- 11 Μαρ 2025, 15:46
QsisVTS έγραψε:Είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, δεν ενδιαφέρονται αν θα τους δώσεις τα (λίγα σε σχέση με τον ανταγωνισμό) λεφτά σου, περιμένουν κι άλλοι
Έχει διαφορά σε σχέση με μια επιχείρηση με σκοπό το κέρδος
Και όμως, η εγκληματική συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου, δεν το επηρέασε...
edmond έγραψε:Στο σήμερα, στο σχολείο που πάει ο μικρός(ιδιωτικό) υπάρχει μια γαλλικού η οποία παρόοοολη την καλή διάθεση να καταλάβουμε σαν γονείς τον τρόπο διδασκαλίας της, εκείνη φροντίζει για το αντίθετο. Η τύπισα απλά παίρνει τηλέφωνο τον γονέα μέσα στο μάθημα και τον κράζει επειδή δεν έκανε μια άσκηση ξέρωγω το παιδί. Υποδείξεις σε κάθε συνάντηση γονέων για το πότε πρέπει να διαβάζει το παιδί "δεν θα διαβάζει Κυριακή, μόνο Σάββατο ή και από Παρασκευή, οοοοορίστε μας...", άφθονος όγκος ύλης λες και πάνε τα παιδιά για Sorbonne και άλλα πολλά. Το αποτέλεσμα; μετά από κάμποσες παρατηρήσεις από μερικούς γονείς, η τύπισσα στο τέλος της χρονιάς παίρνει την άγουσα. Υπερβολή ή όχι δεν ξέρω να σας πω, δίνω απλά το στίγμα για το τι μπορεί να γίνει αν υπάρχει θέληση.
Όταν ήμουν Β γυμνασίου, ο μαθηματικός μας, μας έβαζε κάθε μέρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ασκήσεις, ακόμα και αν είχαμε την επόμενη μάθημα, χωρίς να ασχολείται με τυχόν άλλα σχολικά μαθήματα που μπορεί να είχαμε. Και φυσικά τρελή ύλη. Επιπλέον, σε ΚΑΘΕ μάθημα εξέταζε τουλάχιστον 5-6 άτομα στον πίνακα και έλεγχε όχι μόνο τις ασκήσεις της ημέρας, αλλά και των προηγούμενων ημερών στο τετράδιο. Και φυσικά, αυτή η εξέταση (με την ψυχή στο στόμα) έπαιρνε τον μισό χρόνο του μαθήματος, και τον υπόλοιπο χρόνο τον αφιέρωνε στο να μας προχωρήσει ΠΟΛΥ και πολύ γρήγορα και επιφανειακά. Επιπλέον, συχνότατα τεστ και διαγωνίσματα σε τεράστιο όγκο ύλης. Αποτέλεσμα; Όλοι, πλην 2-3 μαθητών, και στα 4 τμήματα της Γ γυμνασίου να είχαν απίστευτα χαμηλούς βαθμούς. Προσωπικά, όσο διάβαζα για τα μαθηματικά του συγκεκριμένου δεν διάβαζα για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα (και ήμουν μαθητής του 18-19). Βασικά ούτε στην Γ Λυκείου, όταν ετοιμαζόμουν για πανελλήνιες δεν ασχολιόμουν τόση ώρα με τα μαθηματικά δέσμης, που θα έδινα πανελλήνιες...
Πώς όμως αυτοί οι 2-3 είχαν 19-20;; Απλό, πήγαιναν στο φροντιστήριο του συγκεκριμένου καθηγητή το απόγευμα...
Φυσικά, έγινε χαμός στο σχολείο και τέλη Νοεμβρίου απομακρύνθηκε.
Ένα καλό είχε ο συγκεκριμένος, είχε μία (τότε καινούρια) Citroen Xantia 1.8i
Αντίστοιχα, στο φροντιστήριο που πήγανα στην Γ Λυκείου, οι ιδιοκτήτες ήταν καθηγητές σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οι οποίοι έκαναν το ίδιο και ποτέ δεν άνοιξε μύτη. Οι μισοί συμμαθητές μου στο φροντιστήριο ήταν από το συγκεκριμένο ιδιωτικό...

Και έρχονταν στο φροντιστήριο για να ακούσουν τους ίδιους καθηγητές να τους λένε τα ίδια πράγματα που τους έλεγαν το πρωί στο σχολείο!
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>