Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
υ.γ. και εμένα δώρο μου πήρε η πεθερά μου ένα ημίχρυσο ελβετικό ρολόι. Καμιά απολυτως χρησιμότητα.

Για σένα όχι για την πεθερά ναι.
Θα έχει να λέει "Μέχρι και ελβετικό ρολόι του πήρα του ανεπρόκοπου".

Who's the daddy now? :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By krom
#88366 Αρκετά μπουρζουαδίστικο τόπικ στους δύσκολους και χαλαιπούς καιρούς.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kyr80 έγραψε:
dimik έγραψε:
Ναι και στα αυτοκίνητα πολλοί πληρώνουν δευτερεύοντα και παντού, αλλιώς θα είχαμε όλοι Lada, θα φορούσαμε τις καφέ λαστιχένιες παντόφλες του στρατού και θα τρώγαμε ρύζι.

Το ρολόι λαϊκής είναι καλύτερο αν έχει και καλύτερο κούμπωμα, αν είναι και αδιάβροχο, αν έχει και ημερομηνία, αν είναι και χρυσό, αν είναι και χειροποίητο κλπ κλπ κλπ γιατί η μέτρηση του χρόνου από μόνη της μπορεί να δικαιολογεί την συσκευή και τον λόγο ύπαρξης της αλλά είναι δευτερεύουσα όταν μιλάμε για ελάχιστες αποκλίσεις χωρίς πρακτική αξία.

Η σύγκριση με τα αυτοκίνητα είναι ατυχής. Θεωρώ δεδομένο το αδιάβροχο.
Το χρυσό ή το χειροποίητο είναι εντελώς, μα ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετο με το θέμα χρόνου. Και δεν θα είχα κανένα θέμα να πάρω Lada αν είχε τα χρήματα που έχει, αλλά τις επιδόσεις μιας φερράρι. Τι λαστιχένιες παντόφλες και ρύζι γράφεις;;;;; Η διατροφή σου και η προστασία του σώματος είναι το ίδιο με ένα αξεσουάρ που λέει την ώρα;;;;

υ.γ. και εμένα δώρο μου πήρε η πεθερά μου ένα ημίχρυσο ελβετικό ρολόι. Καμιά απολυτως χρησιμότητα.

Ο χρόνος και η διαφορά στην μέτρηση του θα έπρεπε να είναι το άσχετο γιατί μιλάμε για διαφορές που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία-πρακτικότητα.

Γιατί να φοράς μαλακές παντόφλες και να τρως πατάτες, μακαρόνια? αφού και οι λαστιχένιες προστατεύουν τα πόδια σου (μπορεί και καλύτερα) και το ρύζι δίνει υδατάνθρακα στο σώμα σου κι αν δεν κάνω λάθος σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα ανα γρ.
Όταν δεν υπερβαίνεις ποτέ τα 130χλμ/ω γιατί να πάρεις αυτοκίνητο που πάει με 300χλμ και είναι σαν το ανάποδο γαμώτο και να μην πάρεις ένα που πιάνει τα 200χλμ/ω αλλά είναι σαν το σαλόνι σου? (Βασική προϋπόθεση να αντέχεις αμφότερα οικονομικά.)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#88371 Εικόνα
Αυτο ειναι το "καλο" μου :lol: δωρο της :inlove:
Το καθημερινο ειναι ενα Swatch παλι δωρο της :inlove:
Ο Seiko χρονογραφος που πηρα στον γαμο δωρο κλαπηκε οταν μου διερρειξαν το σπιτι.

Ξερω σας ξενερωσα τωρα :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:Εικόνα
Ο Seiko χρονογραφος που πηρα στον γαμο δωρο κλαπηκε οταν μου διερρειξαν το σπιτι.

Γιατί ρε να μας ξενερώσεις....μια χαρά είναι το ρολόι, εμένα τουλάχιστον μου αρέσει αρκετά, αν και θα προτιμούσα ασημένιες αντί χρυσές λεπτομέρειες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:http://assets5.follifollie.com/filesFF/ ... 0x1000.jpg

Γιατί ρε να μας ξενερώσεις....μια χαρά είναι το ρολόι, εμένα τουλάχιστον μου αρέσει αρκετά, αν και θα προτιμούσα ασημένιες αντί χρυσές λεπτομέρειες.

