Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#885242 Σήμερα οδήγησα Alfa romeo junior Mhev και Fiat 600 Mhev.

Η Alfa από μπροστά είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά αυτοκινητάκι σε γήινα budget οπότε έχοντας λίγο χρόνο είπα να περάσω να τη δω, συν ότι στο τηλέφωνο συνάντησα τρομερά εξυπηρετικό πωλητή (σπανίζει), οπότε με έψησε ακόμα παραπάνω να πάω.

Τέλος πάντων, το εμφανισιακό είναι υποκειμενικό, μπροστά τη βρίσκω πανέμορφη, πίσω τη βρίσκω εμετική, προφίλ είναι μία χαρά.

Εσωτερικό πολύ μέτριας ποιότητας, παίζει στα ίδια με 2008, παρότι πάει με διάφορα μοτίβα και σχήματα να ξεγελάσει ως κάτι ποιοτικότερο. Π.χ η επένδυση στην κολώνα του οδηγού και του συνοδηγού που φιλοξενεί το tweeterάκι των ηχείων, δεν ήταν πουθενά κολλημένη, η απόκλισή της κάτω από το παρμπρίζ έτριζε στις λακούβες σα να ναι στον αέρα :lol:

Από κει και πέρα οδηγικά τίποτα τρομερό (αν και είχα διαβάσει διθυράμβους, δεν είναι κάτι εντυπωσιακό για SUVακι). Είχε ωραία θέση οδήγησης για το ύψος του πάντως και ωραίο τιμονάκι.

Με ενόχλησε πως μετά τα 130 ήταν πολύ θορυβώδες, αντίθετα το κιβώτιο του και το υβριδικό του σύστημα τα βρήκα πολύ ΟΚ. Δουλεύει αρκετά μόνο με ρεύμα, με εξέπληξε θετικά.
Εξοπλιστικά από τη βασική έκδοση είναι αρκετά πλήρες με εξαίρεση την απουσία Parking sensors μπροστά και κάμερας πίσω.
Επίσης με "χάλασε" το 60.000 χλμ εγγύηση, παλιότερα δε τα πρόσεχα αυτά, αλλά πια δε με γεμίζει καθόλου σιγουριά να ξέρω πως ένας κατασκευαστής "εμπιστεύεται" το προϊόν του για τόσο λίγα χιλιόμετρα μόνο.

Περίεργο αυτοκίνητο, αν το δεις σαν Mokka/2008 ενναλακτική, είναι ακριβό. Από την άλλη αν είσαι ΟΚ με αυτό που προσφέρει αυτή η πλατφόρμα και προτίθεσαι να πληρώσεις παίρνεις εσωτερικά και εξωτερικά μία αρκετά καλύτερη εμφάνιση και λίγο πιο "ακριβη" εικόνα.

Το 600 από μέσα είναι ασύλληπτη η πλαστικούρα που κουβαλάει, από το ίδιο του το χειρόφρενο μέχρι τις θήκες στην κεντρική κονσόλα, είναι σα να μπήκες σε κορεάτικο των 90ς. Ωστόσο έρχεται με καλύτερο εξοπλισμό από τη βασική alfa (έχει Blind spot ειδοποίηση, κάμερα και αισθητήρες 360, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες) και έχει και μερικά πινακιδωμένα comfort στα ~24Κ με το κλειδί στο χέρι, που για καλοεξοπλισμένο αυτόματο με τις σημερινές τιμές, είναι καλή σχετικά τιμή. Aυτό με εγγύηση 50.000 χλμ :lol:

Πάντως η Stellantis κάτι πρέπει να κάνει με τα εσωτερικά της, οι Κορεάτες πουλάνε τρομερά καλύτερα εσωτερικά στα <30Κ budget.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#885244 Μα ειναι ΜΟΚΚΑ/ 2008 ενναλακτικη :lol:

ΟΚ, με καποιες αλλαγες στο στησιμο αλλα αξιζουν αυτες , συν τον διακοσμο και τα καθισματα, τοσα λεφτα παραπανω;

Ειχες πει πιο πισω οτι δεν θες να ασχολεισαι με την προληπτικη συντηρηση και να πληρωνεις βλαβες.

Θα ελεγα να ξεχασεις οτιδηποτε της Stellantis τοτε. Αλφιστι δεν ημουν ποτε, αλλα αυτο δεν εχει σχεση με Αλφα και το χειροτερο ειναι οτι ουτε η Σιτροεν εχει σχεση με το παρελθον της , ουτε η Τζιπ, κλπ

Δεκαπεντε μαρκες ολες στο μιξερ για να βγει το ιδιο πραγμα σε αλλο χρωμα αλλα με σχεδον ιδια γευση

Αηδια.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
PaNick67 έγραψε:Μα ειναι ΜΟΚΚΑ/ 2008 ενναλακτικη :lol:
...............
Δεκαπεντε μαρκες ολες στο μιξερ για να βγει το ιδιο πραγμα σε αλλο χρωμα αλλα με σχεδον ιδια γευση
..............
Αηδια.

