Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:Δλδ όσοι καπνίζουν δεν είναι καλή παρέα?

Ρε, μην λες χαζά! :lol:
Το τσιγάρο πλέον, δεν έχει την ίδια εικόνα με την δική μας γενιά. Τώρα δεν υπάρχουν διαφημίσεις πουθενά, δεν είναι mainstream.
Δεν μπορείς να καπνίσεις εύκολα σε εσωτερικό χώρο. Δεν υπάρχει παντού καπνός όπως όταν μεγαλώναμε εμείς.

Σήμερα λοιπόν είναι πιο εύκολο ένα παιδί να ΕΠΙΛΕΞΕΙ να μην καπνίσει, απλά γιατί δεν νιώθει πως χρειάζεται.
Προφανώς αν η παρέα του καπνίζει, είναι πιο πιθανό να το κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι καλοί είναι, καπνίζοντες και μη, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως είναι μια κακή και εθιστική συνήθεια για την συντριπτική πλειοψηφία.
Ούτε φίλο, ούτε γκόμενα θ'απέρριπτα επειδή καπνίζει πάντως.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#843349 Αν καπνιζουν οι γονεις του, φτανει να καπνισει κι αυτο ασχετα αν στα μικρα του λεει στον μπαμπα οτι βρωμαει. Η εικονα υπαρχει, η αισθηση της μυρωδιας θα φυγει κι αν υπαρχει το ερεθισμα θα το κανει.

Αν οι φιλοι του στο σχολειο καπνιζουν, θα δοκιμασει σιγουρα. Αν μεινει στο τσιγαρο , γιατι η ταση τωρα ειναι το Vape, εχει να κανει με το παιδι, την παρεα, το χαρτζηλικι του.

Αν ειναι μοναχικος και θελει να ειναι μερος μιας παρεας, ενας τροπος ειναι το τσιγαρο. Αν η παρεα καπνιζει θα βρει καποιον να κερναει τσιγαρο, βλεπε παραπανω.

μα πανω και περα απο ολα ειναι στο παιδι.....και στο αν μπορεις να τον μυρισεις ωστε να γινει της ποπης :s_devil :s_devil :ninja:

Παιδια πειθαρχημενα, που ακουν, απο ακαπνους γονεις, ειναι αρκετα δυσκολο να επιλεξουν να καπνισουν συστηματικα.

Ανταρτες, αναρχικοι, αντιρρησιες, οσα και να πεις, ο,τι και να κανεις, αν πιστευουν οτι το καπνισμα τους βελτιωνει την εικονα, θα καπνισουν. Το ποσο, το απο ποτε, κλπ εξαρταται απο την οικογενεια
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:Ελα μωρε μαρκοβαγκε ειναι αναγκη να χωνεις και το συνδρομο ανωτερωτητας σε οτι γραφεις? Ειμασταν 15 χρονων και καπνισαμε και μετα παλευαμε 10-20-50 χρονια να το κοψουμε. Εσυ στα 15 εβαζες κατω τα στοιχεια και εκανες fishbone και 5 whys πριν παρεις μια αποφαση? Ασε με τωρα

Καμία ανωτερότητα και συγνώμη αν πέρασε έτσι. Απλά εξέφρασα κάτι που πραγματικά το σκέφτομαι από μικρός... Καπνιζαν οι γονείς μου και το σιχαινόμουν και από μικρός ήξερα (όπως όλοι) ότι μόνο καλό δεν κάνει. Οπότε ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να το αρχίσει κανείς. :s_dunno

Από τους γονείς μου η απάντηση ήταν πάντα "γιατί ήμουν βλάκας" (ο πατέρας μου) και "από αντίδραση στις θεούσες στη σχολή" (η μητέρα μου)... :lol: :lol: Δεν βρήκα ποτέ καμία από τις δύο απαντήσεις ικανοποιητική και μου φαίνεται θα συνεχίσω να έχω την απορία... :lol: :lol: Ούτε από τον αδερφό μου (που επίσης καπνίζει) έχω πάρει ποτέ σοβαρή απάντηση ("άσε με ρε μ@λ@κα τώρα :lol: ). Ο πατέρας μου το έκοψε πανεύκολα εδώ και 25 χρόνια, η μητέρα μου δεν μπορεί με τίποτα, παρόλο που θα έπρεπε... Ο αδερφός μου δεν θέλει.

Προφανώς λοιπόν σε πολλούς αρέσει. Και ξέρω ότι σε ένα ποσοστό των ανθρώπων είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κόψουν, ενώ για άλλους είναι πανεύκολο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Και η επιλογή της παρέας, ξεκινάει από το σπίτι και τους γονείς. Εννοώ, τα κριτήρια επιλογής του παιδιού, δομούνται από την οικογένειά του. Το με ποιους θα διαλέξει να κάνει παρέα δηλαδή. Προφανώς όχι πάντοτε, προφανώς όχι σε απόλυτο βαθμό.

Προφανως οχι παντοτε και οχι σε απολυτο βαθμο θα ειναι η περιπτωση που δεν θα επιλεξει παρεα με βαση εξωτερικα ερεθισματα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
markvag έγραψε:Καπνιζαν οι γονείς μου και το σιχαινόμουν και από μικρός ήξερα (όπως όλοι) ότι μόνο καλό δεν κάνει. Οπότε ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να το αρχίσει κανείς. :s_dunno .

Το άρχισε όμως ο αδελφός , με τις ίδιες σχεδόν παραστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843366 Το κάπνισμα πρώτα και κύρια είναι κοινωνική συνήθεια. Όλοι το ξεκινάνε έχοντας στο μυαλό τους την παρέα. Πολλοί βέβαια, αν γίνουν αποδεκτοί και άκαπνοι, μπορεί και να μην καπνίσουν. Οι "δημοφιλείς" θέτουν τους όρους στην παρέα εν τέλει, πάντα ήταν έτσι.
Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει εγγύηση ότι και να κάνει κάποιος. Το περιβάλλον δεν είναι πάντα αποκλειστικά οι γονείς, τα παιδιά θ'αντιγράψουν και από το ευρύτερο περιβάλλον. Το πρότυπο των γονιών είναι το πιο δυνατό μεν, αλλά όχι το μόνο.
Θα ξαναπώ όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά από την δική μας γενιά/εποχή, τα παιδιά είναι πιο έξυπνα, γνωρίζουν περισσότερα πράγματα και έχουν περισσότερα ερεθίσματα και τελικώς, περισσότερες επιλογές.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Ο δικός μου και μου έχει πει ότι βρωμάω τσιγάρο και τον έχω πιάσει να μιμείται την κίνηση του καπνίσματος.

Μεσα στο σπιτι καπνιζαν σα φουγαρα πατερας, μανα, παππους. Απο μικρο παιδακι ζητουσα (επιμονα :shifty: ) απο τον παππου μου το Γιωργη να με αφησει να του αναψω το τσιγαρο. Επειδη δε μου χαλουσε χατηρι ο μακαριτης, με αφηνε. Το αναβα, επαιρνα μια τζουρα (την οποια φυσικα δεν κατεβαζα κατω) και του το εδινα.

Καπου στο λυκειο ειχαμε παει για τοστ με ενα φιλαρακι. Με το που τελειωνουμε το τοστ βγαζει να αναψει τσιγαρο (αυτος καπνιζε χρονια) και του λεω "δωσε και σε μενα ενα τσιγαρακι. "Τι λες ρε μλκ, με τιποτα δε σου δινω εγω το πρωτο σου τσιγαρο, ξεχασε το" μου απανταει. "Πιστεψε με ρε μλκ, τωρα το γουσταρω ακριβως οσο κι εσυ το γαμημενο" του λεω. Δεν ξερω τι φλασια εφαγα, αλλα μου ηρθε η γευση που ειχα στο στομα μου απο παιδι και την ηθελα ΤΩΡΑ. Απο το πρωτο τσιγαρο λοιπον κανονικο καπνισμα με ολη τη νικοτινη να καρφωνεται στα πνευμονια. ΓΚΑΒΛΑ. Ουτε για φιγουρα, ουτε να κανω οτι καπνιζω στα ψεμματα οπως κανανε πολλα πιτσιρικα στην αρχη. Αμεσως μετα πηγα κι αγορασα πακετο Μαλμπορο μαλακο. Το ιδιο απογευμα βλεπει η μανα μου πανω στο γραφειο το πακετο και παθαινει κοκομπλοκο. Κανει πως παει να το παρει και της λεω "ασε κατω τα τσιγαρα μου γιατι θα γινει τση πουτανας".

