υ.γ. και εμένα δώρο μου πήρε η πεθερά μου ένα ημίχρυσο ελβετικό ρολόι. Καμιά απολυτως χρησιμότητα.
Για σένα όχι για την πεθερά ναι.
Θα έχει να λέει "Μέχρι και ελβετικό ρολόι του πήρα του ανεπρόκοπου".
Who's the daddy now?
υ.γ. και εμένα δώρο μου πήρε η πεθερά μου ένα ημίχρυσο ελβετικό ρολόι. Καμιά απολυτως χρησιμότητα.
kyr80 έγραψε:dimik έγραψε:
Ναι και στα αυτοκίνητα πολλοί πληρώνουν δευτερεύοντα και παντού, αλλιώς θα είχαμε όλοι Lada, θα φορούσαμε τις καφέ λαστιχένιες παντόφλες του στρατού και θα τρώγαμε ρύζι.
Το ρολόι λαϊκής είναι καλύτερο αν έχει και καλύτερο κούμπωμα, αν είναι και αδιάβροχο, αν έχει και ημερομηνία, αν είναι και χρυσό, αν είναι και χειροποίητο κλπ κλπ κλπ γιατί η μέτρηση του χρόνου από μόνη της μπορεί να δικαιολογεί την συσκευή και τον λόγο ύπαρξης της αλλά είναι δευτερεύουσα όταν μιλάμε για ελάχιστες αποκλίσεις χωρίς πρακτική αξία.
Η σύγκριση με τα αυτοκίνητα είναι ατυχής. Θεωρώ δεδομένο το αδιάβροχο.
Το χρυσό ή το χειροποίητο είναι εντελώς, μα ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετο με το θέμα χρόνου. Και δεν θα είχα κανένα θέμα να πάρω Lada αν είχε τα χρήματα που έχει, αλλά τις επιδόσεις μιας φερράρι. Τι λαστιχένιες παντόφλες και ρύζι γράφεις;;;;; Η διατροφή σου και η προστασία του σώματος είναι το ίδιο με ένα αξεσουάρ που λέει την ώρα;;;;

δωρο της
Νίκος Παππάς έγραψε:
Αυτο ειναι το "καλο" μουδωρο της
![]()
Το καθημερινο ειναι ενα Swatch παλι δωρο της![]()
Ο Seiko χρονογραφος που πηρα στον γαμο δωρο κλαπηκε οταν μου διερρειξαν το σπιτι.
Ξερω σας ξενερωσα τωρα![]()
dimik έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:http://assets5.follifollie.com/filesFF/ ... 0x1000.jpg
Αυτο ειναι το "καλο" μουδωρο της
![]()
Το καθημερινο ειναι ενα Swatch παλι δωρο της![]()
Ο Seiko χρονογραφος που πηρα στον γαμο δωρο κλαπηκε οταν μου διερρειξαν το σπιτι.
Ξερω σας ξενερωσα τωρα![]()
Γιατί ρε να μας ξενερώσεις....μια χαρά είναι το ρολόι, εμένα τουλάχιστον μου αρέσει αρκετά, αν και θα προτιμούσα ασημένιες αντί χρυσές λεπτομέρειες.
dimik έγραψε:
Γιατί ρε να μας ξενερώσεις....μια χαρά είναι το ρολόι, εμένα τουλάχιστον μου αρέσει αρκετά, αν και θα προτιμούσα ασημένιες αντί χρυσές λεπτομέρειες.
QsisVTS έγραψε:dimik έγραψε:
μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τη μανία που έχουν αυτή την εποχή στο folie με το ροζ χρυσό, νομίζω ότι το 90% των πραγμάτων τους είναι έτσι
krom έγραψε:Αρκετά μπουρζουαδίστικο τόπικ στους δύσκολους και χαλαιπούς καιρούς.

Cosmic έγραψε:Δεν υπάρχει σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ ενός αυτόματου και ενός quartz μηχανισμού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα quartz έκαναν πάταγο όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά. Δεν έιχαν την ανάγκη του σέρβις προκειμένου να δείχνουν την σωστή ώρα, διότι τα quartz "χάνουν" μπροστά ή πίσω την ώρα κατά πολύ λιγότερο από τα μηχανικά ρολόγια, κουρδιστά ή αυτόματα.
Ένα κουρδιστό ή αυτόματο ρολόι είναι δεδομένο πως θα χάσει την ώρα (θα συμβεί το "clock drift") προς τα μπροστά ή προς τα πίσω, ειδικότερα τα αυτόματα μπορεί π.χ. να χάσουν και πιο εύκολα προς τα εμπρός στον χρόνο, διότι μπορεί οι κινήσεις του χεριού που φοράει το συκγκεκριμένο ρολόι να το εξαναγκάζουν να κουρδίζεται πιο συχνά (παρ΄ όλο που υπάρχει καστάνια για να σταματάει το κούρδισμα του ελατηρίου). Αν συζητάμε λοιπόν για το ποιά ρολόγια είναι περισσότερο αξιόπιστα στην μέτρηση του χρόνου τότε αυτά είναι τα quartz. Φυσικά υπάρχουν και αυτόματοι μηχανισμοί που χάνουν ελάχιστα (όχι όμως τόσο λίγο όσο τα quartz) αλλά οι τιμές τους είναι απολύτως απαγορευτικές. Επίσης οι αυτόματοι μηχανισμοί χρειάζονται σέρβις ανά κάποια έτη, για αλλαγή λαδιών στους άξονες και τροχούς και έλεγχο για τυχόν βλάβες που έχουν ή πρόκειται να προκύψουν, για διάφορους λόγους π.χ. κάποιο χτύπημα μπορεί να μετακινήσει ή να σπάσει κάποιον άξονα. Αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν στα quartz. Τα μηχανικά ρολόγια τα φοράει ο κόσμος όχι επειδή είναι αξιόπιστα αλλά διότι (και το θέτω πολύ "ρομαντικά") αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική υπεροχή και εξέλιξη της ωρολογοποιίας, σε μηχανισμούς που συναρμολογούνται στο χέρι και που ενώ θα μπορούσαν να έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται και εξελίσσονται ακόμα. Αν θέλετε, ένα μηχανικό ρολόι είναι ένας "ζωντανός" μηχανισμός καθώς και ο μοναδικός (πολύπλοκος) μηχανισμός που ¨φοράει" ο άνθρωπος.
Εάν βγάλουμε τον ρομαντισμό από την εξίσωση, ο περισσότερος κόσμος φοράει ρόλεξ, ωμέγα, πατέκ και διάφορα άλλα, για τον ίδιο λόγο που αγοράζει μερσεντε και καγιέν... ούτε που τον νοιάζει τι έχει απο κάτω το μοτέρ ή η κάσα του daytona, πως μπαίνει το 4χ4 ή πως βγάζει ένδειξη split ο χρονογράφος. Αρκεί που είναι ακριβότερο από του γείτονα.
krom έγραψε:Αρκετά μπουρζουαδίστικο τόπικ στους δύσκολους και χαλαιπούς καιρούς.
Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]