Ε, μετα τα Rolex ,τα Patek, ενα της σειρας ειναι καπως :lol:
Δεν υπηρχε οταν το πηρα, υπηρχε μονο με χρυσοχαλκινη κορωνα.
Τωρα σκεφτομαι να του βαλω μαυρο μπρασελε γιατι το λαστιχενιο λουρακι του ειναι πολυ σκληρο.

Παντως απο τα ακριβα λατρευω τα Breitling aviator - navitimer...
Τα ειχα πρωτοδει σε μαγαζι στην Λωζαννη και τα χαζευα για ωρα, αν δεν με τραβαγε η συζυγος να φυγουμε μπορει να καθομουν 1-2 ωρες :lol: :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:

μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τη μανία που έχουν αυτή την εποχή στο folie με το ροζ χρυσό, νομίζω ότι το 90% των πραγμάτων τους είναι έτσι
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:
dimik έγραψε:

μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τη μανία που έχουν αυτή την εποχή στο folie με το ροζ χρυσό, νομίζω ότι το 90% των πραγμάτων τους είναι έτσι

Ξέρω ότι είναι πολύ της μοδός αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει στο μάτι, γενικά δεν μου αρέσει ο χρυσός, μέχρι και στην βέρα μου έχει ελάχιστο, άσχετα που πλεον δεν την φοράω :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#88394 πλάκα πλάκα μπες σε ένα μαγαζί και θα καταλάβεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
krom έγραψε:Αρκετά μπουρζουαδίστικο τόπικ στους δύσκολους και χαλαιπούς καιρούς.

Εικόνα

:s_no :s_no
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#88485 Ένας εκπληκτικός -και στα μάτια μου πανέμορφος- χρονογράφος & perpetual calendar για πολύ λίγους:

Hands-On With The Patek Philippe 5204 Split-Seconds Chronographs With Perpetual Calendar
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#88508 Είχα γράψει αυτό πριν αρκετές σελίδες και νομίζω πως ήμουν σαφέστατος...

Cosmic έγραψε:Δεν υπάρχει σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ ενός αυτόματου και ενός quartz μηχανισμού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα quartz έκαναν πάταγο όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά. Δεν έιχαν την ανάγκη του σέρβις προκειμένου να δείχνουν την σωστή ώρα, διότι τα quartz "χάνουν" μπροστά ή πίσω την ώρα κατά πολύ λιγότερο από τα μηχανικά ρολόγια, κουρδιστά ή αυτόματα.
Ένα κουρδιστό ή αυτόματο ρολόι είναι δεδομένο πως θα χάσει την ώρα (θα συμβεί το "clock drift") προς τα μπροστά ή προς τα πίσω, ειδικότερα τα αυτόματα μπορεί π.χ. να χάσουν και πιο εύκολα προς τα εμπρός στον χρόνο, διότι μπορεί οι κινήσεις του χεριού που φοράει το συκγκεκριμένο ρολόι να το εξαναγκάζουν να κουρδίζεται πιο συχνά (παρ΄ όλο που υπάρχει καστάνια για να σταματάει το κούρδισμα του ελατηρίου). Αν συζητάμε λοιπόν για το ποιά ρολόγια είναι περισσότερο αξιόπιστα στην μέτρηση του χρόνου τότε αυτά είναι τα quartz. Φυσικά υπάρχουν και αυτόματοι μηχανισμοί που χάνουν ελάχιστα (όχι όμως τόσο λίγο όσο τα quartz) αλλά οι τιμές τους είναι απολύτως απαγορευτικές. Επίσης οι αυτόματοι μηχανισμοί χρειάζονται σέρβις ανά κάποια έτη, για αλλαγή λαδιών στους άξονες και τροχούς και έλεγχο για τυχόν βλάβες που έχουν ή πρόκειται να προκύψουν, για διάφορους λόγους π.χ. κάποιο χτύπημα μπορεί να μετακινήσει ή να σπάσει κάποιον άξονα. Αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν στα quartz. Τα μηχανικά ρολόγια τα φοράει ο κόσμος όχι επειδή είναι αξιόπιστα αλλά διότι (και το θέτω πολύ "ρομαντικά") αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική υπεροχή και εξέλιξη της ωρολογοποιίας, σε μηχανισμούς που συναρμολογούνται στο χέρι και που ενώ θα μπορούσαν να έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται και εξελίσσονται ακόμα. Αν θέλετε, ένα μηχανικό ρολόι είναι ένας "ζωντανός" μηχανισμός καθώς και ο μοναδικός (πολύπλοκος) μηχανισμός που ¨φοράει" ο άνθρωπος.

