Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By gianik
#883880 Καλημέρα συμφορουμίτες .
Μάλλον έφτασε η στιγμή που πρέπει να αποχωριστούμε το ford fiesta της Gianikαινας διότι 20ρισε πλέον στα χρόνια και αρχίζει και ζητάει ...
Τι ζητάω? ένα καθημερινό αμάξι πόλης , οικονομικό και αποβλημάτιστο /οικονομικό όσο γίνεται . επιδόσεις μου είναι ολίγον αδιάφορες.
θα ήθελα αυτόματο , ο μεγάλος μου έρωτας είναι το Toyota Yaris hybrid καθώς το αμάξι κατά 99% θα κινείται στην πόλη , το πηγαινε έλα στην δουλειά, , δραστηριότητες των παιδιών κλπ. Ετήσια χλμ περίπου 8 max 9 χιλιάδες...
Αυτή τη στιγμή το Yaris η έκδοση Active , με το κλειδί στο χέρι , χρώμα , πινακίδες κλπ κλπ φτάνει τα 23Κ.
το αδελφάκι Mazda 2 είχε μια προσφορά Γενάρη Φλεβάρη μείον 1000€...επομένως πάμε στα 22Κ..
(εεπ το έκανα test drive πριν κανα μήνα , με χάλασε πολύ ο θόρυβος του ecvt στις επιταχύνσεις... :( )

τις προάλλες λοιπόν κάνοντας μία βόλτα από την Opel , ο πωλητής μου πρότεινε ετοιμοπαράδοτο Opel Corsa , 1.200 με 75hp ,εκδοση edition σαν αυτό της φωτό , ίδιο χρώμα κλπ , ετοιμοπαράδοτο , στα 17.500 € με το κλειδί στο χέρι , παράδοση σε 1 εβδομάδα..

Εικόνα

υ.γ
σημερα θα πάω για test drive.

γνώμες ?
Άβαταρ μέλους
By markvag
#883890 Θα πάρεις αυτό που θα αρέσει στη γυναίκα.

ΛΗΚCIC :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#883909 Σημασία έχει πάντοτε το προφίλ χρήσης: αν κινείται στην πόλη, τότε ξεκινάς με το αυτόματο κιβώτιο. Αν είναι και υβριδικό, έχεις και την οικονομία. Αυτά βέβαια είναι αν κάνει και αποστάσεις, αν κάνεις 5000 χλμ το χρόνο, δεν έχουν σημασία.
Το μοτερ του Corsa είναι για την πόλη μόνον ή και κοντινές αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομο, γιατί είναι αδύναμο και χωρίς τούρμπο, σωστά; Κρίνοντας από τις επιδόσεις του, νομίζω πως ναι.
https://www.gocar.gr/cars/OPEL/CORSA/20 ... tion_Pack/

Η γνώμη μου είναι πως είναι ένα καλό αυτοκίνητο, ειδικά σε αυτά τα λεφτά, αλλά αν ο ανταγωνιστής του είναι το Yaris Hybrid, δεν μπορώ να βρω κανένα άλλο πλεονέκτημα πλην της τιμής. Το Yaris επίσης έχει και εξαιρετική μεταπώληση, όπως βλέπουμε και από την αγγελία του φίλου μας πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Isambard έγραψε:Σημασία έχει πάντοτε το προφίλ χρήσης: αν κινείται στην πόλη, τότε ξεκινάς με το αυτόματο κιβώτιο. Αν είναι και υβριδικό, έχεις και την οικονομία. Αυτά βέβαια είναι αν κάνει και αποστάσεις, αν κάνεις 5000 χλμ το χρόνο, δεν έχουν σημασία.
Το μοτερ του Corsa είναι για την πόλη μόνον ή και κοντινές αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομο, γιατί είναι αδύναμο και χωρίς τούρμπο, σωστά; Κρίνοντας από τις επιδόσεις του, νομίζω πως ναι.
https://www.gocar.gr/cars/OPEL/CORSA/20 ... tion_Pack/

Η γνώμη μου είναι πως είναι ένα καλό αυτοκίνητο, ειδικά σε αυτά τα λεφτά, αλλά αν ο ανταγωνιστής του είναι το Yaris Hybrid, δεν μπορώ να βρω κανένα άλλο πλεονέκτημα πλην της τιμής. Το Yaris επίσης έχει και εξαιρετική μεταπώληση, όπως βλέπουμε και από την αγγελία του φίλου μας πιο πάνω.

Το μοτερ του Κορσα ειναι ασπαστο, ατμοσφαιρικο, απλο, ο,τι πρεπει για ενα αμαξακι που θα περασει την ζωη του στα στενα ορια της πολης.

Επισης εχει χωρους που το Yaris ουτε να ονειρευτει κι ο gianik εχει 4μελη οικογενεια. Οπως εγραψε κανει γυρω στα 8Κ χλμ τον χρονο οποτε η διαφορα καταναλωσης θα καλυφτει απο την διαφορα τιμης σε καμια 10ρια χρονια και βαλε.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#883916 Δεν συμφωνώ για το μοτερ του Corsa. Κάθε άλλο παρά άσπαστο είναι, έχει και αυτό θέμα με το wet belt , ίδιο με αυτό που έχει εμφανιστεί και το 1.0 Ecoboost της Ford.
https://gtautomotiveparts.co.uk/engine- ... -puretech/
Wet Belt
One of the biggest red flags of the puretech is that it carries a wet belt. A wet belt is a type of timing belt which runs while submerged in oil. Inherently, timing belts will begin to fail when they are contaminated with any liquid, including oil. This is because the liquid will soak into the belt material, and this will cause premature wear.

As the belt does its thing, bits of rubber will start to flake off and make their way through to the oil sump filter. Eventually, when enough rubber has accumulated it will begin to starve the engine of oil. In addition, the integrity of the belt will become compromised and can ultimately snap all together.

H δική μου γνώμη είναι πως αν κάποιος έχει χρήματα να αγοράσει Yaris Hybrid, το κάνει. Δεν υπάρχει καλύτερο πακέτο στην κατηγορία και τα παραπάνω χρήματα τα δικαιολογεί με το παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#883918 Υπάρχει καλύτερο πακέτο --> αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Αρκεί να υπάρχει δυνατότητα "σπιτικής" φόρτισης.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#883927 Ηλεκτρικό με 17,5Κ;; Ποιό;;;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#883931 Νομίζω πως δεν θα διαφωνήσω με τον σκοτσέζο.
Ακόμα και να μην υπάρχει πρόσβαση σε οικιακή πρίζα, νομίζω πως το αστικό προφίλ χρήσης δικαιολογεί μια φόρτιση τη βδομάδα ξέρωγω σε ένα σμ ή σχετικά αλλού.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#883934 BYD DOLPHIN με 19.998€
Η τιμή περιλαμβάνει την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

bydauto.gr/dolphin/

Ή hyundai inster
https://www.hyundai.gr/models/hyundai-inster/
Από 18.186, με την επιδότηση.
https://www.4troxoi.gr/agora/aytes-eina ... in-ellada/

edmond έγραψε:Νομίζω πως δεν θα διαφωνήσω με τον σκοτσέζο.
Ακόμα και να μην υπάρχει πρόσβαση σε οικιακή πρίζα, νομίζω πως το αστικό προφίλ χρήσης δικαιολογεί μια φόρτιση τη βδομάδα ξέρωγω σε ένα σμ ή σχετικά αλλού.

Δεν τόλμησα να το προτείνω. Αλλά και εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 27 Φεβ 2025, 14:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά