- 31 Οκτ 2023, 15:22
dimik έγραψε:Ο δικός μου και μου έχει πει ότι βρωμάω τσιγάρο και τον έχω πιάσει να μιμείται την κίνηση του καπνίσματος.
Μεσα στο σπιτι καπνιζαν σα φουγαρα πατερας, μανα, παππους. Απο μικρο παιδακι ζητουσα (επιμονα

) απο τον παππου μου το Γιωργη να με αφησει να του αναψω το τσιγαρο. Επειδη δε μου χαλουσε χατηρι ο μακαριτης, με αφηνε. Το αναβα, επαιρνα μια τζουρα (την οποια φυσικα δεν κατεβαζα κατω) και του το εδινα.
Καπου στο λυκειο ειχαμε παει για τοστ με ενα φιλαρακι. Με το που τελειωνουμε το τοστ βγαζει να αναψει τσιγαρο (αυτος καπνιζε χρονια) και του λεω "δωσε και σε μενα ενα τσιγαρακι. "Τι λες ρε μλκ, με τιποτα δε σου δινω εγω το πρωτο σου τσιγαρο, ξεχασε το" μου απανταει. "Πιστεψε με ρε μλκ, τωρα το γουσταρω ακριβως οσο κι εσυ το γαμημενο" του λεω. Δεν ξερω τι φλασια εφαγα, αλλα μου ηρθε η γευση που ειχα στο στομα μου απο παιδι και την ηθελα ΤΩΡΑ. Απο το πρωτο τσιγαρο λοιπον κανονικο καπνισμα με ολη τη νικοτινη να καρφωνεται στα πνευμονια. ΓΚΑΒΛΑ. Ουτε για φιγουρα, ουτε να κανω οτι καπνιζω στα ψεμματα οπως κανανε πολλα πιτσιρικα στην αρχη. Αμεσως μετα πηγα κι αγορασα πακετο Μαλμπορο μαλακο. Το ιδιο απογευμα βλεπει η μανα μου πανω στο γραφειο το πακετο και παθαινει κοκομπλοκο. Κανει πως παει να το παρει και της λεω "ασε κατω τα τσιγαρα μου γιατι θα γινει τση πουτανας".
Τα επομενα 12-15 χρονια καπνιζα 2-3 μπακετα τη μερα, μεχρι που αποφασισα να το κοψω. Την πρωτη φορα που ειπα "το κοβω" για 13 χρονια δεν το εβαλα στο στομα μου. Ειχα φτασει στη φαση του Νικολαου, δεν το αντεχα καν. Πηγαιναμε σε τιποτα φιλους που καπνιζανε και οδηγουσα στην επιστροφη και δεν αντεχα τη βρωμα απο τα ρουχα μου. Δεν εβλεπα την ωρα να γυρισω σπιτι και να ξεβρακωθω, να τα πεταξω ολα στα απλυτα.
g8777 έγραψε:Το διαβασα εγω , βρηκα στο ντουλαπακι του συνοδηγου ενα ξεχασμενο Cohiba .
ΑΡΧΟΝΤΑΣ. 
Οσο καπνιζα, 2-3-4 φορες το χρονο το επαιζα ΑΡΧΟΝΤΑΣ που λεει κι ο Τζι. Αγοραζα κανενα Κοχιμπα, κανενα Μοντεχριστο και καραγουσταριζα τις πουρακλες. Πριν 7-8 χρονια περιππου, ειχαν μεγαλωσει λιγο τα παιδια και πηγαμε πρωτη φορα οικογενειακως διακοπες. Μετα το μπανιο λεμε να παμε για κανενα ψαρακι. Στο δρομο βλεπω μια βιτρινα απο αυτες τις ειδικες που εχουν για συντηρηση πουρων και σκεφτομαι "δε γαμεις, 1 πουρακι μετα απο 13 χρονια δε θα πεθανω κιολας". Τσιμπαω ενα Κοχιμπα, τελειωνει το φαι, πινω μια γερη τζουρα μπυρα και το αναβω. Στα επομενα Ναντοσεκοντς αναφωνησα:
ΓΑΜΩΤΟΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ??? ΕΧΑΣΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΑΚΑΠΝΟΣ
Μετα πηγα να κοροιδεψω τον εαυτο μου και σκεφτηκα "αντε αλλες 2 μερες διακοπες μεινανε, απο 1 πουρο την ημερα και τελος".
Γυρισαμε Σαλονικα και συνεχισα την κοροιδια για 1-2 εβδομαδες. Εβαλα νεο κανονα "μεχρι 3 πουρακια απο εκεινα τα ψευτικα τα μικρα τη μερα". Τα 3 γινανε 5 και τα 5 γινανε 8, οποτε το πηρα αποφαση οτι αρχισα παλι το τσιγαρο. Για 1-2 χρονια σκεφτηκα να το παλεψω με ηλεκτρονικο που ειχε γινει της μοδας. Αρχισα να φτιαχνω δικα μου υγρα, να αγοραζω διαφορετικους ατμοποιητες και κουραφεξαλα.
Σε καποια φαση σκεφτηκα:
Ρε τι κανεις κοτζαμ μαντραχαλος με τα τσιμπουκια στο στομα? Δε σου βγηκε το ονομα για αδερφη τοσα χρονια, θα σου βγει τωρα στα γεραματα?
Και επεστρεψα στο φιλο μου τον καμποη το Μαλμπορο οπως τα παλια καλα τα χρονια