Geo f1 έγραψε:http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/12/2fb0a02e4f85baf7a05277b45de7f823.jpgΧμ, τρίδυμα!
3 new babies came today
Καταλαβαίνω ότι έχεις μια αδυναμία στα γυαλιά ηλίου και μάλλον έχεις βρει ένα σχήμα που να σου αρέσει αλλά μήπως αξίζει να τολμήσεις και κάτι διαφορετικό;
Geo f1 έγραψε:
< 3
πως τον ανακάλυψες τον Λιόλιο μωρέ; 50.000 οπτικάδικα στην Αθήνα, τι δουλειά ειχες εδώ πέρα;
ΜπαγιερΝ χαζευα στο νετ και μου βγηκε του Λιολιου..του εκανα ενα εμαιλ φανηκε πολυ συνεργασιμος και βουαλα!!!
Τα φιλια μου στην Βεροια
Τεστάροντας ο ίδιος την όρασή μου στα κοντινά, διαπίστωσα ότι σε πολύ κοντινές αποστάσεις (ας πούμε 10 εκατοστά και κάτω) δυσκολεύομαι να διακρίνω καθαρά γράμματα και αριθμούς (πχ τους -μικρούς- αριθμούς σε αναλογικό ρολόι χεριού), ενώ χωρίς τα γυαλιά μυωπίας τους διακρίνω καθαρά, απόδειξη ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται και σε μένα πρεσβυωπία.
Το ερώτημα είναι αφενός αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να επιβραδύνω την εξέλιξη της πρεσβυωπίας, και αφετέρου όσοι συνομήλικοι ή/και μεγαλύτεροι έχετε ανάλογο θέμα ως μύωπες και πρεσβύωπες ταυτόχρονα πως το αντιμετωπίζετε και τι μου προτείνετε για όταν το πρόβλημα παγιωθεί (πχ πολυεστιακούς φακούς επαφής, πολυεστιακά γυαλιά ή κάτι άλλο ενδεχομένως)...
Παρακαλώ τα φώτα σας οι πρεσβύτεροι
Αν βλέπεις τα μικρά γράμματα ρίχνοντας δυνατό φως πάνω τους, πχ στα γραμματάκια μιας συσκευασίας, ψάξε για πολυεστιακά γυαλιά. Ή για δεύτερο ζευγάρι γυαλιών.
Το θέμα είναι το πόσο σε παρεμποδίζει το πρόβλημα στις ασχολίες σου.
Στο PC, απλά κάνεις ζουμ 10%, στο κινητό παίρνεις 5αρα οθόνη, αν όμως διαβάζεις συχνά κείμενα στο χαρτί τυπωμένα με μικρούς χαρακτήρες, έχεις θέμα - που μάλιστα θα επιδεινώνεται διαρκώς.
Βλέποντας (κυριολεκτικά) και κάνοντας.
ΥΓ: εξυπακούεται ότι επισκεπτόμαστε οφθαλμίατρο κάποια στιγμή
Προς το παρόν το παλεύω, δεν έχω ανάγκη, πλην όμως έχω μια κάρτα-μεγεθυντικό φακό στο πορτοφόλι για δύσκολες καταστάσεις. :P
Φίλος είχε αγοράσει πολυεστιακά 1000€.
Οφθαλμίατρος μού είχε πει ότι και με 500-600 φτιάχνω.
Υποθέτω μόνο για φακούς...