Forum για τους Ελληνικους Αγώνες
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Έχω απορία τι χρόνο μπορεί να κάνει εκεί μέσα αυτό

Υπολογίζω 23-24 με κατάλληλες συνθήκες και σλικ. Με πολιτικά καπ 2 πχ ένα πάνω.

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#882732 Ναι ναι καλά είναι να γλιτώσουμε τη βροχή !!!

Καθώς η επίσκεψη στην πίστα προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή , δεν υπήρχε δωμάτιο στο ξενοδοχείο - λόγω κ ενός συνεδρίου στα σερρας - κ θα χάσουμε το φετινό μπάνιο !

Θα τα πούμε επάνω !
Με το καλό να έρθετε !

Να περάσουμε όλοι όμορφα !
Άβαταρ μέλους
By glf
#882939 Τελικά το Σάββατο ήταν στεγνό και η Κυριακή με βροχή. Πιστεύω να βγήκαν πολλά γούστα, μπράβο και πάλι σε όλους.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#882945 Ναι Κυριακή βροχή μέχρι τις 12 που άρχιζε να στεγνώνει αλλά ποτέ δε στεγνωσε τελείως γιατί είχε υγρασία.

Όταν μπήκα για το δικό μου στιντ ήταν μεικτες συνθήκες με πολύ προσοχή μέχρι τη 5.

Αφήσαμε τα σεμι σε όλο τον αγώνα και στο τελευταίο στιντ κάναμε διαχείριση για καύσιμο. Τερματισαμε και το γιορτσαμε με μπύρες και σουβλάκια.

Όλα πήγανε σούπερ και περάσαμε φοβερά. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και τη συνιστω σε όποιον του αρέσει η πίστα, το μοτορσπορτ και το challenge.

Μπράβο vagmag και σε εσάς.

Νομίζω περάσαμε όλοι τέλεια!

Στο επόμενο....

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Nikos! έγραψε:Ναι Κυριακή βροχή μέχρι τις 12 που άρχιζε να στεγνώνει αλλά ποτέ δε στεγνωσε τελείως γιατί είχε υγρασία.

Όταν μπήκα για το δικό μου στιντ ήταν μεικτες συνθήκες με πολύ προσοχή μέχρι τη 5.

Αφήσαμε τα σεμι σε όλο τον αγώνα και στο τελευταίο στιντ κάναμε διαχείριση για καύσιμο. Τερματισαμε και το γιορτσαμε με μπύρες και σουβλάκια.

Όλα πήγανε σούπερ και περάσαμε φοβερά. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και τη συνιστω σε όποιον του αρέσει η πίστα, το μοτορσπορτ και το challenge.

Μπράβο vagmag και σε εσάς.

Νομίζω περάσαμε όλοι τέλεια!

Στο επόμενο....

< >

Μπράβο σας Νίκο !
Πολύ καλοί χρόνοι , αν κ τα λάστιχα δεν ταίριαζαν με τις συνθήκες !

Χάρηκα για τη γνωριμία ! Δεν τα είπαμε πολύ !

Εις το επανιδείν !
Άβαταρ μέλους
By vagmag
glf έγραψε:Και το βρεγμένο motorsport είναι το κάτι άλλο...

Είναι το άτιμο ...

Περάσαμε καταπληκτικά ! Δεν είχα ξανά τέτοια εμπειρία .
Δεν πήγαμε καλά οργανωμένοι . Πχ δεν είχαμε λάστιχα για βροχή, δεν είχαμε καν φροντίσει πως θα επικοινωνούμε με τον οδηγό , καθόλη τη διάρκεια . Ο Νίκος τουλάχιστο αυτό το είχαν λύσει .