Εάν βγάλουμε τον ρομαντισμό από την εξίσωση, ο περισσότερος κόσμος φοράει ρόλεξ, ωμέγα, πατέκ και διάφορα άλλα, για τον ίδιο λόγο που αγοράζει μερσεντε και καγιέν... ούτε που τον νοιάζει τι έχει απο κάτω το μοτέρ ή η κάσα του daytona, πως μπαίνει το 4χ4 ή πως βγάζει ένδειξη split ο χρονογράφος. Αρκεί που είναι ακριβότερο από του γείτονα.

Having said that...

Τώρα περί φεράρι και απαρχαιωμένης τεχνολογίας... Γαι ρίξτε μια ματιά στα ρολόγια που έδειξα πριν 2-3 σελίδες και θα καταλάβετε πως μόνο απαρχαιωμένη δεν είναι η τεχνολογία τους. Ειδικά τα μηχανικά ρολόγια έχουν εξελιχτεί όσο κανένα casio το οποίο έχει μια φασόν μηχανή η οποία στα τελευταία 30 χρόνια προσέθεσε 10 ακόμα λειτουργίες (χρονομετρα, υψόμετρα, βαθύμετρα και 30 ξυπνητήρια) η οποία κοστίζει στην παραγωγή της ελάχιστα λεπτά του Ευρώ(!!) βγαίνει από γραμμή παραγωγής και πωλείται 100 και 150 ευρώ, όταν το μηχανικό για να κατασκευαστεί πρέπει να πληρώσει πολλούς μισθούς σχεδιαστών και τεχνικών και πολύ ακριβότερα μηχανήματα και εγκαταστάσεις και να δαπανήσει πολύ χρόνο σε R&D.
Συγκεκριμένα και ξανά λοιπόν δείτε αυτό...
http://www.urwerk.com/en/collection-200-collection-ur-210-c3-p8.php
και αυτό
http://www.hytwatches.com/Collection/Watch/Item/h2-5.sls

Και μετά πείτε μου για απαρχαιωμένες τεχνολογίες...

Και για να κλείσω και να μην σας κουράζω άλλο.
Μου αρέσει το ρολόι. Γενικά. Μου αρέσουν όλα τα ρολόγια είτε είναι casio είτε είναι patek είτε είναι ηλιακά. Δεν χλευάζω ούτε θεωρώ κακή αγορά ένα πολύ φθηνό ή ένα πολύ ακριβό ρολόι, ούτε και με απασχολεί το ποιά κοινωνική ομάδα φοράει τα τάδε ή τα δείνα. Τα αγαπάω όλα και τα χαζεύω όλα. Και τα casio μου αρέσουν. Γαμώ τα ρολόγια είναι. (Πιο πολύ μου αρέσουν τα Swatch) Αλλά αν θέλετε να συζητήσουμε τεχνικά για ρολόγια, θα ανεβάσω φωτογραφίες από μηχανικά, αυτόματα και μυστήρια αυτόματα με 50 μέρες power reserve και υδρομηχανικούς μηχανισμούς οι οποίοι μόνο απαρχαιωμένοι δεν είναι. Αν η απάντησεις είναι του τύπου "τι |λογοκρισία| είναι αυτές ρε; κοίτα εδώ ένα casio" τότε και εγώ θα αναγκαστώ να κάνω "ατυχείς" συγκρίσεις με εξαρτήματα αυτοκινήτων. Δεν χλευάζω όμως κανένα ρολόι, όσο φθηνό και αν είναι (εκτός από το ρολόι του pretty bra)...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#88512 @Cosmic

Μου αρέσει που επιμένεις....αφού τους έχει πάρει τα σώβρακα η Casio και δεν δείχνουν σωστά την ώρα λεμέεεε!!!! :superman:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#88514 Εγω προτιμω τα Timex
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
krom έγραψε:Αρκετά μπουρζουαδίστικο τόπικ στους δύσκολους και χαλαιπούς καιρούς.

Οκ, και τι να κάνουμε, για να περνάει η ώρα συζητάμε και για ρολόγια όπως σε άλλο τόπικ συζητάνε για F1 ή για γρήγορα αυτοκίνητα (θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις ως εξ' ίσου μπουρζουαδίστικα τόπικ).