Το ίδιο λέμε / σκεφτόμαστε !
Η τρέχουσα κατάσταση με αυτά τα brands είναι πραγματικά δυστοπική.
Γενικά δε ξέρω αν είναι προκατάληψη/επιρροή από τα νούμερα της εγγύησης, αλλά απ' όσα έχω μπει μόνο το Xceed μου έδωσε την αίσθηση πως το όχημα που μπήκα δεν είναι αναλώσιμο/μίας χρησης.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#885254 M' άρεσε, το είχα γράψει και πιο πίσω, είναι πολύ πιο τίμιο και ειλικρινές αυτοκινητάκι απ' αυτά που είδα σήμερα.
Απλά ομολογώ πως την μέρα που πήγα να τεστάρω το facelift, η εδώ αντιπροσωπεία είχε πάψει να εκπροσωπεί την Opel, οπότε επειδή πρέπει να μετακινηθώ σε άλλη πόλη, κάπου το ξέχασα , θετικό που απ' οτι βλέπω παίζει ακόμη αυτή η τιμή, θα κοιτάξω αύριο μεθαύριο να πάω να το δω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Π.χ η επένδυση στην κολώνα του οδηγού και του συνοδηγού που φιλοξενεί το tweeterάκι των ηχείων, δεν ήταν πουθενά κολλημένη, η απόκλισή της κάτω από το παρμπρίζ έτριζε στις λακούβες σα να ναι στον αέρα :lol:

Αθάνατοι Ιταλοί ρε πστ μου!!! :lol: :lol: :lol:

Σε κανένα εξάμηνο θα έχει ξεμεθύσει ο Vincenzo στην γραμμή παραγωγής και θα το φτιάχνει σωστά... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
socratesn έγραψε:Στην Πολωνία την φτιάχνει η Stellantis.
Μακάρι να ήταν θέμα ιταλικού ταμπεραμέντου :lol:
Και τα Fiat 500 εκεί φτιάχνονται νομίζω. Τουλάχιστον από εκεί ήταν ένα που είχα νοικιάσει πριν μερικά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#885741 Εκανα τις τελευταίες μέρες μία βόλτα από KIA/Hyundai, Dacia, Suzuki.

Ξεκινάμε από τα βασικά, εφόσον κινούμαστε σε Budget friendly (ο θεός να τις κάνει) επιλογές, τα σκληρά πλαστικά και η μέτρια ποιότητα, είναι δεδομένα, οπότε θα αναφερθώ σε αυτά μόνο όπου μου έκανε μεγάλη θετική ή αρνητική εντύπωση.

1) Kona 1.0T 48V 6MT.
Οθόνες και διακόπτες μέσα = ιδανικό μίγμα εργονομίας για τα γούστα μου, δείχνει υπερσύγχρονο χωρίς όμως να κάνει τα εργονομικά λάθη που έχω δει σε άλλα αυτοκίνητα. Νομίζω έχει με διαφορά το πιο ευχάριστο εσωτερικό απ’ όσα έχω δει έως τώρα. Ωστόσο είναι ακριβό για 1000άρι, η μεσαία έκδοση Distinctive με το κλειδί στο χέρι βγαίνει 26.000 ακριβώς.
Απογοήτευση, γιατί βάσει του site υπολόγιζα πως λίγο πάνω από τα 26Κ παίζει το 1.6 υβριδικό τους, το οποίο με τις τρέχουες τιμές πιάνει τα 30Κ.
Επίσης δεν υπάρχει διαθέσιμη καμία εκδοχή του για test drive σε απόσταση 200 χλμ από εδώ που μένω.

2) Xceed 6MT, τα (πολλά) θετικά, τα γραψα και στο “οδήγησα”.
€25.100 βγαίνει ακριβώς τελική τιμή. Δεν ισχύει πια το 5ετές δωρεάν Service που ίσχυε μέχρι πολύ πρόσφατα, πολύ ωραίο αυτοκίνητο, αλλά αν μπεις μετά το kona σου φαίνεται αυτοκίνητο 10ετίας + βάλε. Αυτό (το ότι είναι “παλιό” σχέδιο) με προβλημάτισε λίγο τώρα που το είδα side by side με πιο φρέσκα αυτοκίνητα.