Το Σάββατο κάναμε κάποιους γύρους με το αυτοκίνητο (Civic type r. https://track-speed.com/grc-el/product/ ... typer-ep3/. ) , και στη συνέχεια είχε τα χρονομετρημένα.
Είχα το άγχος μου , καθώς μετά από πολύ καιρό έπρεπε να οδηγήσω γρήγορα, προσθιοκίνητο , ατμοσφαιρικό , χειροκίνητο . (έχω μπλέξει σε αυτόματα , ηλεκτρικά, τούρμπο, υβριδικά και πισωκίνητα - τετρακίνητα)
Τα λάστιχα ήταν καταπληκτικά και το αυτκίνητο ήταν παντού ουδέτερο . Στους 5-6 γύρους που έκανα και ήταν με συνοδηγό , γύρισα στο 1.40 περίπου με αρκετή κίνηση μέσα στην πίστα.

Τα λάστιχα ήταν NANGANG AR1 . Μπορείτε να τα γκουγκλάρετε γιατί δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφία. https://www.nankangtyre.co.uk/products/motorsport/ar-1/
Τέλεια λάστιχα λοιπόν...

Και ξεκινάμε το πρωί της Κυριακής και .... βρέχει .

Βρέχει από το πρωί , βρέχει αρκετά και τα καταπληκτικά μας λάστιχα.... δεν είναι πλέον καταπληκτικά !

Προσωπικά μπήκα τρίτος οδηγός και ενώ άρχισε λίγο να βελτιώνεται η κατάσταση.
Αυτοί μπήκαν πρώτοι τράβηξαν το μεγάλο ζόρι , τόσο γιατί είχε πολύ νερό στην πίστα, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν και πολύ σπρευ από τους μπροστά ! Ήρωες !

Να σας περιγράψω ότι ακόμα και οι ώρες που βλέπεις τους φίλους σου να γυρνάνε, και εσύ περιμένεις ... έχουν πολύ μεγάλη αγωνία.

Πίτσα στοπ, γέμισμα βενζίνης, αλλαγή οδηγού και περιμένεις να ακούσεις πως ήταν ,τι θα αντιμετωπίσεις, τι δυσκόλεψε την κατάσταση κλπ .

Τα συναισθήματα πολλά ...

Όταν μπήκα να οδηγήσω είχα άγχος, δεν το κρύβω.

Το αυτοκίνητο όντως μέχρι και την Κ5 γλιστρούσε πολύ .
Έξοδος από τα πιτ ,και στην Κ1 με ελάχιστα παραπάνω στρίψιμο του τιμονιού λόγω ότι κρατήθηκα δεξιά στην ευθεία γιατί περνούσαν πιο γρήγοροι που είχαν χιλιόμετρα, και άνοιγμα ουράς σαν σε πάγο και μεγαλοπρπεπές ανάποδο που με έβαλε σε ακόμα πιο αγχωτικό mood.

Μία να μάθεις την πρόσφυση - την όποια πρόσφυση - , μία να αρχίσεις να διαχειρίζεσαι το από που σε περνάνε κλπ οι πιο γρήγοροι , φάγαμε κάποιους γύρους στ 2.02 μπορεί και παραπάνω . Σταδιακά άρχισα να ξεθαρρεύω, να συνηθίζω την διαθέσιμη πρόσφυση και έπεφταν τα δευτερόλεπτα . Μέχρι κάπου στα 1.47 . Ενδιάμεσα είχαμε κάποια ανάποδα, αλλά και πολλές προσπεράσεις (μου έκαναν) ,οπότε χαλούσαν οι γύροι .

Όσο περίμενα τη σειρά μου, σκεφτόμουν πως θα διαχειριστώ μία-μιαμιση ώρα οδήγηση , και πως θα αντέξω τόση πίεση , πως θα έχω τόση συγκέντρωση κλπ .

Στη θέση του οδηγού , όμως όλα άλλαξαν . Όλα άρχισαν να λειτουργούν !
Λίγη ώρα μετά ούτε κατάλαβα πως πέρασε η πρώτη μισή ώρα και μετά και η επόμενη.

Δεν σκέφτεσαι το έξω τόσο πολύ !

Ζεστάθηκα μέσα στο αυτοκίνητο, το ξέχασα αμέσως και τελικά βγήκα μούσκεμα στον ιδρώτα.

Πολλά ωραία αυτοκίνητα, γενικά πολύ ωραία αντίδραση και σεβασμός από τους περισσότερους οδηγούς στην πίστα.