Τα επομενα 12-15 χρονια καπνιζα 2-3 μπακετα τη μερα, μεχρι που αποφασισα να το κοψω. Την πρωτη φορα που ειπα "το κοβω" για 13 χρονια δεν το εβαλα στο στομα μου. Ειχα φτασει στη φαση του Νικολαου, δεν το αντεχα καν. Πηγαιναμε σε τιποτα φιλους που καπνιζανε και οδηγουσα στην επιστροφη και δεν αντεχα τη βρωμα απο τα ρουχα μου. Δεν εβλεπα την ωρα να γυρισω σπιτι και να ξεβρακωθω, να τα πεταξω ολα στα απλυτα.

g8777 έγραψε:Το διαβασα εγω , βρηκα στο ντουλαπακι του συνοδηγου ενα ξεχασμενο Cohiba . :s_yes

ΑΡΧΟΝΤΑΣ. :s_dance

Οσο καπνιζα, 2-3-4 φορες το χρονο το επαιζα ΑΡΧΟΝΤΑΣ που λεει κι ο Τζι. Αγοραζα κανενα Κοχιμπα, κανενα Μοντεχριστο και καραγουσταριζα τις πουρακλες. Πριν 7-8 χρονια περιππου, ειχαν μεγαλωσει λιγο τα παιδια και πηγαμε πρωτη φορα οικογενειακως διακοπες. Μετα το μπανιο λεμε να παμε για κανενα ψαρακι. Στο δρομο βλεπω μια βιτρινα απο αυτες τις ειδικες που εχουν για συντηρηση πουρων και σκεφτομαι "δε γαμεις, 1 πουρακι μετα απο 13 χρονια δε θα πεθανω κιολας". Τσιμπαω ενα Κοχιμπα, τελειωνει το φαι, πινω μια γερη τζουρα μπυρα και το αναβω. Στα επομενα Ναντοσεκοντς αναφωνησα:

ΓΑΜΩΤΟΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ??? ΕΧΑΣΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΑΚΑΠΝΟΣ :s_mad

Μετα πηγα να κοροιδεψω τον εαυτο μου και σκεφτηκα "αντε αλλες 2 μερες διακοπες μεινανε, απο 1 πουρο την ημερα και τελος".
Γυρισαμε Σαλονικα και συνεχισα την κοροιδια για 1-2 εβδομαδες. Εβαλα νεο κανονα "μεχρι 3 πουρακια απο εκεινα τα ψευτικα τα μικρα τη μερα". Τα 3 γινανε 5 και τα 5 γινανε 8, οποτε το πηρα αποφαση οτι αρχισα παλι το τσιγαρο. Για 1-2 χρονια σκεφτηκα να το παλεψω με ηλεκτρονικο που ειχε γινει της μοδας. Αρχισα να φτιαχνω δικα μου υγρα, να αγοραζω διαφορετικους ατμοποιητες και κουραφεξαλα.

Σε καποια φαση σκεφτηκα:
Ρε τι κανεις κοτζαμ μαντραχαλος με τα τσιμπουκια στο στομα? Δε σου βγηκε το ονομα για αδερφη τοσα χρονια, θα σου βγει τωρα στα γεραματα?

Και επεστρεψα στο φιλο μου τον καμποη το Μαλμπορο οπως τα παλια καλα τα χρονια :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Serf
#885430 Ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικες στην Ελλάδα. Definition του ψεκ:

Άβαταρ μέλους
By bill33
Serf έγραψε:Ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικες στην Ελλάδα. Definition του ψεκ:

Δεν φαίνεται κάτι.Το αφαίρεσαν!
Άβαταρ μέλους
By bill33
Serf έγραψε:https://www.facebook.com/share/r/1UpJMysYwQ/

Για δοκίμασε. Εγώ μόλις το άνοιξα.

This Facebook post is no longer available. It may have been removed, or the privacy settings of the post may have changed
για το προηγούμενο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

DPG στις γνωστές του λαλακιες :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Serf
PaNick67 έγραψε:

DPG στις γνωστές του λαλακιες :yahoo:

Αλλά σε κυριλέ συνέντευξη... όχι σε instagram βιντεάκια...