3) Duster 6MT, είναι πανέμορφο στο μαύρο μεταλλικό από κοντά, δεν έχω δει διαστάσεις αλλά δείχνει μία κατηγορία πάνω από το Kona. Όσο ελαφρύ και αν είναι, θεωρώ αδύνατο τέτοιου όγκου αυτοκίνητο με αεροδυναμική κουτιού να κινηθεί αξιοπρεπώς με τον 1000αρι lpg κινητήρα.
Μέσα ok, είναι αυτό που είναι, δε προσπαθεί να δείξει πιο πολυτελές, αλλά στα λεφτά που το ζητάνε με τέτοιο εσωτερικό και τέτοιο μοτέρ, δύσκολα το επιλέγεις. Πρέπει να πας σε τετρακίνητο, το οποίο ξεφεύγει σε Budget.
Ούτε αυτό διαθέσιμο προς test drive.

4) Vitara 6MT, δε το οδήγησα, αλλά ίσως λόγω χαμηλών προσδοκιών μου έκανε την πιο θετική εντύπωση. Μέσα παραδοσιακό, με πολύ ψηλότερη θέση οδήγησης από τα υπόλοιπα, συμπαθητική μεγάλη οθόνη,πολύ τίμια εξοπλισμένο στην GL+ έκδοση και γενικά μετά τα Hyundai/Dacia με άφησε με την εντύπωση ότι είδα και άγγιξα ένα όχημα που είναι πιο “Αυτοκίνητο” από τα άλλα που είδα. Τελική τιμή βγαίνει 23.000 ακριβώς

Long story short, όσο τα βλέπω από κοντά, βλέπω πως είναι απογοητευτική περίοδος για την αγορά αυτοκινήτου και αυτό δημιουργεί αδιέξοδο και στα μεταχειρισμένα. Ζητάνε έναν σκασμό λεφτά για μπρίκια. Αν γίνει κάποια επιλογή θα γίνει εντελώς ως συμβιβασμός, ή θα κάνω υπομονή για να τραβήξω ένα σχετικά ασφαλές λαχείο σε ελαφρώς μτχ
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#885742 Απο τα συγκεκριμενα, το καλυτερο ειναι το Xceed. Απο οποια πλευρα και να το δεις. Το οτι εχει πιο παλια σχεδιαση στο εσωτερικο δεν αναιρει το γεγονος αυτο. Ολα ομως ειναι βασικες εκδοσεις και κανεις συμβιβασμους. Το Σουζουκι εχει καλυτερο εξοπλισμο, αλλα ειναι και το λιγοτερο αυτοκινητο απο ολα.
Φτασαμε να θελουμε 30 χιλιαρικα για να παρεις ενα αμαξι με χωρους και νορμαλ εξοπλισμο. Αν επρεπε να διαλεξω ενα απο ολα, θα ηταν ευκολα το xceed.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#885745 Συν το "ύφος" στις αντιπροσωπείες, λες και σου πουλάνε Ferrari :lol:
Μπορώ να πω πως και αυτό με "ξενέρωσε" με την αγορά καινούριου. Μιλάμε για 1000άρια των 100 ίππων λες και είναι το next big thing της αυτοκίνησης. :x
Προφανώς οι άνθρωποι να πουλήσουν θέλουν, αλλά αν μιλάς έτσι για το Kona, για το Santa fe τι θα κανεις? :help:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
mousatos έγραψε:άρα σε εξυψώνουν σε αγοραστή ferrari . wow μεγαλεία.

Όχι όχι, εσύ είσαι ο "Καημένος" που θα σου κάνουν τη χάρη να σου πουλήσουν το Hyundai τους να δεις το φως το αληθινό :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#885759 Πάντως, από συνοδήγηση σε αυτόματο Vitara υβριδικό (νομίζω με το σύστημα της Toyota είναι) έχω πολύ θετικές εντυπώσεις. Δεν ξέρω πως στρίβει, αλλά είναι άνετο, έχει καλή ηχομόνωση και είναι οικονομικό (ο τύπος λέει ότι του βγάζει άνετα 700+χλμ το ρεζερβουάρ - νομίζω 45άρι, και όπως τον είδα οδηγεί άτσαλα, άρα όχι οικονομικά).

edit: Δεν λέω ότι είναι το θαύμα της αυτοκίνησης, αλλά είναι θεωρώ μια χαρά αμαξάκι και επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#885761 Το Vitara αξιζει πολυ ως Allgrip. Εχει καλη τετρακινηση, αντεχει ξυλο εκτος κι αν θες εχει κι ενα σκασμο aftermarket καλουδια που θα το κανουν πιο μαχιμο.

Αν αυτο δεν μετραει τοτε το XCEED ειναι το καλυτερο ολων και με διαφορα μαλιστα