Απίστευτη εμπειρία !!!
Άβαταρ μέλους
By glf
#882976 Καλύτερα που πρώτη φορά μπήκατε με τα λάθος λάστιχα. Αν σου ξανατύχει η βροχή και έχεις φρέσκο αγωνιστικό βροχολαστιχο θα το καταευχαριστηθείς γιατί θα καταλάβεις τη διαφορά.
Οι παρέες και οι εμπειρίες μένουν. Και τα λιπαρά από τα κοψίδια αχαχαχα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
glf έγραψε:Καλύτερα που πρώτη φορά μπήκατε με τα λάθος λάστιχα. Αν σου ξανατύχει η βροχή και έχεις φρέσκο αγωνιστικό βροχολαστιχο θα το καταευχαριστηθείς γιατί θα καταλάβεις τη διαφορά.
Οι παρέες και οι εμπειρίες μένουν. Και τα λιπαρά από τα κοψίδια αχαχαχα

Έβλεπα κάποιους να στρίβουν , να αλλάζουν πορεία, και εγώ να παλεύω πόσο θα πατήσω το γκάζι, μην στρίψω το τιμόνι, μην αφήσω γκάζι , πως να φρενάρω κλπ κλπ !

Σαν να έτρεχαν σε σχεδόν στεγνό οδόστρωμα ήταν αυτοί που είχαν λάστιχα !

Ενώ εμείς οι χεράδες :lol: πήγαμε με ημισλικ.

ΥΓ: Για το πως ανεβάζουμε φωτό και βίντεο , υπάρχει κάπου λινκ με οδηγίες ;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#882999 Μπήκα σπίτι πριν λίγο, να γράψω κι εγώ κάποια πράγματα μετά από ένα γεμάτο ΣΚ.

Πρώτα απ όλα Βαγγέλη χάρηκα πολύ που γνωρίστηκαμε αν και για πολύ λίγο γιατί ο καθένας μας είχε το μυαλό του στην ομάδα του και τον αγώνα του.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι πρόκειται για τη καλύτερη μου εμπειρία σε πίστα με αυτοκίνητο (αφήνω το εξαταχυτο καρτ εκτός).

Ήταν ένα γεμάτο σαββατοκύριακο με άπειρα συναισθήματα.

Ξεκινώντας από το Σάββατο που είχαμε ελεύθερα μια ώρα και μετά μισή ώρα χρονομετρημενα, προσπάθησαμε να μοιρασουμε το χρόνο ίδια σε όλους, δηλαδή 15 λεπτά με στόχο να δούμε ποιος θα κάνει τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα μας ώστε να τρέξει χρονομετρημενα.

Έκανα λάθος που το πρωί όταν είχε οπεν τρακντει δε νοικιασα ένα μχ5 να πάρω λίγο το feeling με τις συνθήκες εκείνης της ημέρας, δηλαδή σχεδόν στεγνά αλλά σε κάποια σημεία νωπα.

Όταν μπήκα για το δικό μου τέταρτο στα ελεύθερα είχα απίστευτη κίνηση και δε κατάφερα να βγάλω καθαρό γύρο άρα ήμουν εκτός χρονομετρημενων. Εκείνη τη μέρα ζήτημα αν έκανα 7 γύρους από τους οποίους καθαροι ήταν οι δύο. Ένιωθα ότι χρειαζόμουν πολύ περισσότερο track time να μάθω πάλι το αυτοκίνητο και να το εμπιστευτω.

Το μχ5 έχει πολύ ιδιαίτερο οδηγημα. Καταρχάς πρέπει να το εμπιστευτεις, να ανέβεις δυνατά και αποφασισμενα στα φρένα να φέρεις το βάρος μπροστά και μετά μόλις του βάλεις τη μούρη μέσα το γλιστρας με τα 4 στην έξοδο. Αυτό το ανακάλυψα στα μέσα του στιντ μου του αγώνα (ναι μετά από 1,5 ώρα τέρμα χάχα).

