιον θέλει να παρακολουθεί στα ελληνικά τις μικρές κατηγορίες είναι πολυτέλεια. Ή μάλλον (αφού οι λίγοι που βλέπουμε τις άλλες κατηγορίες είμαστε λίγοι και έχουμε εικόνα και άποψη) είναι πολύ καλός για να δώσει εικόνα σε ρούκις και άλλους εκτός του κάδρου της Φ1.

- τέλος μια κουβέντα για το πουλέν μου τον Σάινθ. Έχει πολύ καλό PR αναμφισβήτητα. Δεν είναι κουλός, αλλά έχει και εξαιρετικό PR. Δεν είναι απλό να χάνεις σχεδόν πάντα και να το παρουσιάζεις σα να κέρδισες ολοκληρωτικά. Ένας αυτός και ένας ο Κίμι (ο παλιός)

- Ο Πιάστρι έχει δείξει ότι ενώ μοιάζει με ρομπότ, όταν μπλέκονται team radio και στρατηγικές κάνει λαθάκια, άρα τον επηρεάζει. Αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Σε μάχες με τους άλλους 18 δε φαίνεται να επηρεάζεται το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By ripper
sparticle έγραψε:Μόνο σε μένα φαίνεται γελοίο το να βλέπεις μαύρο τον ουρανό, να αισθάνεσαι το αεράκι να έρχεται και να δυναμώνει, να ξεκινάνε πέφτουν οι χοντρές σταγόνες ειδικά στο τρίτο σέκτορ και να εμπιστεύεσαι αποκλειστικά τα φοβερά ραντάρ σου ότι θα σταματήσει; Αφού η πίστα βράχηκε ρε φίλε, βάλτους μέσα!

Ήταν πολύ τυχεροί όσοι έμειναν με τα στεγνά που βγήκε το SC για τον Lawson αν θυμάμαι σωστά. Αλλιώς θα έχαναν πάρα πολύ χρόνο. Μέσα σε ένα γύρο ο Norris ξαναανεβηκε 1ος, καλυψε δηλαδή το pit stop του.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#885672 Επειδη αναφερθηκε για 2 φορες.

Θυμαμαι οτι ο Λεκλερκ μετα το τελος του τελευταιου SC περασε στην αρκετα βρεγμενη 1η στροφη το Λουη απο την εξωτερικη.
Σε καμια περιπτωση δεν ηταν πουστιτσα (καποιος το χαρακτηρισε ετσι πριν), αλλα οντως ηταν αρκετα επιθετικη κινηση με ρισκο, που ισως να μην χρειαζοταν υπο αυτες τις συνθηκες και σε ενα κακο αγωνα-κλιμα για την ομαδα.

Υπηρξε ομως και 2η φορα που ο Λεκλερκ περασε το Λουη;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#885676 Στην πρώτη εκκίνηση
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#885678 Επειδή λες στην πρώτη εκκίνηση.

Νομίζω στη μοναδική εκκίνηση που είχαμε, αυτή που καθυστέρησε λόγω του έβγα Χατζάρα στο γύρο σχηματισμού.
Ο Λεκλέρκ δεν έχασε θέση από το Λούη ώστε να την ξανακερδίσει.
Απλά πήγε ο Λούης να ψιλομπεί από την εξωτερική και ο Λεκλέρκ του το έκοψε.
Δεν προσπέρασε όμως ο Λεκλέρκ το Λούη.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που εχω χάσει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#885683 Τον ειδα και γω το βραδακι κρυσταλλο εικονα απο νεο uploader 50gb!!!
Μαλλον θα παω για το Apple.

Στα του αγωνα.

Τα μονοθεσια της Μακλαρεν ειναι αλλου. Ακομα δεν μπορω να χωνεψω πως μετα το SC ο Μαξ με κιτρινα, εφαγε σε 2 γυρους περιπου 3 δευτερολεπτα απο τον Λαντο με τα ασπρα. Και 1,5 απο τον Οσκαρ.!!

Επισης ο Λαντο δειχνει να εχει ανεβει επιπεδο.
Στη εκκινηση σε υποψια χωσιματος του Μαξ εκλεισε πολυ τεχνικα την πορτα. Και αν εξαιρεσεις την εξοδο (που νομιζω ρε γμτ οτι επαιξε ρολο και οι πολλες ασπρες γραμμες που εχει μεσα η πιστα) ηταν πρακτικα αλανθαστος,ψυχραιμος και γρηγορος.
pole σχεδον led every lap, win και fastest lap στον 1ο αγωνα της χρονιας το λες και statement.

Με τσαντισαν τα αγγλακια που με ρωτουσαν τον Ζακ στο pit wall --Αν πιασει ο Οσκαρ τον Λαντο τι θα γινει?Με το στανιο απο τον 1ο αγωνα
Let them race λεει ο Ζακ. Αφωνια τα 2 τους.

Μαξαρος. Δυνατος. Εκανε το λαθακι του αλλα γενικα σωστος σε ολο τον αγωνα με ενα μονοθεσιο που εδειχνε πιο δυσκολο σε αυτες της συνθηκες.
Λιαμ απογοητευση αλλα παει στο καλο. Κωλοσυνθηκες σε αγνωστη πιστα με εκκινηση απο τα pits. Το τροπετο ηταν αχρειαστο.

Ρασσελ και Αντονελι δεν τους ειδαμε πολυ. Μπραβο στον μικρο που εχει πολυ καλη φημη στο βρεγμενο. Εκανε και αυτος το λαθακι του αλλα δεν το πληρωσε.

Λεκλερ Λουης. Τον στριμωξε 1-2 φορες ο μικρος τον 7ακις. και αλλο statement....και ο Λουης οπως αναφερθηκε ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ
Το team radio του Λεκ με το water ηταν θεικο!!!
Ο Λουης ειδε απο πρωτο χερι τα plan b+c K1 we are checking κλπ ωραια. Θα του λειψε ο Μπονος ανετα απο τον 1ο αγωνα.

Κινα χωρις ανασα.
Η αισθηση μου ειναι πως ο Νορρις φετος θα ειναι Μαξ. Και ο Μαξ θα αναλωθει με τον Οσκαρ στην μαχη για τη 2η θεση.
Μετα τη Suzuka-Bahrain θα εχουμε πολυ καλυτερη εικονα.