Αφού λοιπόν δεν οδηγησα σχεδόν καθόλου το Σάββατο έπρεπε να το βρω στη μιάμιση ώρα του στιντ μου, τη Κυριακή και να φερω ενα καλο αποτέλεσμα στην ομαδα.

Ξυπναμε το πρωί, ομίχλη, βροχή, 9 βαθμοί.

Ωραια θα παει αυτο λεμε.

Εκκίνηση στις 10 που αργότερα έγινε 10.30 και βροχή μέχρι τη 1!

Λεμε πάμε. Είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε καλό αποτέλεσμα.

Λάστιχα αφησαμε τα σεμι. Δεν είχαμε κι άλλα και τελικά για το αυτοκίνητο μας ήταν καλή απόφαση.

Εκκίνηση πήρε ο οδηγός της ομάδας μας που έκανε καλύτερα χρονομετρημενα και ήταν σούπερ απόφαση.

Εκεί που τα μεγάλα και δυνατά αυτοκίνητα είχαν ζορια, το μαζντακι σκαρφάλωσε σε κάποιο σημείο μέχρι και 8ο γενικής. Συνολικές συμμετοχες 21. Η βροχη μας βοηθησε.

Η βροχη σταματησε στις 12, βγαίνει κοκκινη μετα απο σπασιμο ενος σιβικ και εξοδο ενος μεγκαν και δωθηκε πρασινη μετα απο μισή ωρα περιπου.

Αλλαγη οδηγού και αφου η βροχη σταμάτησε, χασαμε το leverage. Τα γρήγορα αυτοκίνητα μετα τη κοκκινη που μηδενησαν οι διαφορές πηραν κεφαλι και το γκριντ ανοιξε.

Πλησιαζε η σειρα μου να μπω μετα απο μιαμιαη ωρα οδηγημα του αδερφου μου εννοείται αγχωμενος για το τι θα βρω.

Ειχαμε ασυρματο οποτε είχαμε επικοινωνία και πανω κατω ηξερε ο καθε οδηγος τι να περιμένει, αλλα αλλο να στο λενε κι αλλο να το δεις.

Στην αρχη οταν μπηκα προσπαθουσα να βρω τα σημεία που δε γλιστραει και ποια κερμπ ειναι ααφαλη να ανεβω εχοντας το νου μου στα γρήγορα αυτοκίνητα μη τους κοψω το ρυθμο.

Μετα απο λιγους γυρους εκανα φοκους στις γραμμες μου και μετα αρχιζα να δουλεύω τα breaking points μου. Μετα να βρω το οδηγημα του μχ5 που απλα ηθελε αυτο ακριβώς που λεω πανω.

Μουρη μεσα, γκαζι τερνα και γλιστρημα στην εξοδο. Το μιατα ειναι μια 3η ολη η πιστα και 4η στην ευθεια οποτε θελει να το βρεις με τη φορα του. Οσο το δυνατόν λιγότερο τιμόνι και ισιο στην εξοδο μεχρι το κερμπ.

Ε το βρήκα μετα απο περιπου 45 λεπτά και αρχιζα να πηγαίνω ταπα. Αλλο τοσο μετα στον ιδιο ρυθμο και πραγματικά δεν ηθελα να βγω.

Πρακτικα με εβγαλαν. Συνεχιζα ανετα αλλο ενα μισάωρο.

Μετα μπαινει ο τελευταίος μας οδηγος, κατοπιν ανεφοδιασμου που ηταν ο τελευταίος μας.

Παμε για διαχείριση καυσίμου τωρα μεχρι τελους.

Ευτυχώς πηγαν ολα καλα, τερματισαμε και πηραμε 3η θεση στη κατηγορία μας και 12οι γενικής.

Μετα μπυρες και σουβλες με τη παρεα και τα παιδια που ειχαν το αλλο μχ5!

Ηταν φοβερα! Τα συναισθήματα πολλα, η εμπειρία μοναδικη!

Θα το ξανακάνουμε παλι το Νοεμβριο!

Μοτορσπορτ ρουλζ!

Τωρα επιστροφή στο καρτ που μου ελλειψε πολυ!

< >